Denon 1909...ξαφνικα Νεκρος ...Help

Budda

Supreme Member
2 February 2009
3,734
Orc Village(Λουτσα)
Εχθες το βραδυ ολα καλα εβλεπα το DVD μου και ακουγα πολυ ωραια απο τα AudioSpectrum ,πηγα για υπνο και σημερα το πρωι ο ενισχυτης δεν ξεκιναει με τιποτα παει σε σταντ βαι κατασταση και αναβοσβηνει το φωτακι του, τα εβγαλα ολα απο πανω του( HDMI- OPTICAL- καλωδια ηχειων) και τα ξαναβαλα αλλα παλι τα ιδια STB και blinking καθε μισο δευτερολεπτο, ξερει κανεις κατι σχετικα?

Υ.Γ και περιμενω σημερα τον The^L0sT2 να τον εντυπωσιασω:behead:

Μάλλον μήνυμα για το service είναι το λαμπάκι που αναβοσβήνει.
Τους λέει και μάλιστα τη συχνότητα.

Ευχαριστω για την απαντηση, μηπως γνωριζει κανεις αν το Service της Denon ειναι εκει που ειναι και η επισημη αντιπροσωπεια η ειναι καπου αλλου?
Η αγορα εγινε απο Ηχο Εκφραση αλλα δεν γνωριζω αν οι ανθρωποι εκει εχουν και Service .

Το λέω αυτό γιατί σε κάτι μικροδιακοπές αψε-σβήσε της ΔΕΗ,μου το παρουσίασε και ο δικός μου Denon,τον εβγαλα απο το ρευμα για λιγο και μετά όλα οκ..

Παιδιά εννοείται οτι αυτά τα μηχανήματα τα εχουμε πάντα σε σταθεροποιητές τάσης ... Το κόστος τους πλέον ειναι πολύ χαμηλό..

Παιδιά εννοείται οτι αυτά τα μηχανήματα τα εχουμε πάντα σε σταθεροποιητές τάσης ... Το κόστος τους πλέον ειναι πολύ χαμηλό..

Αρκεί να βγάζουν ημίτονο στην έξοδο γιατί αλλιώς το τροφοδοτικό άντε γειά... :grandpa:

Εννοειτε UPS ;(πειτε το Ελληνικα ρε παιδια να το καταλαβω) Οχι δεν εχω τετοια συσκευη(καμμια οδηγια στο ποιο να παρω?)
Ο συγκεκριμενος ενισχυτης αγοραστηκε 30-1-09 και ειναι οντως καταπληκτικος και ο ηχος του( σε ταινια αλλα και σε στερεο ) και κανει εκπληκτικη δουλεια το Faroudja στο up scale ,το τελευταιο οσο αστειο και αν ακουστει το καταλαβα χθες που λογω της βλαβης ειδα ταινια με up scale απο το πλαιηερ (εχοντας καλεσμενο τον φιλο The^L0sT2 για να συγκρινουμε τα σετακια μας ) και ειναι -30% σε αποδοση ,τελως παντων φευγω για Κινοτεχνικη και ο Θεος βοηθος ,ευχομαι ναναι αξιοπιστοι και να μην μου πουν γοα ψιψιψινια και κοκοψοψαρα.....:violent-smiley-008:

Αρκεί να βγάζουν ημίτονο στην έξοδο γιατί αλλιώς το τροφοδοτικό άντε γειά... :grandpa:

Αυτό πρέπει να το προσέχουμε μόνο στα UPS (συνήθως τα line-interactive βγάζουν τετραγωνισμένη τάση ενώ τα πανάκριβα on-line δίνουν κανονικό ημίτονο).
Στους σταθεροποιητές τάσης βγαίνει πάντα ημίτονο, απλά κρατιέται η τάση πάντα στα 220V ακόμα και αν τρεμοπαίζει η τάση δικτύου και σίγουρα προσφέρει προστασία από εξάρσεις και γενικότερα απότομες μεταβολές.

Αυτό πρέπει να το προσέχουμε μόνο στα UPS (συνήθως τα line-interactive βγάζουν τετραγωνισμένη τάση ενώ τα πανάκριβα on-line δίνουν κανονικό ημίτονο).
Στους σταθεροποιητές τάσης βγαίνει πάντα ημίτονο, απλά κρατιέται η τάση πάντα στα 220V ακόμα και αν τρεμοπαίζει η τάση δικτύου και σίγουρα προσφέρει προστασία από εξάρσεις και γενικότερα απότομες μεταβολές.

Μην το λες αυτό.
Μια φορά σε έναν SR8500 με τοροειδή μ/σχηματιστή, όταν έπαιρνε μπροστά ο σταθεροποιητής, ακουγόταν ένας θόρυβος από το τροφοδοτικό.
Ο τεχνικός μου είπε ότι παρα λίγο από τοροειδής να γίνει τετράγωνος... :flipout:

Geoha μπορεις να μουπεις ποιον σταθεροποιητη να παρω για να εχω πανω τον rx v?
επισης υπαρχει σταθεροποιητης μονο με ενα ?για να εχω πχ τον προβολεα?
γιατι και εμενα αρκετες φορες το εχουν παθει ατο ολα αλλα οταν τα εβγαλα και τα ξαναεβαλα ολα οκ.....

Μην το λες αυτό.
Μια φορά σε έναν SR8500 με τοροειδή μ/σχηματιστή, όταν έπαιρνε μπροστά ο σταθεροποιητής, ακουγόταν ένας θόρυβος από το τροφοδοτικό.
Ο τεχνικός μου είπε ότι παρα λίγο από τοροειδής να γίνει τετράγωνος... :flipout:
Καλό!

Τι να σου πω, εγώ έχω τον NAD C370 σε σταθεροποιητή και τον προστάτεψε όταν μετά από κεραυνό κάηκε το τροφοδοτικό του παλιού υπολογιστή που είναι στο ίδιο δωμάτιο και στην ίδια φάση αλλά σε άλλη πρίζα χωρίς σταθεροποιητή (μετά πήρα και για αυτόν). Δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα ούτε ακούγεται κανένας θόρυβος.

Μάλιστα, όταν έχουμε μεταβολές τάσης ακούγεται από τον σταθεροποιητή ένα κλικ-κλακ αλλά δεν παρατηρώ καμία μεταβολή στην απόδοση του ενισχυτή, ούτε σε ένταση ούτε σε ποιότητα λειτουργίας.

johny1989 καλό είναι σε προβολέα να υπάρχει προστασία από UPS, εξάλλου οι προβολείς έχουν τροφοδοτικά παρόμοια με τους υπολογιστές, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη για ημιτονοειδή τάση!

Καλό!

Τι να σου πω, εγώ έχω τον NAD C370 σε σταθεροποιητή και τον προστάτεψε όταν μετά από κεραυνό κάηκε το τροφοδοτικό του παλιού υπολογιστή που είναι στο ίδιο δωμάτιο και στην ίδια φάση αλλά σε άλλη πρίζα χωρίς σταθεροποιητή (μετά πήρα και για αυτόν). Δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα ούτε ακούγεται κανένας θόρυβος.

Μάλιστα, όταν έχουμε μεταβολές τάσης ακούγεται από τον σταθεροποιητή ένα κλικ-κλακ αλλά δεν παρατηρώ καμία μεταβολή στην απόδοση του ενισχυτή, ούτε σε ένταση ούτε σε ποιότητα λειτουργίας.

johny1989 καλό είναι σε προβολέα να υπάρχει προστασία από UPS, εξάλλου οι προβολείς έχουν τροφοδοτικά παρόμοια με τους υπολογιστές, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη για ημιτονοειδή τάση!

Ούτε αυτό είναι σίγουρο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα τα μηχανήματα δουλεύουν και διορθώνουν αυτές τις μεταβολές εσωτερικά.

Καλό είναι να κάνετε μια ερώτηση πρώτα στην αντιπροσωπεία, η οποία έχει εξειδικευμένους τεχνικούς.
Πολλές φορές αυτά τα πράγματα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.
Εγώ τον σταθεροποιητή τον πέταξα. Ο θόρυβος από το τροφοδοτικό του ενισχυτή σήμαινε ότι κάτι γινόταν λάθος.