Denon 2113 - Ηχος από TV

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025

Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Kapas

New member
9 December 2012
77
Καλησπερα στο φορουμ.
θελω να κανω μια ερωτηση που ξερω πως μαλλον η απαντηση ειναι απλη αλλα μαλλον δεν εχω βρει την σωστη ρυθμηση.
Εχω τον denon 2113,συνδεδεμενο με ενα media player και ps3 τα οποια παιζουν κανονινοκοτατα.
Πως μπορω να βγαζω και τον ηχο της τηλεορασης απο τα ηχεια?

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,360
Αθήνα
Re: denon 2113 - ηχος απο TV

Αν η τηλεόρασή σου υποστηρίζει Audio Return Channel τότε αρκεί το HDMI με την οποία είναι συνδεμένη στον 2113. Αλλιώς κοιτάζεις για μια ψηφιακή έξοδο ήχου της τηλεόρασης που θα πάει σε μια ψηφιακή είσοδο του 2113. Δεν ξεχνάς να γυρίσεις τον επιλογέα στην αντίστοιχη είσοδο πάντα.

Kapas

New member
9 December 2012
77

Φιλε Pleo,τα HDMI που εχω ειναι τα 2 που εχω συνδεσει το media player & ps3,και το 1 out για συνδεση TV με ενισχυτη.
Πρεπει να βαλω και αλλο σε εισοδο του ενισχυτη?Audio Return Channel δεν ξερω αν εχει η TV.

click

AVClub Addicted Member
27 July 2007
2,367

Με την ευκαιρία να ρωτήσω και εγώ κάτι; Κάπου διάβασα πως το Audio Return Channel περνάει μόνο 2.1 σήμα και όχι πολυκάναλο από την TV προς τον ενισχυτή. Αληθεύει αυτό;

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,360
Αθήνα

Φιλε Pleo,τα HDMI που εχω ειναι τα 2 που εχω συνδεσει το media player & ps3,και το 1 out για συνδεση TV με ενισχυτη.
Πρεπει να βαλω και αλλο σε εισοδο του ενισχυτη?Audio Return Channel δεν ξερω αν εχει η TV.

Όχι δεν χρειάζεται άλλο HDMI. Ποια TV έχεις;

Με την ευκαιρία να ρωτήσω και εγώ κάτι; Κάπου διάβασα πως το Audio Return Channel περνάει μόνο 2.1 σήμα και όχι πολυκάναλο από την TV προς τον ενισχυτή. Αληθεύει αυτό;

The Audio Return Channel supports all the same audio formats that can be sent through a traditional S/PDIF audio connection, including Dolby Digital, DTS, and PCM audio

http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/hdmi_1_4_faq.aspx#15

#@george@#

AVClub Addicted Member
1 April 2010
1,861

Σιγουρεύεσαι πρώτα, όπως γράφει και ο Pleo ότι έχει ή δεν έχει Audio Return Channel η TV. Αν έχει όλα καλά. Τα αφήνεις όλα ως έχουν και απλά όταν θα βλέπεις τηλεόραση αυτός θα δίνει το σήμα. Υπ' όψιν ότι δεν έχουν όλες οι θύρες HDMI των τηλεοράσεων ARC. Στη δική μου για παράδειγμα, η θύρα HDMI που έχει ARC είναι η Νο2.
Αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο.
Αν δεν έχει ARC απλά θα κοιτάξεις τις audio output που έχει η τηλεόραση και θα συνδέσεις μία από αυτές (κατά προτίμηση optical ή coaxial) με κάποια αντίστοιχη θύρα του ενισχυτή σου και είσαι έτοιμος.

#@george@#

AVClub Addicted Member
1 April 2010
1,861

Όχι δεν χρειάζεται άλλο HDMI. Ποια TV έχεις;

The Audio Return Channel supports all the same audio formats that can be sent through a traditional S/PDIF audio connection, including Dolby Digital, DTS, and PCM audio

Επιβεβαιώνω, μια που με έβαλε σε σκέψεις ο Pleo. Δοκίμασα με τον ενσωματωμένο media player της TV (αν και δεν τον χρησιμοποιώ) και μου στέλνει 5.1 στον ενισχυτή μέσω ARC.:D

click

AVClub Addicted Member
27 July 2007
2,367

Ίσως τότε να έχει να κάνει με την έκδοση του HDMI. Μήπως η έκδοση 1.3 δεν περνάει πολύκάναλο στο ARC και μόνο από την έκδοση 1.4 και πάνω περνάει;

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,360
Αθήνα

Ίσως τότε να έχει να κάνει με την έκδοση του HDMI. Μήπως η έκδοση 1.3 δεν περνάει πολύκάναλο στο ARC και μόνο από την έκδοση 1.4 και πάνω περνάει;

Έχει να κάνει με το proccessing της TV.

click

AVClub Addicted Member
27 July 2007
2,367

Η δική μου TV για παράδειγμα περνάει από το οπτικό 5.1 στον ενισχυτή (δοκιμασμένο) αλλά στο manual γράφει πως από το ΗDMI βγάζει μόνο δικάναλο (δεν το έχω δοκιμάσει γιατί ο ενισχυτής μου δεν έχει HDMI). Δεν είναι πολύ λογικό να ευθύνεται το proccessing της TV.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,360
Αθήνα

Η δική μου TV για παράδειγμα περνάει από το οπτικό 5.1 στον ενισχυτή (δοκιμασμένο) αλλά στο manual γράφει πως από το ΗDMI βγάζει μόνο δικάναλο (δεν το έχω δοκιμάσει γιατί ο ενισχυτής μου δεν έχει HDMI). Δεν είναι πολύ λογικό να ευθύνεται το proccessing της TV.

Είναι.

Στη δική μου δεν περνάει σε όλα τα format το 5.1 αλλά το κάνει downmix σε δύο κανάλια. Σε κάποια έχω 5.1 δηλαδή και σε κάποια όχι παρά το γεγονός ότι τροφοδοτείται με 5.1 και στις δύο περιπτώσεις.
Εάν δεν κάνω λάθος, 5.1 σε DD το περνάει ενώ 5.1 σε AAC το βγάζει σε στέρεο.

click

AVClub Addicted Member
27 July 2007
2,367

Είναι.

Στη δική μου δεν περνάει σε όλα τα format το 5.1 αλλά το κάνει downmix σε δύο κανάλια. Σε κάποια έχω 5.1 δηλαδή και σε κάποια όχι παρά το γεγονός ότι τροφοδοτείται με 5.1 και στις δύο περιπτώσεις.
Εάν δεν κάνω λάθος, 5.1 σε DD το περνάει ενώ 5.1 σε AAC το βγάζει σε στέρεο.

Αυτο με το AAC μου το κάνει και εμένα, το έχω παρατηρήσει όταν παίζω ταινίες από την εφαρμογή PLEX της Samsung. Τα DTS περνάνε από το οπτικό κανονικά, τα AAC βγαίνουν σε στέρεο. Τα ίδια AAC όταν τα πάιζω από το media center πάιζουν κανονικά σε 5.1. Όμως αυτό είναι άλλο θέμα και μάλλον έχει να κάνει με δικαιώματα της Samsung προς τον αλγόριθμο του AAC.

To να παιρνάει το ιδιο σήμα σε 5.1 από το οπτικό και όχι από το HDMI προφανώς δεν έχει να κάνει με το είδος του format.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,360
Αθήνα

Φιλε Pleo,
εχω την samsung ue6100

Στην 32" πάντως έχει

maxresdefault.jpg