DENON 2807-ME ΠΟΙΟ BLUERAY PLAYER?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,462
ΑΘΗΝΑ
παροτι υπαρχει htpc,σκεφτηκα να προχωρησω στην αγορα ενος bluerayplayer.
σκεφτηκα οτ αφου μπορω να φτιαξω αρχεια AVCHD(εχω ανοιξει θεμα για το πως γινεται αλλα δεν βλεπω απαντησεις....:BDGBDGB53:)γιατι να καιει ολοκληρος υπολογιστης και να μας παιρνει-οσο να`ναι- και τα αυτια?
επιπλεον μια consumer/plug&play συσκευη,ειναι πιο προσβασιμη στο εταιρον ημισυ.

το ερωτημα μου ειναι το εξης:

με τον denon 2807 που εχω,ποιο Player απο τις παρακατω επιλογες του ταιριαζει καλυτερα οσον αναφορα το κομματι του ηχου?
θα παρω ηχο μεσω hdmi του ενισχυτη(pcm)ή θα πρεπει να αγορασω Player με αναλογικες εξοδους?
τι πρεπει γενικοτερα να προσεξω?

sony playstation 3
sony BDB-S350
panasonic BD-35
panasonic BD-60

http://reviews.cnet.com/av-receivers/denon-avr-2807/4505-6466_7-31660758.html

-bye--bye--bye-

Που είναι αυτό το θεματάκι...?

Panasonic γιατί δεν κοιτάς την καινούρια σειρά? Το 80 νομίζω μπορεί να παίξει AVCHD από SD κάρτα :antlers:

Επειδη νομιζω πως δεν υποστηριζει τα νεα φορμα, καλο ειναι να παρεις ενα player με αναλογικες...
Το ps3 θα σε εξυπηρετησει σιγουρα γιατι εκτος απο ενα παρα πολυ καλο bd player 2.0 κανει και decoding οποτε απλα και μεσω μονο της hdmi θα εισαι καλυμμενος.

Re: Απάντηση: DENON 2807-ME ΠΟΙΟ BLUERAY PLAYER?

Που είναι αυτό το θεματάκι...?

Panasonic γιατί δεν κοιτάς την καινούρια σειρά? Το 80 νομίζω μπορεί να παίξει AVCHD από SD κάρτα :antlers:

το 80αρι της πανα παει κοντα στο 400αρι.
εαν ειναι να φτασω τα 400,παιρνω το ps3 κ`εχω συγχρονως μια αριστη παιχνιδομηχανη(και οχι μονο..).
το θεματακι ειναι ποιες οι προυποθεσεις χρειαζονται,για να παρω "σωστο" ηχο απο τον υπαρχον ενισχυτη.

... κανει και decoding οποτε απλα και μεσω μονο της hdmi θα εισαι καλυμμενος.

αυτο ειναι που μας ενδιαφερει καταρχην...

απλα η περιπτωση του ps3,θα μ`αφησει χωρις κεντρικο,γιατι αλλου χωρος στο επιπλο,δεν υπαρχει..!

Με τον ενισχυτή που έχεις αναλογικές πρέπει να παίξεις. Το PS3 δεν έχει αναλογικές αλλά μπορεί να γίνεται μέσω hdmi (το στέλνει το PS3 σαν lpcm νομίζω). Σε αντίθετη περίπτωση (άλλο br player) αυτό θα το κάνει ο ενισχυτής σου.
Πάντως καλό θα ήταν να σκεφτείς ότι μελλοντικά ίσως αλλάξεις ενισχυτή. Εγώ πάντως PS3 δεν θα έπαιρνα, μόνο αν ήθελα και παιχνίδια. -bye-

Ναι, δοκιμασμενο/εγγυημενο/σιγουρο...
Το ps3 κανει decoding και σου στελνει το σημα ως lpcm ...
Και δεν μπλεκεις και με αναλογικες (καλωδια και λοιπα συμπραγκαλα)... Μονο ενα hdmi.

Φίλε ΔΗΜΗΤΡΗ, προσοχή γιατί την πάτησαν κι άλλοι με θέμα σαν το δικό σου.
Πρώτα απ' όλα πρέπει να δεις εάν ο ενισχυτής σου μπορεί να αναπαράγει ήχο από HDMI input (στον 2807 το HDMI είναι 1.1) ή απλά κάνει pass through το σήμα. Αν έχει δυνατότητα αναπαραγωγής, λογικά θα έχει κουμπί με την ένδειξη HDMI οπότε επιλέγοντάς το θα μπορείς να ακούσεις ήχο από πηγή συνδεδεμένη με το HDMI (όπως όταν επιλέγεις CD, PHONO, DVD, DVR, SAT, κ.λ.π.). Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεσαι player με αναλογικές εξόδους, ούτε σε προβληματίζει το bass management γιατί το κάνεις απ' τον ενισχυτή. Το μόνο που χρειάζεται είναι το player να έχει ενσωματωμένους αποκωδικοποιητές Dolby True HD και dts HD-MA (πρόσεχε μην γράφει dts High Resolution, αλλά Master Audio).
Στην περίπτωση που το HDMI κάνει μόνο pass through το σήμα σε τηλεόραση, τότε αναγκαστικά χρειάζεσαι player με αναλογικές εξόδους και ενσωματωμένους αποκωδικοποιητές Dolby True HD και dts HD-MA για να το συνδέσεις στις αναλογικές εισόδους του ενισχυτή. Τέτοια player που να κάνουν εσωτερική αποκωδικοποίηση και να δίνουν dts HD-MA (και όχι μόνο Dolby True HD) στις αναλογικές εξόδους τους, είναι προς το παρόν το SONY BDP-S550, τα PANASONIC BD-55 και BD-80 και τα πολύ ακριβά DENON-3800 και MARANTZ BD8002.

Re: Απάντηση: DENON 2807-ME ΠΟΙΟ BLUERAY PLAYER?

Με τον ενισχυτή που έχεις αναλογικές πρέπει να παίξεις. Το PS3 δεν έχει αναλογικές αλλά μπορεί να γίνεται μέσω hdmi (το στέλνει το PS3 σαν lpcm νομίζω). Σε αντίθετη περίπτωση (άλλο br player) αυτό θα το κάνει ο ενισχυτής σου.
Πάντως καλό θα ήταν να σκεφτείς ότι μελλοντικά ίσως αλλάξεις ενισχυτή. Εγώ πάντως PS3 δεν θα έπαιρνα, μόνο αν ήθελα και παιχνίδια. -bye-

ενα χιλιαρικακι τον πληρωσα πριν 2 περιπου χρονια και δεν τον εχω καλα-καλα μαθει..!
εαν περνω ηχο μεσω της hdmi,θα βολευτω προς το παρον ετσι.
οι εντασεις που παιζουν οι ταινιες ετσι κι`αλλιως,ειναι αρκετα ηπιες λογω μικρων παιδιων στο σπιτι.
οποτε φανταζομαι οτι η αγορα ενος πιο συγχρονου απο τον denon,την παρουσα φαση τουλαχιστον,ειναι αχρειαστη.

Πρώτα απ' όλα πρέπει να δεις εάν ο ενισχυτής σου μπορεί να αναπαράγει ήχο από HDMI input (στον 2807 το HDMI είναι 1.1) ή απλά κάνει pass through το σήμα. Αν έχει δυνατότητα αναπαραγωγής, λογικά θα έχει κουμπί με την ένδειξη HDMI οπότε επιλέγοντάς το θα μπορείς να ακούσεις ήχο από πηγή συνδεδεμένη με το HDMI (όπως όταν επιλέγεις CD, PHONO, DVD, DVR, SAT, κ.λ.π.). Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεσαι player με αναλογικές εξόδους, ούτε σε προβληματίζει το bass management γιατί το κάνεις απ' τον ενισχυτή. Το μόνο που χρειάζεται είναι το player να έχει ενσωματωμένους αποκωδικοποιητές Dolby True HD και dts HD-MA (πρόσεχε μην γράφει dts High Resolution, αλλά Master Audio).
Στην περίπτωση που το HDMI κάνει μόνο pass through το σήμα σε τηλεόραση, τότε αναγκαστικά χρειάζεσαι player με αναλογικές εξόδους και ενσωματωμένους αποκωδικοποιητές Dolby True HD και dts HD-MA για να το συνδέσεις στις αναλογικές εισόδους του ενισχυτή. Τέτοια player που να κάνουν εσωτερική αποκωδικοποίηση και να δίνουν dts HD-MA (και όχι μόνο Dolby True HD) στις αναλογικές εξόδους τους, είναι προς το παρόν το SONY BDP-S550, τα PANASONIC BD-55 και BD-80 και τα πολύ ακριβά DENON-3800 και MARANTZ BD8002.

δοκιμασα να του δωσω ηχου μεσω της hdmi που βγαζει η ati 3850,αλλα σε ματροσκες(μεσω mpc)αλλα και σε blueray(μεσω powerdvd)μου δινει μονο 2 καναλο.

Ετσι ακριβως+10

Κατέβασα το manual του 2807, και βλέπω ότι στην επιλογή HDMI in assignment -> audio θα επιλέξεις AMP ώστε να πάρεις έξοδο ήχου στα ηχεία του ενισχυτή και όχι στην HDMI out. Oπότε θεωρητικά δεν έχεις πρόβλημα. Τώρα αυτό που γράφεις ότι απ' την κάρτα ήχου παίρνεις δικάναλο ήχο, δεν ξέρω γιατί συμβαίνει. Μήπως κάποια ρύθμιση στο pc δεν είναι σωστή; Κάποιος φίλος που ξέρει περισσότερα, ίσως μπορεί να σου πει.

Κατέβασα το manual του 2807, και βλέπω ότι στην επιλογή HDMI in assignment -> audio θα επιλέξεις AMP ώστε να πάρεις έξοδο ήχου στα ηχεία του ενισχυτή και όχι στην HDMI out. Oπότε θεωρητικά δεν έχεις πρόβλημα. Τώρα αυτό που γράφεις ότι απ' την κάρτα ήχου παίρνεις δικάναλο ήχο, δεν ξέρω γιατί συμβαίνει. Μήπως κάποια ρύθμιση στο pc δεν είναι σωστή; Κάποιος φίλος που ξέρει περισσότερα, ίσως μπορεί να σου πει.

φιλε σ`ευχαριστω πολυ..!
μολις τελειωσουν τα ματσακια,θα τσεκαρω και θα επανελθω..:a0210: