Denon 3808 ή Yamaha 3800..???

jhal

Senior Member
7 February 2007
566
Ήρθε η ώρα για την επιλογή του A/V Receiver...
Το σύστημα είναι Klipsch 100% , δηλαδή

Front RF-82
Center RC-62
Surround RS-52
Sub Rw-12d

Έχω διαβάσει ότι οι Yamaha είναι λίγο "σκληροί" για τα klipsch (και το έχω ψιλοδιαπιστώσει με τον RX-V659)..

Τι προτείνετε Denon 3808ci ή Yamaha 3800 ???

Θα πρότεινα Onkyo 875 ή 905 αλλά μόνο εφοσον τους αγοράσεις από εξωτερικό (Γερμανία)

Φίλε υπάρχει ήδη ένα ίδιο θρεντ παρακάτω..!!

Τεσπα,Σαν πιο "γλυκόηχο" θα σου συνιστούσα τον Denon.

Είχα και Yamaha στο παρελθόν αλλά βάραγε σκληρά στη Μουσική και έκτοτε ξαναγύρισα στην Denon.

Τον 3808 τον έχω και μου αρέσει τρελλά !!:firstprize:

Υ.Γ. Οι Onkyo είναι εξαιρετικοί αλλά πρέπει να τους πάρεις απο Γερμανία,με όσα συνεπάγεται αυτ'ό
Δες σε ένα άλλο θρεντ τί έπαθε ένας φίλος..:afro:

Το σετ των ηχείων σου πρέπει να είναι εξαιρετικό.

Και εγώ έχω το σετ RF7-RC7-RB15 με sub Velodyne DD18 και το παίζω με τον Denon A1XV και αν στηθεί σωστά ( απαραίτητα και με την βοήθεια της ισοστάθμισης ) πραγματικά πετάει.

Με την βοήθεια των συστημάτων του Denon Dolby PlII music και DTS neo music έχω πολυκαναλικό ήχο που μερικές φορές χτυπάει το στέρεο σύστημα που παίζει στον ίδιο χώρο και κάνει τα 4πλάσια χρήματα.
Δοκίμασε το – ειδικά σε παλιές ηχογραφήσεις. Αλλά επαναλαμβάνω απαραίτητη προυπόθεση να στήσεις την 6άδα των ηχείων σου σωστά στον χώρο αλλά και με χρήση της ισοστάθμισης του AV. (προσωπικά αγνοώ τις τρίχες περί pure σήματος κλπ. κλπ)

Θα ψήφιζα Denon από δική μου εμπειρία. (χωρίς να έχω ακούσει τον YAM πάντως)

Επίσης διαφωνώ εν μέρει με το ότι τα Klipsch είναι σκληρά. Ισως ίσχυε για παλαιότερες γεννιές Θα τα έλεγα φωτεινά –ζωντανά .

Αγαπητέ φίλε,

αν θες την γνώμη μου για έναν εκ των δυο, θα πρότεινα Yamaha.

προσωπικά όμως θα προτιμούσα να αγοράσω με αυτά τα χρήματα έναν stereo ενιστυτήκαι έναν οικονομικότερο A/V. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσεις και μουσικότητα στο σύστημα σου, θα έχεις και την απαιτούμενη ένταση από τα κεντρικά ηχεία.

Απάντηση: Re: Denon 3808 ή Yamaha 3800..???

Το σετ των ηχείων σου πρέπει να είναι εξαιρετικό.

Και εγώ έχω το σετ RF7-RC7-RB15 με sub Velodyne DD18 και το παίζω με τον Denon A1XV και αν στηθεί σωστά ( απαραίτητα και με την βοήθεια της ισοστάθμισης ) πραγματικά πετάει.

Με την βοήθεια των συστημάτων του Denon Dolby PlII music και DTS neo music έχω πολυκαναλικό ήχο που μερικές φορές χτυπάει το στέρεο σύστημα που παίζει στον ίδιο χώρο και κάνει τα 4πλάσια χρήματα.
Δοκίμασε το – ειδικά σε παλιές ηχογραφήσεις. Αλλά επαναλαμβάνω απαραίτητη προυπόθεση να στήσεις την 6άδα των ηχείων σου σωστά στον χώρο αλλά και με χρήση της ισοστάθμισης του AV. (προσωπικά αγνοώ τις τρίχες περί pure σήματος κλπ. κλπ)

Θα ψήφιζα Denon από δική μου εμπειρία. (χωρίς να έχω ακούσει τον YAM πάντως)

Επίσης διαφωνώ εν μέρει με το ότι τα Klipsch είναι σκληρά. Ισως ίσχυε για παλαιότερες γεννιές Θα τα έλεγα φωτεινά –ζωντανά .

δεν ειναι καθολου τριχες το pure direct!

Re: Απάντηση: Re: Denon 3808 ή Yamaha 3800..???

δεν ειναι καθολου τριχες το pure direct!

Το pure direct παρακάμπτει την ισοστάθμιση .

Κερδίζεις 1 % (και ΑΝ μπορείς να το ακούσεις) και χάνεις μέχρι και τα πάντα ανάλογα με το πόσο άσχημα είναι στημένα τα 6 (και βάλε) ηχεία σου.

Θα πρότεινα Onkyo 875 ή 905 αλλά μόνο εφοσον τους αγοράσεις από εξωτερικό (Γερμανία)

Γιατί μόνο απο Γερμανία; Λόγο τιμή πώλησης ή υπάρχει και κάτι άλλο;

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και τη βοήθεια..

@komhst.. νομίζω ότι τα Klipsch δεν είναι σκληρά, αλλά ο Yamaha τα "σκληραίνει" .. γι'αυτό και μάλλον πηγαίνω προς τον Denon...

@Dimitris Ioannou.. για Onkyo δεν ψήνομαι γιατί ενώ είναι καλά μηχανάκια, δεν μου αρέσουν καθόλου οπτικά και στην Ελλάδα όπως έχει γραφτεί στα thread τα πληρώνουμε χρυσά, με εξωτερικό δεν θέλω να μπλέξω οπότε...

@johnyosfp... Η αγορά ενός δικάναλου με απασχόλησε και με απασχολεί ακόμα.. Απλά σκέφτομαι σε αυτή τη φάση να πάρω ένα AV Receiver, να δω τι γίνεται και μετά....

@Ηλίας Κ.... ένας ακόμα λόγος που πάω προς το Denon είναι το Audyssey και η δυνατότητα μέτρησης εκότς της main θέσης έως και άλλων 7 (συνολικά 8). Ο χώρος μου είναι πολύ δύσκολος (σαλόνι κουζίνα μαζί με τοίχους παράγωνους και αρκετά ανοίγματα) οπότε πιστεύω θα βοηθήσει...

Πάντως αυτό που με "χαλάει" ως τώρα με τον Yamaha RX-V659 δεν είναι οι ταινίες (εκεί όλα είναι μια χαρά και το σύστημα πετάει), είναι η μουσική.. Λίγο ξύλινη είναι και όταν δυναμώνει αρχίζει και κουράζει λίγο..
..Και δεν νομίζω να είναι τα ηχεία γιατί πριν τα αγοράσω τα άκουσα και δεν είχαν αυτή τη συμπεριφορά (με άλλο βέβαια ενισχυτή)..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Denon 3808 ή Yamaha 3800..???

Το pure direct παρακάμπτει την ισοστάθμιση .

Κερδίζεις 1 % (και ΑΝ μπορείς να το ακούσεις) και χάνεις μέχρι και τα πάντα ανάλογα με το πόσο άσχημα είναι στημένα τα 6 (και βάλε) ηχεία σου.

To pure direct δεν παρακάμπτει ΜΟΝΟ την ισοστάθμιση. Αυτή μπορεί να παρακαμφθεί ούτως ή άλλως και μέσα από τα menus. Αλλά θέτει επίσης εκτός λειτουργίας ΟΛΑ τα κυκλώματα επεξεργασίας ήχου και ΟΛΑ τα κυκλώματα επεξεργασίας εικόνας που ομολογουμένως κάνουν ζημιά στον ήχο όταν λειτουργούν. Θέτει εκτός λειτουργίας τα υπόλοιπα τελικά στάδια αφήνοντας να λειτουργούν μόνο τα δύο κύρια ηχεία. Θέτει εκτός λειτουργίας όλα τα menus, ακόμα και το display. O AV ενισχυτής μας δηλαδή μεταμορφώνεται σε έναν απλό αναλογικό στερεοφωνικό δικάναλο ενισχυτή.

Να είσαι σίγουρος ότι μόνο μπούρδα δεν είναι. Κάνει τεράστια διαφορά.

κοίτα, δίχως να θέλω να σε επηρεάσω,
είμαι της εντύπωσης πως ο δρόμος της λογικής σε οδηγεί πρώτα στην επιλογή του ενισχυτή για τα ηχεία σου και μετά για τον AV.

αν πάρεις έναν δικάναλο και κρατήσεις τον AV που έχεις, θα έχεις πολύ καλύτερη μουσική εικόνα, για τις ταινίες δεν το συζητώ καν, παρά αν αγοράσεις τον Denon 38xx, Yamaha 38xx, κλπ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Denon 3808 ή Yamaha 3800..???

To pure direct δεν παρακάμπτει ΜΟΝΟ την ισοστάθμιση. Αυτή μπορεί να παρακαμφθεί ούτως ή άλλως και μέσα από τα menus. Αλλά θέτει επίσης εκτός λειτουργίας ΟΛΑ τα κυκλώματα επεξεργασίας ήχου και ΟΛΑ τα κυκλώματα επεξεργασίας εικόνας που ομολογουμένως κάνουν ζημιά στον ήχο όταν λειτουργούν. Θέτει εκτός λειτουργίας τα υπόλοιπα τελικά στάδια αφήνοντας να λειτουργούν μόνο τα δύο κύρια ηχεία. Θέτει εκτός λειτουργίας όλα τα menus, ακόμα και το display. O AV ενισχυτής μας δηλαδή μεταμορφώνεται σε έναν απλό αναλογικό στερεοφωνικό δικάναλο ενισχυτή.

Να είσαι σίγουρος ότι μόνο μπούρδα δεν είναι. Κάνει τεράστια διαφορά.

Ξέρω πολύ καλά τι κάνει το pure direct .

Μάλλον δεν κατάλαβες τι υποστηρίζω.

Σε ένα σύστημα 6+ ηχείων υπάρχει τεράστιο πρόβλημα χωροθέτησης , δημιουργούνται γιγάντια προβλήματα απόκρισης , που κατά την γνώμη μου δεν επιλύεται με ακρόαση pure direct. Απαιτείτα διαδικασία ψηφικής επεξεργασίας γιά να υπάρχει επιτυχημένη αναπαραγωγή.

Το pure direct είναι μία οικολογιkή βιταμίνη όταν ο ασθενής χρειάζεται εγχείριση ανοικτής καρδιάς.

Το πρόβλημα υπάρχει κυρίως στην αναπαραγωγή 5.1 SACD και DVD-audio . (Εχω τουλάχιστον 100 από αυτά και μου αρέσει και ο σωστός πολυκάναλος ήχος ). Γιά τον λόγο αυτό και προτιμώ denon link η I link γιά ψηφιακή μεταφορά του ήχου και απευθείας επεξεργασία σε ψηφιακό επίπεδο από τον AV.

Και σαν απόδειξη δοκίμασε να ακούσεις απευθείας από την είσοδο 5.1 με αναλογική σύνδεση σε ext-in direct mode πολυκάναλη μουσική. Και αν το άκουσμα στην θέση ακρόασης είναι σωστό μην παραλείψεις να παίξεις και ένα τζόκερ και βάλε νούμερα την απόσταση του κάθε ηχείου από την θέση ακρόασης

Επειτα σε έναν AV ενισχυτή των αρκετών χιλιάδων (π.χ. Denon A1 ή το νέο προ που θα κυκλοφορήσει ) δεν πρέπει τα κυκλωματα ήχου να είναι σχεδιαστικά ανεπηρέαστα από τα κυκλώματα εικόνας ?.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Denon 3808 ή Yamaha 3800..???

Ξέρω πολύ καλά τι κάνει το pure direct .

Μάλλον δεν κατάλαβες τι υποστηρίζω.

Σε ένα σύστημα 6+ ηχείων υπάρχει τεράστιο πρόβλημα χωροθέτησης , δημιουργούνται γιγάντια προβλήματα απόκρισης , που κατά την γνώμη μου δεν επιλύεται με ακρόαση pure direct. Απαιτείτα διαδικασία ψηφικής επεξεργασίας γιά να υπάρχει επιτυχημένη αναπαραγωγή.

Το pure direct είναι μία οικολογιkή βιταμίνη όταν ο ασθενής χρειάζεται εγχείριση ανοικτής καρδιάς.

Το πρόβλημα υπάρχει κυρίως στην αναπαραγωγή 5.1 SACD και DVD-audio . (Εχω τουλάχιστον 100 από αυτά και μου αρέσει και ο σωστός πολυκάναλος ήχος ). Γιά τον λόγο αυτό και προτιμώ denon link η I link γιά ψηφιακή μεταφορά του ήχου και απευθείας επεξεργασία σε ψηφιακό επίπεδο από τον AV.

Και σαν απόδειξη δοκίμασε να ακούσεις απευθείας από την είσοδο 5.1 με αναλογική σύνδεση σε ext-in direct mode πολυκάναλη μουσική. Και αν το άκουσμα στην θέση ακρόασης είναι σωστό μην παραλείψεις να παίξεις και ένα τζόκερ και βάλε νούμερα την απόσταση του κάθε ηχείου από την θέση ακρόασης

Επειτα σε έναν AV ενισχυτή των αρκετών χιλιάδων (π.χ. Denon A1 ή το νέο προ που θα κυκλοφορήσει ) δεν πρέπει τα κυκλωματα ήχου να είναι σχεδιαστικά ανεπηρέαστα από τα κυκλώματα εικόνας ?.

εγω προσωπικα ακουω μια χαρα σε 5.1 SACD απο την αναλογικη συνδεση και οταν θελω ν´ακουσω δικαναλα βαζω pure direct(αυτη ειναι και η σωστη του χρηση)

Γιατί μόνο απο Γερμανία; Λόγο τιμή πώλησης ή υπάρχει και κάτι άλλο;

Φυσικά λόγω τιμή πώλησης. Ο 875 έχει 1300-1400 στη Γερμανία. Ειδικά αν σε ενδιαφέρει τα επεξεργαστικά εικόνας έχει καλύτερο τσιπ από τα υπόλοιπα.

κοίτα, δίχως να θέλω να σε επηρεάσω,
είμαι της εντύπωσης πως ο δρόμος της λογικής σε οδηγεί πρώτα στην επιλογή του ενισχυτή για τα ηχεία σου και μετά για τον AV.

αν πάρεις έναν δικάναλο και κρατήσεις τον AV που έχεις, θα έχεις πολύ καλύτερη μουσική εικόνα, για τις ταινίες δεν το συζητώ καν, παρά αν αγοράσεις τον Denon 38xx, Yamaha 38xx, κλπ.

Ξέρεις το τραγούδι μ'ανάβεις φωτιές..??? :chinscratch:

Επαναφέρω το threat, διότι τελικά κατέληξα σε ένα Yamaha 3800. (να πω την αλήθεια για το Denon 3808 είχα ξεκινήσει αλλά κατέληξα ότι δεν άξιζε τα παραπάνω λεφτά..)

Το μηχανάκι είναι καταπληκτικό, η ποιότητα κατασκευής σε υψηλά επίπεδα..
Πραγματικά τα Klipsch έχουν απογειωθεί και ακόμα και σε μουσική έχουν φέρει πολύ καλό αποτέλεσμα για τα αυτιά μου..Σε home cinema δεν το συζητώ,έχω μείνει...

Πολλές ρυθμίσεις που σου δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξεις ένα σωστό σύστημα και βέβαια όλα τα καλούδια νέων format ήχου / εικόνας...
Τέλος το ethernet έχει πολύ γέλιο και σου δίνει τη δυνατότητα να ακούς mp3 κλπ απο pc αλλά και Internet Radio..... Θα ρίξω καμια φωτό στη σχετική περιοχή..