denon 4308A

ευχαριστω κωστα.οταν ερθουν τα ηχεια ΣΙΓΟΥΡΑ θα τα ξαναπουμε...

γεια σασ κ απο εδω.οπωσ εγραψα κ σε αλλη μερια του φορουμ ηρθαν τα ηχεια τησ klipsch rf 63 k σε συνδιασμο με τον denon 4308 θα ηθελα να μου πειτε που να ρυθμισω τα hz.εχει κλιμακα απο 40 -250 κ advance.δεν εχω γνωσεισ για το που ειναι καλυτερο κ ουτε το ρολο τουσ,ειλικρινα.

γεια σασ κ απο εδω.οπωσ εγραψα κ σε αλλη μερια του φορουμ ηρθαν τα ηχεια τησ klipsch rf 63 k σε συνδιασμο με τον denon 4308 θα ηθελα να μου πειτε που να ρυθμισω τα hz.εχει κλιμακα απο 40 -250 κ advance.δεν εχω γνωσεισ για το που ειναι καλυτερο κ ουτε το ρολο τουσ,ειλικρινα.

Υπάρχουν τρία βήματα αν θέλεις να ρυθμίσεις σωστά τα ηχεία σου.

1) Τρέχεις το Audyssey έτσι ώστε ο ενισχυτής να μάθει την απόκριση των ηχείων σου, σε τί αποστάσεις είναι τοποθετημένα, το χώρο σου κλπ και αφού τελειώσει τότε θα σου έχει ένα πολύ χοντρικό (και ικανοποιητικό για τους περισσότερους) set up του συστήματος

2.) Παίρνεις το manual των ηχείων και βλέπεις τί τιμές ορίζει ο κατασκευαστής των ηχείων σχετικά με τις συχνότητες Hz που αναπαράγει το κάθε ηχείο. Μετρας και την απόστασή τους με ένα μέτρο και πάς στο manual setup του ενισχυτή και βλέπεις αν οι υπολογισμοί που έκανε ο ενισχυτής ανταποκρίνονται στα εγχειρήδια των ηχείων και αναλόγως κάνεις τις μικρορυθμίσεις

3) Κάθεσαι στην θέση ακρόασης και ακούς τα ηχεία σου για καμια ωρίτσα να κρίνεις το ηχητικό αποτέλεσμα. Ίσως χρειαστείς να αυξήσεις κανα db ή να μειώσεις σε κάποιο ηχείο σου

Τα παραπάνω θα σου πάρουν κανα τρίωρο αλλά μετά θα είσαι jet....

τι αλλαζει εχοντασ τα hz στα 50 η στα 250??αυτο θελω να καταλαβω...

Όταν βάζεις τα Ηz πχ στο 50 γίνεται αποκοπή των συχνοτήτων από εκεί και κάτω. Άρα τις χαμηλότερες συχνότητες (μπάσα) τις αναλαμβάνει το sub μόνο του. Την ίδια ώρα πρέπει να ρυθμίσεις και το sub για να δηλώσεις μέχρι ποια συχνότητα θα παίζει.

Αν για παράδειγμα ρυθμίσεις στον Ενισχυτή την αποκοπή στα ηχεία πχ στα 80 Ηz και το sub στα 60Ηz τότε δεν θα ακούς καθόλου τις συχνότητες από 60-80 Ηz...

Από την άλλη αν ορίσεις από τον ενισχυτή την αποκοπή πχ στα 60Ηz και από το sub μέχρι 240Ηz τότε οι συχνότητες από 60Ηz έως 240Hz θα αναπαράγονται και από τα ηχεία αλλά και από το sub, με μάλλον όχι καλά αποτελέσματα αφού τόσο η χρονική καθυστέρηση στην απόκριση όσο και η διαφορετική ταχύτητα των woofer (ηχείων και sub) θα σου δημιουργεί μια όχι ευχάριστη αίσθηση...

Πολλά ηχεία δεν αποδίδουν έτσι κι αλλιώς κάτω από κάποια συχνότητα (40-50-60Hz) οπότε η ανάγκη για sub είναι αισθητή, κυρίως δε σε HT setup (με τις εκρήξεις, τα ηχητικά εφέ κλπ...)

Θέλει μια προσπάθεια παραπάνω το συγκεκριμένο θέμα και εφόσον καταφέρεις όλα τα προηγούμενα στάδια όπως σου ανέφερε ο Fragoulisnaval θα πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα...

Για ποιο sub μιλάμε?

Last edited:
καλημερα.
τεμετερον δαλανικ εχω crustal audio pro 15.1 R.αυτο μου γραφει το κουτι του sub.σε κανα 2 μηνο ομωσ θα παρω το rw12d klipsch.
υ.γ
με το audyssey εχω πολυ λιγα μπασα...

οταν εβαλα το audyssey,volume k hz τα ειχα στη μεση.για να εχω το περιθοριο να τα αυξησω αν χρειαστη.ενταξει ομωσ,εβγαλα ακρη κ τα rf 63 me ton denon 4308...τα σπανε!!!!