Denon AVR-1909 AV Receiver

Re: Denon AVR-1909

ΟΚ κι αυτό δούλεψε μετά από προσπάθειες ωρών, το μυστικό ήταν τελικά να απενεργοποιήσει κανείς ως είσοδο την HDMI (ενώ έχει ενεργή την component για εικόνα και την coaxial για ήχο)ώστε να δει το εισερχόμενο σήμα εικόνας από την component, να το αναβαθμίσει σε 1080p και να το στείλει με HDMI στην τηλεόραση...Σημειώνω ότι τον ήχο δεν μπορεί να τον στείλει με HDMI σε αυτή την περίπτωση στην TV γιατί δεν τον έχει λάβει από HDMI...δηλ.μόνο όταν είσαι σε πλήρη αλυσίδα HDMI μπορείς να περνάς και ήχο και εικόνα, και έχεις και άλλες δυνατότητες όπως να σβήνουν όλες οι συσκευές μαζί κλπ..

Εγω παιδια αντιμετωπιζω ενα προβλημα οταν συνδεω το DVI->HDMI καλωδιο
απο το PC μου στον Denon και απο κει με HDMI στην LG 50PG6000.Συγκεκριμενα
σε αναλυση 1920x1080 δεν υπαρχει λεπτομερεια στην οθονη (δε δοκιμασα
σε αλλη αναλυση).Τα γραμματα
πχ δεν ειναι καθολου sharp.Δειτε τις φωτος για να καταλαβετε.
Οταν συνδεσω το καλωδιο κατ ευθειαν στην τηλεοραση η εικονα ειναι
τελεια...Υποτιθεται οτι σε HDMI συνδεση δεν αλλαζει το σημα ο ενισχυτης και
επιπλεον δοκιμασα οτι επιλογη ειχε σχετικα με το conversion αλλα τζιφος...
Δε μπορω να καταλαβω τι φταιει...Η καρτα γραφικων μου ειναι η Ati 4870x2.
Τωρα περιμενω νεο καλωδιο HDMI απο τον Denon για την TV μπας και φταιει
αυτο μιας και το προηγουμενο ητανε ενα των 5-10 ευρω.

Attachments

• IMG_0466.jpg
    IMG_0466.jpg
    126.6 KB · Views: 45
  • IMG_0471.jpg
    IMG_0471.jpg
    160.6 KB · Views: 41

είναι λογική η σκέψη για το καλώδιο, για να δούμε...
βέβαια όταν το σήμα είναι ήδη 1080p δεν κάνει κανένα conversion αλλά ούτε και passthrough, κάνει επεξεργασία faroudja και το στέλνει. Αυτό με επιφύλαξη γιατί έτσι έχω καταλάβει...και βέβαια όταν έχεις ήδη FULL HD δεν υπάρχει κανένας λόγος να παρεμβάλεις συσκευή(τον ενισχυτή) πάει από πηγή σε TV...

Eμένα παρά τον άψογο upconversion dvd to Full HD (prison brake)
μου την έσπασε χθες γιατί έσβησε(stand by mode κόκκινο φωτάκι που αναβοσβήνει) μετά από 3+ ωρίτσες θέαση dvd, και το είχε κάνει και κάπου στην πρώτη ώρα αλλά ξανάνοιξε...προφανώς είναι η προστασία του για υπερθέρμανση, τον έχω σε ράφι με ελάχιστο αέρα -μισό πόντο- έτσι και το ξανακάνει σήμερα θα τον αλλάξω ράφι έχω και ένα 2 πόντους ψηλότερο, απλά επειδή είναι από πάνω έχω εκεί το κεντρικό ηχείο για να είναι λίγο ψηλά στο ύψος των αυτιών...
Yπάρχει καμιά λύση απενεργοποίησης της προστασίας αυτής ή γρήγορης ψύξης για να συνεχίσει κανείς τα εργάκια του; ...αλλιώς μεγάλο μειονέκτημα έχουμε κακομάθει το dvd να παίζει ακούραστα πολλές ώρες μουσική και έργα...

O ενισχυτής δεν είναι DVD player, θέλει τον χώρο του... ;)

Για εμένα και για την καλή λειτουργία του ενισχυτή σου, βάλτον σε ένα άλλο ράφι asap...

στο πάνω ράφι των 19 πόντων λοιπόν έπαιξε χτες δυνατά μουσική και ταινία από τις 2 το μεσημέρι ως τις 10 το βράδυ...κανένα πρόβλημα δεν εμφανίστηκε-πλην του ότι από το παλιό dvd player δεν μπορούσα να δώσω ΠΟΛΥ δυνατές εντάσεις, ήταν περιορισμένες και έψαξα πολύ...ήχο με coaxial έπαιρνε.
σήμερα που σύνδεσα το HTPC πάνω με optical -εκτος που το DTS το έβλεπε ως DDigital- οι εντάσεις ήταν κατά πολύ καλύτερες, το τι μπαμ-μπουμ ακούστηκε κατά το death race δεν λέγεται...! πρώτη φορά το χάρηκα το όλο συστηματάκι μου μετά από τόσο σχεδιασμό και ρύθμιση...χε.

Last edited:

To DTS το βλέπει κανονικά από τον media player classic home-cinema.

Πρόσθεσα και τα πίσω ηχεία και το σύστημα έγινε πλέον 5.1 , μια απορία που έχω :
στα φωτάκια αριστερά που δείχνει τι σήμα παίρνει και από κάτω από ποια κανάλια, όταν παίζω DTS δείχνει φωτεινό σήμα ξεχωριστά για τα 5 ηχεία, το sub και το LFE.
Στα δεξιά αντίστοιχα που δείχνει τι έξοδο δίνει, δείχνει τα ίδια χωρίς το LFE, μόνο τα ηχεία και sub. Υπάρχει δεξιά τέτοια ένδειξη ή 'ΟΧΙ;;;
έχω ρυθμίσει το sub (tannoy 1001 ) manually στα 80Ηz αποκοπή και πίσω στα ρυθμιστικά του το έχω στη μέση που είναι η ένδειξη LFE. Τελικά παίρνω τέτοιο αποτέλεσμα ή όχι;
Κι αν όχι πειράζει;

Αντε μετράω και εγώ τις μέρες μεχρι να τον παραλάβω.. ...
Γιώργο Χατζηδάκη καλορίζικο σου εύχομαι...Φαντάζομαι το παρήγγειλες από Technikdirekt όπως και εγώ...
jopar η ένδειξη αριστερά είναι το input signal ( εισερχόμενο σήμα ήχου ) που έρχεται από κάποια πηγή είτε αυτό είναι dolby digital, dts, 2 channel stereo , 5.1 κλπ....Δεξιά είναι η ένδειξη σε ποιο κανάλι ( ηχείο ) δίνει ήχο ο ενισχυτής ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει..Επομένως αριστερά μπορεί να παίρνεις 5.1 σήμα ( dolby digital ) και να τον οδηγείς σε 2.1 ( δεξιά LF, RF και subwoofer ) .....
Εγώ έχω άλλη απορία....Τα μπροστινά ηχεία μου δίνουν μέχρι 48Hz...To crossover είναι στα 80Hz...Στην ρύθμιση DRCT / ST αν δηλώσω Large τα μπροστινά ηχεία, αυτομάτως χάνεται το subwoofer..Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό..Αυτό που θέλω είναι να υπάρχουν 2 επιλογές για στερεοφωνικό ήχο (2.1) ...Μια όταν έχεις ανοιχτό το subwoofer να πηγαίνεις όλες τις συχνότητες κάτω απο το crossover στο subwoofer και η άλλη να ακούς όλα τα μπάσα απο τα μπροστινά ηχεία έχοντας κλειστό το subwoofer..Αυτο γίνεται χειροκίνητα δηλώνοντας είτε Large είτε Small τα μπροστινά ηχεία μέσα από το μενού ,αλλά δεν ξέρω πως γίνεται να επιλέγεις εσύ τι θες με ένα κλίκ από το τηλεχειριστήριο...Δηλαδή με λίγα λόγια να επιλέγεις 2 channel stereo ( large τα μπροστινά ) και 2.1 ( small τα μπροστινά ) ανάλογα με το πότε θές να χρησιμοποιήται το κανάλι του subwoofer....Υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από το Direct/Stereo για στερεοφωνικό ήχο;;;

Last edited:

thanx αλλά αυτό που μου είπες το γνώριζα, η απορία είναι στο 5.1 για το Low Frequency, έχει στο output ένδειξη που ανάβει;
είναι σωστό να το ρυθμίζουμε να έχει αποκοπή του LFE στο subwoofer; και πως το πετυχαίνουμε αυτό;
Τα front τα δήλωσα LARGE+MAIN

thanx αλλά αυτό που μου είπες το γνώριζα, η απορία είναι στο 5.1 για το Low Frequency, έχει στο output ένδειξη που ανάβει;
είναι σωστό να το ρυθμίζουμε να έχει αποκοπή του LFE στο subwoofer; και πως το πετυχαίνουμε αυτό;
Τα front τα δήλωσα LARGE+MAIN

Στο output δεν υπάρχει ένδειξη LFE...Μόνο SUB έχει όπως και όλα τα υπόλοιπα κανάλια στα οποία ο ενισχυτής εξάγει το σήμα...

Εγώ πάντως δήλωσα στο DRCT / ST ( όταν ακούω στερεοφωνική μουσική ), τα μπροστινά small - το subwoofer LFE ( χωρίς MAIN ) και το crossover στα 60 Hz...Όταν είναι για πολυκάναλο, ρυθμίζω τα μπροστινά Large- το subwoofer LFE και το crossover στα 80Hz...Τα υπόλοιπα τα κάνει το Audyssey...

στο πολυκάναλο κι εγώ έχω τα μπροστά large, to sub LFE+MAIN +crossover sta 80hz...το MAIN το έβαλα γιατί κάπου το συνιστούσαν οι οδηγίες, ποια είναι η διαφορά ξέρει κανείς; μήπως έκανα λάθος και πρέπει να το αλλάξω...

στο πολυκάναλο κι εγώ έχω τα μπροστά large, to sub LFE+MAIN +crossover sta 80hz...το MAIN το έβαλα γιατί κάπου το συνιστούσαν οι οδηγίες, ποια είναι η διαφορά ξέρει κανείς; μήπως έκανα λάθος και πρέπει να το αλλάξω...
Με την επιλογή +MAIN τα μπάσα που στέλνονται στο woofer είναι από όλα τα ηχεία συμπεριλαμβανομένων και αυτά που έχεις δηλώσει σαν Large...Στην ουσία δηλαδή δεν διαχωρίζεται το σήμα και ακούς συγχρόνως τα ίδια μπάσα από το woofer και από τα κανάλια που έχεις δηλώσει σαν Large...

Θεωρείς ότι είναι καλύτερο να διαχωρίζεται το σήμα και να παίζει τις χαμηλές συχνότητες μόνο το sub;
Χαμηλές συχνότητες παίζουν και τα Large και το woofer, απλά δεν θέλω ας πούμε σε 5.1 ήχο τα χαμηλά που οδηγούνται στα Large να οδηγούνται και στο woofer και να ακούγονται συγχρόνως...Έχω την εντύπωση ότι έτσι μπορεί να παραχθεί πολύ έντονο μπάσο και θόρυβος ( βόμβος ) στον χώρο...Βέβαια δεν νομίζω να το βάλανε κατά λάθος το MAIN εκεί, αλλά εντάξει καλύτερος κριτής είναι το αυτί του καθενός...

πάνε τα large τα ξεχάσαμε...έκανα χτες audessey και ρύθμισε τα μπροστινά small με συχνότητα αποκοπής τα 40hz...το γύρισα mannually στα 80 αλλα άφησα τη ρύθμιση στο small...δεν ξέρω κι όλας τι γίνεται με όλα αυτά, κάποιος που ήρθε είπε ότι έχω πολύ μπάσο κι έτσι κατέβασα και το ρυθμιστικό του subwoofer , και από τις ρυθμίσεις του denon στο equaliser κατέβασα τα κανάλια των μπάσων...πότε αποφασίζει κανείς ότι παίζουν σωστά όταν δεν έχει εμπειρία;
Άλλο πρόβλημα που έχω είναι ότι θέλω πιο έντονους τους διαλόγους , χτες που έβλεπα το Βίκυ Χριστίνα Βαρτσελόνα ακουγόταν η κιθάρα πολύ και ο αφηγητής καθόλου...βρήκα διάφορα ρυθμιστικά στον KM και τον ΜPC , έδωσα ένταση στο center αλλά δεν έγινε κάτι ουσιαστικό...τι να πω είμαι άσχετος κι εκνευρίζω και τη γυναίκα μου που δεν μπορεί να δει ένα έργο ...

40 Hz αποκοπή ;;;;...Αυτό σημαίνει ότι τα μπροστινά σου ηχεία δίνουν πολύ μπάσο..Εμένα πάντως το Audyssey ( με 48Hz μέγιστο που μπορεί να δώσουν τα μπροστινά όπως είπα ) μου έβγαλε αποκοπή στα 80Hz, όπως προτείνεται δηλαδή..Δεν νομίζω να έκανες λάθος στο Auto Set up, αλλά αν θες μπορείς να κάνεις πάλι μια ρύθμιση χρησιμοποιώντας σωστά όλες τις οδηγίες όπως προτείνονται μέσα από το εγχειρίδιο...Με τα 40Hz, τα μπροστινά είτε Small τα έχεις είτε Large, το ίδιο πράγμα είναι γιατί δύσκολα να βγάζουν κάτω από 40 με Large...Κάνε ένα Test Tone από την θέση ακρόασης για να ισοψηφήσεις την ένταση κάθε ηχείου ξεχωριστά..Για EQ manual βάλε κάτι bit-άτο, ( καμιά ηλεκτρονική μουσική ας πούμε με πολλά μπάσα μεσαία και ψηλά ) και σε Stereo mode πρώτα ρύθμισε τα μπροστινά με το woofer και μετά όλα τα άλλα...
Το σωστό μπάσο είναι αυτό που δεν αναπτύσσει στατικά κύματα στο χώρο και δεν προκαλεί βοή , όπως ας πούμε όταν ανοίγαμε τα παράθυρα στα παλιά αυτοκίνητα, σε μεγάλες ταχύτητες και τρανταζόταν όλο το αμάξωμα..Αυτό βέβαια επιτυγχάνεται μέσα από την σωστή τοποθέτηση των ηχείων και του woofer και την σωστή τους ρύθμιση ( crossover, EQ, speaker size, tone adjust κλπ )
Jopar μην νομίζεις ότι και εγώ τα ξέρω όλα ..Αυτά τα λέω με βάση την εμπειρία που έχω από τον προηγούμενο ενισχυτή μου...Με τον 1909 δεν έχω καταλάβει ακόμα αρκετά πράγματα λόγω του ότι έχει πάρα πολλές ρυθμίσεις...

Παιδια καλησπερα,
στην αγγλια xaρακτηριζουν τον 1909 σαν entry level quality,
ξερει καποιος τι εννοουν με αυτο τον χαρακτηρισμο?

Νικος

Last edited:

Παιδια καλησπερα,
στην αγγλια xaρακτηριζουν τον 1909 σαν entry level quality,
ξερει καποιος τι εννοουν με αυτο τον χαρακτηρισμο?

Νικος

Μάλλον εκεί που το διάβασες η Denon δεν δίνει αρκετά χρήματα για .. διαφημίσεις :flipout:

Ο ενισχυτής ειναι μια χαρά.. Το μονο κακό οτι εχει πλήθος ρυθμίσεων και θέλει διαβασμα για να πετύχεις καλό αποτέλεσμα..

Εμένα ήρθε σήμερα !! Αψογη συσκευασία.. τον βλέπω και μου τρέχουν τα σάλια αλλά ... δεν εχω ηχεια και καθομαι να τον κοιτάζω !! Δεν ξερω τι σκ**τά να παρω για κεντρικο και πισω (μπροστά εχω 2 B&W 605-2 αλλά δεν θελω και τα υπόλοιπα B&W αφενός γιατί παει πολύ το μαλλί αφετέρου γιατι εδώ που τα λέμε τα πισω συνεισφέρουν κυριως σε ταινιες οπότε δεν χρειαζομαστε κατι extreme..

Κοιταζα στο σιτε της Teufel εχει ενδιαφέροντα κομμάτια αλλά δεν ξερω εαν θα δέσουν με τα δικά μου..

Αν κανείς εχει καποια ιδέα :BDGBDGB53::BDGBDGB53:

φιλε geoha,
δεν το διαβασα καπου,απλως απο εκει που μου εστειλαν τα ηχεια,τους ειπα να μου πουν τη γνωμη τους για τον 1909,
μου ειπαν οτι ειναι entry level quality kai καλυτερα να παρω marantz sr5003.

παντως για 1909 με κοβω απο το technikdirekt (502ευρω),δεν το βρισκω πουθενα φθηνοτερα απο οτι στο συγκεκριμενο eshop.

εσυ αληθεια απο που τον αγορασες και ποσο?

η πλακα ειναι οτι εσυ εχεις τον ενισχυτη δεν εχεις ηχεια και εγω εχω τα ηχεια και ψαχνομαι για ενισχυτη.

Νικος