DENON AVR 1910 _ Να τον αγοράσω?

Εχω το εξης "σετ" ηχειων...

......................................

Οπως βλεπετε, ολα τα ηχεια εχουν ονομαστικη αντισταση 6 Ω

Ειναι καλη επιλογη ο Denon 1910 για το συγκεκριμενο "σετακι" με δεδομενο οτι εχει προβληματα με ηχεια χαμηλης αντιστασης?

Το πρόβλημα θα ήταν υπαρκτό αν τα ηχεία ήταν 4Ω. Βέβαια επειδή τα συγκεκριμένα είναι πολύ καλά ηχεία, θα πρότεινα να πας σε ενισχυτή υψηλότερης κατηγορίας για να τα αναδείξεις και να σου δώσουν αυτό που πραγματικά μπορούν.

Μια ερώτηση να κάνω και εγώ.. αυτή την στιγμή έχω έναν denon 1604 6.1 .. ο καναπές (όπως δυστυχώς στα περισσότερα μικρά σαλόνια) είναι κολλημένος στον τοίχο και το 6ο ηχείο είναι στο μικρό κενό ανάμεσα στον τοίχο και στον καναπέ (δηλαδή πίσω απ τα αυτά αυτών που κάθοντε οπότε έχω προσπαθήσει με ρυθμίσεις να τα φέρω στα ίσια τους να ακούγοντε όλα σωστά).

Τι εννοείς 6ο ηχείο; Χρησιμοποιείς πίσω κεντρικό ηχείο;

Σε ένα τέτοιο setup ενός σαλονιού 15-20 τετραγωνικών με τον καναπέ κολλητά στον τοίχο.. θα άξιζε η αγορά του 1610 με 5.1 ή η αγορά του 1910 και χρήση του σαν 5.1? δηλαδή εκτός του upscale υπάρχει κάτι άλλο που θα έκανε την αγορά του 1910 για 5.1 να αξίζει σε σχέση με το μικρότερο αδερφάκι?

10-15 W παραπάνω πάντα χρειάζονται. Δεν έχουν και καμιά τραγική διαφορά στην τιμή. Θα πρότεινα τον 1910.

Αυτή την στιγμή έχω ηχεία 6.1 της ίδιας της denon αγορασμένα τότε με τον ενισχυτή ξεχωριστά (και αρκετά ακριβά) με ενεργό sub κτλ.. θα άξιζε να κρατήσω πχ το κεντρικό, το sub και 2 πίσω και να αλλάξω τα 2 μπροστά με καλά ή θα έπρεπε να τα αλλάξω όλα?

Μπορείς να κρατήσεις το sub και τα surround, και να πάρεις μία καλή τριάδα για εμπρός.

Τέλος μια χαζή ερώτηση... τα roister πχ που μου ψιλοάρεσαν.. η τιμή φαντάζομαι αφορά 1 ηχείο έτσι?

Η τιμή συνήθως αφορά το ζεύγος, εκτός αν αναγράφεται κάτι διαφορετικό στο κατάστημα που τα είδες.

Τι εννοείς 6ο ηχείο; Χρησιμοποιείς πίσω κεντρικό ηχείο;

Ναί.. ξέρωντας ότι δεν είναι σωστό αλλά δεν μου πάει καρδιά να πατήσω εκείνο το κουμπάκι απενεργοποίησης :) για κάποιο ηλίθιο λόγο μου ακούγεται καλύτερα..

10-15 W παραπάνω πάντα χρειάζονται. Δεν έχουν και καμιά τραγική διαφορά στην τιμή. Θα πρότεινα τον 1910.

Πάντα χρειάζοντε δεν έχεις άδικο και 150 ευρώ δεν είναι τραγική διαφορά.. απλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσα σε τόσο μικρό χώρο να εκμεταλευτώ την οποιαδήποτε διαφορά στα watt. Οπότε προτείνεις τον 1910 σε διάταξη ηχείων 5.1 λόγω χώρου (παρόλο που θα έχω 7 ηχεία λόγω των παλιών)

Μπορείς να κρατήσεις το sub και τα surround, και να πάρεις μία καλή τριάδα για εμπρός.

Οκ δηλαδή παίρνει πόδι και το κεντρικό :)

Η τιμή συνήθως αφορά το ζεύγος, εκτός αν αναγράφεται κάτι διαφορετικό στο κατάστημα που τα είδες.

Αν είναι έτσι πάλι καλά δεν είναι τόσο τραγικό όσο το φανταζόμουν :) (όσο θυμάμαι πόσο κόστισαν τα denon, τα 350 μου φαίνοντε μια χαρά :P)

Οκ δηλαδή παίρνει πόδι και το κεντρικό;

Η εμπρός τριάδα καλό θα ήταν να είναι της ίδιας σειράς, ώστε το ταίριασμα του κεντρικού να είναι το καλύτερο δυνατό. Πάντως μπορείς να πάρεις για αρχή τα δύο κυρίως L-R, και αν στην συνέχεια διαπιστώσεις ότι το κεντρικό που έχεις δεν ανταποκρίνεται, να αγοράσεις και το αντίστοιχο κεντρικό (της ίδιας σειράς με τα L-R).

καλησπέρα και από μένα, μία απλή ερώτηση έχω επειδή σκέφτομαι να τον αγοράσω αυτές τις μέρες... μέσα από τα hdmi inputs περνάει κανονικά ο ήχος έτσι? έχω ένα egreat hdmi 1.1 αλλά λογικά και ότι 1.3 βάλω θα περάσει έτσι??
επίσης αν μπορείτε να μου προτείνεται 1-2 δοκιμασμένα σετάκια με ηχεία ώστε να ρίξω μία ματιά!
ευχαριστώ!! :ernaehrung004:

Σε ένα τέτοιο setup ενός σαλονιού 15-20 τετραγωνικών με τον καναπέ κολλητά στον τοίχο.. θα άξιζε η αγορά του 1610 με 5.1 ή η αγορά του 1910 και χρήση του σαν 5.1? δηλαδή εκτός του upscale υπάρχει κάτι άλλο που θα έκανε την αγορά του 1910 για 5.1 να αξίζει σε σχέση με το μικρότερο αδερφάκι? :)

Έχοντας διαβάσει πολλά θέματα μεταξύ των δύο κατανόηση μου είναι ότι είναι λίγο πολύ το ίδιο μηχάνημα. Πρόσθετα χαρακτηριστικά για το 1910 είναι πολύ μικρή. Δύο σημαντικά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι οι περιορισμοί χώρου (7,1 έναντι 5,1) και ταινία διαθεσιμότητα αρχείο. Πολύ λίγοι τίτλοι είναι 7,1. Τέλος, η μετατροπή από ό, τι ακούω, δεν είναι πολύ καλή, για να μην αναφέρουμε τα περισσότερα εξωτερικά συστήματα έρχονται με τους χτισμένο in Τώρα, αν η διαφορά των τιμών δεν είναι μια ανησυχία αγοράσουν στη συνέχεια. Εάν είστε σε έναν προϋπολογισμό εξοικονομήσουν χρήματα και να ξοδεύουν τα χρήματα για ηχεία, καλώδια, σύρματα κτλ κτλ Είμαι σε αναμονή για να πέσει κάτω από 300 πριν πάρω ... ας δούμε[

Last edited:
καλησπέρα και από μένα, μία απλή ερώτηση έχω επειδή σκέφτομαι να τον αγοράσω αυτές τις μέρες... μέσα από τα hdmi inputs περνάει κανονικά ο ήχος έτσι? έχω ένα egreat hdmi 1.1 αλλά λογικά και ότι 1.3 βάλω θα περάσει έτσι??

Αν και δεν πολυκατάλαβα τι εννοείς, θα συνδέσεις το e-great με τον ενισχυτή με HDMI. Ο ήχος θα αποκωδικοποιηθεί και θα ενισχυθεί απ' τον DENON.

Eπίσης αν μπορείτε να μου προτείνεται 1-2 δοκιμασμένα σετάκια με ηχεία ώστε να ρίξω μία ματιά!
ευχαριστώ!!

Πρέπει να μας δώσεις ορισμένα επιπλέον στοιχεία, όπως τι είδους ηχεία, για ποια χρήση, πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος σου, και σε ποιά κατηγορία τιμής θέλεις να κινηθείς.

Αν και δεν πολυκατάλαβα τι εννοείς, θα συνδέσεις το e-great με τον ενισχυτή με HDMI. Ο ήχος θα αποκωδικοποιηθεί και θα ενισχυθεί απ' τον DENON.

καλησπέρα, σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. επειδή ένας φίλος έχει έναν pioneer ενισχυτή όπου δεν περνάει/ενισχύει ήχο από τα hdmi γιαυτό ρωτάω μην την πατήσω. πρέπει να συνδέσεις τον ήχο αναλογικά, με coaxial ή με οπτική και να τον "ζευγαρώσεις" στην έξοδο hdmi με την ανάλογη είσοδο εικόνας.

Πρέπει να μας δώσεις ορισμένα επιπλέον στοιχεία, όπως τι είδους ηχεία, για ποια χρήση, πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος σου, και σε ποιά κατηγορία τιμής θέλεις να κινηθείς.

έχω έναν χώρο 15τμ^2, δεν θέλω να δώσω αρκετά χρήματα και αν γίνεται να είναι μικρά σε μέγεθος. έχεις κάποιες προτάσεις να μου κάνεις για να τις μελετήσω?? τέλος, θα μπορούσα να λειτουργήσω αρχικά τον ενισχυτή ως 5.1 και μελλοντικά 7.1? προς το παρόν δεν υπάρχει τόσος χώρος ώστε να μπούνε και τα 8 ηχεία!! :(

καλησπέρα, σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. επειδή ένας φίλος έχει έναν pioneer ενισχυτή όπου δεν περνάει/ενισχύει ήχο από τα hdmi γιαυτό ρωτάω μην την πατήσω. πρέπει να συνδέσεις τον ήχο αναλογικά, με coaxial ή με οπτική και να τον "ζευγαρώσεις" στην έξοδο hdmi με την ανάλογη είσοδο εικόνας.

Μην ανησυχείς, με τον DENON AVR-1910 δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

έχω έναν χώρο 15τμ^2, δεν θέλω να δώσω αρκετά χρήματα και αν γίνεται να είναι μικρά σε μέγεθος. έχεις κάποιες προτάσεις να μου κάνεις για να τις μελετήσω?? τέλος, θα μπορούσα να λειτουργήσω αρχικά τον ενισχυτή ως 5.1 και μελλοντικά 7.1? προς το παρόν δεν υπάρχει τόσος χώρος ώστε να μπούνε και τα 8 ηχεία!! :(

Σε τέτοιο χώρο αναγκαστικά πρέπει να δεις ηχεία βάσης ή μια πεντάδα δορυφόρων. Μερικές οικονομικές προτάσεις:

- Τέσσερα Roister Emphasis 5 με το κεντρικό C5 και το υπογούφερ τους
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...inema-Speakers/with(Manufacturer=Roister).htm

- KEF KHT2005.3
http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=kef+2005

- Μirage Nanosat
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...Klipsch-Speakers-Mirage-Nanosat-5-1-Black.htm

- Q Acoustics 1010i
http://www.odes.gr/index.php?option...shop.browse&category_id=538&Itemid=5&Itemid=5

Το πρόβλημα θα ήταν υπαρκτό αν τα ηχεία ήταν 4Ω. Βέβαια επειδή τα συγκεκριμένα είναι πολύ καλά ηχεία, θα πρότεινα να πας σε ενισχυτή υψηλότερης κατηγορίας για να τα αναδείξεις και να σου δώσουν αυτό που πραγματικά μπορούν.

Σε ευχαριστω για την απαντηση. Δυστυχως οι καιροι ειναι δυσκολοι και το budget των 500 ευρω δεν μου επιτρεπει να ανεβω κατηγορια. Ο 2310 πχ ξεφευγει πολυ.

Στα χρηματα που δινω η μονη εναλλακτικη που σκεφτομαι ειναι ο Pioneer 919 και ειμαι σε μεγαλο διλημμα αναμεσα στους δυο...

......
Στα χρηματα που δινω η μονη εναλλακτικη που σκεφτομαι ειναι ο Pioneer 919 και ειμαι σε μεγαλο διλημμα αναμεσα στους δυο...

Οπως έχω γράψει ξαναγράψει:

Ο Denon AVR-1910 είναι ίσως η καλύτερη επιλογή ενισχυτή στη χαμηλή κατηγορία τιμής (μέχρι 500 ευρώ).

φιλε μου και εγω το ιδιο διλλημα ειχα.Τελικα πηρα τον Denon 1901 και ειμαι ικανοποιημενος απο την αποδοση του σε ταινιες και σε μουσικη και παιζω σχετικα δυσκολα ηχεια audio spectrum axxia