DENON AVR-1910 (Ερωτήσεις - Προβλήματα - Reviews...)

Το έκανα αυτό χωρίς να διαβάσω το manual αλλά δεν άκουγα τίποτα. Επέλεξα δηλάδή ως πηγή, το εξωτερικό ηχείο(δηλαδή το Home Cinema) αλλά ...άκρα του τάφου σιωπή...Anyway...θα το δω και σήμερα..

Ώπα φίλε μου λάθος κατάλαβα εγώ. Δεν μπορείς να ακούσεις την TV μόνο συνδέοντας το HDMI καλώδιο γιατί ο ενισχυτής σου δεν δέχεται επιστροφή ήχου από την TV μέσω HDMI, και αυτό διότι ο ενισχυτής έχει HDMI 1.3 και όχι 1.4.

Θα πρέπει να κάνεις μια επιπλέον σύνδεση μεταξύ τηλεόρασης και ενισχυτή με optical ή coaxial καλώδιο και τότε πατώντας TV στον ενισχυτή θα ακούς από τα ηχεία του home cinema την τηλεόρασή σου.

Sorry και πάλι....

Ώπα φίλε μου λάθος κατάλαβα εγώ. Δεν μπορείς να ακούσεις την TV μόνο συνδέοντας το HDMI καλώδιο γιατί ο ενισχυτής σου δεν δέχεται επιστροφή ήχου από την TV μέσω HDMI, και αυτό διότι ο ενισχυτής έχει HDMI 1.3 και όχι 1.4.

Θα πρέπει να κάνεις μια επιπλέον σύνδεση μεταξύ τηλεόρασης και ενισχυτή με optical ή coaxial καλώδιο και τότε πατώντας TV στον ενισχυτή θα ακούς από τα ηχεία του home cinema την τηλεόρασή σου.

Sorry και πάλι....

Τί είναι αυτό πάλι?:idea: Δε μου το κάνεις λίγο πιο λιανά?

Thanx!

Τί είναι αυτό πάλι?:idea: Δε μου το κάνεις λίγο πιο λιανά?

Thanx!

Λοιπόν άκου από τον παθόντα όσο ποιο απλά μπορώ : Το spec 1.3 HDMI που έχει ο ενισχυτής στέλνει μπορεί να στέλνει ήχο και εικόνα από to player σου στην τηλεόραση ΑΛΛΑ δεν μπορεί να στείλει η τηλεόραση ήχο πίσω στον ενισχυτή. Αυτή η λειτουργία είναι δυνατή μόνο στο spec 1.4, το οποίο διαθέτει μεν η τηλεόρασή σου αλλά όχι και ο ενισχυτής σου.

Για να μπορείς να ακούσεις την τηλεόραση μέσω του ενισχυτή θα πρέπει να κάνεις μια επιπλέον σύνδεση με καλώδιο ήχου μεταξύ της τηλεόρασης και του ενισχυτή. Το καλώδιο αυτό είναι είτε οπτική ίνα ( αυτό έχω επιλέξει εγώ για την δική μου) optical είτε ομοαξωνικό coaxial. Με το ΕΠΙΠΛΕΟΝ καλώδιο θα μπορεί η τηλεόραση να στένει σήμα ήχου στον ενισχυτή έτσι ώστε όταν παρακολουθείς μια ταινία στο ΜΕΓΚΑ πχ να ακούς τον ήχο από τα ηχεία του ενισχυτή σου.

Δεν ξέρω αν κατάλαβες....

OK To'πιασα...Δεν είμαι και τοοοοοοόσο ανίδεος:award:

Να προτιμήσω οπτική ίνα λοιπόν. Τι ποιότητες να κοιτάξω? Από τιμές?Φαντάζομαι είναι εύκολο να δω που θα τη συνδ'εσω ε?

Last edited:
OK To'πιασα...Δεν είμαι και τοοοοοοόσο ανίδεος:award:

Να προτιμήσω οπτική ίνα λοιπόν. Φαντάζομαι είναι εύκολο να δω που θα τη συνδ'εσω ε?

Sorry φίλε μου αλλά ίσως το διαβάσουν και άλλοι το νήμα και να μην είναι τόσο σχετικοί όσο εμείς ( όσο είμαστε anyway....)

Στην φωτογραφία που ανέβασες λίγο πιο πάνω δεξιά θα δείς μια είσοδο που λέει OPT-IN (TV). Κότσαρε το καλώδιο εκεί και καθάρισες....

Να σαι καλά αδερφέ..Ειδικά αυτές τις ημέρες δεν έχω το χρόνο να χωθώ μέσα στο manual ούτε της TV αλλά ούτε και του Denon. Μέσα στο Φθινόπωρο, θα γίνω εξπερ..

Να σαι καλά αδερφέ..Ειδικά αυτές τις ημέρες δεν έχω το χρόνο να χωθώ μέσα στο manual ούτε της TV αλλά ούτε και του Denon. Μέσα στο Φθινόπωρο, θα γίνω εξπερ..

τότε λοιπόν θα έχουμε έκτακτο δαγώνισμα στις συνδέσεις με θέμα : Εάν έχετε universal player με ψηφιακές και 5.1 αναλογικές εξόδους, πώς θα το συνδέατε επάνω στον Denon...........???:flipout::flipout:

-bye--bye-

τότε λοιπόν θα έχουμε έκτακτο δαγώνισμα στις συνδέσεις με θέμα : Εάν έχετε universal player με ψηφιακές και 5.1 αναλογικές εξόδους, πώς θα το συνδέατε επάνω στον Denon...........???:flipout::flipout:

-bye--bye-

και στα κινέζικα να το έγραφες αυτό, δε θα καταλάβαινα λιγότερα..:drummer:

Απάντηση: Re: DENON AVR-1910 (Ερωτήσεις - Προβλήματα - Reviews...)

http://www.pc1.gr/images/240/240000233.jpg

Ενδέχεται να είναι κάτι τέτοιο?

ή κάτι τέτοιο?

http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?products_id=3352

Και τα 2 οπτικες ίνες δεν είναι?

ναι και οι δυο οπτικές είναι αλλά πάρε κάτι μικρότερο, όχι 1.5μ.Πιστεύω με 0.75 θα ναι καλά. Συμβουλή : Μην πάρει την κινέζικη, διότη αν η τηλεόρασή σου υποστηρίζει DTS decoding και έχεις αρχεία βίντεο σε USB, τότε η τηλεόραση τροφοδοτεί τον ενισχυτή με 5.1 κανάλια ήχου και καλό θα ταν το καλώδιο να ναι κάπως καλό...Τουλάχιστον να σαι σίγουρος ότι είναι απόλυτα φωτοστεγανό.-bye-

Πίσω από το έπιπλο έχω γεμίσει σπιράλ και καλώδια...Χαμός..Έχω και τη TV στον τοίχο οπότε φαντάσου ότι έχω βάλει κανάλι ΚΑΙ για όλα τα καλώδια που φέυγουν από κεί και καταλήγουν στον ενισχυτή και στο πολύμπριζο.Σε καμιά εβδομάδα, ανεβάζω φωτο.Σ'ευχαριστώ για τη βοήθεια.:aktion033:

Πίσω από το έπιπλο έχω γεμίσει σπιράλ και καλώδια...Χαμός..Έχω και τη TV στον τοίχο οπότε φαντάσου ότι έχω βάλει κανάλι ΚΑΙ για όλα τα καλώδια που φέυγουν από κεί και καταλήγουν στον ενισχυτή και στο πολύμπριζο.Σε καμιά εβδομάδα, ανεβάζω φωτο.Σ'ευχαριστώ για τη βοήθεια.:aktion033:

Anytime my friend......:ciao:

Αναμένουμε τις φωτό!

Γεια χαρα....

ξερει κανεις αν το παρακατω κεντρικο ηχειο Yamaha NS-C210 PBL http://www.audioshow.gr/index.php?p...id=0&option=com_virtuemart&vmcchk=1&Itemid=65
θα αντεξει γιατι εχει max 120W....
οπως και να χει ψαχνω για μια λυση γυρω στα 100€...
δεν θελω κατι σπουδαιο, απλα κατι που να κανει την δουλεια του....

thanks

Τι εννοείς; Να το συνδέσεις στον AVR-1910? Φυσικά και μπορείς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

σε συνδισασμο με τα kef iq7 θα εχω αξιοπρεπες αποτελεσμα ή πρεπει να κοιταξω το αντιστοιχο κεντρικο της kef iq60c το οποιο ειναι βεβαια αρκετα ακριβο;:2thumb22sup: