Denon AVR-2307 και Onkyo TX-SR 605

χρηστος ρ.

New member
5 December 2007
7
Πατρα
Ακουσα τις προαλλες και τους δυο με ενα ζευγαρι Canton Karat (στηλες) και αυτο γιατί με ενδιαφέρει παρα πολυ και το να ακουω μουσικη. Μεχρι εκεινη την ωρα ο Onkyo φανταζε ο επικρατεστερος. Με το που επαιξαν ομως τα ηχεια... καταστροφη!!!
Ο 605 ακουγοταν σα να ειχα βαλει το ραδιοφωνακι μου. Αντιθετα, ο 2307 ειχε πολυ γεματες μεσαιες και απεδιδε τρομερα (για 7καναλος).
Το σιγουρο ειναι οτι παω για τα εν λογω ηχεια (απο 1000 ευρω μου τα αφηνουν 750). Το προβλημα ειναι οτι ενω ειχα βρει τον Onkyo στο internet σε φοβερη τιμη, δεν συμβαινει το ιδιο με τον Denon.
*SOS* Εχει κανεις καποια λυση να προτεινει?
Επισης θα βοηθουσε τρομερα η γνωμη σας για αγορα των υπολοιπων ηχειων (ομιλιας, sub, δορυφορους).
:chinscratch:

Σαν ποιά λύση να σου προτείνουμε;.....
Θεωρώ πως κάτι δεν πήγε καλά στο άκουσμα του Onkyo.....μου φαίνεται δύσκολο να ακούγονται τα ηχεία σε σχέση με τον Denon σαν ραδιοφωνάκι.
Μπορείς να μας πείς που άκουσες και τους δυό τους και εαν ασχολήθηκες καθόλου με τις ρυθμίσεις τους;
H όποια βοήθεια γιά τα υπόλοιπα ηχεία θα πρέπει να έρθει, όταν γνωρίζουμε τις διαστάσεις ακρόασης του χώρου...τις απαιτήσεις σου, σε μουσική και κινηματογράφο, και βεβαίως τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις.
Βλέπεις λοιπόν δεν είναι και τόσο απλό, στο να προτήνει κάποιος ηχεία η ενισχυτές, ιδιαίτερα όταν ο παράγοντας μουσικού γούστου στο άκουσμα αντικειμενικά είναι πολύ υποκειμενικός!!!

Κατ' αρχας, σε ευχαριστω πολυ για το σχολιο σου.

Ειμαι παντελως ασχετος και μολις τωρα εχω αρχισει να μαθαινω πεντε πραγματα για ηχο και εικονα. Οπως ειναι φυσικο δεν εχω καν τις γνωσεις να κανω τις σωστες ερωτησεις.
Γεγονος ειναι πως οι πληροφοριες που ερχονται απο φιλους ειναι -το λιγοτερο- χαοτικες. Γι' αυτο και ζητω τη βοηθεια σας.
Το συστημα το ακουσα σε studio καταστηματος ηλεκτρικων και οφειλω να πω πως δεν ασχοληθηκα καθολου με τις ρυθμισεις. Απλα ειπα στον υπαλληλο να φλαταρει και τους δυο ενισχυτες για να μπορεσω να καταλαβω διαφορα στις μεσαιες συχνοτητες.
Οι διασταση του χωρου ειναι περι τα 45τ.μ. Θελω να ακουω οσο γινεται σωστοτερη μουσικη (jazz, classic & southern rock, εντεχνο, και λιγη κλασικη) μερικες φορες σε μεγαλες εντασεις. Ο οικιακος κινηματογραφος ειναι σε ημερησια βαση. Υπαρχουν γειτονες οποτε το maximum της εντασης αποκλειεται να το πιασω ποτε.
Ειχα σκεφτει λοιπον να παρω δυο στηλες για το στερεοφωνικο ηχο και ξεχωριστα κομματια τα υπολοιπα (ομιλιας, sub, δορυφορους). Ειναι σωστη η σκεψη κατα τη γνωμη σας?
Οσον αφορα το κοστος: εχω βρει και τους δυο ενισχυτες στο εξωτερικο γυρω στα 500 ευρω εκαστο. Τα ηχεια (Canton) μου τα δινουν στα 750. Αρχικα ειχα υπολογισει να δωσω (σαν αρχη) γυρω στα 1500. Η θα αναγκαστω λοιπον να υπερβω το αρχικο budget και να δωσω γυρω στα 500 για τα υπολοιπα ηχεια, η θα ξεχασω τα Canton και θα παω σε καποια αλλη λυση. Αυτη τη λυση ψαχνω, αλλα εχω μπλοκαρει πολυ ασχημα.
Μπορειτε να με βοηθησετε?

Λοιπόν...σίγουρα η λύση διαφορετικών ηχείων εμπρός και διαφορετικού γιά κεντρικό δεν είναι η καλύτερη.Απο την άλη, τα τετραγωνικά που θέλεις να καλύψεις είναι αρκετά, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεσαι σχετικά γκάζια, όχι τόσο γιά την δύναμη, όσο γιά την άνεση απόδοσης.Επίσης θα πρέπει να πάς σε ηχεία που να αποδίδουν το ίδιο καλά σε μουσική και κινηματογράφο, αφού όπως είπες το σινεμά, είναι σε καθημερινή βάση.
Εθεσες χρηματικό όριο τα 1.500, με μιά υποχώρηση προς τα επάνω, γιά ηχεία και ενισχυτή.
Φαντάζομαι ότι μιλάμε γιά ηχεία δαπέδου και όχι βάσης.
Με τα δεδομένα αυτά θα σου έλεγα να κοιτάξεις προς ένα ομοιογενές σύστημα ηχείων 5,1 όπως τα Pioneer S-V410 ,(κολώνες)τα οποία είναι έυκολα τόσο στην τοποθέτηση όσο και στην οδήγηση, ενώ παράλληλα πέζουν πολύ καλά και μουσική.Νομίζω ότι μπορείς να τα βρείς γύρω στα 600 ευρώ.Επίσης μπορούν να φτάσουν και σε υψηλές στάθμες.Απο εκεί και πέρα, αν θέλεις να πάρεις κάτι καλύτερο η θα πρέπει να ανεβάσεις τα χρήματα, η να πας σε ηχεία βάσης.
Πάντως εγω σε όποια περίπτωση και με βάση τα δεδομένα που έχεις θα σου πρότεινα έτσι και αλλοιώς σύστημα 5,1
Οσο γιά τους ενισχυτές που λές ότι άκουσες, πάρε τον Denon που έτσι και αλοιώς σου άρεσε.Είναι πολύ καλός a/v.

Τι διαφορα εχουν τα ηχεια δαπεδου με της βασης? Για βασης τι θα προτεινες?

Συνήθως έχουν καλύτερο χαμηλό λόγω μεγάλης καμπίνας, χωρίς όμως αυτο να είναι κανόνας.Μπορεί να συναντήσεις ηχεία βάσης που είναι πολύ μικρότερα, και να αποδίδουν τις χαμηλές πολύ καλύτερα απο άλα μεγάλα ηχεία δαπέδου.Αυτο συνήθως συμβαίνει σε ηχεία βάσης υψηλής τιμής.

Με τα δεδομένα αυτά θα σου έλεγα να κοιτάξεις προς ένα ομοιογενές σύστημα ηχείων 5,1 όπως τα Pioneer S-V410 ,(κολώνες)τα οποία είναι έυκολα τόσο στην τοποθέτηση όσο και στην οδήγηση, ενώ παράλληλα παίζουν πολύ καλά και μουσική.Νομίζω ότι μπορείς να τα βρείς γύρω στα 600 ευρώ.Επίσης μπορούν να φτάσουν και σε υψηλές στάθμες.Απο εκεί και πέρα, αν θέλεις να πάρεις κάτι καλύτερο η θα πρέπει να ανεβάσεις τα χρήματα, η να πας σε ηχεία βάσης.
Πάντως εγω σε όποια περίπτωση και με βάση τα δεδομένα που έχεις θα σου πρότεινα έτσι και αλλιώς σύστημα 5,1

έχει ακούσει κανείς το παραπάνω σύστημα της pioneer να μας πει εντυπώσεις?

αν ανέβαινες σε τιμή (πάντα σε κολώνες) τι θα προτιμούσες?

έχει ακούσει κανείς το παραπάνω σύστημα της pioneer να μας πει εντυπώσεις?

αν ανέβαινες σε τιμή (πάντα σε κολώνες) τι θα προτιμούσες?
Εγώ δεν τα έχω ακούσει, απλά έχω διαβάσεο πολύ καλά πράγματα απο διάφορες πηγές για τα χρήματά τους πάντα και την χαμηλή κατηγορία τιμής που ανήκουν.
Αν ανέβαινα σε τιμή;...το θέμα είναι πόσο θα ανέβαινα.
Μιά πολύ καλή περίπτωση σε ηχεία 5,1 κολώνες,γιά μουσική και κινηματογράφο που έχω ακούσει κι'όλας, είναι τα Focal Sib&Co με κολώνες τα εμπρός και δορυφόρους τα πίσω ,συνδιασμένα με sub 150W..όμως χρειάζεσαι περίπου 1.500 ευρώ.Πιό κάτω σε τιμή καλή περίπτωση πρέπει να είναι τα Pioneer S-V610-II ,γύρω στο χιλιάρικο, επίσης κολώνες εμπρός-δορυφόροι πίσω,με αλουμινένια καμπίνα γιά τα εμπρός και ξύλινη γιά το sub ,ισχύος 160 W.