Denon AVR-2308 ή Onkyo TX-SR 606 B

pontios

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
8,154
Clermont-Ferrand, France
Είναι και οι δυο στην ίδια περίπου τιμή (420). Δεδομένου ότι θέλω να αντικαταστήσω τον Pioneer 1015 λόγω HDMI ποιον από τους 2 προτίνετε?

Εξαρτάται αν σε ενδιαφέρουν οι τελευταίοι αποκωδικοποιητές. Εμένα προσωπικά λόγω PS3 δεν με ενδιαφέρουν προς το παρόν αλλά προτίμησα τον ONKYO για παν ενδεχόμενον, 460 με μεταφορικά από το γνωστό γερμανικό μαγαζί.

Δεν καίγομαι για την ώρα για τελευταία φορμά μια και αργότερα θα τον αλλάξω. Απλά θέλω το HDMI λόγω ότι η plasma έχει μόνο ένα. Θέλω όμως να πάρω κάτι καλό.

Καλησπέρα.

Σκέπτομαι και εγώ να αγοράσω νέο ενισχυτή και συγκεκριμένα τον onkyo tx-sr606.

Βοηθείστε επειδή δεν γνωρίζω και πολλά. Αυτή τη στιγμή βλέπω από έναν προβολέα canon και έχω κάνει τις εξής συνδέσεις:

dvd rec LG -> canon με component (έχουν και hdmi αλλά δεν πρόβλεψα στην εγκατάσταση...θα βάλω σύντομα)
αποκωδικ -> canon με video ή αποκωδικ -> dvd rec με scart και θέαση μέσω dvd
επίγειος αποκωδ -> canon με s-video ή επ. αποκωδικ -> dvd rec με scart και θέαση μέσω dvd

δηλαδή ή τα βλέπω όλα μέσω του dvd rec ή αλλάζω την είσοδο στον προβολέα canon.

Η ερώτησή μου είναι η εξής: εάν αγοράσω τον onkyo, θα μπορέσω να κάνω όλες τις συνδέσεις της εικόνας πάνω του (component ή hdmi, video, s-video) και να βγάλω μία έξοδο προς τος προβολέα; Αυτή θα μπορούσε να είναι μία έξοδος hdmi ή component προς τον βιντεοπροβολέα.

Ευχαριστώ

Με HDMI ο 606 περνάει το σήμα της εικόνας απείραχτο (through). Όσον αφορά στις αναλογικές όμως είσοδους δεν ξέρω (δεν τις έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στον δικό μου 606). Αν τις περνάει από το scaler του δεν θα είναι ότι καλύτερο μάλλον...

Υπ' όψιν όμως ότι θα πρέπει να έχεις τον ενισχυτή ανοικτό κάθε φορά που θα θέλεις να δεις οτιδήποτε. Δεν περνάει τα σήματα σβηστός.

Last edited:
Αν τις περνάει από το scaler του δεν θα είναι ότι καλύτερο μάλλον...

Υπ' όψιν όμως ότι θα πρέπει να έχεις τον ενισχυτή ανοικτό κάθε φορά που θα θέλεις να δεις οτιδήποτε. Δεν περνάει τα σήματα σβηστός.

Ευχαριστώ. Τι φοβάσαι με το αναλογικό σήμα, μπορεί να γίνει χειρότερο;

Τον ενισχυτή πάντα αναμμένο τον έχω, λόγω του προβολέα.

Άσχετο αλλά, υπάρχει dvd recorder με ενσωματωμένο επίγειο αποκωδικοποιητή;