Denon AVR-3808, bi-amp (διπλο-ενίσχυση) στα εμπρός ηχεία

Τελικα ειναι μπερδεμα. Ισχυει ή ειναι καποιο κολπο μαρκετινγκ. ? Αν ξερει καποιος γνωστης ας μας απαντησει.

Denon AVR 3312

Two channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 122.9 watts

Five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 82.9 watts

Seven channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 79.5 watts

Στο παρακατω link, αν κανετε κλικ στα "λεπτομερη τεχνικα χαρακτηριστικα¨και υστερα κανετε κλικ στο "τροφοδοσια" θα δειτε να αναγραφεται: ανεξαρτητα τροφοδοτικα=7.
Μηπως τελικα αυτο που ενας av ενισχυτης υποσχεται (οχι πτωση ισχυος σε πολλα καναλια ταυτοχρονα) δεν ισχυει για ολα τα μοντελα. ?
Για παραδειγμα, το (παλιο) μοντελο 4306 (του οποιου ειμαι κατοχος) αναφερει 7 ξεχωριστα τροφοδοτικα, τα υπολοιπα μοντελα (new) δεν αναφερουν στα χαρακτηριστικα ανεξαρτητα τροφοδοτικα. Μηπως τελικα τα νεα μοντελα ειναι υποδεεστερα ή τι. ?

http://www.denon-hifi.gr/gr/Product...meTheatre&SubId=AVReceivers&ProductId=AVR4306

Last edited:
edit: Και στα νεα μοντελα αναφερει ξεχωριστα τροφοδοτικα το λινκ, εκτος απο το μοντελο 3313. (ισως τυπογραφικο λαθος. ?)

Οποτε αν απο τη μια μιλαμε για πτωση ισχυος στα πολλαπλα καναλια οπως ποσταρε ο kblachos πιο πανω, και απο την αλλη γινεται αναφορα στα χαρακτηριστικα των denon για υπαρξη ξεχωριστων ενισχυτων, αλλα και ξεχωριστων τροφοδοτικων, τελικα ειναι να μην μπερδευομαι εγω ο αδαης. ?

Μηπως η αληθεια ειναι καπου στη μεση. ? Δηλαδη με την υπαρξη των παραπανω ξεχωριστων τελικων εξοδων και τροφοδοτικων η ισχυς πεφτει μεν, αλλα οχι τοσο οσο με το να μην υπηρχαν ολα αυτα τα ξωχωριστα/διακριτα. ? (μπορει να πεταξα και μπαρουφα, μη βαρατε)

Last edited:
Κάτι άλλο θα εννοούν.

Εγώ ένα τροφοδοτικό βλέπω.

denon_4306-inside-l.jpg

Απάντηση: Re: Denon AVR-3808, bi-amp (διπλο-ενίσχυση) στα εμπρός ηχεία

Κάτι άλλο θα εννοούν.

Εγώ ένα τροφοδοτικό βλέπω.

denon_4306-inside-l.jpg

Ε, αλοιμονο. Και εγω ενα τετοιο τροφοδοτικο ξερω οτι εχει. Πως θα χωρουσαν αλλωστε 7/8 τετοια.? :flipout:
Οποτε, τι εννοει ο ποιητης οταν κανει αναφορα για ξεχωριστα τροφοδοτικα. ?

Και για να επιστρεψουμε στο θεμα διενισχυσης, αν τελικα ενα ειναι τροφοδοτικο και μονο αυτο μετραει στην τελικη, τι νοημα εχει να κανουμε διενισχυση στα ηχεια με τα εξτρα αχρησιμοποιητα καναλια του ενισχυτη. ?
Αυτο ειχα σκεφτει και εγω και δεν εκανα στα ηχεια μου (μιας και δε χρησιμοποιω multizone ή 7.1 setup)

Και τελος, αν τελικα κανει διενισχυση και το αποτελεσμα ειναι αντιληπτο, τι γινεται με τις σταθμες των ηχειων. ? Ακομα και αν ξανακανω calibration με το μικροφωνο στα ηχεια, τα μπροστινα οταν θα ανοιγω την ενταση θα προσλαμβανουν μεγαλυτερη ισχυ απο τα υπολοιπα ηχεια και οι σταθμες τους δεν θα ειναι ιδιες.

Μηπως η διενισχυση απενεργοποιειται αυτοματα οταν παιζει σε 5.1 mode και δουλευει μονο σε stereo προς αποφυγη του παραπανω προβληματων των σταθμεων. ?

αξίζει, εκανα διπλοενισχυση σε denon 1910 με roister emphasis 25 κ καταλαβα αρκετη διαφορα ως προς την καθαροτητα του ηχου κ στον ελεγχο του μπασου

Απάντηση: Re: Denon AVR-3808, bi-amp (διπλο-ενίσχυση) στα εμπρός ηχεία

αξίζει, εκανα διπλοενισχυση σε denon 1910 με roister emphasis 25 κ καταλαβα αρκετη διαφορα ως προς την καθαροτητα του ηχου κ στον ελεγχο του μπασου

Ωραια, λεμε λοιπον οτι υπαρχει ακουστη διαφορά.
Πως λυνεται το προβλημα της μεγαλυτερης σταθμης εντασης των διενισχυμενων ηχειων κατα την αναπαραγωγη του 5.1. ?
Να το κανω και εγω, αλλα καθε φορα σε ταινια θα πρεπει να αποσυνδεω την διενισχυση. ?

Επισης, τα ηχεια μου ειναι 150w.
Με τη διενισχυση θεωρητικα θα προσλαβουν 250w απο τον ενισχυτη. Δεν κινδυνευουν σε σχετικα υψηλες σταθμες. ?

Τελος, αν η διενισχυση δινει ξεχωριστη ισχυ στα τουιτερ (αν κανω λαθος διορθωστε με), τοσο πολλη ισχυ απορροφουν αυτα ωστε με τη διενισχυση να καταλαβαινεις τη διαφορα. ?

Last edited:
Re: Απάντηση: Denon AVR-3808, bi-amp (διπλο-ενίσχυση) στα εμπρός ηχεία

Και για να επιστρεψουμε στο θεμα διενισχυσης, αν τελικα ενα ειναι τροφοδοτικο και μονο αυτο μετραει στην τελικη, τι νοημα εχει να κανουμε διενισχυση στα ηχεια με τα εξτρα αχρησιμοποιητα καναλια του ενισχυτη. ?

Άλλο η ενίσχυση άλλο η τροφοδοσία.

Το καλό με τους A/V είναι ότι έχουν ένα τροφοδοτικό φτιαγμένο για 7 κανάλια. Όταν οδηγούν δύο κανάλια τότε υπάρχει απόθεμα ισχύος. Γι' αυτό και αυτά τα κανάλια έχουν περισσότερη ισχύ.

View attachment 84794

Αυτο ειναι του Denon 3313 .
Τι ειναι αυτά τωρα;τα τρανζιστορ ενίσχυσης που μιλούσαμε πριν;

Αυτά τα μαύρα που βλέπεις επάνω στο μεταλλικό (ψύκτρα) είναι τα τρανζίστορ.

Έχε γούστο τώρα τα πηνία που βλέπω στην πλακέτα να τα έχουν βαφτίσει τροφοδοτικά... !!!! :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Denon AVR-3808, bi-amp (διπλο-ενίσχυση) στα εμπρός ηχεία

Ωραια, λεμε λοιπον οτι υπαρχει ακουστη διαφορά.
Πως λυνεται το προβλημα της μεγαλυτερης σταθμης εντασης των διενισχυμενων ηχειων κατα την αναπαραγωγη του 5.1. ?
Να το κανω και εγω, αλλα καθε φορα σε ταινια θα πρεπει να αποσυνδεω την διενισχυση. ?

Επισης, τα ηχεια μου ειναι 150w.
Με τη διενισχυση θεωρητικα θα προσλαβουν 250w απο τον ενισχυτη. Δεν κινδυνευουν σε σχετικα υψηλες σταθμες. ?

Τελος, αν η διενισχυση δινει ξεχωριστη ισχυ στα τουιτερ (αν κανω λαθος διορθωστε με), τοσο πολλη ισχυ απορροφουν αυτα ωστε με τη διενισχυση να καταλαβαινεις τη διαφορα. ?

Οχι δεν αυξηθηκαν οι σταθμες, ουτε τα ηχεια κινδινευουν απ'οτι ρωτησα επισης το αναφερει κ στο manual οτι με την διπλοενισχυση θα εχει πιο καθαρο κ κρυσταλινο ηχο απ'οτι θυμαμαι κ οτι σε αυτη την περιπτωση κ τα 2 καναλια βγαζουν το ιδιο σημα στην εξοδο τους

Αλλη μια ερώτηση : στην διενισχυση στέλνουμε χαμηλές συχνότητες απο τον ενισχυτη απο την έξοδο front και τις ψηλές απο την έξοδο surround back;οποτε καταργουμε το crossover του ηχειου;ή στέλνουμε όλες τις συχνότητες απο τον ενισχυτη και παλι δουλεύει και διαχωρίζει το crossover του ηχειου οπως στην κλασική σύνδεση;

Φυσικά και λειτουργεί, καθώς οι μονάδες πρέπει να "κόβονται" στο σημείο που πρέπει. Απλώς, ο ένας ενισχυτής είναι στη μεριά του crossover που πάει στις υψηλές και ο άλλος στη μεριά που πάει στις χαμηλές (αναλόγως σχεδίασης του ηχείου). Γι' αυτό και αν συνδέσουμε το ένα σετ μπορνες, π.χ. τις χαμηλές, δεν ακούγονται οι υψηλές. Αλλά το cross λειτουργεί.

Ωραία θα ήταν να μην είχαμε crossover καθόλου και να είχαμε ενεργό cross, δηλαδή πριν την ενίσχυση, αλλά κάτι τέτοιο με το configuration που έχουμε, δεν γίνεται. Ούτε γίνεται (νομίζω) να έχουμε με τα συγκεκριμένα components, κάθετη διενίσχυση και να λύναμε σχεδόν οριστικά το θέμα της οδήγησης από ασθενικούς AVR.