Φίλε Chrpep, σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.
Σχετικά με την περίπτωση Α. δηλώνω για πολλοστή φορά και κατηγορηματικά ότι ΔΕΝ έχω σκοπό να άλλάξω τα ηχεία μου, τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια για διάφορους προσωπικούς λόγους. Αν μετά από μία 10ετία βρεθώ στην ανάγκη αναζήτησης νέων πολύ καλύτερων ηχείων τότε θα ψάξω και για άλλο αντίστοιχο ενισχυτή αλλά για την ώρα δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.
Σχετικά με το Β. συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πως δεν έχει νόημα να συνδέσω σε ηχεία των 200-250 ευρώ έναν ή δύο ενιχυτές αξίας 1500 ευρώ. Απλά η σκέψη για τον τελικό πηγάζει από την προτροπή του Akis76 πως η διαφορά στην μουσική θα είναι η μέρα με την νύχτα, και βλέποντας ταυτόχρονα πως θα μπορούσα να πετύχω τον συνδυασμό των δυο ενισχυτών με αρκετά λιγότερα χρήματα σχεδόν με όσα θα έδινα για έναν καλό πολυκάναλο, μπήκα σε σκέψεις. Ασφαλώς και δεν έχω σκοπό να δώσω 1500 ευρώ για ενισχυτή αλλά οι AV ενισχυτές για παράδειγμα που προτείνεις ο SR6008 και Denon AVR-X2000 κοστίζουν περίπου 1000 ευρώ ο ένας και 600 ο άλλος που δεν είναι καθόλου λίγα. Βλέποντας ότι με σύνολο γύρω στα 750 θα μπορούσα να έχω ένα συνδυασμό ΑV με me pre outs (Marantz NR1405) και τελικό με ht passthrough (Marantz PM7003) λέω μήπως είναι καλύτερη η δεύτερη λύση.
Σχετικά με τα features και τις νέες τεχνολογίες, ναι θέλω κάτι σύγχρονο αλλά για παράδειγμα δεν με απασχολούν ιδιαίτερα ούτε το 4Κ, ούτε έχω σκοπό να σύνδέσω 7.1 setup, οπότε είμαι διατεθημένος να θυσιάσω κάποια τέτοια χαρακτηριστικά αν μπορώ να κερδίσω αλλού όπως π.χ. ποιότητα ήχου και εξωτερικό φινίρισμα.
Τα ηχεία μου αναγράφουν αντίσταση 4Ω και στα χαρακτηριστικά τους αναφέρεται ως 8Ω με ελάχιστη αντίσταση στα 3,8Ω. Δεν δεν έχω ιδέα τι ακριβώς αντιπροσωπεύει η αντίσταση και η ελάχιστη αντίσταση.
Αλλά εφόσον ο ενισχυτής βγάζει ισχύ 50W στα 8Ω, οι υπολογισμοί μου λένε πως το ηχείο διαρρέεται από ρέυμα 2,5 Amper στα 8Ω. Αν είναι 4Ω η αντίσταση το ρεύμα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς πόσο γιατί στα datasheets του ενισχυτή δεν αναγράφεται η ισχύς στα 4Ω αλλά σίγουρα θα είναι πάνω από 4 Amper. Αυτό τώρα είναιι πολύ; λίγο; αρκετό; Δεν έχω ιδέα...
Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις.
Μάλιστα, πολύ ενδιαφέρουσα η τοποθέτησή σου και σε ευχαριστώ πολύ που μου διευκρίνησες κάποια πράγματα.
Αν τελικά καταλήξω μόνο σε AV ενισχυτή, και επειδή για την ώρα ο SR6008 μάλλον πάει πολύ στα χρήματα, πως θα σου φαινόταν εναλλακτικά ο παλιός SR6007; Βλέπω πως έρχεται κάτι παραπάνω από 600 ευρώ, πράγμα που προσεγγίζει το budget μου, ενώ κατασκευαστικά δείχνει να είναι αυτό που ζητάω, με ποιοτική μεταλική πρόσοψη, επιχρυσωμένους ακροδέκτες και αρκετά όμορφο φινίρισμα. Υστερεί πολύ τεχνολογικά σε σχέση με το νέο μοντέλο;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.