Denon AVR-X2100W vs Onkyo TX-NR636

NOT-3

New member
13 February 2015
24
Καλησπερα και ευχαριστω για την φιλοξενια.Ως νεο μελος και καθολου σχετικος με το αντικειμενο θα ηθελα τα φωτα των ειδικων σε θεμα αγορας ενισχυτη.Εχω καταληξει στους ενισχυτες της επικεφαλιδας μετα απο πολλες μερες αναζητησης αλλα θα χρειαστω μια εμπειρη γνωμη για την τελικη μου αποφαση.
Ευχαριστω προκαταβολικα.

Re: Denon AVR-X2100W vs ONKYO TX-NR636

To έχεις στην κατηγορία Home Cinema.
Οπότε από τις καθόλου πληροφορίες που δίνεις να μαντέψω ότι τον θες αποκλειστικά για ταινίες ?
Αν ναι, αν σκέφτεσαι να φτιάξεις 5.1.2 ( Dolby Atmos ) πας στον NR636.
Αν θες να πας σε 7.1 κλασικό surround ( Dolby TrueHD / DTS HD Master Audio ) πας στον Denon, ο οποίος θα σου δώσει και καλύτερα αποτελέσματα ηχείων θέλοντος και για λίγη μουσικούλα.

Πρώτα απ όλα καλώς ήρθες και καλή διαμονή. Με τι κριτήρια κατέληξες στους συγκεκριμένους ενισχυτές και απέκλεισες τους Pioneer και Yamaha; Θα πρέπει να μας δώσεις ορισμένες πληροφορίες για το χώρο σου, τις πηγές σου, τα ηχεία σου αν υπάρχουν, τα ακούσματά σου και τι εντάσεις θες, πόσο ταινίες πόσο μουσική, για να έχουμε μια πλήρη εικόνα των αναγκών σου κι αν έκανες και σωστή επιλογή.

Ο NR636 έχει απρόσκοπτο στριμάρισμα μέσω δικτύου και wifi direct ακόμα. Επίσης HDCP 2.2 και συμβατός μέχρι και με monitor 21:9. O X2100W έχει πολύ καλύτερη ισοστάθμιση. Επίσης είναι λιγότερο βαρετός σε μουσική.

Θα τσεκαρω την κατηγορια bill.Το θελω 49%-51% ταινιες και μουσικη.Ηχεια που θα ηθελα να κουμπωσω ειναι Crystal A THX-T3 η B&W 683 S2 αν τα καταφερω.Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω απορριψει καποια εταιρεια απλα ειδα καποια extras,τα οποια ως ανεκπαιδευτος με ξεγελανε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο NR636 έχει απρόσκοπτο στριμάρισμα μέσω δικτύου και wifi direct ακόμα. Επίσης HDCP 2.2 και συμβατός μέχρι και με monitor 21:9. O X2100W έχει πολύ καλύτερη ισοστάθμιση. Επίσης είναι λιγότερο βαρετός σε μουσική.
Ευχαριστω Pleo

Πρώτα απ όλα καλώς ήρθες και καλή διαμονή. Με τι κριτήρια κατέληξες στους συγκεκριμένους ενισχυτές και απέκλεισες τους Pioneer και Yamaha; Θα πρέπει να μας δώσεις ορισμένες πληροφορίες για το χώρο σου, τις πηγές σου, τα ηχεία σου αν υπάρχουν, τα ακούσματά σου και τι εντάσεις θες, πόσο ταινίες πόσο μουσική, για να έχουμε μια πλήρη εικόνα των αναγκών σου κι αν έκανες και σωστή επιλογή.

Καλησπερα και σε ευχαριστω.Ο χωρος ειναι 60m και ως πηγη για αρχη θα ειναι το pc.Δεν εχω αποκλεισει συνειδητα Yamaha και Pioneer απλα σ αυτην την τιμη ειδα τα watt/καναλι οπως και καποια extras που με ξεγελασαν και κολλησα σ αυτους τους 2.Για αρχη θελω σχεδον 50-50 ταινιες μουσικη και ισως αργοτερα παω σε πιο εξειδικευμενο για μουσικη.Δυνατα μπασα και ενταση σε μετρια και υψηλα επιπεδα.Απο ηχεια φιλοδοξω για ενα απο τα παρακατω Crystal Audio THX-T3 Special Edition η αν τα καταφερω b&w 683.

Για 60 τετραγωνικά θα πρέπει α κοιτάς αρκετά πιο πάνω. Κανείς από τους προαναφερόμενους δεν μπορεί να σε καλύψει σε ρεύματα και ειδικά με τα 683. Δεν σου λέω οτι δεν θα παίζει, απλά θα παίρνεις το 30-40% των δυνατοτήτων τους....
Καλώς μας βρήκες και σιδεροκέφαλος!

1. Ο pioneer vsx-924 είναι καλύτερος από τους δύο που ανέφερες. Για την ακρίβεια είναι ο φτηνότερος σοβαρός AV της αγοράς.
2. 60m2; Δεν καλύπτονται εύκολα. Θέλει μεγάλα ηχεία και ενισχυτή.

Για 60 τετραγωνικά θα πρέπει α κοιτάς αρκετά πιο πάνω. Κανείς από τους προαναφερόμενους δεν μπορεί να σε καλύψει σε ρεύματα και ειδικά με τα 683. Δεν σου λέω οτι δεν θα παίζει, απλά θα παίρνεις το 30-40% των δυνατοτήτων τους....
Καλώς μας βρήκες και σιδεροκέφαλος!

Ευχαριστω,να σαι καλα.Δεν μπορω να ξεφυγω πολυ στην τιμη και σκεφτηκα να τα ακουμπησω σε καλο ζευγος ηχειων για αρχη.Μαλλον πρεπει να ανεβασω λιγο μπατζετ για ενισχυτη αλλα δεν ειμαι για πολλα παραπανω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

1. Ο pioneer vsx-924 είναι καλύτερος από τους δύο που ανέφερες. Για την ακρίβεια είναι ο φτηνότερος σοβαρός AV της αγοράς.
2. 60m2; Δεν καλύπτονται εύκολα. Θέλει μεγάλα ηχεία και ενισχυτή.

Τον ειδα και βολευει και στην τιμη αλλα εχω προβληματιστει διοτι με το μπατζετ να μοιραζεται στα ηχεια παω για λυση αναγκης σε ενισχυτη.Ισως ανεβασω λιγο μπατζετ αλλα δεν με παιρνει για πολλα.

Σε αυτά τα τετραγωνικά με τελικό καθαρίζεις. Και AV με pre out. Πολλά τα λεφτά και πάλι. Εκτός αν βρεις μεταχειρισμένο.

Καλησπερα και σε ευχαριστω.Ο χωρος ειναι 60m και ως πηγη για αρχη θα ειναι το pc.Δεν εχω αποκλεισει συνειδητα Yamaha και Pioneer απλα σ αυτην την τιμη ειδα τα watt/καναλι οπως και καποια extras που με ξεγελασαν και κολλησα σ αυτους τους 2.Για αρχη θελω σχεδον 50-50 ταινιες μουσικη και ισως αργοτερα παω σε πιο εξειδικευμενο για μουσικη.Δυνατα μπασα και ενταση σε μετρια και υψηλα επιπεδα.Απο ηχεια φιλοδοξω για ενα απο τα παρακατω Crystal Audio THX-T3 Special Edition η αν τα καταφερω b&w 683.

Το τι λένε οι κατασκευαστές με τα watt άστο καλύτερα. Μετράνε με διαφορετικές συνθήκες και συνήθως εννοούν για ένα κανάλι γιατί όταν οδηγούνται 2 ή 5 η ισχύ πέφτει αλλά δε λένε πόσο, ούτε με πόσο συνολική αρμονική παραμόρφωση. Τέλος πάντων όπως είπαν κι οι προηγούμενοι ο χώρος είναι μεγάλος, όχι για τα ηχεία αλλά για τον ενισχυτή. Προσωπικά Pioneer δεν τους προτιμώ για δύο λόγους: μουσική δεν ξέρουν τι είναι (προσωπική μου άποψη αυτό) και μενού δαιδαλώδες που απαιτεί γνώσεις κι υπομονή αν δε κι η απόκριση του τηλεχειριστηρίου είναι όπως ένας παλιότερος που είχε ένας φίλος θα χρειαστείς καντάρια υπομονής να τον φέρεις εκεί που θες, αν βγάλεις άκρη με το μενού. Στη θέση σου θα πήγαινα στο πρώτο μοντέλο Yamaha ή Denon που βγάζει pre-out, γιατί μπορείς να τη βγάλεις με τα ρεύματά τους μέχρι να βρεις σε αγγελία έναν 5κάναλο τελικό και να στήσεις συστηματάρα. Με τα 683 ή και τα crystal που έχουν από 2 και 3 γούφερ ούτε που θα τα κουνήσεις και δεν θα καλύψεις το χώρο, θα έχεις μεγάλη παραμόρφωση σε μεγάλες εντάσεις και μπορεί να πάρεις και κανά τουίτερ στο χέρι. Αν επιμένεις για τα ηχεία απλά θα παίζεις σε μεσαίες εντάσεις μέχρι να αναβαθμίσεις το κομμάτι ενισχυτής, ξεκίνα όμως ακούγοντας κι όλας κανά ηχείο για να ξέρεις μετά τι ενισχυτή θα χρειαστείς για να τα οδηγήσεις.

Last edited:

Ωραια λοιπον.Το μονο που μπορω να κανω ειναι να αλλαξω διαρυθμιση στο σαλονι και να κανω τα τετραγωνικα 25-30.Ειναι προτιμοτερο να αναθεωρησω την διαταξη απο την στιγμη που δεν με παιρνει για αυξηση κεφαλαιου.Οποιες προτασεις εχετε για ηχεια και ενισχυτη μην διστασετε να τις αναφερετε(ψαχνομαι και για μεταχειρισμενα).Μπορει να μπαινω σε αλλη διαδικασια πλεον αλλα αποφευγω τα χειροτερα.
Ευχαριστω ολους που βοηθατε με τις αποψεις σας.

Παρακολουθω τα ποστ σου αρκετο καιρο και εχω δει οτι εχεις μια προτιμηση προς τον συγκεκριμενο ενισχυτη (σε αυτην την κατηγορια τιμης). Εχεις εξηγησει διεξοδικα τους λογους σου και σε πιστευω απολυτα. Παρακολουθω τα νηματα για ενισχυτες μιας και ειμαι στη φαση που ψαχνω και εγω. Το μονο που με εχει ψιλο τρομαξει με τον συγκεκριμενο ειναι οτι υπαρχουν αρκετες αναφορες για εισοδους hdmi που χαλανε πανω στο 12μηνο, ισως και νωριτερα. Ειναι κατι που εχεις υποψιν σου;

Πιστεψε με τα λεω ολα αυτα απολυτα καλοπροαιρετα και δινοντας παντα προσοχη στην αποψη σου.

Ωραια λοιπον.Το μονο που μπορω να κανω ειναι να αλλαξω διαρυθμιση στο σαλονι και να κανω τα τετραγωνικα 25-30.Ειναι προτιμοτερο να αναθεωρησω την διαταξη απο την στιγμη που δεν με παιρνει για αυξηση κεφαλαιου.Οποιες προτασεις εχετε για ηχεια και ενισχυτη μην διστασετε να τις αναφερετε(ψαχνομαι και για μεταχειρισμενα).Μπορει να μπαινω σε αλλη διαδικασια πλεον αλλα αποφευγω τα χειροτερα.
Ευχαριστω ολους που βοηθατε με τις αποψεις σας.

Για ενισχυτή θα σου πρότεινα Yamaha rxv 777, έχει εξόδους προενίσχυσης για μελλοντικό τελικό, θα μπορέσει να οδηγήσει σχετικά καλά τα 683 που θα τα προτιμούσα έναντι των crystal μέχρι να αποκτήσεις τελικό έστω και δικάναλο. Καλό θα ήταν αν μπορείς να δώσεις και μία κάτοψη του χώρου σου μήπως κάποιος κατεβάσει κάποια ιδέα που δεν την έχεις σκεφτεί. Εννοείται ότι θα πας για μεταχειρισμένα ηχεία αφού θα χρειαστείς το 50% της αρχικής τους αξίας οπότε θα αποκτήσεις κάτι αξιόλογο με μικρό σχετικά μπάτζετ.
Αν θα πήγαινες σε πιο οικονομικά ηχεία, σου χω 4 προτάσεις από ηχεία που έχω ακούσει πιο φιλικά προς την κατηγορία ενισχυτών που στοχεύεις και θα σε ικανοποιήσουν και μουσικά.
http://www.audioshow.gr/e-shop/prod...q-acoustics-1050-cherry-front-speakers-detail
http://www.audioshow.gr/e-shop/prod...peakers/q-acoustics-2050i-σε-14-δοσεισ-detail
http://www.audioshow.gr/e-shop/prod...ers/cambridge-audio-aero-6-dark-walnut-detail
http://www.audioshow.gr/e-shop/products/speakers/column-speakers/dali-zensor-7-walnut-detail

Last edited:

Για ενισχυτή θα σου πρότεινα Yamaha rxv 777, έχει εξόδους προενίσχυσης για μελλοντικό τελικό, θα μπορέσει να οδηγήσει σχετικά καλά τα 683 που θα τα προτιμούσα έναντι των crystal μέχρι να αποκτήσεις τελικό έστω και δικάναλο. Καλό θα ήταν αν μπορείς να δώσεις και μία κάτοψη του χώρου σου μήπως κάποιος κατεβάσει κάποια ιδέα που δεν την έχεις σκεφτεί. Εννοείται ότι θα πας για μεταχειρισμένα ηχεία αφού θα χρειαστείς το 50% της αρχικής τους αξίας οπότε θα αποκτήσεις κάτι αξιόλογο με μικρό σχετικά μπάτζετ.
Αν θα πήγαινες σε πιο οικονομικά ηχεία, σου χω 4 προτάσεις από ηχεία που έχω ακούσει πιο φιλικά προς την κατηγορία ενισχυτών που στοχεύεις και θα σε ικανοποιήσουν και μουσικά.
http://www.audioshow.gr/e-shop/prod...q-acoustics-1050-cherry-front-speakers-detail
http://www.audioshow.gr/e-shop/prod...peakers/q-acoustics-2050i-σε-14-δοσεισ-detail
http://www.audioshow.gr/e-shop/prod...ers/cambridge-audio-aero-6-dark-walnut-detail
http://www.audioshow.gr/e-shop/products/speakers/column-speakers/dali-zensor-7-walnut-detail
Ευχαριστω για τιες προτασεις Κωστα.Το σιγουρο ειναι οτι κλειδωνω με τα ηχεια b&w.Εχω σαν σκεψη για αργοτερα τελικου αλλα λεω μηπως να ανεβασω μπατζετ στον Denon AVR-X4000 η στον YAMAHA RX-A1040 και να ανβαλω τελικο.Ειδαλως Yamaha rxv 777 και βλεπουμε αργοτερα .

Παρακολουθω τα ποστ σου αρκετο καιρο και εχω δει οτι εχεις μια προτιμηση προς τον συγκεκριμενο ενισχυτη (σε αυτην την κατηγορια τιμης). Εχεις εξηγησει διεξοδικα τους λογους σου και σε πιστευω απολυτα. Παρακολουθω τα νηματα για ενισχυτες μιας και ειμαι στη φαση που ψαχνω και εγω. Το μονο που με εχει ψιλο τρομαξει με τον συγκεκριμενο ειναι οτι υπαρχουν αρκετες αναφορες για εισοδους hdmi που χαλανε πανω στο 12μηνο, ισως και νωριτερα. Ειναι κατι που εχεις υποψιν σου;

Πιστεψε με τα λεω ολα αυτα απολυτα καλοπροαιρετα και δινοντας παντα προσοχη στην αποψη σου.

Με Sabre 9006 και MCACC advanced στα 450 ευρώ και καλή ισχύ. Σκάνδαλο! Αν ήταν και εύκολος στα μενού... .

Για θέματα σέρβις και αξιοπιστίας δεν μπορώ να απαντήσω γιατί είναι καθαρά στατιστικό θέμα.

Ευχαριστω ολα τα μελη που βοηθησαν και προτειναν διαφορες λυσεις.Αναμενω πλεον b&w 683 s2,yamaha rxv-777 και πλεον αναζητω rotel 1572 μεταχειρισμενο η οποινδηποτε αλλον σε αυτην την κατηγορια.

Ενδιαφερον συνδυασμος ,πραγματικα θαθελα να μας πεις τι γνωμη σου not-3.
Μολις σου ερθουν,, καλες ακροασεις.

Ειμαι στο περίμενε ακόμα. Ελπίζω να τα έχω στην αρχή της επόμενης εβδομαδας. Ελπίζω σύντομα να έχω αποψη και να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις.

Τα ηχεια και ο ενισχυτης ηρθαν.Διαπιστωνω στο ενα ηχειο υποαποδοση.Εψαξα τις πιθανες λυσεις αλλα τιποτα δεν διορθωθηκε.