Denon AVR-X2200W + Dali Zensr + Roister

Re: DENON AVR-X2200W + DALI ZENSOR + ROISTER

Βλέπω και dac στους av μέχρι 192.. Τι λετε αξίζουν ?? ή καλύτερα εξωτερικό μηχανάκι ??

Απάντηση: DENON AVR-X2200W + DALI ZENSOR + ROISTER

Το εξωτερικό dac με εξωτερικό ενισχυτή (δικάναλο) και το εσωτερικό με τον εσωτερικό ενισχυτή (avr),
για να έχει κάποιο νόημα η διαφορά που θα κάνει το dac ;-)

Re: Απάντηση: DENON AVR-X2200W + DALI ZENSOR + ROISTER

Αυτό το σύστημα παίρνει ψηφιακό σήμα το τροποποιεί σε αναλογικό και το στέλνει στο sub. Μέσω του sub πιθανολογώ πως παίρνουν σημα όι δορυφόροι.
Εσύ θα δίνεις σήμα σε receiver, oπότε το σύστημα της logi βγαίνει εκτός.

Το sub μόνο του μπορεί να παίξει εφόσον έχει ενισχυτή. Κουμπώνεις καλώδιο rca (κατάλληλο για sub / αναλογικό σήμα) και to sub θα παίξει.
Χάρηκες υποθέτω, αλλα...
1) η σύνδεση είναι με d sub (για να μεταφέρει πολυκάναλο σήμα...) => μετατροπή εισόδου του sub ή μόντα στο καλώδιο
2) το sub είναι 6,5άρι με ~100watt ενισχυτή /max 103db spl... για γραφείο ή μικρό δωμάτιο δλδ...

καλύτερα να το αφήσεις όπως είναι και να πάρεις ένα "κανονικό" - κατάλληλο για το χώρο σου sub!

Ok thx .
Θα γίνει κάθε προσπάθεια να μπεί ένα κανονικό όπως λές και εσύ να μείνουν τα δαπέδου μονο για αργότερα...
Άν προσπάθησω την "πατέντα" θα ενημερώσω για το άν δουλεύει....

Τώρα που πρόσεξα καλύτερα οι δορυφόροι παίρνουν σήμα απο το πανελάκι, σωστά?
Απλά πρόσεξε μην τσιτώσεις το volume του ενισχυτή, γιατί το μικρό σαμπάκι δεν ξέρω αν θα το αντέξει. Ίσως βγει εκτός προδιαγραφών σε υψηλή ένταση (=παραμόρφωση) και το κάψεις.

Το sub λές να προσπαθήσω να το συνδέσω ή δέν θα κάνει κάποια διαφορά ;

Οκ θα το έχω υπόψιν μου.
Προς το παρόν το ερώτημα μου ήταν άν μπορώ - και αξίζει - να συνδέσω το sub του Logitech 5450 στον Denon.
Χρειάζεται άλλο καλώδιο και να συνδεθεί κατευθείαν το sub στον ενισχυτή ή μπορεί να παίξει συνδέοντας το control του στον ενισχυτή - όπως δή. συνδέεται τώρα στην κάρτα ήχου του pc... - ;

Από τη στιγμή που θα μπει στο σπίτι ο Denon με τα Dali το logitech δεν έχει λόγω ύπαρξης στον ίδιο χώρο.
Τα Dali Zensor 3 είναι 7" παίζουν 50 - 26,500Ηz (+/-3 dB).
To sub των logitech είναι 6.5". Δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα παραπάνω.
Ίσα ίσα που θα χαλάσει και τον ήχο γιατι από τα 80Ηz και κάτω που θα κόψει ο ενισχυτής τα Dali,
το sub των logitech δεν θα μπορεί να ακολουθήσει το υπόλοιπο σύστημα ούτε σε εντάσεις ούτε σε ποιότητα.
Αυτά είναι κατασκευασμένα για να παίζουν *ό,τι βγάλουν* από 200Ηz-120Hz και κάτω όπου οι δορυφόροι δεν μπορούν να ακολουθήσουν με τίποτα.

@Dalanik
Νομίζω φίλε μου ότι παίρνουν απο το sub. Ψάξε ψάξε βρήκα - εξωτερικό μόνο - άτομα που έχουν κάνει την σύνδεση και περιέργως συνδέονται μέσω του control panel κάτι που δίνει και ξεχωριστό έλεγχο στο sub. Τα ηχειακια απο την άλλη συνδέονται κανονικά όπως κάθε άλλο ηχείο ( όντως και τώρα κουμπώνουν μέσω των συνηθισμένωνκαλωδίων στο sub ) Αυτά απο την έρευνα για την χρήση τους με av receiver.
@Portioli
Ευχαριστώ και εσένα για την "ένεση" γνώσεων.
Δηλ. μεταφράζοντας τα παραπάνω -και δεδομένου όπως είπα αρχικά λόγω μή άλλης δυνατότητας- στο στήσιμο Denon-Vocal-Roister 120 - Zensor 1 θα ήταν προτιμότερο να μήν μπεί καθόλου sub εώς ότου δηλ. μπορεί να μπεί κάτι αντίστοιχης ποιότητας με το υπόλοιπο σύνολο ; ( και οι δυνατότητες εκεί με σπρώχνουν , στο να προσθέσω αργότερα Zensor 5ή 7 και ένα καλό 12" sub )

Παιδιά επειδή οικονομικά παρουσιαστηκε και άλλη ευκαιρία ( άτοκες ) έχει κανείς γνώμη για τα Klipsch ?
Sub το R-110 , πίστω τα R-15 M και κεντρικό το R-25C και για το sub ισως να μπορεί να μου δώσει και Velodyne Impact 12 που μαλλον είναι καλύτερο...Νομίζω έχουν μεγαλυτερη ευαισθησία και συνεπώς θα έιναι και πιο ευκολα για τον 2200 ( μαθαίνω σιγά σιγά διαβάζοντας αλλά έχω ζαλιστεί κιόλας με τόσες πληροφορίες... )
Προτιμότερα λέτε των Dali ?

Καμια αποψη επι των Klipsch; Ειναι και νεα τα ατιμα σχετικα και δεν βρισκω πολλα reviews..

Κάποια γνώμη παιδιά ; Θα το εκτιμούσα πολύ γιατί απο βδομάδα θέλω να το προχωρήσω...
Κ.Ρομποτή βλέπω δείχνετε μια προτίμηση γενικά στα Dali -σε αυτή την κατηγορία τιμής- πιστεύετε αξιζει το παραπάνω κόστος για τα Klipsch (χρήση κυρίως για ταινίες );
Δηλ: Zesnsor Vocal+Z1+E12F = 880 ευρώ ενώ τα Klipsch R14+R25C+R12SW=1040 ...
( τα μπροστινά θα αντικαταστήσουν τα Roister αργότερα ) Ενισχυτής πάντα ο 2200W.
Ευχαριστώ!

Κάποια γνώμη παιδιά ; Θα το εκτιμούσα πολύ γιατί απο βδομάδα θέλω να το προχωρήσω...
Κ.Ρομποτή βλέπω δείχνετε μια προτίμηση γενικά στα Dali -σε αυτή την κατηγορία τιμής- πιστεύετε αξιζει το παραπάνω κόστος για τα Klipsch (χρήση κυρίως για ταινίες );
Δηλ: Zesnsor Vocal+Z1+E12F = 880 ευρώ ενώ τα Klipsch R14+R25C+R12SW=1040 ...
( τα μπροστινά θα αντικαταστήσουν τα Roister αργότερα ) Ενισχυτής πάντα ο 2200W.
Ευχαριστώ!

Σκέτο Κώστας φίλε μου, κοίτα μια γενική άποψη που επικρατεί είναι ότι τα Klipsch είναι καθαρά κινηματογραφικά ηχεία, προσωπικά δεν τα έχω ακούσει σε κάποιο χώρο σε sinema mode για να έχω άποψη. Τη συγκεκριμένη εταιρία την είχα ακούσει σε δικάναλη ακρόαση τα προηγούμενα μοντέλα βέβαια και για μια μικρή λεπτομέρεια δεν κατέληξα στην αγορά τους, όμως αυτό είναι υποκειμενικό και δεν μπορώ στην παρούσα φάση να το αναλύσω. Αν θες τη γνώμη μου γι αυτή τη διαφορά τιμής θα σου συνιστούσα τα Klipsch, μιας και η κυρίως χρήση σου θα είναι ταινίες και με τη μεγάλη ευαισθησία που έχουν δεν θα ζορίσουν και τον ενισχυτή. Οσο για τα Dali τα είχα ακούσει στον ίδιο χώρο με τα Klipsch (RF-62) αν θυμάμαι καλά το μοντέλο, μιλάμε για εντελώς διαφορετικές τεχνολογίες, το ένα κόρνα το άλλο όχι, η διαφορά φάνηκε αμέσως καθώς στην ίδια ένταση του ενισχυτή το Klipsch ακούστηκε μακράν πιο δυνατά. Σε μουσικό πάντα περιεχόμενο το Dali φάνηκε πιο γλυκό, αυτά είναι υποκειμενικά τώρα, απ τη στιγμή που δεν τα έχω ακούσει και τα δύο σε συνθήκες σινεμά δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη, η λογική λέει στην περίπτωσή σου Klipsch.

Σε ευχαριστώ Κώστα έτσι πιστεύω και εγώ ότι θα έχουν μια ''καθαρότητα'' παραπάνω που θα μου άρεσε να έχω στις ταινίες , αλλά η γνώμη κάποιου πιο εκπαιδευμένου αυτιού έχει άλλη βαρύτητα. Ευχαριστώ και πάλι , απο μέσα του Μάρτη πιστεύω θα είναι στημένο οπότε θα επανέλθω για ενημέρωση!