το hdmi 2, θα αξιολογηθεί στη πορεία του, δεν είναι απαραίτητο ότι θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω σε αυτά που ζητάς.
Προτείνω δε να κοιτάξεις δικάναλους με main in, ώστε να μπορούν να συνεργαστούν με ΑV receiver που διαθέτει pre outs, όταν με το καλό έρθει η ώρα να συμπληρώσεις το σύστημά σου.
θα έχεις εξασφαλίσει την οδήγηση μεγαλύτερης γκάμας ηχείων (με χαμηλότερη αντίσταση/Ohm)
το θέμα "πηγή" θέλει πολύ σκέψη... πέραν της τιμής, υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμη που εξαρτώνται απο τι σε βολεύει, τι είδους μέσο θα χρησιμοποιήσεις, τι υλικό διαθέτεις ήδη και ένα σωρό άλλα πράγματα
Ναι αλλα αντι για sacd παρε dac και ενα απλο blue ray player. Εκτος κι αν εχεις ηδη δισκακια
Νίκο δεν είπα αυτό το πράγμα! Δεν με ενδιαφέρει το τι παραπάνω προσφέρει και τι καινούρια χαρακτηριστικά έχει, με ενδιαφέρει όμως αν σε ένα χρόνο αγοράσω π.χ. ένα καινούριο player ή κάποια gaming console η οποία συνδέεται *μόνο* μέσω hdmi 2.0, να μπορεί να το δεχτεί ο AVR μου και να μην σταθεί εμπόδιο στην επιλογή μου. Επίσης με ενδιαφέρει να μπορώ να πουλήσω τον AVR σαν μεταχειρισμένο αν χρειαστεί κάποτε χωρίς να με περιορίζει το γεγονός ότι υποστηρίζει μόνο την "παλιά" διασύνδεση hdmi 1.4.
Να σου πω την αλήθεια η ιδέα με τα pre outs δε μου άρεσε. Δε ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος (διόρθωσέ με) αλλά αυτού του είδους οι διασυνδέσεις χάνουν πιστεύω από ποιότητα. Αν θέλω να ακούσω μουσική, δε θέλω να μεσολαβεί ο AVR σαν προ-ενισχυτής ή γενικά να περνάει το σήμα μου μέσα από το "μέτριας ποιότητας" κύκλωμα του AVR. Επίσης σε καμία περίπτωση δε θέλω να είμαι υποχρεωμένος (δε ξέρω αν ισχύει) να έχω ενεργοποιημένο και τον AVR για να ακούσω μουσική από τον δικάναλο. Πιστεύω ότι με χρήση κάποιου speaker selector μόνο στα δύο μπροστινά ηχεία μπορώ να πετύχω άριστο και πιο "καθαρό" αποτέλεσμα με δίχως καμία αλλοίωση στην ποιότητα...
Αυτό το έχω απορία από την αρχή της συζήτησης. Τελικά τι είναι καλύτερο ποιοτικά? Μουσική σε χαμηλά ohm ή σε ψηλά? Απ όσο παρατήρησα στα specs των ενισχυτών, σττις μεγάλες αντιστάσεις (8Ω) έχουν THD της τάξης του 0.05% και σε μικρότερες (6Ω) ανεβαίνει κοντά στο 1%... Σίγουρα έχω μεγαλύτερη ισχύ με μικρότερες αντιστάσεις (αυτό εννοείται) αλλά τι είναι τελικά καλύτερο? Η διαφορά της THD από το 0.05% στο 1% είναι εύκολα αντιληπτή στο αυτί?
Το εξωτερικό DAC τι είναι και που χρησιμοποιείται? Πρώτη φορά το άκουσα από εσάς εδώ μέσα.... Γενικά εγώ θέλω να παίζω μουσική από τον υπολογιστή μου απευθείας (ασύρματα) αλλά αν αυτό είναι δύσκολο, τότε θα ήθελα να παίζω από USB sticks (οτιδήποτε αρχεία) και από CDs (Audio + MP3)
Νίκο δεν είπα αυτό το πράγμα! Δεν με ενδιαφέρει το τι παραπάνω προσφέρει και τι καινούρια χαρακτηριστικά έχει, με ενδιαφέρει όμως αν σε ένα χρόνο αγοράσω π.χ. ένα καινούριο player ή κάποια gaming console η οποία συνδέεται *μόνο* μέσω hdmi 2.0, να μπορεί να το δεχτεί ο AVR μου και να μην σταθεί εμπόδιο στην επιλογή μου. Επίσης με ενδιαφέρει να μπορώ να πουλήσω τον AVR σαν μεταχειρισμένο αν χρειαστεί κάποτε χωρίς να με περιορίζει το γεγονός ότι υποστηρίζει μόνο την "παλιά" διασύνδεση hdmi 1.4.
Το εξωτερικό DAC τι είναι και που χρησιμοποιείται? Πρώτη φορά το άκουσα από εσάς εδώ μέσα.... Γενικά εγώ θέλω να παίζω μουσική από τον υπολογιστή μου απευθείας (ασύρματα) αλλά αν αυτό είναι δύσκολο, τότε θα ήθελα να παίζω από USB sticks (οτιδήποτε αρχεία) και από CDs (Audio + MP3)
Ό,τι και δικάναλο να πάρεις όμως, μην παραλείψεις να έχει hc passthrough
Προτείνω δε να κοιτάξεις δικάναλους με main in, ώστε να μπορούν να συνεργαστούν με ΑV receiver που διαθέτει pre outs
Με αυτή τη συνδεσμολογία, σε δικάναλο πρόγραμμα ο ΑV είναι εκτός. Δηλαδή κλειστός.
Την δικάναλη μουσική θα την ακούς καθαρά από τον δικάναλο και τα δύο front speakers.
Στον πολυκάναλο θα χρησιμοποιείς τα τελικά στάδια (power) του δικάναλου ενισχυτή για να οδηγείς τα front και ο ΑV θα οδηγεί όλα τα υπόλοιπα (χωρίς να εισάγει παραμόρφωση αφού και πιο εύκολα είναι τα τρία άλλα και ο ενισχυτής δεν θα ζορίζεται απαλλαγμένος απο την οδήγηση των front και θα παίζει το ρόλο του προενισχυτή για όλα (και τα front).
αλλά ακόμα και cd να παίζεις, μπορείς να χρησιμοποιείς το cdp σου σαν transport και μέσω εκείνου να δίνεις στο dac ψηφιακό σήμα το οποίο θα μετατρέπει σε αναλογικό όπως σου είπε και ο Νίκος
Τελικά τι είναι καλύτερο από τα δύο να έχει ο δικάναλος για να συνεργαστεί με το Home Cinema (ή είναι το ίδιο)?
Με αυτήν την συνδεσμολογία όμως, αν φαντάζομαι σωστά, όταν αυξάνω την ένταση από τον AVR (στο μέλλον) θα πρέπει να αυξάνω κατάλληλα και την ένταση από τον δικάναλο ξεχωριστά?
Το "cdp" τι είναι ακριβώς? Είναι κάποια ψηφιακή έξοδος του player? Π.χ. σαν πηγή για CDs και για USB sticks, σκεφτόμουνα να χρησιμοποιήσω τον Pioneer PD-30-K που απ ότι είδα έχει καλά specs για την τιμή του. Έχει τέτοια δυνατότητα αυτός ο player?
Γενικά θέλω σίγουρα κάτι που να παίζει Audio CDs, MP3 CDs, MP3 DVDs, όλα τα αρχεία από USB stick ή από USB External Hard Drive. Υπάρχει κάποιο Media Player που να κάνει αυτή τη δουλειά "καλύτερα" από έναν SACD Player όπως αυτόν της Pioneer?
Επίσης, το να πάρω ένα εξωτερικό DAC για να συνδέσω μόνο τον SACD Player (ή αντί αυτού, ότι άλλο media player μου προτείνετε), δεν είναι λίγο υπερβολή/άχρηστο? Τι άλλο μπορώ να συνδέσω πάνω στον DAC? Θέλω να καταλήξω στο ότι υπάρχουν και λίγο πιο "ακριβά" players με Hi-bit32 Audio Signal Processing και με SNR 117db κ.α.. Αξίζουν, ή δεν είναι το ίδιο?
Μόνο που για να βρει δικάναλο player με το USB που λέμε, πρέπει να πάει σε άλλο player. Το USB του pioneer δεν κάνει για αυτή τη δουλειά.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.