Denon AVR-X4000 vs. Yamaha Aventage RX-A1030 vs. Pioneer SC-2023-K - Αγορά

Εφόσον προτεραιότητά σου είναι η μουσική, συμφωνώ απόλυτα να ξεκινήσεις από τον δικάναλο ενισχυτή (που έτσι κι αλλιώς, αργά ή γρήγορα θα τον κοιτούσες στο μέλλον, μιας και οι ΑVR, δεν...)

Προτείνω δε να κοιτάξεις δικάναλους με main in, ώστε να μπορούν να συνεργαστούν με ΑV receiver που διαθέτει pre outs, όταν με το καλό έρθει η ώρα να συμπληρώσεις το σύστημά σου.
Mε αυτό το τρόπο, θα μπορέσεις να πάρεις (α) κάτι οικονομικότερο σε Watt άρα και τιμή (β) θα έχεις εξασφαλίσει την οδήγηση μεγαλύτερης γκάμας ηχείων (με χαμηλότερη αντίσταση/Ohm) και (γ) χρησιμοποιώντας το ίδιο ζευγος ηχείων.

Δυό τρια σχόλια, σε αυτά που έγραψες παραπάνω.
1) το hdmi 2, θα αξιολογηθεί στη πορεία του, δεν είναι απαραίτητο ότι θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω σε αυτά που ζητάς. Αν βέβαια θες να ακολουθείς κατα πόδας την τεχνολογία, πάσο... αλλά έχω την εντύπωση ότι για να το καταφέρεις, πάλι μετά την αγορά του hdmi 2.0 κάτι άλλο θα βγει (είτε αναβάθμιση είτε κάτι νέο)

2) ένας class D δεν είναι απαραίτητο να είναι χειρότερος απο έναν άλλου τύπου ενισχυτή. Ούτε θορύβους και υπερβολικές παραμορφώσεις κτλ θα έχει. Όσοι έχουν είναι μάλλον κακά ή ελαττωματικά μοντέλα.
Η ουσία είναι πως ακούγεται ο ένας και πως ο άλλος. Αυτό το διαπιστώνεις μόνο με ακροάσεις, κάτι που συστήνω να κάνεις ώστε να διαπιστώσεις μόνος σου.
Επίσης μην είσαι καθόλου σίγουρος ότι μια νέα τεχνολογία θα κάνει τη διαφορά. Και D33 να είναι και D133, o τελικός κριτής ας είναι το αυτί σου.

3) το θέμα "πηγή" θέλει πολύ σκέψη... πέραν της τιμής, υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμη που εξαρτώνται απο τι σε βολεύει, τι είδους μέσο θα χρησιμοποιήσεις, τι υλικό διαθέτεις ήδη και ένα σωρό άλλα πράγματα. Αστο τελευταίο καλύτερα και συζήτησέ το ξεχωριστά, να σου πούμε και όλες τις διαθέσιμες επιλογές... αλλιώς μπορεί να τα μπλέξεις, imo.

To SACD είναι τεχνολογία που πεθαίνει και ποτέ δεν έπιασε στην αγορά. Επίσης ενώ κάποτε τα players που υποστήριζαν φορμάτ SACD ήταν σχετικά προσιτά, πλέον οι εταιρίες καθαρά από θέμα marketing ενσωματώνουν την υποστήρηξη αυτή μόνο στiς πολύ ακριβές hi-end συσκευές όχι για κανένα αλλο λόγο, απλά για να βγάλουν ότι προλάβουν από τα σπασμένα της επένδυσης ξέροντας ότι σε λίγα χρόνια το SACD θα είναι παρελθόν. Δεν βρίσκω απολύτως κανένα λόγο να δόσεις μερικές εκατοντάδες ευρώ επιπλέον για για να υποστηρίζει SACD το player σου. Επίσης οι έρευνες έχουν δείξει πως το ανθρώπινο αφτί συνήθως δεν ξεχωρίζει την διαφορά στην ποιότητα μεταξύ CD και SACD, ενώ από τη άλλη τα SACD δισκάκια με πολυκάναλο ήχο (κάτι που θα έκανε πιθανως ουσιαστική διαφορά) είναι μετριμένα στα δάχτυλα .

Με το DSD αυτή τη στιγμή ασχολούνται όλοι! Όχι με τους δίσκους αλλά με τα DSD files και την αναπαραγωγή τους.

το hdmi 2, θα αξιολογηθεί στη πορεία του, δεν είναι απαραίτητο ότι θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω σε αυτά που ζητάς.

Νίκο δεν είπα αυτό το πράγμα! Δεν με ενδιαφέρει το τι παραπάνω προσφέρει και τι καινούρια χαρακτηριστικά έχει, με ενδιαφέρει όμως αν σε ένα χρόνο αγοράσω π.χ. ένα καινούριο player ή κάποια gaming console η οποία συνδέεται *μόνο* μέσω hdmi 2.0, να μπορεί να το δεχτεί ο AVR μου και να μην σταθεί εμπόδιο στην επιλογή μου. Επίσης με ενδιαφέρει να μπορώ να πουλήσω τον AVR σαν μεταχειρισμένο αν χρειαστεί κάποτε χωρίς να με περιορίζει το γεγονός ότι υποστηρίζει μόνο την "παλιά" διασύνδεση hdmi 1.4.

Προτείνω δε να κοιτάξεις δικάναλους με main in, ώστε να μπορούν να συνεργαστούν με ΑV receiver που διαθέτει pre outs, όταν με το καλό έρθει η ώρα να συμπληρώσεις το σύστημά σου.

Να σου πω την αλήθεια η ιδέα με τα pre outs δε μου άρεσε. Δε ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος (διόρθωσέ με) αλλά αυτού του είδους οι διασυνδέσεις χάνουν πιστεύω από ποιότητα. Αν θέλω να ακούσω μουσική, δε θέλω να μεσολαβεί ο AVR σαν προ-ενισχυτής ή γενικά να περνάει το σήμα μου μέσα από το "μέτριας ποιότητας" κύκλωμα του AVR. Επίσης σε καμία περίπτωση δε θέλω να είμαι υποχρεωμένος (δε ξέρω αν ισχύει) να έχω ενεργοποιημένο και τον AVR για να ακούσω μουσική από τον δικάναλο. Πιστεύω ότι με χρήση κάποιου speaker selector μόνο στα δύο μπροστινά ηχεία μπορώ να πετύχω άριστο και πιο "καθαρό" αποτέλεσμα με δίχως καμία αλλοίωση στην ποιότητα...

θα έχεις εξασφαλίσει την οδήγηση μεγαλύτερης γκάμας ηχείων (με χαμηλότερη αντίσταση/Ohm)

Αυτό το έχω απορία από την αρχή της συζήτησης. Τελικά τι είναι καλύτερο ποιοτικά? Μουσική σε χαμηλά ohm ή σε ψηλά? Απ όσο παρατήρησα στα specs των ενισχυτών, σττις μεγάλες αντιστάσεις (8Ω) έχουν THD της τάξης του 0.05% και σε μικρότερες (6Ω) ανεβαίνει κοντά στο 1%... Σίγουρα έχω μεγαλύτερη ισχύ με μικρότερες αντιστάσεις (αυτό εννοείται) αλλά τι είναι τελικά καλύτερο? Η διαφορά της THD από το 0.05% στο 1% είναι εύκολα αντιληπτή στο αυτί?

το θέμα "πηγή" θέλει πολύ σκέψη... πέραν της τιμής, υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμη που εξαρτώνται απο τι σε βολεύει, τι είδους μέσο θα χρησιμοποιήσεις, τι υλικό διαθέτεις ήδη και ένα σωρό άλλα πράγματα
Ναι αλλα αντι για sacd παρε dac και ενα απλο blue ray player. Εκτος κι αν εχεις ηδη δισκακια

Το εξωτερικό DAC τι είναι και που χρησιμοποιείται? Πρώτη φορά το άκουσα από εσάς εδώ μέσα.... Γενικά εγώ θέλω να παίζω μουσική από τον υπολογιστή μου απευθείας (ασύρματα) αλλά αν αυτό είναι δύσκολο, τότε θα ήθελα να παίζω από USB sticks (οτιδήποτε αρχεία) και από CDs (Audio + MP3)

Νίκο δεν είπα αυτό το πράγμα! Δεν με ενδιαφέρει το τι παραπάνω προσφέρει και τι καινούρια χαρακτηριστικά έχει, με ενδιαφέρει όμως αν σε ένα χρόνο αγοράσω π.χ. ένα καινούριο player ή κάποια gaming console η οποία συνδέεται *μόνο* μέσω hdmi 2.0, να μπορεί να το δεχτεί ο AVR μου και να μην σταθεί εμπόδιο στην επιλογή μου. Επίσης με ενδιαφέρει να μπορώ να πουλήσω τον AVR σαν μεταχειρισμένο αν χρειαστεί κάποτε χωρίς να με περιορίζει το γεγονός ότι υποστηρίζει μόνο την "παλιά" διασύνδεση hdmi 1.4.

Σαφώς η συμβατότητα είναι πολύ σημαντική.
Απλά τόνισα ότι αν δεν σου χρειάζεται, πληρώνεις κάτι παραπάνω για κάτι που δεν χρειάζεσαι.
Οπότε αξιολογείς τι χρειάζεσαι και κινείσαι ανάλογα.
Πάντως για να είσαι μονίμως "update" τεχνολογικά, ετοιμάσου για αιματοκύλισμα (μιλάω κυρίως για το HC)

Να σου πω την αλήθεια η ιδέα με τα pre outs δε μου άρεσε. Δε ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος (διόρθωσέ με) αλλά αυτού του είδους οι διασυνδέσεις χάνουν πιστεύω από ποιότητα. Αν θέλω να ακούσω μουσική, δε θέλω να μεσολαβεί ο AVR σαν προ-ενισχυτής ή γενικά να περνάει το σήμα μου μέσα από το "μέτριας ποιότητας" κύκλωμα του AVR. Επίσης σε καμία περίπτωση δε θέλω να είμαι υποχρεωμένος (δε ξέρω αν ισχύει) να έχω ενεργοποιημένο και τον AVR για να ακούσω μουσική από τον δικάναλο. Πιστεύω ότι με χρήση κάποιου speaker selector μόνο στα δύο μπροστινά ηχεία μπορώ να πετύχω άριστο και πιο "καθαρό" αποτέλεσμα με δίχως καμία αλλοίωση στην ποιότητα...

δεν γίνεται έτσι. Με αυτή τη συνδεσμολογία, σε δικάναλο πρόγραμμα ο ΑV είναι εκτός. Δηλαδή κλειστός.
Την δικάναλη μουσική θα την ακούς καθαρά από τον δικάναλο και τα δύο front speakers.
Στον πολυκάναλο θα χρησιμοποιείς τα τελικά στάδια (power) του δικάναλου ενισχυτή για να οδηγείς τα front και ο ΑV θα οδηγεί όλα τα υπόλοιπα (χωρίς να εισάγει παραμόρφωση αφού και πιο εύκολα είναι τα τρία άλλα και ο ενισχυτής δεν θα ζορίζεται απαλλαγμένος απο την οδήγηση των front και θα παίζει το ρόλο του προενισχυτή για όλα (και τα front).
Επιπρόσθετα δεν θα σύστηνα selectors που θα παρεμβάλλονται σε ακροάσεις μουσικής. Πολλούς για να καταλάβεις τους ενοχλεί η παρεμβολή διακόπτη στη παροχή ρεύματος (δλδ το πολύμπριζο) φαντάσουν αν βάλεις το διακόπτη ανάμεσα στον ενισχυτή και τα ηχεία!

Αυτό το έχω απορία από την αρχή της συζήτησης. Τελικά τι είναι καλύτερο ποιοτικά? Μουσική σε χαμηλά ohm ή σε ψηλά? Απ όσο παρατήρησα στα specs των ενισχυτών, σττις μεγάλες αντιστάσεις (8Ω) έχουν THD της τάξης του 0.05% και σε μικρότερες (6Ω) ανεβαίνει κοντά στο 1%... Σίγουρα έχω μεγαλύτερη ισχύ με μικρότερες αντιστάσεις (αυτό εννοείται) αλλά τι είναι τελικά καλύτερο? Η διαφορά της THD από το 0.05% στο 1% είναι εύκολα αντιληπτή στο αυτί?

Δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας, που να συνδέει τα Ohm του ηχείου με την ποιότητά/αξία του.
Αυτό που λές συμβαίνει γιατί όσο λιγότερη η αντίσταση του ηχείου τόσο περισσότερο ρεύμα αναγκάζεται ο ενισχυτής να δώσει, οπότε αν δεν έχει ικανά αποθέματα ισχύος παραμορφώνει.
(κάτι σαν τρεμόπαιγμα στη συχνότητα του ηχητικού σήματος ή θόρυβος.
Το ίδιο ηχείο ένας ενισχυτής με καλύτερο τροφοδοτικό θα τα οδηγήσει με πολύ χαμηλότερη παραμόρφωση. ή κάποιο άλλο 8Οhm ηχείο μπορεί να οδηγηθεί άριστα απο τον ίδιο ενισχυτή.

Γενικά όσο είσαι κάτω απο το 0,1% ΤHD απλά μην ασχολείσαι. Δεν θα την ακούσεις.
Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι αυτό που ακούς... και αυτό που ακούς δεν έχει σχέση με τα Ohm του ηχείου ή την ικανότητα οδήγησης του ενισχυτή.
Έχει σχέση με τον συνδυασμό τους και μόνο.

Το εξωτερικό DAC τι είναι και που χρησιμοποιείται? Πρώτη φορά το άκουσα από εσάς εδώ μέσα.... Γενικά εγώ θέλω να παίζω μουσική από τον υπολογιστή μου απευθείας (ασύρματα) αλλά αν αυτό είναι δύσκολο, τότε θα ήθελα να παίζω από USB sticks (οτιδήποτε αρχεία) και από CDs (Audio + MP3)

DAC = Digital Analog Convertor.
Πολύ απλά...
μία συσκευή που μπορεί να μετατρέψει το ψηφιακό σήμα που παίρνεις απο την πηγή (πχ το pc σου ή κάποιο media player ή ένα CD/DVD player ή ακόμα και μια παιγνιδομηχανή) μέσω usb ή spdif (coaxial ή optical) και την μετατρέπει σε αναλογικό σήμα.
Συνήθως οι οικονομικές πηγές (σίγουρα όλα τα pc και media players) διαθέτουν πολύ φτηνό και κακό για αυτήν την αναπαραγωγή dac. Για να βελτιώσουμε λοιπόν αυτ´λην την ψηφιοαναλογική μετατροπή του σήματος και να την υποδεχτεί ο ενισχυτής παρεμβάλουμε ένα εξωτερικό dac με καλύτερες επιδόσεις (οι τιμές πλέον έχουν πέσει πολύ και με 200-300 μπορεί να μείνει ικανοποιημένη η συντριπτική πλειοψηφία όσων ασχολούνται με το hi fi.

Η άλλη περίπτωση είναι, αντί του ενσωματωμένου dac της πηγής ή του εξωτερικού dac να κάνεις τη δουλειά με κάποιον ενισχυτή με ενσωματωμένο dac (υπάρχουν πλέον αρκετοί τέτοιοι δικάναλοι ενισχυτές και επιπλέον διαθέτουν όλοι οι πολυκάναλοι AV). Δυστυχώς όμως ούτε τα dac των οικονομικών δικάναλων αποτελούν ικανοποιητική λύση (ακόμα) και όπως είπαμε αν δίνουμε έμφαση στη μουσική δεν ακούμε απο AV...
To εξωτερικό dac λοιπόν imo είναι μονόδρομος για την οικονομική κατηγορία που κινείσαι. Κάποια από αυτά δε, είναι και η πιο vfm λύση.

απο τη στιγμή που το πάρεις απόφαση για δικάναλο σύστημα (μέχρι να βγει άκρη με την εξέλιξη της τεχνολογίας στους AV ενισχυτές) μπορείς να ψάξεις στη κατηγορία του δικάναλου, όπου πολλοί και έμπειροι στο αντικείμενο θα σου προτείνουν μηχανήματα και εσύ αποφασίζεις. επαναλαμβάνω μετά από προσεκτικές ακροάσεις, ειδικά για την περίπτωση του δικάναλου, είτε μιλάμε για ενισχυτή, είτε για ηχεία είτε για πηγή (ολοκληρωμένη ή trasport+dac).

Last edited:
Re: Απάντηση: Denon AVR-X4000 vs. Yamaha Aventage RX-A1030 vs. Pioneer SC-2023-K - Αγ

Αυτό που θέλω να σου πω πάνω στο *μόνο* είναι οτι το hdmi πρωτόκολλο είναι backward compatible όπως και πολλά άλλα όπως το usb. Αν ο AVR για παράδειγμα υποστηρίζει HDMI 1.4 και η συσκευή που θα συνδέσεις είναι HDMI 2.0 μια χαρά θα δουλεύει και θα έχεις ολα τα χαρακτηριστικά της HDMI 1.4, μόνο τα παραπάνω που θα προσφέρει το hdmi 2.0 δεν θα έχεις (πχ 4k @ 60Hz). Αναλυτικά αυτά που προσφέρει το HDMI 2.0 σε σχέση με το HDMI 1.4 είναι τα εξής:

4K resolution support at 60 fps (HDMI 1.4 supports 4K resolution @ at 30 fps)
Support for up to 32 channel audio
Support for up to 1536 kHz audio
Support for up to 4 audio streams
Support for 21:9 aspect ratio

Όσον αφορά την μεταπώληση συμφωνώ και να προσθέσω οτι θεωρώ ενα απο τα σημαντικότερα update στα χαρακτηριστικά ενός AVR το πρωτόκολλο των HDMI του, κοινώς αν άλλαζα AVR (=features) θα το έκανα λόγω του HDMI 2.0 παρά για οτιδήποτε άλλο.

Αν θέλεις να παίξεις άυλα η καλύτερη λύση είναι το εξωτερικό DAC (το trend της εποχής στο hi-fi και δικαίως) αλλά ακόμα και cd να παίζεις, μπορείς να χρησιμοποιείς το cdp σου σαν transport και μέσω εκείνου να δίνεις στο dac ψηφιακό σήμα το οποίο θα μετατρέπει σε αναλογικό όπως σου είπε και ο Νίκος (ακόμα και ασύρματα γίνεται - υπάρχουν dac όπως το Arcam rDac το οποίο έχει wireless module).

Γενικότερα η σκέψη σου να προχωρήσεις σε δικάναλο σύστημα και αργοτερα να το "επεκτείνεις" σε πολυκάναλο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και με βάση τις ανάγκες σου και με βάση τις ραγδαίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο σε πρωτόκολλα, αναλύσεις κλπ στο χώρο του home cinema. Ό,τι και δικάναλο να πάρεις όμως, μην παραλείψεις να έχει hc passthrough (...) Για seamless integration! :smile:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Denon AVR-X4000 vs. Yamaha Aventage RX-A1030 vs. Pioneer SC-2

Ό,τι και δικάναλο να πάρεις όμως, μην παραλείψεις να έχει hc passthrough
Προτείνω δε να κοιτάξεις δικάναλους με main in, ώστε να μπορούν να συνεργαστούν με ΑV receiver που διαθέτει pre outs

Τελικά τι είναι καλύτερο από τα δύο να έχει ο δικάναλος για να συνεργαστεί με το Home Cinema (ή είναι το ίδιο)?

Με αυτή τη συνδεσμολογία, σε δικάναλο πρόγραμμα ο ΑV είναι εκτός. Δηλαδή κλειστός.
Την δικάναλη μουσική θα την ακούς καθαρά από τον δικάναλο και τα δύο front speakers.
Στον πολυκάναλο θα χρησιμοποιείς τα τελικά στάδια (power) του δικάναλου ενισχυτή για να οδηγείς τα front και ο ΑV θα οδηγεί όλα τα υπόλοιπα (χωρίς να εισάγει παραμόρφωση αφού και πιο εύκολα είναι τα τρία άλλα και ο ενισχυτής δεν θα ζορίζεται απαλλαγμένος απο την οδήγηση των front και θα παίζει το ρόλο του προενισχυτή για όλα (και τα front).

Με αυτήν την συνδεσμολογία όμως, αν φαντάζομαι σωστά, όταν αυξάνω την ένταση από τον AVR (στο μέλλον) θα πρέπει να αυξάνω κατάλληλα και την ένταση από τον δικάναλο ξεχωριστά?

αλλά ακόμα και cd να παίζεις, μπορείς να χρησιμοποιείς το cdp σου σαν transport και μέσω εκείνου να δίνεις στο dac ψηφιακό σήμα το οποίο θα μετατρέπει σε αναλογικό όπως σου είπε και ο Νίκος

Το "cdp" τι είναι ακριβώς? Είναι κάποια ψηφιακή έξοδος του player? Π.χ. σαν πηγή για CDs και για USB sticks, σκεφτόμουνα να χρησιμοποιήσω τον Pioneer PD-30-K που απ ότι είδα έχει καλά specs για την τιμή του. Έχει τέτοια δυνατότητα αυτός ο player?

-

Γενικά θέλω σίγουρα κάτι που να παίζει Audio CDs, MP3 CDs, MP3 DVDs, όλα τα αρχεία από USB stick ή από USB External Hard Drive. Υπάρχει κάποιο Media Player που να κάνει αυτή τη δουλειά "καλύτερα" από έναν SACD Player όπως αυτόν της Pioneer?

Επίσης, το να πάρω ένα εξωτερικό DAC για να συνδέσω μόνο τον SACD Player (ή αντί αυτού, ότι άλλο media player μου προτείνετε), δεν είναι λίγο υπερβολή/άχρηστο? Τι άλλο μπορώ να συνδέσω πάνω στον DAC? Θέλω να καταλήξω στο ότι υπάρχουν και λίγο πιο "ακριβά" players με Hi-bit32 Audio Signal Processing και με SNR 117db κ.α.. Αξίζουν, ή δεν είναι το ίδιο?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Denon AVR-X4000 vs. Yamaha Aventage RX-A1030 vs. Pioneer

Τελικά τι είναι καλύτερο από τα δύο να έχει ο δικάναλος για να συνεργαστεί με το Home Cinema (ή είναι το ίδιο)?

:) To ίδιο είναι! Ανάλογα την εταιρεία το χαρακτηρίζουν διαφορετικά.

Με αυτήν την συνδεσμολογία όμως, αν φαντάζομαι σωστά, όταν αυξάνω την ένταση από τον AVR (στο μέλλον) θα πρέπει να αυξάνω κατάλληλα και την ένταση από τον δικάναλο ξεχωριστά?

Οχι. Αυτή είναι η μαγκιά. Παρακάμπτεται ο προενισχυτής του δικάναλου και απο αυτή την είσοδο παίζει με fixed ένταση (η οποία είναι και αυτή που θα έχεις κάνει ισοστάθμιση πχ με χρήση του MCACC, Audyssey, ΥPAO κλπ.) Αν δεν έχει hc passthrough 1) θα πρέπει να ρυθμίζεις χειροκίνητα την ένταση του δικάναλου (και να την προσαρμόζεις στην ένταση που είχες κάνει αρχικά ισοστάθμιση) και 2) αν ξεχάσεις την ένταση του δικάναλου ψηλά θα πάρεις τα ηχεία στο χέρι.

Το "cdp" τι είναι ακριβώς? Είναι κάποια ψηφιακή έξοδος του player? Π.χ. σαν πηγή για CDs και για USB sticks, σκεφτόμουνα να χρησιμοποιήσω τον Pioneer PD-30-K που απ ότι είδα έχει καλά specs για την τιμή του. Έχει τέτοια δυνατότητα αυτός ο player?

Γενικά θέλω σίγουρα κάτι που να παίζει Audio CDs, MP3 CDs, MP3 DVDs, όλα τα αρχεία από USB stick ή από USB External Hard Drive. Υπάρχει κάποιο Media Player που να κάνει αυτή τη δουλειά "καλύτερα" από έναν SACD Player όπως αυτόν της Pioneer?

Επίσης, το να πάρω ένα εξωτερικό DAC για να συνδέσω μόνο τον SACD Player (ή αντί αυτού, ότι άλλο media player μου προτείνετε), δεν είναι λίγο υπερβολή/άχρηστο? Τι άλλο μπορώ να συνδέσω πάνω στον DAC? Θέλω να καταλήξω στο ότι υπάρχουν και λίγο πιο "ακριβά" players με Hi-bit32 Audio Signal Processing και με SNR 117db κ.α.. Αξίζουν, ή δεν είναι το ίδιο?

Sorry για τις συντομογραφίες, cd player. To pioneer που αναφέρεις έχει τις ακόλουθες εξόδους:

• 1 x Digital Optical Out
• 1 x Digital Coaxial Out
• 1 x Analogue Out
• 1 x USB In (front panel)

Για ψηφιακή έξοδο σήματος μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις δυο πρώτες, απλά να ξέρεις οτι προτιμότερος τρόπος σύνδεσης είναι το USB. Ειδικά αν το DAC έχει Asynchronous USB. Οπότε καλύτερα να παίζεις απο pc/mac μέσω USB. Απο την άλλη οποιοδήποτε cd/dvd/bd player μπορεί να λειτουργήσει σαν transport (απλό "διάβασμα" του οπτικού δίσκου - όχι ολα όμως sacd) και εξαγωγή των δεδομένων μέσω ψηφιακής εξόδου. Τα media player δε φημίζονται για "ηχητικές επιδόσεις". Το να πάρεις ενα καλό εξωτερικό DAC (σε "γήινα" χρήματα) κατά πάσα πιθανότητα θα είναι καλύτερο απο το ενσωματωμένο των περισσότερων player.

Edit: Ρίξε μια ματιά και εδώ. Είναι ακριβώς αυτό που ρωτάς (για τα media players).

Last edited:
Fixed ενίσχυση κανει ο δικάναλος (παίζει σαν τελικός)! Την ένταση φυσικά μπορείς να τη ρυθμίσεις απο τον πολυκάναλο...

Μόνο που για να βρει δικάναλο player με το USB που λέμε, πρέπει να πάει σε άλλο player. Το USB του pioneer δεν κάνει για αυτή τη δουλειά.

Μόνο που για να βρει δικάναλο player με το USB που λέμε, πρέπει να πάει σε άλλο player. Το USB του pioneer δεν κάνει για αυτή τη δουλειά.

Ναι, ίσως δεν το τόνισα!

Λοιπόν παιδιά ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια μέχρι στιγμής. Δημιούργησα ένα νέο νήμα εδώ για προτάσεις για δικάναλο. Όποιος έχει καμιά ιδέα και θέλει να την ρίξει στο τραπέζι, καλοδεχούμενος! :a0210: