Denon DBT-3313 vs Oppo BDP-105D

emperor

Senior Member
2 February 2008
685
Main Listening Position NYC
Διαθέτω εδώ και ένα έτος τον Denon player 3313 και είμαι σχετικά ευχαριστημένος.
Το χρησιμοποιώ μέσον όρο περίπου 15 ώρες την εβδομάδα για τα παρακάτω:
5 ώρες ως media player για MKV αρχεία (2 ταινίες/εβδομάδα ή σειρές)
2 ώρες ως bluray player
8 ώρες για μουσική με κύρια πηγή FLAC

Ο Denon είναι συνδεδεμένος με έναν Denon 4520 με Denon Link, και ο 4520 όταν παίζει μουσική εκτελεί χρέη PRO με ενίσχυση από έναν emotiva XPA-5 (διπλοκαλωδίωση σε Dunlavy SC-IV).

Εκτιμώ ότι μπορώ να πάρω ακόμη καλύτερο ήχο από έναν πιο upgraded player. Επίσης, ο 3313 μου είναι σχετικά αργός και με εκνευρίζει όταν κάνω browse την βιβλιοθήκη με τα MP3 και FLAC. Από την άλλη έχει το θετικότατο ότι υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες.

Ήθελα να ρωτήσω εφ'όσον κάποιος γνωρίζει εάν η μετάβαση σε ένα Oppo 105D με έμφαση κυρίως τον ήχο και δευτερευόντως τα visual (δεν με ενδιαφέρει 4Κ κλπ και εκτός αυτού φαντάζομαι πάνω κάτω τα ίδια θα είναι) αξίζει τον κόπο δεδομένου και της σοβαρής διαφοράς τιμής που θα προκύψει (κάπου $700 εάν πουλήσω τον Denon κανά 500αρικο used).

Eυχαριστώ.

Εκτιμώ ότι μπορώ να πάρω ακόμη καλύτερο ήχο από έναν πιο upgraded player. Επίσης, ο 3313 μου είναι σχετικά αργός και με εκνευρίζει όταν κάνω browse την βιβλιοθήκη με τα MP3 και FLAC. Από την άλλη έχει το θετικότατο ότι υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες.

Μην νομίζεις πως το browsing του Oppo είναι καλύτερο. Τουλάχιστον αν δεν έχει υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή σε σχέση με το BDP-95EU που έχω, και όσον αφορά την πλοήγηση στο δίκτυο μέσω του menu της συσκευής. Αν και απ' ότι βλέπω η εφαρμογή Oppo Media control για mobile devices πρέπει να σου λύνει τα χέρια.

Ήθελα να ρωτήσω εφ'όσον κάποιος γνωρίζει εάν η μετάβαση σε ένα Oppo 105D με έμφαση κυρίως τον ήχο και δευτερευόντως τα visual (δεν με ενδιαφέρει 4Κ κλπ και εκτός αυτού φαντάζομαι πάνω κάτω τα ίδια θα είναι) αξίζει τον κόπο δεδομένου και της σοβαρής διαφοράς τιμής που θα προκύψει (κάπου $700 εάν πουλήσω τον Denon κανά 500αρικο used).

Αυτό βασικά είναι κάτι που μόνο εσύ θα μπορέσεις να το πεις, και αφού δοκιμάσεις το Oppo. Πάντως το Sambre ES9018 που φοράει το Oppo θεωρείται Reference DAC.

Τα ίδια ισχύουν και για τον επεξεργαστή video Qdeo της Marvel.

Πάντως πρόκειται για καταπληκτικό μηχάνημα. Αν το αγοράσεις, δύσκολα θα μπορέσεις να ξαναδείς άλλο Player.

BDP-105-Top.jpg

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κώστα, δηλαδή και το νέο Oppo είναι αργό στο browsing? Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να παίξω με app, και ο Denon έχει και δεν το ακουμπάω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Toliskot, δεν μ'αρέσουν καθόλου τα pioneer, και ειδικά τώρα που αλλάζει και γίνεται funai, φοβάμαι ότι θα χάσει και αξία μεταπώλησης (αισθητικά δεν μ'αρέσουν). Τα χαρακτηριστικά πάντως και των 2 συστημάτων είναι άριστα όντως.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κώστα, δηλαδή και το νέο Oppo είναι αργό στο browsing? Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να παίξω με app, και ο Denon έχει και δεν το ακουμπάω...

Δεν έχω δει το menu των νέων Oppo, το browsing της σειράς 9- όμως δεν είναι τίποτα το σπουδαίο.

Πιθανόν στα νέα μοντέλα να υπάρχουν διαφορές στην πλοήγηση.

Δεν ξέρω και αν υπάρχει και κάποιος κάτοχος εδώ στο avclub για να μας ενημερώσει..... :chinscratch:

Τα νεα oppo δεν αναγνωριζονται και ως usb dacs απο τον υπολογιστη; νομιζω πως ετσι θα μπορει να παιζει κανονικα και bit perfect απο το xbmc

Στη σειρά 10x, αν θυμάμαι καλά έχουν βελτιωθεί οι δικτυακές δυνατότητες, σε σχέση με τη σειρά 9x. Θέλει όμως ψάξιμο, δεν το λέω με βεβαιότητα.

Eπίσης το "D" στο 10χD σημαίνει Darbee. Έχουμε συζητήσει στο φόρουμ εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php/110571
Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα μας πολύ καλά, αλλα και να δώσει το κάτι παραπάνω στην εικόνα (με παρεμβατικό τρόπο σαφώς!)
Και πάλι όμως λες ότι δεν καίγεσαι ιδιαίτερα για την εικόνα.

Ηχητικά αν πέσει το σήμα πάνω σε ΑV, ακόμα και αν λειτουργεί μόνο σαν pre ο ΑV (με τον Emotiva σαν τελικό), δε νομίζω ότι αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα.

Απο τη στιγμή που είσαι ευχαριστημένος με το 3313 και δεν χρειάζεσαι τις δύο hdmi video εξόδους και τις αναλογικές εξόδους ήχου των oppo10x, ίσως θα ήταν καλύτερο να κοίταγες προς dac με xlr και καλό volume (που δεν θα εισάγει παραμορφώσεις).
Αν σε παίρνει οικονομικά (θα πρέπει να κρατήσεις το 3313) προσπάθησε να δοκιμάσεις το Οppo HA1. Στις ΗΠΑ που βρίσκεσαι έχει και πολύ καλή τιμή.
Ενσωματώνει και αυτό sabre 9018, δέχεται όλα τα είδη ψηφιακού σήματος ως dac, ενώ έχει και stereo pre με AV pass! Και είναι fully ballanced - καλό ματς για να αξιοποιήσεις τον emotiva.
Επίσης εξτραδάκι παίρνεις τον καλό (απ'ότι λέγεται) ενισχυτή ακουστικών, αν σε ενδιαφέρει.