Denon DL-103 vs Benz Micro ACE M

Απάντηση: Re: Denon DL-103 vs Benz Micro ACE M

μιλάμε για ιδανικές/σωστές λύσεις .....

Δεν υπαρχει αυτο το πραγμα στους βραχιονες / κεφαλες.
Αν ολοι οι βραχιονες ειχαν ιδια ενεργο μαζα,τοτε ισως να υπηρχε ελπιδα ...η μηπως αν ολες οι κεφαλες ειχαν το ιδιο βαρος και ενδοτικοτητα.....

Κάτσε αγαπητέ Πανίκο, δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις?

Δεν υπάρχουν ιδανικά ζεύγη βραχίονα/κεφαλής από vintage μέχρι σήμερα, γνωστά ζευγαράκια που σπέρνουν? θα με τρελάνεις -bye-

Ελπίζω και η κεφαλή (μετά τα βιδώματα/ξεβιδώματα) να είναι στην θέση της τουλάχιστον (και κατ ελάχιστο) με τον προτράκτορα της Rega.
Δυστυχως δεν εχω παρει ακομα προτρακτορα/ ζυγαρια αλλα ειναι στα αμεσα πλανα μου μπας και αρχισω να το ρυθμιζω καποια στιγμη σωστα. Προς το παρον το βιδωσα οπως το ειχαν βιδωσει απο το καταστημα με τις βιδες στο τερμα της διαδρομης προς τα εξω στην ιδια ευθεια και τη μικρη πλευρα της κεφαλης παραλληλη στην εξω πλευρα του headshell. Η κεφαλη κολλητα στο headshell σε ολη της την επιφανεια.

Φυσικά και υπάρχει το ιδανικό, απορώ πως λες αυτά που λες Πανικο. Το ότι δεν είναι πάντα εφικτό είναι άλλο θέμα. Προσωπικά ματσαρω βραχίονα με κεφαλή και δεν θα αγόραζα κεφαλή αν δεν είχα σωστό βραχίονα.

Το ποστ του Χρήστου και πάλι με καλύπτει, το ότι πωλούνται κελύφη δεν πάει να πει ότι πρέπει και να τα αλλάζουμε. Ούτε επειδή ΜΕΤΑ την αλλαγή κάποιος λέει ότι παίζει Καλύτερα πάει να πει ότι ισχύει.

όχι, ισορροπείς το βραχίονα μέχρι να είναι παράλληλος με το πλατώ. Μετά ρυθμίζεις το βάρος ανάγνωσης και το antiskating.
Ευχαριστω για τη συμβουλη. Το ρυθμισα με βαση το manual της rega που λεει οτι το σημειο ισορροπιας ειναι περιπου οταν η βελονα αποκτησει σταθερη αποσταση απο την επιφανεια του δισκου περιπου 1mm σε ολη την οριζοντια διαδρομη της. Οποτε υποθετω οτι αυτη τη στιγμη με σταθερη αποσταση απο το δισκο σε ολες τις θεσεις ειναι παραλληλη η βελονα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστω θα χρησιμοποιηθει αμεσα!

Κάτσε αγαπητέ Πανίκο, δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις?

Δεν υπάρχουν ιδανικά ζεύγη βραχίονα/κεφαλής από vintage μέχρι σήμερα, γνωστά ζευγαράκια που σπέρνουν? θα με τρελάνεις -bye-

Βεβαια και υπαρχουν Χρηστο.Για το "δογμα" λεω οτι δεν υπαρχει.Αφου ξερεις οτι σε πολλα ειμαι.....αιρετικος :ernaehrung004:
Το αποτελεσμα ειναι που καθιερωνει τους "ιδανικους συνδιασμους" στην πραξη,οχι στην θεωρια.
Καλη βεβαια και η θεωρια,αλλα μεχρι να γινει επιτυχια στην πραξη ..... :smile:

Με το βαριδι και τις μπρουτζινες βιδες δεν επαρκει το μαμισιο αντιβαρο του rega p3. Εχετε δοκιμασει καποιο βαρυτερο αντιβαρο για rega συμβατο για τετοιες περιπτωσεις? Προς το παρον θα δοκιμασω να το ρυθμισω με τις μεγαλες βιδες χωρις το βαριδι.

Mitchel Tecnoweight
Ειναι η πιο δημοφιλής λύση.
Το εχω σε Rega RB303 με DL103r και με αλλαγμένο κέλυφος.
Btw, να πω και εγω την γνώμη μου για την DL103r. Στην μορφή που την εχω τώρα, γιατι οπως ήταν Σε stock μορφή δεν μου άρεσε, την πρώτημω απο την Dynavector DV20X2 low που κοστίζει τα δίπλα και βάλε.
Όσες φορές εχω δοκιμάσει να την αλλάξω, μετά απο λιγο πάλι στη Dennon κατάληγω.
Σε σύγκριση με την Rega Exact 2, ok καμία επαφή:)

Φυσικά και υπάρχει το ιδανικό, απορώ πως λες αυτά που λες Πανικο. Το ότι δεν είναι πάντα εφικτό είναι άλλο θέμα. Προσωπικά ματσαρω βραχίονα με κεφαλή και δεν θα αγόραζα κεφαλή αν δεν είχα σωστό βραχίονα.

Το ποστ του Χρήστου και πάλι με καλύπτει, το ότι πωλούνται κελύφη δεν πάει να πει ότι πρέπει και να τα αλλάζουμε. Ούτε επειδή ΜΕΤΑ την αλλαγή κάποιος λέει ότι παίζει Καλύτερα πάει να πει ότι ισχύει.

Η απαντηση που εδωσα στον Χρηστο,καλυπτει και το ερωτημα σου.Το αποτελεσμα καθοριζει το "ιδανικο" και οχι απλα η θεωρια.

Ναι Πανίκο, αλλά δεν χρειάζεται να πέσω από τον πέμπτο για να δω τι θα γίνει, ξέρω με βάση υπολογισμούς.

Έτσι χρησιμοποιώντας τους υπολογιστές μάζας/βάρους/ενδοτικότητας ξέρουμε που βαδίζουμε, και αν διαλέξουμε συνδυασμό που είναι μηχανικά ταιριαστός θα παίξει και σωστά (μηχανικό σύνολο είναι).

Έτσι χρησιμοποιώντας τους υπολογιστές μάζας/βάρους/ενδοτικότητας ξέρουμε που βαδίζουμε, και αν διαλέξουμε συνδυασμό που είναι μηχανικά ταιριαστός θα παίξει και σωστά (μηχανικό σύνολο είναι).

Δεν θα διαφωνησω με τους υπολογισμους που λες και οντως πρεπει να γινονται,αλλα δεν μπορω να συμφωνησω οτι π.χ 5 συνδιασμοι με ιδια συχνοτητα συντονισμου ειναι ολοι σωστοι η θα ακουγονται το ιδιο......
Αν ο ενας ειναι ας πουμε ο σωστος,οι αλλοι 4 που ενδεχομενως ακουγονται διαφορετικα ειναι και αυτοι "σωστοι" ?

Γι αυτο λεω πιο πανω ..... μην αγχωνεστε αδικα.Και γω ψαχνω το ιδανικο,και γω μαζι σας ειμαι και πειραματιζομαι.Θα απογοητευτω πολυ αν τελικα βρω το ιδανικο......

Πιο πολυ απο τα μίντια ευθύνονται τα φορουμ και οι διάφοροι που έχοντας μικρη εμπειρία περνουν στο λαιμο τους αλλους γράφοντας διθυράμβους χωρις να εχουν ποτε κανει τις σχετικές συγκρίσεις. Όπως και στα μιντια ετσι και στα φόρουμ πρεπει να προσέχουμε ποιους "διαβαζουμε". Σχεδον καθημερινά γινονται συστάσεις του τυπου "παρε αυτο, το εχω και ειναι ζουπερ" απο καποιον που το μονο που εχει ειναι το συγκεκριμένο, χωρις εμπειρία απο αλλα 2-3-4-10 παραπλήσια. Και αυτα χωρις να συμπεριλάβουμε τους κακόβουλους (στα μιντια που λες ή και στα φορουμ- εδω σε εμας ειναι περιορισμενο το φαινόμενο καθως υπαρχει καλη διαχείριση)

Παντως εσενα θα σου ειχα εμπιστοσυνη γιατι εχω δει μεσα στο φορουμ το παθος σου για το αναλογικο και τις κεφαλες ιδιαιτερα.
Δεν μπορεις να κανεις διαφορετικα, πρεπει να εμπιστευτεις καποιον καποτε :)

Οποτε την επoμενη φορα που θα θελησω να αντικαταστησω την ΟΜ 10 μου για μια αλλη πιο μουσικη (και που να σεβεται τους δισκους) για γυρω στα 150 μαξιμουμ 200 ευρω με βαρος λιγοτερο των 5 γραμμαριων θα σου κανω σινιαλο γι να ακουσω την γνωμη σου -bye-

Παντως εσενα θα σου ειχα εμπιστοσυνη γιατι εχω δει μεσα στο φορουμ το παθος σου για το αναλογικο και τις κεφαλες ιδιαιτερα.
Δεν μπορεις να κανεις διαφορετικα, πρεπει να εμπιστευτεις καποιον καποτε :)

Οποτε την επoμενη φορα που θα θελησω να αντικαταστησω την ΟΜ 10 μου για μια αλλη πιο μουσικη (και που να σεβεται τους δισκους) για γυρω στα 150 μαξιμουμ 200 ευρω με βαρος λιγοτερο των 5 γραμμαριων θα σου κανω σινιαλο γι να ακουσω την γνωμη σου -bye-

Τνχ για την εμπιστοσύνη αλλα ο πλουραλισμός των φορουμ ειναι επίσης πολυ σημαντικός. H απάντηση ειναι ~1012gx

@Audiolytic Θα σε "απογοητεύσω" αλλα τέλειους συνδυασμούς ξερω πολλούς. Δυο σχετικά φτηνοι πχ είναι οι

Shure V 15 III+Jico SAS + SME 3009 SII imp
AT 20SLa+ 20SS + AT 1100 straight

Πάντως ο έλεγχος του συνδυασμού RB 700/Clearaudio Turboweight/DL 103 με τον δίσκο του HFN, δίνει συχνότητα συντονισμού στην περιοχή των 13 Hz που αν δεν κάνω λάθος συμφωνεί και με τους υπολογισμούς. Σύμφωνα με τις οδηγίες του δίσκου "8 - 15 Hz is ideal". Επίσης κάπου διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο που ανατρέπει την παλιά θεωρία και λέει ότι είναι καλύτερα η συχνότητα συντονισμού να είναι πιο κοντά στα 20 Hz (λίγο πιο κάτω).

Last edited:
Επίσης κάπου διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο που ανατρέπει την παλιά φιλοσοφία και λέει ότι είναι καλύτερα η συχνότητα συντονισμού να είναι πιο κοντά στα 20 Hz (λίγο πιο κάτω).

Ξέχασέ το

Παρακολουθώντας την πορεία μερικών ξένων περιοδικών με θέμα το χόμπι μας,θα ήθελα να θυμίσω την 'επιρροή,αλλά και το πάθος τριών reviewers :D.Price,A.Smith,N.Keynwood,που με το περιοδικό Hi-Fi World,αφιέρωναν το 1/3 της ύλης του,σε tests πλατώ,βραχιόνων,κεφαλών,δίσκων,αναπαλαιώσεις παλιών πλατώ,επανεκδόσεις,remasters,συγκριτικά !!!,tweaks,ματσαρίσματα κ.λ.π..ήταν τόση η επιμονή τους στην βινυλιακή αναπαραγωγή ,που κατηγορήθηκαν ευθέως για την 'έκρηξη' των τιμών σε όλα τα σχετικά με το Vinyl Section συσκευών,επειδή το συγκεκριμένο περιοδικό το παρακολουθούσα ευλαβικά κάθε τεύχος,οφείλω να παραδεχθώ ότι η συμβολή τους ήταν μεγάλη στην 'εξάπλωση' της ύλης που σχετίζεται με το αναλογικό και σε φόρουμ και έντυπα..στο τεύχος του περιοδικού Hi-Fi Choice Οκτωβρίου σελ 72 στην ενότητα Letters,κάποιος πετάει μπηχτές στον τρίτο..
Σε διάφορα σχόλια που διάβασα,τους λένε διάφορα για τις ' εμμονές' τους...
Η συμβίωσή μου πάντως με την 103 και τον Alphason,ήταν εθιστική...έχει ακούσει κάποιος αυτόν τον συνδυασμό??
Όσο για την 1012 ή 1042 θα την ξαναπάρω όταν ..βολευτώ.

@Audiolytic Θα σε "απογοητεύσω" αλλα τέλειους συνδυασμούς ξερω πολλούς. Δυο σχετικά φτηνοι πχ είναι οι

Shure V 15 III+Jico SAS + SME 3009 SII imp
AT 20SLa+ 20SS + AT 1100 straight
Αρα ακουγονται το ιδιο !!!!!!!
Ξερεις οτι αγαπω και την ΑΤ20SS και την V15III SAS.Την πρωτη την κρατησα , την δευτερη την πουλησα.

Last edited:

Το paper των Β&Κ λεει διαφορα οπως οτι κατω απο 20 κυκλους πρεπει να μπαινει φιλτρο (κατι που δεν εχουν ολα τα Phono αλλα και στο δικο μου που εχει το αποτελεσμα δεν ειναι το επιθυμητο ηχητικα), επισης οτι την εποχη εκεινη τα πικαπ ειχαν συχνότητες ιδιοσυντονισμου στους 5-6-7 κυκλους (σημερα λιγο διαφορετικές, και με διαφορετικο Q). Ο καθενας ελεύθερος να θεσει target συντονισμου οπου θελει βέβαια..

υγ Ο βραχιονας στο μπροστα μερος του Micro Seiki στην φωτο του αρθρου ειναι ο δευτερος που εχω στο 401 μου, ο εξαιρετικός SAEC 308L με μοναδική στον κοσμο γεωμετρία χαμηλου offset που παει κοντρα σε καθε μαθηματική λογικη για τον προσδιορισμό των Null points αλλα σπέρνει ηχητικά οπως λιγοι άλλοι.

Re: Απάντηση: Re: Denon DL-103 vs Benz Micro ACE M

Αρα ακουγονται το ιδιο !!!!!!!
Ξερεις οτι αγαπω και την ΑΤ20SS και την V15III SAS.Την πρωτη την κρατησα , την δευτερη την πουλησα.

Από που και έως που βγάζεις το συμπέρασμα ότι δύο διαφορετικά μηχανικά σύνολα που λειτουργούν όμως σωστά (optimal), πρέπει και κατά συνθήκη να ακούγονται το ίδιο? Το ίδιο ισχυρίστηκες και πιο πάνω, συγνώμη αλλά κάνεις λάθος στο συλλογισμό σου αυτόν.

Δύο μηχανικά σύνολα μπορεί να λειτουργούν σωστά αλλά να ακούγονται διαφορετικά.