Denon pma 1510ae - pma1520ae

1. Tα watt του 700, δεν θα υπάρχουν αν συνδεθεί σε τελικό, θα παρακάμπτεται το ενισχυτικό στάδιο του 700 και το σήμα πάει στον τελικό. Τα ηχεία θα συνδεθούν στον τελικό, οπότε όση δύναμη έχει ο τελικός αυτή θα πηγαίνει στα ηχεία.

2. Αν ζητάτε περισσότερη δύναμη, ο τελικός θα πρέπει να έχει τουλάχιστον περισσότερα WATT.

3. Η pre-out του 700 είναι stereo, οπότε και πολυκάναλος να είναι ο τελικός τα δύο κανάλια του θα χρησιμοποιούνται. Εκτός αν γεφυρώνονται όπως πχ σε κάποιους ROTEL, αν θυμάμαι καλά.

4. Αν τα 2Χ150W/8Ω γίνονται 2X300w/4Ω στις προδιαγραφές του ενισχυτή τότε θα είναι ΟΚ και με τα νέα ηχεία. Άμα είναι σίγουρη η αγορά των νέων ηχείων, προτείνω να κοιτάτε για τελικό που να καλύπτει τα νέα, τα παλιά θα τα καλύπτει ούτως ή άλλως.

δηλαδη τα watt του 700 πανε περιπατο θελω δε θελω αν βαλω τελικο..?
τον 700 θα τον εχω μονο για τις ρυθμησεις ? bass treble loudness και τα σχετικα?

και ποσο κοστιζουν περιπου οι τελικοι 2χ150 8 οhm 2x300 4 ohm?
καμια προταση μοντελου?

(το loudness θα μπορω να το λειτουργω δηλαδη ετσι?)?

Είδα σήμερα στη ΧΕ ένα ADCOM GFA-555 SE, 2Χ200 8Ω & 2Χ350/4Ω, not bad.

Ας πούνε και άλλοι την γνώμη τους ή κοιτάξτε στις αγγελίες.

Νομίζω το LOUDNESS είναι στην προενίσχυση, οπότε θα παίζει.

o CAMBRIDGE AUDIO Azur 651W?

απο αποψη συμβατοτητας ειμαστε καλα?
η ποιοτητα του ηχου εξαρταται μονο απο τον τελικο ? η σε συναρτηση και των 2 ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

η ο Advance Acoustic X-A160?

Απάντηση: Re: Denon pma 1510ae - pma1520ae

o CAMBRIDGE AUDIO Azur 651W?

απο αποψη συμβατοτητας ειμαστε καλα?
η ποιοτητα του ηχου εξαρταται μονο απο τον τελικο ? η σε συναρτηση και των 2 ?

η ο Advance Acoustic X-A160?

Ο προενισχυτής ευθύνεται περισσότερο για τον ήχο...λιγότερο ο τελικός

ο τελικος δηλαδη προσφερει τη δυναμη του κατα κυριο λογο και ο προ επιρεαζει την ποιοτητα?

ο Advance Acoustic X-A160 τεριαζει με τον 700?
λειτουργικα εννοω..

Ναι η απάντηση στην πρώτη ερώτηση
Κανονικά προ και τελικός πρέπει να προέρχονται από τον ίδιο κατασκευαστή,οι άλλοι συνδυασμοί είναι ρουλέτα.
Σου κάθονται ή δεν σου κάθονται

ΜΗΝ μπλέξεις με τελικούς. Ίσως να πάρεις λίγο ρεύμα παραπάνω (σε σχέση με τους 1510 ή 1520), αλλα ο ήχος θα παραμείνει "χλαπάτσα", κολλημένος στα ηχεία, ανεμικός χωρίς ανάλυση κ ενοχλητικός κατά περίπτωση. Ουδεμία σχέση οι 1510, 1520 με τον 700ae. Αν θέλεις αναβάθμιση, πάρε έναν απο τους δυο που αναφέρεις κ μην ψάχνεις τιποτ' άλλο. Σχετικά με την αλλαγή των ηχείων, το ξανασυζητάμε όταν έρθει η ώρα.

σκεφτικα για τελικο για να μη χαραμησω τον 700, ε και δεν ξερω αν ο 1510 με καλυψει σιγουρα χωρις loudness

Απάντηση: Re: Denon pma 1510ae - pma1520ae

σκεφτικα για τελικο για να μη χαραμησω τον 700, ε και δεν ξερω αν ο 1510 με καλυψει σιγουρα χωρις loudness

Αυτό το χαραμίσω...πολύ θεωρητικό.
Ή κάνεις σωστή αναβάθμιση ή μένεις όπως είσαι

pc, εχω και το meridian explorer 2 σαν dac και παιζω απο foobar

leo 64 αν ειναι να ακουω (γεματα) στα 24 τετραγωνικα με τον 1510 τον χαραμιζω , δεν υπαρχει προβλημα, απλα θελω περισσοτερη ενταση σιγουρα..

εχω αλλαξει 2 φορες τα twitter , ε και δε λεει να φοβαμαι να τα παιζω δυνατα..

τον 700 τον επαιζα οσο τον ειχα σε μικροτερο χωρο στις 10 (ωρα, εκει που κοιταει ο δηκτης ((χαρακια)) απο το volume ) και τωρα τον εχω στις 11 ++ και παλι δε (χορταινω).. παραπανω ειναι ζαρια, τα καιω δε τα καιω ξανα τα twitter ,ειναι μικρος ο 700..

Λοιπόν, θα τα γράψω εν τάχει.

Ο 700ae δεν ειναι ο μικρός αδερφός του 1510ae ή του παλιότερου 1500ae. Ειναι ο μακρινός ξάδερφος του νονού τους απο το Τζιμπουτί. Καμία σχέση δηλαδή. Οι μεν παίζουν μουσική ο άλλος προσπαθεί.

Το loudness ειναι μια λειτουργία που έχουν προσθέσει σε χαμηλής ποιότητας κατασκευές παραγωγής ήχου προκειμένου να κρύψουν βασικές ελλείψεις. Ουσιαστικά, αυξάνουν την ένταση των χαμηλών κ υψηλών συχνοτήτων (μπάσα κ πρίμα δηλαδή) για να κάνουν εντυπωσιακό τον ήχο ή για να εξισορροπήσουν την απώλειά τους λόγο της ακουστικής αντίληψης του ανθρώπου σε χαμηλές εντάσεις. Και το κουμπάκι ειναι ψιλο απαραίτητο αξεσουάρ, γιατί οι συγκεκριμένες κατασκευές δεν έχουν την απαραίτητη ισχύ να αποδώσουν όο το ακουστικό φάσμα. Δεν μπορείς δηλαδή να ανεβάσεις την ένταση λίγο παραπάνω για να ακούσεις μπάσο. Αν το κάνεις, το μπάσο συνήθως εξαφανίζεται, είτε έχεις πατημένο το loudness είτε όχι.

Δεν θα έχεις πρόβλημα με την έλλειψη του loudness αν πάρεις τον 1510ae, εκτός αν θέλεις να ακούς θόρυβο κ όχι μουσική. Σε αυτή την περίπτωση όμως μπορείς να αγοράσεις ένα σετακι equalizer ή αν ακούς από PC να βάλεις ένα software eq κ ξεμπέρδεψες.

Κεφάλαιο δεύτεερο: Τα ηχεία που θέλεις να πάρεις ειναι μεγάλα για 30τμ. Αν βάλεις δε τελικό στον 700ae κ τα αγοράσεις, σου λέω εγγυημένα, ότι θα έχεις ακουμπήσει περί τα 3500 κ ο ήχος που θα έχεις θα ειναι σαφέστατα κατώτερος αν είχες κανει διαφορετικές επιλογές. Και το κακό ειναι ότι δεν θα το καταλάβεις, γιατί δεν θα έχεις ακούσει κάτι διαφορετικό.

Αυτό το χαραμίσω...πολύ θεωρητικό.

Ή κάνεις σωστή αναβάθμιση ή μένεις όπως είσαι

Έτσι!!👍

Εφ όσον ακούς απο PC τι το σκέφτεσαι. Το foobar εχει μέχρι και παραμετρικα eq για να φτιάξεις οπως θέλεις τον ήχο... Βουρ για τον 1510 ή 1520ae...

τα dali concept 6 δηλαδη θα ειναι κομπλε με τις μεγαλυτερες εντασεις που θα δηνω απο τον 1510 ..?
θα παιζουν δυνατοτερα , ξεκουραστα και αφοβα ετσι?

περιπου.. Flash & the pan - Midnight man ( Extended mix ) ακουστετο!

οχι ! απλα εχω ενα πλεονεκτημα, μονοκατηκοια ,χωριο, παιζω δυνατα χωρις να λογαριαζω ολες τις ωρες

εχουμε κανενα software eq στα υποψην?

Εχει ενσωματωμένο το foobar μπορεις να κανεις κ ενα search για equalizer foobar στο google. Μια χαρά θα είσαι. Αυτό που,σε ενδιαφέρει στα ηχεία εκτος απο τα Watt που αντέχουν ειναι και η ευαισθησία. Να πουλήσεις τον 700ae και να πάρεις ένα subwoofer να γουστάρεις!! 👍

ειχα μια συζητηση με τον mythos audio Θεσσαλονικη ,αν τον γνωριζεται, το 2009, οταν πηρα ηχεια και ενισχυτη, τον ειχα ρωτησει τι να παρω σε 2.1 για να ακουω μουσικη, συμφωνα βεβαια με τα λεφτα που ειχα τοτε, και μου ειπε πως σκεφτομαι λαθος.
η μουσικη μου ειπε ειναι stereo , θες 2 ηχεια δαπεδου , οχι 2 ηχεια και ενα subwoofer, ειναι λαθος μου ειπε..
ε απο τοτε κολησα κ γω σε αυτην την αποψη... οχι οτι σημαινει πως θα συνεχησω να την ασπαζομαι αν το sub με τρελανει!
παιρνει sub o 1510 ετσι?.. ε ναι..