Denon PMA-520AE , Yamaha A-S201 ή Denon PMA-720AE

kontellisparis

Senior Member
16 January 2016
303
0
Αθήνα
Καλημέρα παιδιά!Όσοι με θυμάστε έχω τον Kenwood KA-1030...και ψάχτηκα λίγο για καινούργιο μουσική αποκλειστικά και μόνο για μουσική...θα παίζω μόνο με τα Namco Nsk-505(200watt) 110rms (ίσως και λίγο παραπάνω)...ποιον από τους 3 προτείνεται; καθαρά και μόνο για ποιοτική μουσική...και για ένταση

Χωρίς να έχω ακούσει κανέναν από τους 3 αλλά με βάση τα χαρακτηριστικά τους θα έλεγα:

Για ένταση και για απαιτητικά ηχεία Yamaha A-S201, για ποιότητα στον ήχο Denon PMA-520AE, για ακόμα καλύτερη ποιότητα και λίγο περισσότερη δύναμη Denon PMA-720AE.

Στο σκρουτζ στον yamaha λενε και οι 2 αξιολογησεις οτι εχει φοβερη ποιοτητα και σχετικα ειναι φτηνος...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αλλά ο 720ΑΕ έχει δυνατότητα προενίσχυσης που θα ήθελα...αλλα ειναι ακριβός...τον 520 ή τον yamaha θα μου προτεινατε; για δυνατη και ποιοτικη μουσικη...με πολλα μπασα και μπλα μπλα μπλα

στον 520 που εχει ενα ac outlet μπαίνει προενισχυτης ;

Ο denon δείχνει ποιοτικότερο σαν μηχάνημα. Γιατί δεν βάζεις και στη λίστα σου τον Marantz ?

Επειδη θελω ac outlet για προενισχυση...και αμα ητνα να δωσω τοσα χρηματα για τον marantz θα επαιρνα καλυτερα τον 720ΑΕ

Εκτός αν έχεις πολύ "εύκολα" με ευαισθησία >90db ηχεία, μην φανταστείς οτι όλοι αυτοι οι ενισχυτές που αναφέρεις θα μπορέσουν να κουνάνε τα woofer και πολύ άνετα. Είναι όλα entry level μοντέλα οπότε το ποιοτικά και δυνατά ταυτόχρονα μάλλον το ξεχνάς. Αλλά δεν είμαι και κανένας expert στο δικαναλο οπότε ας πει και κάποιος άλλος καμιά πρόταση. Γνώμη μου να κοιτάξεις λίγο και στα μεταχ. μήπως βρεις κάτι με μπόλικα ρεύματα σε λογικό κόστος.

Α/C outlet γιατί θες? Δεν έχεις άλλη πρίζα κοντά; Μάλλον κάτι δεν θα κατάλαβα εγώ.

Δώσε αν μπορεις τα 100 παραπάνω που ζητάει ο 720 και θα τα βρεις μπροστά σου. Δεν είναι μόνο τα watt που κάνουν τη διαφορά, η κατασκευή του και τα υλικά του σε σχέση με το 520 είναι ανώτερα.

Ναι στο ac outlet μπαίνει προενισχυτης, αλλά καλύτερα να τον τροφοδοτήσεις απευθείας από την πρίζα

Ο Kenwood είναι 2Χ65 WRMS/8Ω, 0,03% THD
Ο ΥΑΜΑΗΑ 201 λέει 2Χ100 WRMS/8Ω, 0,2% THD
Ο DENON 520 λέει 2Χ45 WRMS/8Ω, 0,07% THD
άρα από όλους ο 520 είναι ο ασθενέστερος και για ένταση που λέτε μάλλον δεν.
Για τα ηχεία κάποια επιπλέον πληροφορία, γιατί δεν βρέθηκε κάτι. Panasonic είναι?
Με τον 1030 σε ποιά θέση φτάνει το VOLUME για ένταση που λέτε?

http://translate.google.com/translate?&ie=UTF-8&sl=&tl=el&u=http://allearchiwum.pl/namco_nsk505_200w_belchatow-139286302.html
αν είναι αυτά τα ηχεία -επίσης απ' ότι κατάλαβα το ποσό που διαθέτει ο kontellisparis δεν ξεπερνά τα 300 ευρό -τα ηχεία είναι παλιά σχετικά ίσως να ψάξει και σε μετ/να για εν/τη γιατί όλες οι επιλογές των καινούργιων πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα κινούνται .Στο γειτονικό σιτε υπάρχει έναςι XTZ class A D3που ηχητικά και καλύτερος είναι και αντέχει άνετα και αναβάθμιση ηχείων.

Το ποιον ενισχυτή θα διαλέξεις εξαρτάται από τι ηχεία θα οδηγήσει. Πρόσφατα κοίταζα και εγώ τους συγκεκριμένους ενισχυτές για έναν φίλο.

Στο θέμα Denon PMA-520AE vs Yamaha A-S201 αν πρόκειται για κάποια σχετικά μικρά ηχεία όπως βιβλιοθήκης χωρίς μεγάλες απαιτήσεις σε ρεύμα, τότε όποιον και από τους 2 να διαλέξεις θα την κάνει την δουλειά του αξιοπρεπώς. Αν και σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν νομίζω να υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην ποιότητα, εγώ προσωπικά θα επέλεγα τον Denon λόγω μικρότερης παραμόρφωσης και ποιοτικότερης πρόσοψης.

Αν τώρα πάλι πρόκειται για μεγαλύτερα ηχεία δαπέδου με περιορισμένη ευαισθησία τότε σε αυτή την κατηγορία τιμής και εφόσον δεν έχεις σκοπό να ανέβεις χρηματικά, ο Yamaha μοιάζει να είναι μονόδρομος. Αν και οι Yamaha γενικότερα θεωρούνται καλοί ενισχυτές για μουσική ακρόαση από το συγκεκριμένο μοντέλο μην περιμένεις πεντακάθαρο ήχο σε μεγάλες εντάσεις.

Αν τώρα πρόκειται να ανέβεις λίγο οικονομικά για καλύτερο ήχο, σε αυτή την περίπτωση ο Denon PMA-720AE φαίνεται να είναι μια πιο value for money επιλογή σε σχέση με τον Marantz PM5005. Λέγεται πως οι Marantz είναι πιο γλυκοί στον ήχο αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό και μάλιστα σε αυτή την κατηγορία τιμής. Σε κάθε περίπτωση και οι 2 θέλουν σχετικά ευκολοδηγητα ηχεία.

Τέλος αν μπορείς να πλησιάσεις το 500ρικο για χάρη της ποιότητας στο ήχο, μιας και είναι αυτό που σε ενδιαφέρει κυρίως, ρίξε μία ματιά και στον καινούριο Marantz PM6006 και στον Cambridge Audio Azur 351A που έχουν και ενσωματωμένο DAC.

Κυκλοφορεί στην ΧΕ και ένας S501.
Στα specs του λέει 2Χ85WRMS/8Ω, οπότε τα 2Χ100 του 201 ίσως είναι ύποπτα.

Αν μπορείτε να μου ένα ενισχυτή αποκλειστικά και μόνο για μουσική , είτε 4κάναλος είτε 2κάναλος είναι δεν με πειράζει , θέλω να παίζει πιο ποιοτικά αλλά πολύ πιο δυνατά από τον δικό μου ( Kenwood KA-1030 )πιο πολύ θέλω να παίζει δυνατά αλλά να μην είναι η ποιότητα όπως σοτν kenwood , να είναι λίγο καλύτερη ... θα έχω ένα ζευγάρι τα Namco NSK-505 ... είναι 200watt και 110rms αλλά μπορεί να έχουν ανέβει τα watt επειδή έχω αλλάξει τα tweeter και τα midrange... έχει woofer 10" ... midrange 5" και τα τουίτερ είναι μεγάλα μάυρα τιτανίου...επίσης να έχει μπάσα και πρίμα από το -10 έως το 10...να έχει έξοδους προενίσχυσης για να βάλω στον μέλλον έναν προενισχυτή για ακόμα μεγαλύτερα ηχεία...αν έχει και subwoofer out καλύτερα αλλά και να μην έχει δε με πειράζει...και να κάνει μέχρι 300 ...αυτά

και να μου προτείνετε και καλώδια για τα ηχεία μου σας παρακαλώ :)

Το πόσο δυνατά θα ακούγεται η μουσική σου έχει να κάνει κυρίως με την ευαισθησία των ηχείων και με την απόσταση της θέσης ακρόασης και όχι τόσο με τα watt του ενισχυτή. Αυτό που κάνει ένας καλός ενισχυτής είναι να σου δίνει αρκετό ρεύμα ώστε να μην κλιπαρει όταν ανεβάζεις την ένταση λόγο μεγάλου φόρτου.

Ας πούμε π.χ. ότι δεν αγοράζεις καινούργιο ενισχυτή, επίσης ας πούμε ότι τα ηχεία που εχεις τώρα έχουν ευαισθησία 87db......αν λοιπόν εσύ αύριο πάρεις ένα ζεύγος ηχείων που έχει ευαισθησία 91db τότε θα ακούς πιο δυνατά.

Γιατί για ηχεία; τα ηχεία ούτε πρόβλημα έχουν ούτε τίποτα...είναι πολύ καλά απλά ο Kenwood δε μπορεί να αποδώσει έτσι όπως θα έπρεπε για να ακούσεις το 100% από τα ηχεία

Δεν ξέρω τι ευαισθησία έχουν αυτά τώρα πάντως δε τα αλλάζω με τίποτα...το μόνο που μπορώ να αλλάξω είναι ενισχυτή και καλώδια για τα ηχεία τίποτα άλλο δεν χρειάζομαι...