Denon pma1700 η Yamaha as1200

DIMLUL84

Established Member
29 January 2022
179
Ηράκλειο
Παρακαλώ θα ήθελα την βοήθειας ξανά.
Θέλω έναν ενισχυτή για να ακούω την μουσική μου συνήθως βινυλιο γιατί τώρα άκου με σινεμάδικο Denon 3700
Ποιον από τους 2 ενισχυτες διαλέγετε και γιατι;
Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση μεχρι αυτά τα χρηματα παρακαλώ να μου πειτε

Δύσκολη η ερώτηση γιατί ο Yamaha υπερτερεί σε ισχύ αλλά ο Denon υπερτερεί σε θέματα παραμόρφωσης.

Yamaha 2x110@8Ω, 2x172@4Ω, Denon 2x89W@8Ω, 2x169W@4Ω.

Yamaha
63603-wzmacniacz-yamaha-as1200-audiocompl-lab2.jpg

Denon
69957-denon-pma1700ne-audiocompl-lab2.jpg

Οπωσδήποτε θα πρέπει να τους ακούσεις για να καταλάβεις ποιος σου κάνει.

Θα πρότεινα επίσης να ακούσεις τον Magnat MA 900 ο οποίος διαθέτει εκτός από την λάμπα στην προενίσχυση που λειτουργεί για τον λόγο που κατασκευάστηκε (όχι όπως άλλοι υβριδικοί) και έχει και την εξής πολύ σημαντική λειτουργία, επιτρέπει τη ρύθμιση της ευαισθησίας εισόδου ανά είσοδο.
Είναι και πιο δυνατός από τους προηγούμενους 2x140W@8Ω, 2x190W@4Ω.

Δύσκολη η ερώτηση γιατί ο Yamaha υπερτερεί σε ισχύ αλλά ο Denon υπερτερεί σε θέματα παραμόρφωσης.

Yamaha 2x110@8Ω, 2x172@4Ω, Denon 2x89W@8Ω, 2x169W@4Ω.

Yamaha
63603-wzmacniacz-yamaha-as1200-audiocompl-lab2.jpg

Denon
69957-denon-pma1700ne-audiocompl-lab2.jpg

Οπωσδήποτε θα πρέπει να τους ακούσεις για να καταλάβεις ποιος σου κάνει.

Θα πρότεινα επίσης να ακούσεις τον Magnat MA 900 ο οποίος διαθέτει εκτός από την λάμπα στην προενίσχυση που λειτουργεί για τον λόγο που κατασκευάστηκε (όχι όπως άλλοι υβριδικοί) και έχει και την εξής πολύ σημαντική λειτουργία, επιτρέπει τη ρύθμιση της ευαισθησίας εισόδου ανά είσοδο.
Είναι και πιο δυνατός από τους προηγούμενους 2x140W@8Ω, 2x190W@4Ω.
Λεωνίδα δυστυχώς στο Ηράκλειο Κρήτης δεν εχουμε κάποιο κατάστημα να τους ακούσω.
Έλεγα να πάω για cabridge audio cxa81 που διάβασα παρα πολύ καλές κριτικες αλλά θα ήθελα και εξωτερικό phono άρα θα έφτανα σε τιμή τον Denon που από ότι διάβασα έχει πολύ καλό ενσωματωμένο phono.
Επίσης θα ήθελα να συνδέσω τα μπροστινα ηχεια και με τον Denon 3700x και να κερδίσω αλλά 2 ηχεια.Νομιζω με τον cabridge δεν γίνεται .

Ο Denon συμπεριφέρεται καλύτερα σε θέμα ισχύος σε σχέση και με τον Yamaha και με τον Magnat,
Μπορεί να έχει μικρότερη ισχύ στα 8Ohm αλλά συμπεριφέρεται σχεδόν σαν ιδανική πηγή τάσης,
καθώς στα 4Ohm είναι πολύ κοντά στο να διπλασιάζει την ισχύ του.

• Like
Reactions: christos56
Ο Denon συμπεριφέρεται καλύτερα σε θέμα ισχύος σε σχέση και με τον Yamaha και με τον Magnat,
Μπορεί να έχει μικρότερη ισχύ στα 8Ohm αλλά συμπεριφέρεται σχεδόν σαν ιδανική πηγή τάσης,
καθώς στα 4Ohm είναι πολύ κοντά στο να διπλασιάζει την ισχύ του.
Αν συνέβαινε αυτό (που δεν συμβαίνει, δυστυχώς) ο Ντένον θα είχε μάλλον πενταπλάσια τιμή.

Παραθέτω τους ισχυρισμούς της εταιρείας (από την ιστοσελίδα της):

• Rated Output Power
  • 70W + 70W
    (8ohm,20Hz-20kHz,THD 0.07%)
    140W + 140W
    (4ohm, 1kHz, THD 0.7%)
Η διαφορά στις συνθήκες της κάθε μέτρησης κάνει τα αποτελέσματα μη συγκρίσιμα.
Η μέτρηση ισχύος στα 8 Ωμ δείχνει να εφαρμόζει τις προδιαγραφές κατά FTC, όμως λείπει η ρητή αναφορά σε both channels driven, κάτι που με κάνει να υποψιάζομαι ότι το κάθε κανάλι έχει μετρηθεί όταν λειτουργεί μόνο του.

Αν συνέβαινε αυτό (που δεν συμβαίνει, δυστυχώς) ο Ντένον θα είχε μάλλον πενταπλάσια τιμή.

• Rated Output Power
  • 70W + 70W
    140W + 140W
    (4ohm, 1kHz, THD 0.7%)
Η μέτρηση ισχύος στα 8 Ωμ δείχνει να εφαρμόζει τις προδιαγραφές κατά FTC, όμως λείπει η ρητή αναφορά σε both channels driven, κάτι που με κάνει να υποψιάζομαι ότι το κάθε κανάλι έχει μετρηθεί όταν λειτουργεί μόνο του.
Κάπως έτσι ξεκινάνε τα ωραία …

Ανάλογα με την ωμική αντίσταση του εκάστοτε ηχείου συμπεριφέρεται ,ειδικότερα αν πας κάτω και από 4ohm .

Toshiba λένε τα τρατζίστορ .

Εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος και όχι στραγάλια Watt που το πρώτο είναι πιο σημαντικό (ρεύματα )αυτός ήταν και ο λόγος που ποτέ η Denon δεν πούλαγε φύκια και μεταξωτές κορδέλες 🎀 και το Ηχόχρωμα καθοριζόταν σε σημαντικό βαθμό από τις πηγές .

• Like
Reactions: DIMLUL84

• Rated Output Power
  • 70W + 70W
    140W + 140W
    (4ohm, 1kHz, THD 0.7%)
Κάπως έτσι ξεκινάνε τα ωραία …

Ανάλογα με την ωμική αντίσταση του εκάστοτε ηχείου συμπεριφέρεται ,ειδικότερα αν πας κάτω και από 4ohm .

Toshiba λένε τα τρατζίστορ .

Εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος και όχι στραγάλια Watt που το πρώτο είναι πιο σημαντικό (ρεύματα )αυτός ήταν και ο λόγος που ποτέ η Denon δεν πούλαγε φύκια και μεταξωτές κορδέλες 🎀 και το Ηχόχρωμα καθοριζόταν σε σημαντικό βαθμό από τις πηγές .

θα συμφωνήσω με τον kimon , χωρίς φυσικά να βάζω το χέρι μου στην φωτιά...
ο PMA 1700 φαίνεται να είναι ένας τυπικός καλός ενισχυτής στην τιμή του, αλλά αν κοιτάξουμε τα ενδότερα και των 2, ο YAMAHA φαίνεται πιο προσεγμένος και σε "μισή" κλάση πιο πάνω..

άλλο ο 1700 Μάκη και άλλο οι μεγάλοι ολοκληρωμένοι της denon σαν αυτούς που έχεις.. (και φύκια δεν πούλησε ποτέ ούτε η YAMAHA)

άλλο ο 1700 Μάκη και άλλο οι μεγάλοι ολοκληρωμένοι της denon σαν αυτούς που έχεις.. (και φύκια δεν πούλησε ποτέ ούτε η YAMAHA)
ΟΧΙ δεν μπορεί να συγκριθεί με τα μεγάλα μοντέλα της Denon (ρεύματα )αλλά συγχώρεσε με τέτοιες μετρήσεις με ψαγμένα τρατζίστορ και τροφοδοσία σε αυτά τα λεφτά δεν βρίσκεις .
Ορίστε hi -fi news και όπως εξήγησα η συμπεριφορά του αλλάζει ανάλογα με το φορτίο και την πηγή.
https://www.hifinews.com/content/denon-dcdpma-1700ne-sacd-playeramplifier
IMG_1042.pngΚαι εδώ ο δικός μας ήχος που τον άκουσε .
https://hxosplus.gr/reviews/amps/denon-pma-1700ne-review-high-end-test/
https://hxosplus.gr/reviews/amps/denon-pma-1700ne-review-high-end-test/
Υ.Σ Τα φύκια δεν πάνε στην Yamaha 😋

Εδώ μπορεί να βρεί ο καθένας τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται κατά την μέτρηση της αποδιδόμενης ισχύος ενός ενισχυτή, τις οποίες έχει ορίσει ένας οργανισμός που έχει ως σκοπό του την προστασία των αμερικανών καταναλωτών. Για να μπορεί λοιπόν ο καταναλωτής να συγκρίνει με ασφάλεια (και να μη πέσει θύμα παραπλάνησης) τις επιδόσεις διαφόρων ενισχυτών ως προς τον συγκεκριμένο τομέα, ορίζει ακόμη και τις (όχι και τόσο) "λεπτομέρειες", όπως την θερμοκρασία του χώρου δοκιμών, καθώς και ότι ο αέρας δεν πρέπει να αναδεύεται (όχι ανεμιστήρες δηλαδή).

Θέλουμε λοιπόν τα αποτελέσματα των όποιων δοκιμών να συνοδεύονται και από μια ρητή δήλωση του δοκιμαστή (εταιρείας ή περιοδικού, αδιάφορο) σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν οι δοκιμές. Κατά FTC; Κατά DIN; Καταπώς γουστάρει; (όταν δεν δηλώνει τίποτε)
Μόνο έτσι μπορούμε να εξαγάγουμε ασφαλή συμπεράσματα!
Ωραία πράμματα!

Υγ.
Οι πιο αυστηρές και λιγότερο κολακευτικές για τις συσκευές είναι οι προδιαγραφές FTC . Οι DIN είναι επιεικέστερες.

Last edited:
  • Like
Reactions: christos56
θα συμφωνήσω με τον kimon , χωρίς φυσικά να βάζω το χέρι μου στην φωτιά...
ο PMA 1700 φαίνεται να είναι ένας τυπικός καλός ενισχυτής στην τιμή του, αλλά αν κοιτάξουμε τα ενδότερα και των 2, ο YAMAHA φαίνεται πιο προσεγμένος και σε "μισή" κλάση πιο πάνω..

Προφανώς Vlad και δεν θέλησα να αναφερθώ στον Ντένον, αλλά μόνο στο γεγονός ότι πρέπει να προσέχουμε όταν διαμορφώνουμε γνώμη με βάση τις παρεχόμενες μετρήσεις. Οι παγίδες είναι πολλές.

• Like
Reactions: vlad66
Για να βοηθηθεί ο νηματοθέτης στην επιλογή του, ας μελετήσει μια ενδελεχή δοκιμή του 1700 της Ντένον εδώ.
Είναι φανερό ότι πρόκειται για έναν καλοσχεδιασμένο και ισχυρό ενισχυτή, πάντα μέσα στα πλαίσια της κατηγορίας του.
Στο ίδιο σάιτ υπάρχουν και μετρήσεις του 3200 της Γιαμάχα (έτσι για αντιπαραβολή, μιας και είναι ίδιας ισχύος).

Last edited:
  • Like
Reactions: DIMLUL84
Τελικά φίλε μου τι διάλεξες? Εγώ έχω τον 701 και σκέφτομαι να τον κάνω αναβάθμιση στον 1200 η με λίγο υπομονή στον 2200( νομίζω θα είναι endgame που λένε κ οι φίλοι μας στο Αμέρικα )

...
Στο ίδιο σάιτ υπάρχουν και μετρήσεις του 3200 της Γιαμάχα (έτσι για αντιπαραβολή, μιας και είναι ίδιας ισχύος).
όμως έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή.

Last edited:
Τελικά φίλε μου τι διάλεξες? Εγώ έχω τον 701 και σκέφτομαι να τον κάνω αναβάθμιση στον 1200 η με λίγο υπομονή στον 2200( νομίζω θα είναι endgame που λένε κ οι φίλοι μας στο Αμέρικα )
Λοιπόν διάλεξα Tsakiridis Icarus επέτειο.
Θα δοκιμάσω κ αν δεν μου αρέσουν οι λάμπες θα το ξανασκεφτώ για 2200

• Like
Reactions: quevedo and vlad66