Denon X1000 & Jamo S506 & Jamo S60 γνώμες

QuantumD

New member
22 July 2014
3
Καλησπέρα καλώς σας βρήκα.
Αποφάσισα ν αρχίσω να χτίζω σιγά σιγά ενα σετάκι (5.1) για 70% χρήση home cimena , 30% music.
Μιας και επηρεάστηκα απο τα καλά λόγια που διάβασα για τον Denon X1000 προχώρησα στην αγορά του.

Το budget είναι περιορισμένο και σκέφτομαι ν αρχίσω με κολώνες της Jamo S506 (τις έχω βρει σε καλή τιμή) και κεντρικο το S60 (επίσης καλή τιμή).

Μιας και ειμαι άσχετος έχω δύο απορίες (για αρχή).
Ο ενισχυτης λέει 145 watt στα 6 ohm , τα S506 130/180 (6 ohm) το S60 80/130 (6 ohm). (τιμές από το site κάθε εταιρίας)
Ο ενισχυτής λοιπόν είναι οκ για τις κολώνες η πέφτει λίγος?
Η διαφορά μεταξύ κολώνας και κεντρικού πρέπει να αντισταθμιστεί κάπως στις ρυθμίσεις του ενισχυτή η θα παίξουν οκ όπως έχουν? Παρατήρησα ότι ακόμα και σαν σετάκι που τα πουλάει
η Jamo το κεντρικό πάλι δινει λιγοτερα watt απο τα πλαινά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Re: Denon x1000 + Jamo S506 + Jamo S60 γνωμες

Το budget αυτή τη στιγμή για ηχεία ειναι 350 με 400 ευρώ. Έχεις να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο σ αυτά τα χρήματα που θα δουλέψει καλύτερα με τον Denon?
Τα S506 τα άκουσα από κοντά και μου άρεσαν. Κάτι με μεγαλύτερη ευαισθησία θα το εκτιμήσει το απαίδευτο αυτί μου?(η δεν έχει να κάνει μ αυτο? :) )

Οσο μεγαλύτερη η ευαισθησία ενός ηχείου, τόσο καλύτερα μπορεί να οδηγηθεί από μικρούς ενισχυτές όπως ο AVR-X1000.

Τα S506 έχουν ευαισθησία 89dB / 2,8V/1m. Αρκετά καλά θα έλεγα.

Με τα νούμερα που αναγράφονται στα site των κατασκευαστών μην πολυασχολείσαι. Περισσότερο για να σε μπερδεύουν είναι παρά να σε διευκολύνουν. Δεν θα έχεις πρόβλημα με τον ενισχυτή σου....

τα ηχεια τα εχω και εγω και ειμαι χιλιοευχαριστημενος και σουπερ ηχο για τα λεφτα του.αφοβα παρε τα απο μενα.με ντενον τα παιζω και εγω....

ναι αλλά με ποιόν denon τα παίζεις?
Ποιόν pioneer είχες στην αρχή και όταν τον άλλαξες κέρδισες σε drive?

Και οι δύο είναι μεγαλύτεροι από το μικρούλη που έχει αγοράσει ο συμφορουμίτης.
Όχι ότι δε θα παίζουν, αλλά θα έχει πλαδαρά μπάσα και θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικός ως προς τις εντάσεις.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Panoramix τα πλαδαρά μπάσα που αναφέρεις φαντάζομαι θα πάψουν να με απασχολούν όταν πάρω αργότερα καποιο Sub? (τυπου Jamo 210?)
Όσο για τις εντάσεις επειδή βλέπω να αναφέρεται γενικά, πως καταλαβαίνω που πρέπει να βάλω φρένο στην αύξηση της? (μόνο με το αυτί οταν ακούω κούραση/παραμόρφωση?)

Επίσης ξέρει κανείς αν θα έχω πρόβλημα να συνδέσω wdtv live στο HDMI για να χρησιμοποιηθεί σαν media player?
Στα review του Denon στον Amazon είδα καποιος είχε πρόβλημα με Roku (δε το αναγνώριζε) , και γενικα οι θύρες HDMI πίσω δεν αναφέρουν για media players (φαντάζομαι απλή παραλειψη ε?)

Απάντηση: Re: Denon X1000 & Jamo S506 & Jamo S60 γνώμες

ναι αλλά με ποιόν denon τα παίζεις?
Ποιόν pioneer είχες στην αρχή και όταν τον άλλαξες κέρδισες σε drive?

Και οι δύο είναι μεγαλύτεροι από το μικρούλη που έχει αγοράσει ο συμφορουμίτης.
Όχι ότι δε θα παίζουν, αλλά θα έχει πλαδαρά μπάσα και θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικός ως προς τις εντάσεις.

Ναι σωστο και αυτο.
Πριν ειχα τον 921 αν και τα έπαιζε καλα και αυτός....
Σιγουρα οσο μεγαλύτερη ευαισθησία τοσο καλυτερα θα ειναι για τον ενισχυτη.
Απλα εντυπωσεις ως ηχειο ειπα εντυπωσεις....

Γενικα θα τα δηλωσεις small και θα αφησεις την αναπαραγωγη των χαμηλων στο sub για να μην τον κουραζεις.
Με media player θεωρητικα δεν πρεπει να υπαρχει θεμα. Μηπως ηταν καποιο μεμονωμενο περιστατικο;
Γενικα ως προς την ενταση ναι. Η παραμορφωση ακουγεται και ετσι καταλαβαινεις ποτε κατι αρχιζει και γινεται προβλημα.