Denon X520BT ή Pioneer VSX 923K

kingrim

New member
29 August 2013
47
Καλησπέρα σε όλους.

Έχω στα χέρια μου τους παρακάτω δύο ενισχυτές:

Denon X520BT που δούλευα ως σήμερα.
Pioneer VSX 923K μόλις ήρθε στα χέρια μου από σποντα.

Τα ηχεία που έχω είναι:
Μπροστά Heco Aurora 6000
Κεντρικό Magnat S14C
Πίσω+ Sub Denon SYS 2020

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το τωρινό Setup αλλά ήρθε ο νέος ενισχυτής να ταράξει τα νερά και εδώ θέλω την βοήθεια σας:

Πρώτον ποιόν θεωρείται καλύτερο
Δεύτερων θεωρείτε πως τα ηχεία θα ανταπεξέλθουν στα περισσότερα watts;
Αξίζει να σπάσω το κεφάλι μου θα ακούσω κάποια διαφορά;

Η γρήγορη απάντηση είναι ότι ο Denon υπερτερεί στο ότι έχει διαφορετική ρύθμιση crossover για όλα τα κανάλια και υστερεί σε όλα τα υπόλοιπα σε σχέση με τον Pioneer.

Τι μου θύμισες τώρα...

Επίσης, τα HDMI 3,4 και 5 του Denon είναι 4Κ60. O Pioneer τα έχει όλα 4K30. Επομένως εδώ θα πρέπει να δεις τις πηγές σου. HDR δεν θα έχεις καθόλου με τον Pioneer.

Η γρήγορη απάντηση είναι ότι ο Denon υπερτερεί στο ότι έχει διαφορετική ρύθμιση crossover για όλα τα κανάλια και υστερεί σε όλα τα υπόλοιπα σε σχέση με τον Pioneer.

Τι μου θύμισες τώρα...

O Denon δεν έχει καθόλου crossover από όσο θυμάμαι. Τώρα το 4K 60 είναι όντως απώλεια αλλά νομίζω πως τα μάτια μου στα 41 με τον αστιγματισμό ίσως να μην το καταλάβουν 🤣.
Η αλήθεια είναι πως όλες οι πηγές μου TV, XBoX. Και σύντομα Nintendo switch 2 υποστηρίζουν 60fps... Πάντως την διαφορά στον ήχο την ακούσαμε με την πρώτη δοκιμή και το biamp έκανε διάφορα.

Γιατί πάντα σε όλα κάτι πρέπει να χάνεις και κάτι να κερδίζεις 😅

Τι μου θύμισες τώρα...

Εσύ έχεις γράψει το άρθρο; Είναι το πρώτο που διάβασα όταν έπιασα τον ενισχυτή στα χέρια μου και με εψησε να τον δοκιμάσω...

O Denon δεν έχει καθόλου crossover από όσο θυμάμαι. Τώρα το 4K 60 είναι όντως απώλεια αλλά νομίζω πως τα μάτια μου στα 41 με τον αστιγματισμό ίσως να μην το καταλάβουν 🤣.
Η αλήθεια είναι πως όλες οι πηγές μου TV, XBoX. Και σύντομα Nintendo switch 2 υποστηρίζουν 60fps... Πάντως την διαφορά στον ήχο την ακούσαμε με την πρώτη δοκιμή και το biamp έκανε διάφορα.

Γιατί πάντα σε όλα κάτι πρέπει να χάνεις και κάτι να κερδίζεις 😅

Εσύ έχεις γράψει το άρθρο; Είναι το πρώτο που διάβασα όταν έπιασα τον ενισχυτή στα χέρια μου και με εψησε να τον δοκιμάσω...

Ναι.

Μήπως τυχαίνει να έχεις το πρόγραμμα τγαι τον υπολογιστή γιατί δεν μου έδωσαν το CD. ΑV navigator λέγεται νομίζω

Δεν το κράτησα. Μετά τη δοκιμή επεστράφη μαζί με τον ενισχυτή.

Για δες μήπως βγάλεις άκρη με αυτό.

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω στα χέρια μου τους παρακάτω δύο ενισχυτές:

Denon X520BT που δούλευα ως σήμερα.
Pioneer VSX 923K μόλις ήρθε στα χέρια μου από σποντα.

Τα ηχεία που έχω είναι:
Μπροστά Heco Aurora 6000
Κεντρικό Magnat S14C
Πίσω+ Sub Denon SYS 2020

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το τωρινό Setup αλλά ήρθε ο νέος ενισχυτής να ταράξει τα νερά και εδώ θέλω την βοήθεια σας:

Πρώτον ποιόν θεωρείται καλύτερο
Δεύτερων θεωρείτε πως τα ηχεία θα ανταπεξέλθουν στα περισσότερα watts;
Αξίζει να σπάσω το κεφάλι μου θα ακούσω κάποια διαφορά;

Ψάχνοντας για έναν τρόπο να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο στην Budva χωρίς προκαταβολή, βρήκα αυτή την υπηρεσία για Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Μπουντβά χωρίς προκαταβολή - https://budvаcar.me/el/ . Χάρηκα πολύ, γιατί χάρη σε αυτή την υπηρεσία, μπόρεσα επιτέλους να νοικιάσω ένα ποιοτικό αυτοκίνητο χωρίς προκαταβολή την ημέρα της εβδομάδας!
Καλησπέρα! Ωραίο δίλημμα έχεις, και μάλιστα με δύο τίμιους ενισχυτές.

Ο Pioneer VSX-923K είναι συνολικά πιο δυνατό μηχάνημα σε σχέση με τον Denon X520BT — έχει περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης, ισχύ και πιο πλούσιο calibration system (MCACC), οπότε στα χαρτιά τουλάχιστον, είναι αναβάθμιση.

Τα Heco Aurora 6000 και το υπόλοιπο setup σου θα τα βγάλουν άνετα πέρα με τα παραπάνω watt, ειδικά αν έχεις σωστό setup/ρύθμιση. Δεν θα έχεις πρόβλημα.

Όσο για τη διαφορά στον ήχο — αν και υποκειμενικό — ναι, πιθανόν να την ακούσεις. Πιο γεμάτος ήχος, καλύτερη σκηνή, και λίγο καλύτερη δυναμική — ειδικά αν χρησιμοποιήσεις και το MCACC σωστά.

Οπότε αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι, θα έλεγα: δώσ’ του μια ευκαιρία στον Pioneer. Αν δεν σε πείσει, πάντα μπορείς να επιστρέψεις στον Denon. Αλλά μάλλον θα μείνει ο Pioneer στη θέση του!