Denon1909 σαν προενισχ. και αναλογικος σαν τελικος γινεται?

Budda

Supreme Member
2 February 2009
3,734
Orc Village(Λουτσα)
Αγοραζοντας τον 1909 ,"παροπλισα" τον αναλογικο μου ,αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν γινεται να χρησιμοποιησω τον 1909 σαν προενισχυτη και τον 2καναλο αναλογικο μου (JVC 130W) σαν τελικο για τα δυο μπροστινα ηχεια.
Ο λογος που θελω να το κανω -αν γινεται- ειναι γιατι με τον αναλογικο τα AudioSpectrum παιζουν πολυ καλυτερα απο οτι με τον 1909 σε στερεο
Αν δεν μπορει να γινει ετσι θα παρω 2ο σετ καλωδια και θα αλλαζω οταν ακουω μουσικη χρησιμοποιοντας τον αναλογικο
Ευχαριστω εκ των προτερων(Thanks in advance για τους Αγγλοφωνους)

Βέβαια και γίνεται και θα ακούσεις και καλύτερο ήχο.Μιάς και οι νέοι av είναι για γέλια , αν οχι για κλάματα, με την ισχύ που τελικά παρέχουν στα ηχεία που θεωρητικά μπορούν να οδηγήσουν.
Αν δεν έχει είσοδο main in ή κάτι τέτοιο ο jvc σου σύνδεσέ το στο AUX η όπου αλλού θέλεις πλήν του phono.
Θα παίξει πολύ καλύτερα και δεν θα πετάξεις τον παλιό ενισχυτή.

καταρχήν δεν έχεις δυνατότητα μόνιμης σύνδεσης-οδήγησης των 2 μπροστινών καναλιών (σε πρόγραμμα με 5-7 κανάλια πχ ταινίες) απο τον jvc γιατί ο denon δεν διαθέτει pre-out.
ομως...
μπορείς να πάρεις μια από τις δύο εξόδους audio που έχει ο denon να την συνδέσεις σε μια είσοδο του jvc και....
....να αγοράσεις ένα switch για ηχεία ή ακόμα να φτιάξεις και ένα μόνος σου (δύο διπολικοί διακόπτες ρευματος είναι ΟΚ) ώστε με τη βοήθεια των διακοπτών αυτών, όταν θελεις να ακούσεις 2καναλο πρόγραμμα - μουσική συνδέεις τα ηχεία στην έξοδο του jvc, ενώ για home cinema συνδέεις τα ηχεία στην έξοδο του denon.
Μία άλλη "πατέντα" είναι να έχεις μόνιμα τα ηχεία σου στην έξοδο του jvc και στις ταινίες να ακούς πλήρες σήμα stereo στα μπροστινά ηχεία και εφέ και διαλόγους κατα τα γνωστά. Ακυρώνεις ελαφρώς το 5.1 ή 7.1 με κύριο μειονέκτημα οτι οι διάλογοι θα πηγαίνουν εκτός απο το κεντρικό και στα 2 μπροστινά ηχεία.

καταρχήν δεν έχεις δυνατότητα μόνιμης σύνδεσης-οδήγησης των 2 μπροστινών καναλιών (σε πρόγραμμα με 5-7 κανάλια πχ ταινίες) απο τον jvc γιατί ο denon δεν διαθέτει pre-out.
ομως...
μπορείς να πάρεις μια από τις δύο εξόδους audio που έχει ο denon να την συνδέσεις σε μια είσοδο του jvc και....
....να αγοράσεις ένα switch για ηχεία ή ακόμα να φτιάξεις και ένα μόνος σου (δύο διπολικοί διακόπτες ρευματος είναι ΟΚ) ώστε με τη βοήθεια των διακοπτών αυτών, όταν θελεις να ακούσεις 2καναλο πρόγραμμα - μουσική συνδέεις τα ηχεία στην έξοδο του jvc, ενώ για home cinema συνδέεις τα ηχεία στην έξοδο του denon.
Μία άλλη "πατέντα" είναι να έχεις μόνιμα τα ηχεία σου στην έξοδο του jvc και στις ταινίες να ακούς πλήρες σήμα stereo στα μπροστινά ηχεία και εφέ και διαλόγους κατα τα γνωστά. Ακυρώνεις ελαφρώς το 5.1 ή 7.1 με κύριο μειονέκτημα οτι οι διάλογοι θα πηγαίνουν εκτός απο το κεντρικό και στα 2 μπροστινά ηχεία.

Μαλλον θα παρω 2ο σετ καλωδια ηχειων και για μουσικη θα δουλευω τον JVC με μπανανες θαναι λιγοτερο παιδεμα .
Παντως η διαφορα στο στερεο ειναι τεραστια,ακομα και αν βαλω στον 1909 τα ηχεια στο +12 υπαρχει διαφορα στην μουσικοτητα(αν υπαρχει τετοιος ορος)

Η μπορεις να τον δωσεις σε μενα , που ο yami μου εχει pre out για να μην παιδευεσαι τωρα και αλαζεις καλωδια και μπανανες και μαιμουδες, με την μπουρουχα σου μεσα :flipout:

Η μπορεις να τον δωσεις σε μενα , που ο yami μου εχει pre out για να μην παιδευεσαι τωρα και αλαζεις καλωδια και μπανανες και μαιμουδες, με την μπουρουχα σου μεσα :flipout:

Και αν σου πω οτι το σκεφτηκα ρε Δημητρη?
Αλλα μετα σκεφτηκα να συνδεσω στον αναλογικο το CD DENON που επισης παροπλισα και με ενα 2ο σετ καλωδιακια θα ακουω τα τουμπερλεκια η οταν με επισκεπτεσαι εσυ να ακους την Ιτια και το Γριβα`μ σε θελει ο Βασιλιας

Κοιτα...το δέχομαι. Απλα δεν με επερνε στα φραγκα. Καλυτερα ομως γιατι εχω και pre out, και ας μην εχω faroudja:a0210:

Απάντηση: Re: Denon1909 σαν προενισχ. και αναλογικος σαν τελικος γινεται?

Θα παρω επιπλακι με 3 ραφακια
πανω=1909
1οραφακι=dvd
2οραφακι=JVC
3οραφακι= Denon CD και

:party:
Γιατι δεν αξιοποιεις το ωραιοτατο φερφορζε σου, ετσι για να γουσταρει η φατσα σου:vroam:

Re: Απάντηση: Re: Denon1909 σαν προενισχ. και αναλογικος σαν τελικος γινεται?

Γιατι δεν αξιοποιεις το ωραιοτατο φερφορζε σου, ετσι για να γουσταρει η φατσα σου:vroam:

Ποιο φερφορζε :BDGBDGB53: εγω δεν εχω φερφορζε σπιτι μου,αυτα ειναι εσχιστου ειδους :gossip:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Denon1909 σαν προενισχ. και αναλογικος σαν τελικος γινετα

Ποιο φερφορζε :BDGBDGB53: εγω δεν εχω φερφορζε σπιτι μου,αυτα ειναι εσχιστου ειδους :gossip:
To εσχιστου ειναι εις την αρχαια? η εννοεις αισχιστου?:flipout:

Αρχικα απολογουμαι για το διπλο ποσταρισμα και το "σκαλισμα " παλαιου νηματος ,ομως θα ηθελα να ενημερωσω τους εχοντες 1909 οτι το προβλημα λυνεται πολυ απλα διαβαζοντας τις σελιδες 60-62 του Μanual ,οπου αναφερεται η συνδεση 1909 με ολοκληρωμενο ενισχ με συνδεση στο Zone2 του 1909 και ετσι επιλεγοντας απο το κοντρολ ZONE1 εχουμε πολυκαναλο απο τον 1909 ,επιλεγοντας ZONE2 εχουμε στερεο απο τον συνδεδεμενο ενισχ.