Απάντηση: Re: Densen Dac
Αν και η ποιότητα κατασκευής της Densen την οποία θαυμάζω είναι υπεράνω πάσης κριτικής όπως και η ποιότητα ήχου των ενισχυτών της θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και αλού σε πιό ειδικευμένους κατασκευαστές στον ψφιακό τομέα στον οποίο η Densen μετα συγχωρήσεως δεν έχι διαπρέψει..
Πολλές φορές ενθουσιαζόμαστε απο κάποια επιτυχημένη επιλογή κατασκευαστή σε κάποιο τομέα (όπως είναι οι ενισχυτές της Densen) και κατα κάποιον τρόπο "κολλάμε" και ζητάμε και τα υπόλοιπα κομμάτια απο τον ίδιον.
Χωρίς να θέλω να απαξιώσω την προσπάθεια της αξιοσέβαστης Densen στα Dac πρίν να κυκλοφορήσει στην αγορά θα ήμουν λίγο επιφυλακτικός ως πρός το value for money σε σχέση με άλλους πιό ειδικευμένους.
Μπορεί το αναλογικό στάδιο που οι Δανοί κατέχουν να είναι πολύ σοβαρή υπόθεση σε ένα dac αλλα στο ψηφικό παίζει τεράστιο λόγο η τεχνογνωσία και η εμπειρία στον συγκεκριμένο κλάδο στον οποίο (αν δεν υπάρχουν τώρα κάποιες σοβαρές ενδείξεις για τον αντίθετο) η Densen δεν έχει δώσει και ιδιαιτερα σημεία γραφής.
Ο ίδιος ο Σίλενσεν έχει πει ότι το dac ΔΕΝ είναι το σημαντικότερο κομμάτι στην απόδοση ενός μηχανήματος... ούτε καν το drive.
Eπίσης ότι το βάθος των μπιτ, δεν λέει και πολλά για το τελικό αποτέλεσμα (αν θυμάμαι καλά του άρεσε ένα philips 14μπιτο...)
Δίνει μεγαλύτερη σημασία στη τροφοδοσία και το αναλογικό στάδιο, όπως επίσης και στο laser και το light spinner, στη περίπτωση CDplayers (των Β-4xx)
Επίσης θωρακίζει τα επίμαχα σημεία για όσο το δυνατό πιο ήσυχο άκουσμα.
Η αλήθεια είναι ότι τα B-4xx είναι πολύ αξιόλογα players. Kάποιοι μάλιστα λένε ότι είναι το δυνατό σημείο της εταιρείας.
Δεν μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι πρόκειται για μη ειδικευμένη στα ψηφιακά εταιρεία. Όχι τουλάχιστον λιγότερο απο άλλες συναφείς εταιρείες που έχουν πλήρη γκάμα μηχανημάτων.
απλά έχει άλλη φιλοσοφία (την οποία προσωπικά ασπάζομαι) η οποία αποστασιοποιείται απο το hype των dacs και specs.
O ίδιος επίσης έχει προτείνει σε κάτοχο Β4xx να παραμείνει ως έχει γιατί το player θα παίξει στο ίδιο επίπεδο ακόμα και αν του κολλήσει το αντίστοιχο dac της densen!
άλλωστε το dac που χρησιμοποιεί όχι απλά δεν το ονοματίζει αλλά το καλύπτει ώστε να μην φαίνεται κιόλας!!!
Τέλος διαβάζοντας και εγώ (πληροφορίες με το σταγονόμετρο...) υποστηρίζουν ότι η μετατροπή USB to i2s είναι καλύτερη από την spdif και πάνω σε αυτό δουλεύουν εντατικά ο(οι) προγραμματιστής(ες) της εταιρείας για να τελειώσει και παρουσιαστεί επίσημα το streamer...
Προσωπικά η όλη προσέγγιση με καλύπτει πολύ περισσότερο απο τους απανταχού λάτρεις της υπερυψηλής ανάλυσης κτλ...
Μουσική θέλω να ακούω... όχι μπιτ...
Ωχ... Δεν γνώριζα ότι πάνε 2 χρόνια από τότε που το ανακοίνωσε. Τότε είναι όντως πολύ.
Απο τον Ιούλιο του 2009 έχει ξεκινήσει το project...
Τίποτε για τιμή ή κατηγορία τιμής έχει ακουστεί;
Αν και από ότι φαίνεται από την φωτογραφία θα είναι ακριβό. Μόνο οι 3 μετασχηματιστές αρκούν για να καταλάβεις ότι θα είναι ακριβή υλοποίηση. Πάντως δεν κρύβω πως μετά την φωτογραφία του εσωτερικού μου έχει γεννηθεί η έντονη επιθυμία να το ακούσω ή έστω να διαβάσω κάποιο review!
το συσκεκριμένο είναι το μεγάλο streamer (Oxygen 75)
Yπάρχει φωτό και του οικονομικότερου (και με ένα ντόνατ λιγότερο) oxygen 20
Για τιμές τα είπαμε και νωρίτερα:
Σε κατάλογο που βρήκα λίγο παλιότερα πάντως, η τιμή (του DenDac 20) ήταν 2390 και όχι 2600.
Επίσης και για όποιον άλλο ενδιαφερόμενο, η Densen κυκλοφόρησε και τα DenDacs: 10 (1790.00), 40 (3890.00), 75 (5990.00) καθώς επίσης τα streamers (Network music players) με την επωνυμία Οxygen: 10, 20, 40 και 75 στις ίδιες τιμές με τα αντίστοιχα Den Dacs.
Tέλος υπάρχει και το fabel dac (kit για τους νέους ολοκληρωμένους και πρε. Τιμή 390Ε.
(Όλες οι τιμές απο σκανδιναβικό κατάστημα προφανώς απλώς ενδεικτικές όσον αφορά την Ελλάδα που τα φέρνει ο Ορφέας αλλά δεν ξέρω αν είναι ακόμα διαθέσιμα)