Densen Dac

Μπορεί να είχαν ρίξει το βάρος στην παρουσίαση του νέου ολοκληρωμένου ενισχυτή.
Επίσης συζητείται πως προσπαθούν το -επιτέλους- άνοιγμά τους στις ΗΠΑ.
Ούτε στην σελίδα τους στο FB δεν έχουν μπει,έχουν απ' τις γιορτές.
Πάντως το έχουν παραξηλώσει το όλο θέμα...

Τον Αύγουστο του 2011 ο Silesen έγραφε στο φόρουμ της Densen:

2 products:

Streamer: wifi with can in future do 24/192 (prepared for it) but software sets a limit for it in the beginning. (easy cake, nothing to worry about). Airplay. Extra input: input to DAC by either toslink or coax. Prepared for a future upgrade with a 24/192 USB input.

* Basis version: 1 transformer, several individual rectifiers, powersupplies etc. DAC doing 24/192 (very similar to B-410XS).
* XS version: 2 transformers, several individual rectifiers, powersupplies etc. DAC doing 24/192 (very similar to B-440XS).

Dac:

Several inputs for coax, toslink, USB, all capable of doing 24/192.

* Basis version: 1 transformer, several individual rectifiers, powersupplies etc. DAC doing 24/192 (very similar to B-410XS).
* XS version: 2 transformers, several individual rectifiers, powersupplies etc. DAC doing 24/192 (very similar to B-440XS).

Από τότε το μόνο που είδαμε είναι το Fabel dac και το CD player B-475 που έχει και είσοδο coaxial, αλλά με dac αγνώστου πατρός και δυνατοτήτων.

Απάντηση: Re: Densen Dac

Από τότε το μόνο που είδαμε είναι το Fabel dac και το CD player B-475 που έχει και είσοδο coaxial, αλλά με dac αγνώστου πατρός και δυνατοτήτων.

Γιατί,έχεις την εντύπωση πως και να το κυκλοφορήσει,θα λέει τι του φοράει;
Εδώ δεν αποκαλύπτει καν τις τιμές των πυκνωτών που φοράνε τα μηχανάκια του...

Από το πλήθος των πλήκτρων στην πρόσοψη (όσα και στον B-110) υποθέτω ότι θα εκτελεί και χρέη προενισχυτή.

Από το πλήθος των πλήκτρων στην πρόσοψη (όσα και στον B-110) υποθέτω ότι θα εκτελεί και χρέη προενισχυτή.

Με τον Σάιλενσεν,κανείς δεν μπορεί να ξέρει.
Έχω όμως την αίσθηση πως μάλλον κάποιες άλλες λειτουργίες θα εξυπηρετούν.
Άντε,να δούμε...

Ελπίζω να έχει αλάξει άποψη η εταιρία ως προς το τι στί ψηφιακός ήχος τομέα στον οποίο με έβρισκε απολύτως διάφωνο (με βάση την μικρή μου πείρα). Απο εκεί και πέρα περμένω και εγώ με περιέργεια να δώ. Να δούμε και τιμές..

Oι τιμές απ'ότι είπε ο ίδιος ο Σίλενσεν θα είναι ίδιες με αυτές των CDp.

Πέτρο τι εννοείς ο ψηφιακός ήχος της εταιρείας? και σε τι διαφωνείς?
(Ρωτάω γιατί είναι η πρώτη προσπάθεια για dac/separate αλλά και εισόδου usb σε μηχάνημά τους)

Α! και μη νομίζετε ότι επειδή θα ειναι το dac στην έκθεση θα κυκλοφορήσει κιόλας......

Να σου πώ τι ενοώ αλλα χωρίς παρεξήγηση. Ο ήχος τους με χαλάει. Τα cdplayers της εταιρίας (τουλάχιστον αυτό που έχω ακούσει) μου ακούγονται κάπως τραχιά και με κόκκο και εν τέλει κουραστικά και αποτρεπτικά απο το να ακούω μουσική. Αυτή η άποψη μου επιβεβαιώθηκε κατα καιρους στις εκθέσεις..

Γνωρίζω καλά οτι κάθε εταιρία έχει τον ήχο της και οτι η densen έχει έντονη προσωπικότητα.
Η προσωπικότητα η αν θές ηχητική υπογραφή της εταιρίας ως προς τα ενσχυτικά με βρίσκει απολύτως σύμφωνο όχι όμως και ως προς τα ψηφιακά και νομίζω οτι αυτό είναι που "χαλάει το γλυκό" σε αμιγώς densen σετάκια (όπως αυτό που είχα ακούσει στον Oρφέα).

Τεσπά περι ορέξεως που λένε... Πάντως έτσι για την ιστορία δεν είμαι και κανένας ρομαντικός η Vintageάκιας στα ηχητικά γούστα..

Last edited:
γιατί να υπάρξει παρεξήγηση? Αλίμονο... δεν είμαστε fan boys... μάλιστα ασκούμε κια σκληρή κριτική σε αρκετά θέματα. :a0210:

Για τον ήχο τους κατάλαβα. Aν και υπάρχουν χαιφιντελίστες που τα εκτιμούν ιδιαίτερα (ίσως και περισσότερο απο τα ενισχυτικά!), όντως είναι θέμα προτιμήσεων.

Πιθανότατα δεν θα σου αρέσουν και τα dac τους πάντως, γιατί (και πάλι όπως λέει ο ίδιος) το αποτέλεσμα θα είναι πολύ κοντά σε αυτό των CDp.

Δέν πειράζει ..εχω dac.. :laugh: Τώρα να πώ και την αλήθεια δεν περίμενα και να μου αρέσει το νέο της densen αν και στην εποχή μας γίνονται και θαύματα.. όπως το νέο Benchmark για παράδειγμα (άποψη που σχημάτισα ακουγοντας τα δείγματα απο το review του Σταματάκου) το οποίο πλέον όχι μόνο "ακούγεται" αλλα και πολύ καλα.

Ίδωμεν..

2 φωτό του DensenDac από την έκθεση του Μονάχου 2013

Attachments

• IMG_4563ss.jpg
    IMG_4563ss.jpg
    167.7 KB · Views: 92
  • IMG_4566ss.jpg
    IMG_4566ss.jpg
    124.6 KB · Views: 92

2 φωτό του DensenDac από την έκθεση του Μονάχου 2013

Συνδέσεις δεν βλέπω κι ανησυχώ..
Όλο ορφανές φίσες είναι.
Πάντως το είπε και το έκανε όπως φαίνεται,ήθελε τελείως αναλογικό ήχο.(Μόνο αν ακούσουμε βέβαια θα δούμε..