Δέρμα για ηχείο

macgyvergr

Established Member
17 January 2007
231
θέλω να επενδύσω ηχειακα εξωτερικά με δέρμα.
μήπως γνωρίζει κανεις που μπορώ να βρω δέρμα, δερματίνη ή παρόμοια υλικά σε σχετική ποικιλια οπουδήποτε στην Αθήνα?

Σε καταστηματα επιπλωσεων, και σε καταστηματα με ταπετσαριες

Το φυσικό δέρμα είναι πιο δύσκολο στο χειρισμό του.
Πιθανά να σε καλύψει κάποια δερματίνη.
Αρκετοί επαγγελματίες μπορούν να αναλάβουν και την τοποθέτηση του δέρματος. Μάλιστα μιας και έχουν εμπειρία από αντίστοιχες δουλειές λογικά κάνουν καλή δουλεία :-)
Γενικά αναζήτα πληροφορίες σε επιπλοποιεία που θα σε παραπέμψουν σε Ταπετσιέρηδες ;-)
Εάν δεν θές κάτι εξεζητημένο σίγουρα μπορείς να δοκιμάσεις και μόνος σου. Εάν θές κάτι εξεζητημένο μια συζήτηση με κάποιον ταπετσέρη μπορεί να σου δώσει χρήσιμα hints & tips.

Για πές τι ηχείο πάς να καλύψεις και πόσο εξεζητημένη δουλειά?

Πάντως ένα ηχείο που άκουσα με δερμάτινη επένδυση , ακουγόταν ''δερμάτινα''. Και μάλιστα σε ακρόαση με πολλά άτομα στη Θεσσαλονίκη όταν το είπα (δεν είχα δει τη δερμάτινη επένδυση) με κοίταζαν περίεργα. Μολις κατάλαβα ότι το ηχείο είναι ντυμένο με δέρμα, ψιλοντράπηκα.
Λόγω φιλοξενίας βέβαια.

ευχαριστώ για τις ιδέες!
προκειται καταρχην για ηχειακα δορυφορους με peerless 3'' και ακόμα για κουτί
ραδιο-cd μετατροπή από αυτοκινήτου!!! οπότε η ποιοτητα του ήχου έρχεται δυστυχώς δευτερη μετά την εμφανιση!!! Μάλιστα σκεφτόμουν λευκή δερματίνη!!!

ευχαριστώ για τις ιδέες!
ραδιο-cd μετατροπή από αυτοκινήτου!!! οπότε η ποιοτητα του ήχου έρχεται δυστυχώς δευτερη μετά την εμφανιση!!! Μάλιστα σκεφτόμουν λευκή δερματίνη!!!
Τερμα Αθηνας,δεξια Ερμου και στο πρωτο στενακι δεξια υπαρχουν πολλα μαγαζια με δερματα και υλικα διαφορα για υποδηματοποιεια.

ευχαριστώ για τις ιδέες!

Μπορείς να δώσεις λίγες παραπάνω πληροφορίες για το πως σκοπεύεις να κάνεις αυτήν την μετατροπή; Μου έβαλες ιδέες τώρα άλλα επειδή δεν τα πάω καλά με τα ηλεκτρονικά θα ήθελα λίγες πληροφορίες.

Δέρμα το ξεχνάς εκτός και αν βάλεις κάποιο είδος μαξιλαριού ανάμεσα στο ξύλο και την επένδυση ώστε να το τεντώνει.

Αν σκέφτεσαι να βάλεις δέρμα πάνω στο ξύλο άστο απλά ξέχασε το!
Τον χειμώνα το ηχείο σου θα μοιάζει με αποτυχημένο lifting και το καλοκαίρι σαν μαραμένο κάστανο...

Πας σε ταπετσιέρη και βρίσκεις ότι θέλεις.
Το προηγούμενο καλοκαίρι που τύλιξα με δερματίνη δύο ηχεία των 10 λίτρων το καθένα μου κόστισε 35 ευρώ (σε κροκό... :flipout:)

ψάξε να βρείς δερματίνη ματ, όχι γυαλιστερή, και με μεσαία ή μικρή ζάρα, γιατι με μεγάλη ζάρα φαίνεται φτηνιάρικη. Εγώ την πήρα από ένα μαγαζί στον Νεο Κόσμο σε καποιο στενάκι πίσω απο την Ηλία Ηλιού (αν μενεις κοντά πες μου να ψαξω να βρώ την καρτούλα από το μαγαζί, πρέπει να την έχω κρατήσει). Η δερματίνη δουλεύεται πολύ πιο εύκολα από το δέρμα με αποτέλεσμα να μπορεις να πετύχεις αψογη εφαρμογή στις γωνίες και στις τρύπες των μονάδων. Μην βιαστείς να αγοράσεις την 1η που θα βρείς πάντως γιατι μερικες διαφέρουν αισθητά στην υφή προς το καλύτερο σε σχέση με κάποιες άλλες δερματίνες

Attachments

• ScanspeakMMT_003.jpg
    ScanspeakMMT_003.jpg
    70.9 KB · Views: 249
  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    81.8 KB · Views: 147
Last edited:
Θα σου φανεί παράξενο αλλα αν δυσκολευτείς ηχεία ντύνουν και αυτοι που ντύνουν με δερματίνη σέλες για μοτοσυκλέτες.

Αν κάνεις ένα search στο ιντερνετ για tolex (έτσι λέγεται το υλικό που ψάχνεις) θα βρεις πολλά eshops που το πουλάνε... Σε περίπτωση που σου φανεί ακριβό εδώ στα μαγαζιά. Έτσι για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης...

Τερμα Αθηνας,δεξια Ερμου και στο πρωτο στενακι δεξια υπαρχουν πολλα μαγαζια με δερματα και υλικα διαφορα για υποδηματοποιεια.

εκει
7ευρα το μετρο δερματινες καλες
τα δερματα τα εχουν αμορφα και ακριβά

Ξερει κανεις λιανικη που θα το βρουμε το 3m dinoc και ποσο εχει? Οχι τιποτ' αλλο αλλα μου ειπαν κατι για περιπου 70 ευρω το τετραγωνικο μετρο κι επεσα κατω...ειναι ετσι???

Α και να προσθεσω οτι η παραπανω τιμη ειναι για την απομιμηση δερματος, ενω αν παμε σε μια εκδοση που τη λενε 'sued' τοτε το κοστος παει 86 ευρω το τετ. μετρο....που υπαρχει τελικα σε τιμη λογικη???

Καλο φαινεται κι αυτο ομως δεν ξερω αν ειναι αυτοκολλητο η το ιδιο λεπτο και ευκολο στη χρηση οπως το dinoc? Απ οτι φαινεται σ' αυτο το link υπαρχει και κολλα...? Μη φανταστεις βεβαια οτι τα 'χω δουλεψει ποτε μου και τα δυο!

Δεν έχω αγοράσει από το συγκεκριμένο αλλά το έιχα βρει παλιότερα και στις
τιμές μου φάνηκε τουλάχιστον τίμιο.
Αμα θέλουν οι Έλληνες έμποροι να βγάζουν το μεροκάματο, από έναν που έπεσε
στην ανάγκη τους ή δεν ξέρει από που αλλού να ψωνίσει, να το κλείσουν το
μαγαζί.
Ακούς εκεί 70 ευρώ το μέτρο!

Εγώ την πήρα από ένα μαγαζί στον Νεο Κόσμο σε καποιο στενάκι πίσω απο την Ηλία Ηλιού. Η δερματίνη δουλεύεται πολύ πιο εύκολα από το δέρμα με αποτέλεσμα να μπορεις να πετύχεις αψογη εφαρμογή στις γωνίες και στις τρύπες των μονάδων.
attachment.php
attachment.php

JohnJohn μας δουλεύεις; Δικά σου είναι αυτά τα κουκλιά; :tongue: Μου τρέχουν τα σάλια... Μα καλά πως πέτυχες τις γωνίες; Και το κλείσιμο στις πατούρες των μεγαφώνων πως; Η μπάφλα με το δέρμα είναι διακοσμητική ε; Κολλημένη πάνω σε άλλη επιφάνεια υποθέτω. Αν έχεις κανα σχέδιο θα το εκτιμούσα! Πολύ επαγγελματική δουλειά πάντως.

Στις αλλαγές καιρού έχεις παρατηρήσει αλλαγή στην όψη; Ή δε τα βλέπει ήλιος; :SFGSFGS5: Φώτισέ με... είμαι στα σκοτάδια ρε γαμώτο...

macgyvergr αν βγούν και τα δικά σου έτσι με βλέπω να ξηλώνω καμια 4άρα μπάφλες... :silly:

Αφου εχετε λεφτα για πεταμα....

Ααα εχω και ενα καλο καλώδιο ρευματος...μιλαμε για απιστευτη διαφορα στον ηχο
Μια που το εφερε η κουβεντα, τι λετε για ενα καλό φιλτρακι από αυτα που τα βαζουνε στη μπρίζα και συνδεουνε σε αυτα τις συσκευές τους

Αντε αυτος που θα πάρει το καλώδιο, δωρο το φίλτρο ή...αυτος που θα πάρει το φιλτρο δωρο το καλώδιο...ή...δε ξερω, τι ειναι πιο εμπορικό???
αλλά οποιος θελει και τα δυο....τα πληρωνει

παλι off topic ειμαι.....εεε συντονιστες θα με συνδεσετε με τις αγγελίες???