Δευτερo sub. Τι προσφερει (εαν)

Βεβαίως. Καθώς και μ´ ένα μεγαλύτερο. Απλά σου λέω ότι ήταν ικανοποιητικό για τα γούστα μου το μπάσο που άκουσα.

Μαλιστα.
Πρεπει να βρω ενα ιδιο κατ'αρχας, να το βαλω συμμετρικα απο το υπαρχον, (διπλα στο δεξι ηχειο), και μετα αντικριστα, καθετα στον χωρο...
Για να δουμε αν θα βρουμε...

Τι σου λειπει βασικα απο το ενα subwoofer που εχεις;
Τι θα ηθελες παραπανω;

Μπορεις να παιξεις με το ηδη υπαρχον. Να του αλλαξεις τοποθετηση και ειδικα προς τα που βλεπει.
Μην το κολλας σε τοιχο, και αν δεν γινεται διαφορετικα τοτε δοκιμασε εντελως κολλητα προς αυτον (η πλατη του).

Εαν υπαρχει ενα μικρο κενο τοτε πολλες φορες συμπεριφερεται ως bandpass. Ή μεγαλο κενο ή καθολου.

Δεν ξερω αν μου λειπει κατι.
Θα μπορουσα να πω, μονο αν δοκιμαζα ενα ακομη :D

Τωρα το εχω ετσι:

attachment.php

Last edited:
Eγω απο αυτα που διαβασα, καταλαβα οτι ειναι παλλουκι να στησεις 2 και ανω, και οτι ουσιαστικα αν εχεις ενα καλο 12αρι sub δεν χρειαζεσαι δευτερο.

2χ10´sub= πολλή φιλοσοφία, ρίσκο λάθους τοποθέτησης, τελικά τρώω περισσότερο χώρο από ένα 12άρι, παραπάνω κατανάλωση ρεύματος. Όμως Ναι, αν τα στήσω καλά, το αποτέλεσμα θα είναι καλό.

1χ12' sub=καλό αποτέλεσμα χωρίς φιλοσοφία και πολλή προσπάθεια. Μοναδικό ουσιαστικό μειονέκτημα σε σχέση με την πάνω λύση, τα παραπάνω ευρώ που θα δώσω (όχι πάρα πολύ παραπάνω, αν πουλήσω το παλιό 10άρι και υπολογίσω τα λεφτά που θα έδινα για ένα ακόμη 10άρι). Και κάτι ακόμη... το 12άρι θα έχει μεγαλύτερη καμπίνα=πιο καθαρές και άνετες χαμηλές-χαμηλές

Λέω εγώ τωρα...

Last edited:
Δεν ξερω αν μου λειπει κατι.
Θα μπορουσα να πω, μονο αν δοκιμαζα ενα ακομη :D

Τωρα το εχω ετσι:

attachment.php
Οπως ειναι στην φωτο το ενα sub, εχω 2 γιαμαχακια (215) απο την ιδια εξοδο ενος ονκυο 606, συμμετρικα διπλα τις κολωνες.

Database Error το σπιτι ουτε παραγγελια να το εκανες για home cinema! Μου αρεσει που εχεις πολυ χωρο στο πλατος για τα L-R οποτε μπορεις να τα τοποθετησεις σωστα >3m μεταξυ τους..Εμενα ειναι πιο στενο το δωματιο και εχει και ενα τζακι στη γωνια και δεν εχω αρκετο πλατος..Παντως ο χωρος σου ειναι πολυ ομορφος και ζεστος! Μπραβο!

Database Error το σπιτι ουτε παραγγελια να το εκανες για home cinema! Μου αρεσει που εχεις πολυ χωρο στο πλατος για τα L-R οποτε μπορεις να τα τοποθετησεις σωστα >3m μεταξυ τους..Εμενα ειναι πιο στενο το δωματιο και εχει και ενα τζακι στη γωνια και δεν εχω αρκετο πλατος..Παντως ο χωρος σου ειναι πολυ ομορφος και ζεστος! Μπραβο!

Ευχαριστω :ernaehrung004:

Το σπιτι δεν το εκανα παραγγελια, το χωρο που βλεπεις ομως ναι ;-)

Εκτιμω οτι δεν ειμαστε σε αυτη την περιπτωση.

Τοσο ο χωρος, οσο και οι αποστασεις των ηχειων ειναι - νομιζω - σωστες.

Εχει να κανει με την σκεψη τοποθετησης δεξια και αριστερα, σαν να ηταν ηχεια.
Δεν θα αποδωσει.

Αφού το ξέρεις ότι τα κάδρα μόνο με δύο sub θα πέσουν... για ποια ποιότητα συζητάμε? :antlers:
Για ποιότητα θα σκεφτόταν οποιοσδήποτε χριστιανός δυο δωδεκάρια να βαράνε σπίτι του? τα δύο δωδεκάρια είναι για άλλα κόλπα!

Και αφού έχει το χώρο (dedicated, τον σχεδίασε ο άνθρωπος, έκανε κάπου 30τμ - ψηλοτάβανο) ας το κάνει να το χαρεί...

Αν κωλώσεις στα λεφτά μείνε όπως είσαι ή πάρε κάτι αντίστοιχο με αυτό που έχεις, έτσι για την ποικιλία... Τα ηχεία σου κατεβαίνουν χαμηλά και βαράνε καλά - δεν θα έχεις έλλειψη χαμηλών!
Με μια ματιά σε μηχανήματα και χώρο το λες εύκολα αυτό...

αν σου την καρφώσει όμως, τότε δύο μεγάλα να ξηλώσεις τις γυψοσανίδες!!! Από μένα Ντίνο, δώρο το "Master & Comander" ! :HTEHETH63: ;)
:ernaehrung004: