Διαχειριση στην "Καφε"

Status
Not open for further replies.

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
101,094
Εκεί ψηλά.....
Εχω την εντυπωση οτι η διαχειριστικη δεινοτητα στην "Καφε" χρειαζεται επαναπροσδιορισμο.

Καλα και αγια τα Μεγαλα οπλα αλλα τα Μικρα χρειαζεται να το ξανασκεφθουν.

ΥΓ 1
Και με την διαφαινομενη υπαρξη κωλυματος του Λευτερη μιας και θα αυξηθηκαν τα καθηκοντα του ισως μαζι με την προσθηκη του send και την απαραιτητη παραμονη του Λαρρυ να χρειαστουν κι αλλες κινησεις........

ΥΓ 2
Το παρον αναδημοσιευεται οχι για τιποτα αλλο....αλλα επειδη το νημα που το πρωτογραψα θα διαγραφει και θα ηθελα απαντηση και συζητηση επ'αυτου.
Οχι απλα να στιγματιστουμε σαν κακοι.

και οι διαχειριστές είναι άνθρωποι, έκαστος εξ αυτών με το δικό του κριτήριο όταν κάνει τη "βρώμικη δουλειά". κι είναι πολύ δύσκολο, όταν σου "χτυπήσει" ένα θέμα, να περιμένεις να μαζέψεις γνώμες από την υπόλοιπη ΔΟ ή το ΓΔ ή τον ΑΓΔ ώστε να πράξεις ανάλογα. σαφώς και πρέπει να γίνει - μετά και την ίδρυση του σωματείου - ένας προσδιορισμός του τι σημαίνει "ελευθερία στην επί παντός", αλλά σίγουρα θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και η προσωπικότητα του καθενός.

εκτός κι αν γίνει ανάληψη της διαχείρισης από επαγγελματίες του είδους, κάτι που ευχαρίστως να συζητήσουμε ...

Εχω την εντυπωση οτι η διαχειριστικη δεινοτητα στην "Καφε" χρειαζεται επαναπροσδιορισμο.

ΥΓ 1
Και με την διαφαινομενη υπαρξη κωλυματος του Λευτερη μιας και θα αυξηθηκαν τα καθηκοντα του ισως μαζι με την προσθηκη του send και την απαραιτητη παραμονη του Λαρρυ να χρειαστουν κι αλλες κινησεις........

ΥΓ 2
Το παρον αναδημοσιευεται οχι για τιποτα αλλο....αλλα επειδη το νημα που το πρωτογραψα θα διαγραφει και θα ηθελα απαντηση και συζητηση επ'αυτου.

Aπο ποιον περιμενεις απαντηση ? Δεν προκειται να γινει αυτο που λες..

Και εγω θα προσθεσω για το συγκεκριμενο θεμα που κλειστηκε με καλη διαθεση..οπως παντα.

Βεβαια αυτο που ζητειται εδω αν δεν κανω λαθος ειναι μια τοποθετηση γενικοτερη αλλα ας πουμε για το παιχνιδι πρωτα..

Το παιχνιδι κατα τη γνωμη στην ουσια δεν διεφερε σε τιποτα απο μια γελιογραφια.Μια σατυρικη ματια στην επικαιροτητα.

Θεμα νομικο χωρις να ειμαι δικηγορος δεν τιθεται γιατι βασης κοινης λογικης (εστω δικης μου) θα επρεπε τοτε να εχουν κλεισει ολες οι εφημεριδες (σοβαρες και μη) τα περισσοτερα τηλεπτικα-ραδιοφωνικα καναλια και σχεδον ολα τα φορουμ.Γιατι εδω δεν προκειται για καποια καταγγελια φυσικα..

Αρα τιθεται θεμα ηθικο...και μαλλον επειδη αυτος που αναφερεται το παιχνιδι ειναι σε κατασταση κρισιμη ιατρικα.

Εγω θα ελεγα αλιμονο αν ολα τα μεσα καθε φορα που προεκυπτε καποια ιατρικη αναγκη να σταματαγαν τον σχολιασμο -ερευνα -σατυρα που αφορουσε καποιο μεγαλο σκανδαλο.Αν το εκαναν συμβαλλοντας ετσι να ξεχαστει-θαφτει το θεμα μαλλον καποιοι θα τους κατηγορουσαν για υποκρισια και δολια συμπεριφορα...καποιοι φυσικα και απο εδω..

Βεβαια αλλο τηλεοπτικα καναλια αλλο εφημεριδες και αλλο φορουμ θα μπορουσε καποιος να πει..

Και αφου τιθεται θεμα ηθικο κανω μια απλη ερωτηση...μεχρι που φτανουν τα ορια ηθικης οπου επιτρεπεται να κινουμαστε και ποιος τα καθοριζει αυτα ?

Ποινου η ευαισθησια η η αισθητικη ειναι αυτη που θετει αυτα τα ορια ?

Ποια θεματα μπορουν να σχολιαζονται ? Και γιατι το avclub πιθανοτατα θα ειναι απο τα ελαχιστα μην πω και το μονο ελληνικο φορουμ οπου δεν υπαρχει ουτε ενα θεμα , ενα σχολιο για ενα τοσο μεγαλο θεμα (αντε να μην το πω σκανδαλο)?

Last edited:
Εγω εχω εκφρασει εδω και πολυ καιρο τη θεση μου. Η επιλογη των διαχειριστων και γενικοτερα και ειδικοτερα πρεπει να γινεται με προσοχη. Επισης πρεπει να δινεται ιδιαιτερη βαση στο χαρακτηρα του διαχειριστη και στη κριτικη του ικανοτητα.

Πρεπει να μπορει να δρα και συλλογικα αλλα και αυτονομα και να εχει δυνατοτητα να τεκμηριωνει σωστα τις αποψεις του.

Η εκτος θελει.. ατομα με ειδικες ικανοτητες... και ψυχραιμια

Ειμαι επισης ενθερμοτατος οπαδος της ... αυτορυθμισης.

Επισης, θα προτιμουσα ανθρωπους που στην καθημερινη τους εργασια ειναι.. Managers και εχουν αυτη την ικανοτητα να διαχειριζονται μικρες η μεγαλερς κρισεις και δεν φοβουνται να παρουν αποφασεις

Last edited:
και οι διαχειριστές είναι άνθρωποι, έκαστος εξ αυτών με το δικό του κριτήριο όταν κάνει τη "βρώμικη δουλειά". κι είναι πολύ δύσκολο, όταν σου "χτυπήσει" ένα θέμα, να περιμένεις να μαζέψεις γνώμες από την υπόλοιπη ΔΟ ή το ΓΔ ή τον ΑΓΔ ώστε να πράξεις ανάλογα. σαφώς και πρέπει να γίνει - μετά και την ίδρυση του σωματείου - ένας προσδιορισμός του τι σημαίνει "ελευθερία στην επί παντός", αλλά σίγουρα θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και η προσωπικότητα του καθενός.

εκτός κι αν γίνει ανάληψη της διαχείρισης από επαγγελματίες του είδους, κάτι που ευχαρίστως να συζητήσουμε ...

Aπο ποιον περιμενεις απαντηση ? Δεν προκειται να γινει αυτο που λες..

Και εγω θα προσθεσω για το συγκεκριμενο θεμα που κλειστηκε με καλη διαθεση..οπως παντα.

Σας ευχαριστω που θεσατε τις αποψεις σας γιατι ετσι μου δινεται η ευκαιρια να δηλωσω οτι κανενα προβλημα δεν εχω για το σημερινο θεμα οπως και για ολη την "θεση" που εδειξε η ΔΟ στην υποθεση Ζαχο.

Δεν ομιλω για το θεμα σχετικα με τις ελευθεριες.
Αυτο θεωρω αυτονοητο οτι θα ειναι μερος της συζητησης οταν γινουν οι πρωτες συγκεντρωσεις των μελων και ισχυροποιηθουν η το αντιθετο καποιες αποφασεις.

Αυτο που λεω ειναι προφανες.
Μιλω για θεμα προσωπων και ικανοτητας αυτων.

Σας ευχαριστω που θεσατε τις αποψεις σας γιατι ετσι μου δινεται η ευκαιρια να δηλωσω οτι κανενα προβλημα δεν εχω για το σημερινο θεμα οπως και για ολη την "θεση" που εδειξε η ΔΟ στην υποθεση Ζαχο.

Δεν ομιλω για το θεμα σχετικα με τις ελευθεριες.
Αυτο θεωρω αυτονοητο οτι θα ειναι μερος της συζητησης οταν γινουν οι πρωτες συγκεντρωσεις των μελων και ισχυροποιηθουν η το αντιθετο καποιες αποφασεις.

Αυτο που λεω ειναι προφανες.
Μιλω για θεμα προσωπων και ικανοτητας αυτων.

Αν μου επιτρεπεις θα ηθελα να πω οτι ειναι πιο ''απλο''.Πρεπει οι πιο πανω να ξεκαθαρισουν επιτελους μια και καλη τη μορφη που θελουν να δωσουν στο φορουμ.

Εδω στα περισσοτερα φορουμ moderator ειναι κατι πιτσιρικια , ελεος και εδω ειναι ο Larry , o Lepton , η Αννα και τωρα ο Send που εχει και νομικες γνωσεις. Τελωσπαντων ποσες μεταγραφες πρεπει να γινουν για να γινει κατι που θεωρειτε αυτονοητο σε ολα τα φορουμ του κοσμου ?

Το βαζω σε αντιπαραθεση στο ποστ του Κοsh αντι του Βασιλη που πηγαινα στην αρχη..απλως γιατι η ερωτηση του ειναι σχετικη...

Και νομιζω οτι δεν ειναι θεμα προσωπων μονο αλλα γραμμης....

Last edited:
Η αυτορυθμιση που ειπε ο Σωκρατιδης ειναι το μυστικο...και η αντικειμενικοτητα των πιο πανω οταν χρειαστει να επεμβουν.Δεν θελει τιποτα αλλο....αυτα αρκουν νομιζω....και βεβαια η γραμμη να ειναι...η ελευθερια που σου προσφερουν τα φορουμ..

Re: Απάντηση: Διαχειριση στην "Καφε"

Μωρε αμα τα προσωπα εχουν κυρος... και ικανοτητες, ΟΛΕΣ οι γραμμες καταργουνται...

Σωστο και αυτο......

Επισης για να μην παρεξηγηθω να σημειωσω οτι δεν εννοω την ελευθερια σαν την απολυτη ασυδοσια.Οταν τιθονται θεματα νομικης φυσεως/κινδυνου που μπορει να απειλησουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το φορουμ εκει πρεπει να υπαρξει εγρηγορση και οι απαραιτητες ενεργειες.Τονιζω το πραγματικα...

ΥΓ 1

ΥΓ 2

Φίλε Ναθ, αλήθεια περίμενεις απάντηση;

Νομίζω ότι η καφέ έχει ακόμη έναν διαχειριστή, την ΑΝΝΑ, εάν δεν κάνω λάθος.

Οταν αναφερόμουνα σε λαιμητόμους με παρεξηγήσατε, η λούμπα στην καφέ είναι μεγαλύτερη, ακόμη και από πιο ειδικές κατηγορίες.

Πάντως ο Larry, :worshippy:εχει καταφέρει να "κρατήσει",την κατηγορία σε πολύ καλό επίπεδο, εύχομαι και από αυτό το νήμα να βρεί συνοδοιπόρο τον Τάσο ( send ):worshippy:, αλλά είναι υποχρέωση όλων μας να τους βοηθήσουμε, διότι τα μέλη διαμορφώνουν την κατηγορία και όχι οι συντονιστές :ernaehrung004:

Φίλε Ναθ, αλήθεια περίμενεις απάντηση;

Νομίζω ότι η καφέ έχει ακόμη έναν διαχειριστή, την ΑΝΝΑ, εάν δεν κάνω λάθος.

Οταν αναφερόμουνα σε λαιμητόμους με παρεξηγήσατε, η λούμπα στην καφέ είναι μεγαλύτερη, ακόμη και από πιο ειδικές κατηγορίες.

Πάντως ο Larry, :worshippy:εχει καταφέρει να "κρατήσει",την κατηγορία σε πολύ καλό επίπεδο, εύχομαι και από αυτό το νήμα να βρεί συνοδοιπόρο τον Τάσο ( send ):worshippy:, αλλά είναι υποχρέωση όλων μας να τους βοηθήσουμε, διότι τα μέλη διαμορφώνουν την κατηγορία και όχι οι συντονιστές :ernaehrung004:

Συγνωμη ... εννοεις οτι η Αννα δεν εκτελει καλα τα καθηκοντα της η εχω παρεξηγησει τελειως ? Αν παρεξηγησα ταπεινα συγνωμη...και απο εσενα και απο την Αννα και απο ολους..

Αν ομως ειναι ετσι.....η Αννα μπορει να μην εχει φοβερη συμμετοχη αλλα δεν επεμβαινει και τοσο συχνα σε θεματα..και οταν επεμβαινει εχω την εντυπωση και δεν το λεω για να την θιξω μαλλον για να την δικαιολογησω..οτι πηρε.. αλλους για παραδειγμα..

Που ειναι το video με το Ζαχοπουλο, που ειναι το θεμα με τον Ζαχοπουλο..η Αννα τα εσβησε /κλειδωσε?

Το θεμα το κλειδωσε ο Larry ...θα μπορουσαν να το ειχαν συζητησει και να ειχαν επαναφερει τη διαγραφη...θα μπορουσε ο Larry (o καθε Larry..εγω τον βλεπω σαν διαχειριστικη μορφη..δεν εχω τιποτα με τον ανθρωπο σαν ανθρωπο..προς θεου ) να το αφησει ξεκλειδωτο και να δηλωσει την αντιθεση του..εχει ξανασυμβει..να μην συμφωνουν διαχειριστες..δεν ερχεται και το τελος του κοσμου...

Αρα το θεμα εγινε οπως εγινε και με την ευλογια του Larry , ασε που το διαβασαν και αλλοι..

Και ναι σιγα που τα μελη διαμορφωνουν την κατηγορια....που την διαμορφωνουν...αφου σε αυτο το θεμα δεν υπηρξε τσακωμος*(εννοω οτι οσοι προλαβαν και ειδαν το παιχνιδι δεν δηλωσαν ενοχλημενοι / προσβεβλημενοι..αρα δεν θα γινοταν τιποτα αν αφηναν το θεμα ελευθερο..τουλαχιστον βλεποντας και κανοντας στην πορεια )..δεν χρειαζοταν καν επεμβαση ανωθεν...δεν υπηρχε λογος να συμβει τιποτα...

Last edited:
Δηλαδή πιστεύουν ορισμένοι ότι μιά Ζαχοπουλιάδα ακόμα θα ανέβαζε τό κύρος τού φόρουμ??
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι οι ´απαγορεύσεις´τών διαχειριστών οδήγησαν τά μέλη να μήν ασχοληθούν με το θέμα...Μάλλον η αυτορύθμιση βοήθησε περισσότερο.Και ,ναί,πιστευω οτι τά μέλη σε πολλά σημαντικά θέματα έχουν δείξει αξιέπαινη στάση(να θυμίσω τήν περίοδο τών πυρκαγιών,ή τήν μή κομματικοποίηση τών εκλογών)...Oπως επίσης οτι η στάση τής Διαχειριστικής Ομάδας τής καφέ υπήρξε κυρίως συμβουλευτική παρά βαθειά παρεμβατική(πλήν τής εξαφανίσεως κάποιων threads,τά οποία θάπρεπε απλά να κλειδωθούν)..Mάλλον οι παρεμβάσεις απο άλλες κατηγορίες πρός την Καφέ δημιούργησαν πρόβλημα.
Επίσης εάν καταναλωνόταν τό θέμα στήν ´ρόζ´απόχρωσή του,δέν νομίζω οτι θάχε να προσφέρει κάτι παραπάνω απ´ότι έχει παιχτεί σωρηδόν στά κανάλια.
Υ.Γ.
Θεωρώ επίσης οτι η αυτορρύθμιση δεν θάπρεπε να αφορά μονον στά μέλη αλλά νάναι αμφίδρομη..Οπως και η επίγνωση τών ορίων τού καθενός είτε στά μέλη είτε στην Δ.Ο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Διαχειριση στην "Καφε"

Δηλαδή πιστεύουν ορισμένοι ότι μιά Ζαχοπουλιάδα ακόμα θα ανέβαζε τό κύρος τού φόρουμ??

Εδω ειναι ενα παρα πολυ λεπτο σημειο οπου διαφωνω αλλα και..συμφωνω..

Πιστευω οτι ναι πρεπει να ενδιαφερει τα μελη και η εικονα ενος φορουμ αλλα οχι να περιοριζεται η ελευθερια τους προς χαρη του περιβοητου κυρους το οποιο αρχιζει και βαραινει πολυ τα μελη πια.Μην ξεχναμε οτι τοσα μελη δεν ειναι δυνατον να εχουν την ιδια αισθητικη αλλα ουτε και ηθικη ταυτιση.Ποιος λοιπον θα υποδειξει σε καποιον τα περι κυρους και αναλογης εναρμονισης.Εγω πχ μπορει να πιστευω οτι με την hi-end πεφτει το κυρος..θα τους απογορευσεις να μιλανε για καλωδια ? Που..σε ενα κατεξοχην τεχνικο φορουμ ? Και μη ξεχναμε και το πρωταρχικο λογο δημιουργιας ενος φορουμ , η παρεα , ο χαβαλες κλπ..
Μα θα μου πεις ροζ χαβαλες ? Και ομως η σατυρα ειναι μερος της ζωης μας και λειτουργει καταλυτικα και ευεργετικα πολλες φορες..

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι οι ´απαγορεύσεις´τών διαχειριστών οδήγησαν τά μέλη να μήν ασχοληθούν με το θέμα...Μάλλον η αυτορύθμιση βοήθησε περισσότερο.Και ,ναί,πιστευω οτι τά μέλη σε πολλά σημαντικά θέματα έχουν δείξει αξιέπαινη στάση(να θυμίσω τήν περίοδο τών πυρκαγιών,ή τήν μή κομματικοποίηση τών εκλογών)...

Συμφωνω και σε αυτο...καποια στιγμη ομως καποιο μελος αποφασισε να ανοιξει ενα τετοιο θεμα...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ?

Oπως επίσης οτι η στάση τής Διαχειριστικής Ομάδας τής καφέ υπήρξε κυρίως συμβουλευτική παρά βαθειά παρεμβατική(πλήν τής εξαφανίσεως κάποιων threads,τά οποία θάπρεπε απλά να κλειδωθούν)..Mάλλον οι παρεμβάσεις απο άλλες κατηγορίες πρός την Καφέ δημιούργησαν πρόβλημα.
Επίσης εάν καταναλωνόταν τό θέμα στήν ´ρόζ´απόχρωσή του,δέν νομίζω οτι θάχε να προσφέρει κάτι παραπάνω απ´ότι έχει παιχτεί σωρηδόν στά κανάλια.

Οπως το βλεπει καθενας..και εκει ειναι το μεγαλο προβλημα...να υπαρχει η ελευθερια να το βλεπει ο καθενας με την δικια του ματια..

Υ.Γ.
Θεωρώ επίσης οτι η αυτορρύθμιση δεν θάπρεπε να αφορά μονον στά μέλη αλλά νάναι αμφίδρομη..Οπως και η επίγνωση τών ορίων τού καθενός είτε στά μέλη είτε στην Δ.Ο.

Σωστο....

Meletov πιστεύω ότι μερικά θέματα θα εξαντλούνταν από μόνα τους εάν δέν υπήρχε υπερβολικός φόβος...Και αυτό είναι αυτορρύθμιση.Εάν δεν είχαν ενδιαφέρον θα σταματούσαν.
Και εάν θές την γνώμη μου,η συμβουλευτική στάση ενός διαχειριστή συμβάλλει στην πρόληψη περισσότερο απο κάποια διαγραφή..
Αλλά γενικά επιμένω οτι η καφέ αντιμετωπίζεται σάν ´ύποπτη φόνου´περισσότερο απο άλλες κατηγορίες..Αν και τελικά είναι πολύ πιό ελεύθερη...
Και σε αυτό συνέβαλλαν και οι δύο πλευρές.
Υ.Γ.
Εμένα δεν θα με πείραζε οποιαδήποτε Ζαχοπουλειάδα.Απλά δεν θα συμμετείχα,μέχρι να ξεκαθαριζόταν το τοπίο...Αλλά μιλάω εντελώς προσωπικά..

Meletov πιστεύω ότι μερικά θέματα θα εξαντλούνταν από μόνα τους εάν δέν υπήρχε υπερβολικός φόβος...Και αυτό είναι αυτορρύθμιση.Εάν δεν είχαν ενδιαφέρον θα σταματούσαν.
Και εάν θές την γνώμη μου,η συμβουλευτική στάση ενός διαχειριστή συμβάλλει στην πρόληψη περισσότερο απο κάποια διαγραφή..
Αλλά γενικά επιμένω οτι η καφέ αντιμετωπίζεται σάν ´ύποπτη φόνου´περισσότερο απο άλλες κατηγορίες..Αν και τελικά είναι πολύ πιό ελεύθερη...
Και σε αυτό συνέβαλλαν και οι δύο πλευρές.
Υ.Γ.
Εμένα δεν θα με πείραζε οποιαδήποτε Ζαχοπουλειάδα.Απλά δεν θα συμμετείχα,μέχρι να ξεκαθαριζόταν το τοπίο...Αλλά μιλάω εντελώς προσωπικά..
:SFGSFGSF:+1

(μπορω... να..... χειροκροτησω?Τωρα που μου βγηκε το ονομα...:flipout::flipout:)

η εκτος κινείται και πρεπει να κινειται αυτοδιαχειριζομενη σε αυτο το πνευμα κινουμαστε και οι 4

Βασιλη τι managers και Διευθυντικα στελεχη μαναμ ενα Φορουμ ειμαστε με 4-5 flames θεματα το χρονο

παρεξηγησατε προθεσεις και εγω το ιδιο θα εκανα και ο Λευτερης και ο Τασος μπαινουμε στο Φορουμ για να ξεφυγουμε και απο την καναλομαχιες δεν ειναι δυνατον με αποφασεις μας να μεινουν ικανοποιημενοι ολοι

δεν θα ηθελα να συνεχιστει το παρον thread παρα μονον για να τοποθετηθει η ΓΔ στην ερωτηση-παρατηρηση του KOSH

καλημερα και καλο ΣΚ

η εκτος κινείται και πρεπει να κινειται αυτοδιαχειριζομενη σε αυτο το πνευμα κινουμαστε και οι 4

Βασιλη τι managers και Διευθυντικα στελεχη μαναμ ενα Φορουμ ειμαστε με 4-5 flames θεματα το χρονο

παρεξηγησατε προθεσεις και εγω το ιδιο θα εκανα και ο Λευτερης και ο Τασος μπαινουμε στο Φορουμ για να ξεφυγουμε και απο την καναλομαχιες δεν ειναι δυνατον με αποφασεις μας να μεινουν ικανοποιημενοι ολοι

δεν θα ηθελα να συνεχιστει το παρον thread παρα μονον για να τοποθετηθει η ΓΔ στην ερωτηση-παρατηρηση του KOSH

καλημερα και καλο ΣΚ

Συμφωνώ μέχρι ...κεραίας:worshippy::worshippy::worshippy:

Status
Not open for further replies.