Διαδικτυακή Κάμερα

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα τη γνώμη σας και τις γνώσεις σας σε σχέση με διαδυκτιακή κάμερα. Εχω λοιπόν μια καμερούλα USB 2.0 την οποία την χρησιμοποιούσα παλιά στο Skype, θα μπορούσα με κάποιο τρόπο να την έχω ανοιχτή όταν λείπω απ το σπίτι και μέσω του κινητού να μπαίνω να βλέπω το χώρο μου, δλδ να την χρησιμοποιήσω για επίβλεψη-ασφάλεια; Μη μου πείτε να αγοράσω ΙΡ κάμερα δεν υπάρχει φράγκο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις.

Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα τη γνώμη σας και τις γνώσεις σας σε σχέση με διαδυκτιακή κάμερα. Εχω λοιπόν μια καμερούλα USB 2.0 την οποία την χρησιμοποιούσα παλιά στο Skype, θα μπορούσα με κάποιο τρόπο να την έχω ανοιχτή όταν λείπω απ το σπίτι και μέσω του κινητού να μπαίνω να βλέπω το χώρο μου, δλδ να την χρησιμοποιήσω για επίβλεψη-ασφάλεια; Μη μου πείτε να αγοράσω ΙΡ κάμερα δεν υπάρχει φράγκο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις.

Στην ιδια θεση με τη δικη σου, κατεβασα απο το google play μια εφαρμογη την JenausCam. Κατεβαζεις την εφαρμογη και υστερα απο το site της εταιριας γραφεσαι και κατεβαζεις το αντιστοιχο λογισμικο που τρεχει στο pc. Για καθε ξεχωριστο pc που θες να παρακολουθεις, πρεπει να κανεις και νεα εγγραφη με διαφορετικο email για να παρεις αλλο κωδικο για δευτερο, τριτο pc κοκ. Εχεις τη δυνατοτητα εκτος απο παρακολουθηση, να πατας καθως παρακολουθεις το πληκτρο record απο το κινητο σου και να αρχιζει και εγγραφη βιντεο στον σκληρο του υπολογιστη. Δεν εχω βρει ακομη κατι καλυτερο (και δωρεαν) απο αυτο. -bye-

Re: ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΚΑΜΕΡΑ

Στην ιδια θεση με τη δικη σου, κατεβασα απο το google play μια εφαρμογη την JenausCam. Κατεβαζεις την εφαρμογη και υστερα απο το site της εταιριας γραφεσαι και κατεβαζεις το αντιστοιχο λογισμικο που τρεχει στο pc. Για καθε ξεχωριστο pc που θες να παρακολουθεις, πρεπει να κανεις και νεα εγγραφη με διαφορετικο email για να παρεις αλλο κωδικο για δευτερο, τριτο pc κοκ. Εχεις τη δυνατοτητα εκτος απο παρακολουθηση, να πατας καθως παρακολουθεις το πληκτρο record απο το κινητο σου και να αρχιζει και εγγραφη βιντεο στον σκληρο του υπολογιστη. Δεν εχω βρει ακομη κατι καλυτερο (και δωρεαν) απο αυτο. -bye-

Είσαι άρχοντας, όταν βρω χρόνο θα το κάνω και θα σου πω αποτελέσματα. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Είμαι στην 4η μέρα δοκιμών και μπορώ να πω ότι βολεύτηκα μια χαρά. Τώρα βέβαια θα σε ρωτήσω κάτι κι αν και υποθέτω την απάντηση εντούτοις θα την κάνω, ήχο θα μπορούσα να έχω;

Απάντηση: Re: ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΚΑΜΕΡΑ

Είμαι στην 4η μέρα δοκιμών και μπορώ να πω ότι βολεύτηκα μια χαρά. Τώρα βέβαια θα σε ρωτήσω κάτι κι αν και υποθέτω την απάντηση εντούτοις θα την κάνω, ήχο θα μπορούσα να έχω;

Δυστυχως ηχο δεν εχω ουτε εγω, ξεχασα να το αναφερω συγνωμη. (μαλλον δεν υποστηριζει ηχο)
Αυτος ειναι ενας απο τους λογους που ψαχνω και εγω για καποια καλυτερη δωρεαν εφαρμογη.

Ο αλλος λογος αν θυμαμαι καλα, ειναι οτι σε εμενα ακομα κι αν απενεργοποιησεις το "autorun" της εφαρμογης κατα την εκκινηση των win, αυτη συνεχιζει να εκκινειται.
Χρειαστηκε να την κανω disable με το msconfig οταν δεν θελω να τρεχει αυτοματα. (δεν ξερω αν ειναι καποιο bug, ή το κανει μονο σε μενα απο καποιο δικο μου λαθος)

Εγώ προτείνω το http://www.ispyconnect.com/

Free open source πρόγραμμα και κάνει αυτό ακριβώς που θέλεις. Συνάδελφος στην δουλειά, το έχει εγκατστήσει σε 3pc με webcam, και απο το android κινητό του, βλέπει ταυτόχρονα και τις τρεις.

Εγώ προτείνω το http://www.ispyconnect.com/

Free open source πρόγραμμα και κάνει αυτό ακριβώς που θέλεις. Συνάδελφος στην δουλειά, το έχει εγκατστήσει σε 3pc με webcam, και απο το android κινητό του, βλέπει ταυτόχρονα και τις τρεις.

Τι ακριβώς κάνω στην κεντρική τους σελίδα γιατί δεν πολυκαταλαβαίνω απ αυτά;

Εγω επαιξα λιγο μαζι του. Εχει παρα πολλες παραμετροποιησεις, αλλα δυστυχως οταν πηγα να δοκιμασω τη ληψη βιντεο ακομη και σε χαμηλη αναλυση, τα καρε ηταν απελπιστικα λιγα. Σχεδον παγωμενη εικονα με 3-5 καρε/sec. Δεν ειχα υπομονη να το ξανα δοκιμασω αργοτερα μηπως εφταιγε κανενας μποτιλιαρισμενος server, και το ξηλωσα. Οποιος ομως θελει τις πραγματικα πολλες παραμετροποιησεις του, ας το δοκιμασει. Εχει και αυτοματη εγγραφη βιντεο με ανιχνευση κινησης.

Προς ωρας μενω στο προηγουμενο, μιας και τα καρε ειναι ικανοποιητικα για σχεδον smooth κινηση.

Παλαιοτερα, μην βρισκοντας εφαρμογη για usb cam, ειχα βαλει μια εφαρμογη τυπου teamviewer (remote desktop) και ανοιγα την καμερα στην επιφανεια εργασιας ωστε να βλεπω απομακρυσμενα το ντεσκτοπ. Ετσι ειχα και ηχο, αλλα και παλι λογω μεταφορας δεδομενων του ελεγχου desktop, τα καρε δεν με ικανοποιουσαν.

Σχεδον παγωμενη εικονα με 3-5 καρε/sec.

Επειδή είχα το ίδιο θέμα, κάπου έχει ρυθμίσεις & max limit fps, μόλις άλλαξα δυο-τρια πραγματάκια, είχα τα κανονικά fps της κάμερας.

Απλώς κατεβάζεις το software δωρεάν.

Το δοκιμασα και τελικα δεν εβγαλα ακρη ειναι πολυπλοκο και δεν καταφερα να δω εικονα. Εξαλλου ο ηχος δεν μ ενδιαφερει, το σπιτι παρακολουθω και το jenaus κανει μια χαρα τη δουλια κι απλουστατο.

Το δοκιμασα και τελικα δεν εβγαλα ακρη ειναι πολυπλοκο και δεν καταφερα να δω εικονα. Εξαλλου ο ηχος δεν μ ενδιαφερει, το σπιτι παρακολουθω και το jenaus κανει μια χαρα τη δουλια κι απλουστατο.

Eιχα καταλαβει οτι ψαχνεις κατι απλο (εκτη αισθηση :rolleyes: ) για αυτο σου εγραψα εξ'αρχης για το jenauscam.
Απλη χρηση, για μια προχειρη παρακολουθηση σπιτιου τωρα την περιοδο των διακοπων που πηγαινοερχομαστε, χωρις πολλα σεταρισματα κλπ. :BDBDG54: