Διαδικτυακή κλοπή από χρεωστική κάρτα

Έχουμε μια χρεωστική κάρτα της Αλφαμπανκ που την χρησιμοποιούμε για τα τρέχοντα οικογενειακά έξοδα. Σήμερα παρατήρησα μια χτεσινή (29-8-24) δαπάνη 86 και κάτι ευρώ, την οποία δεν είχε κάνει κανείς από την οικογένεια. Σε επικοινωνία μου με την Τράπεζα μου είπαν ότι είναι μια πάγια εντολή είσπραξης υπέρ κάποιου λογαριασμού στην γενική κατηγορία "τελεμάρκετιν". Τους είπα ότι η μόνη πάγια εντολή που έχω στην κάρτα είναι για συνδρομή στο Νέτφλιξ και με παρέπεμψαν στο τμήμα αντιμετώπισης απάτης που διαθέτει η Τράπεζα. Εκεί μου είπαν ότι πρέπει πρώτα "να αμφισβητήσω την συναλλαγή" και μετά η Τράπεζα "θα προσπαθήσει" να μου επιστρέψει τα χρήματα. Υπ' όψιν ότι ο "έμπορος" (δηλαδή ο απατεώνας) δεν έχει "εκκαθαρίσει" (όπως μου είπαν, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) ακόμη το ποσόν, οπότε η συναλλαγή βρίσκεται ακόμη στην κατηγορία των "προβλέψεων" και όχι των οριστικοποιημένων συναλλαγών. Ζήτησα να ακυρώσουν την συναλλαγή εφ' όσον δεν είναι οριστικοποιημένη, μου είπαν ότι η πολιτική της Τράπεζας δεν το επιτρέπει αυτό και ότι η αμφισβήτηση εκ μέρους μου πρέπει να γίνει μετά την εκκαθάριση από τον απατεώνα, δηλαδή αφού εισπράξει τα χρήματα!
Τί κάνουμε τώρα; Έχει κανείς σχετική πείρα;
Αυτό το "θα προσπαθήσει" δεν με καθησυχάζει!

Larry

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
21,630
Τι υποτίθεται ότι πήρατε;
Εχουμε δυο τρεις τραπεζιτες εδω θα τους ενημερωσω παντως ολα ειναι προς το παρον υπερ σου τι σοι παγια εντολη ειναι χωρις να εχεις δωσει εντολη ;
Αγριεψε τους και πες του θα παω στον Συνηγορο του πολιτη και θα σας κανω καταγγελια

Απλα θελει προσοχη στις συναλλαγες που κανουν τα παιδια που πατανε οπου ναναι χωρις να διαβαζουν τιποτα

Last edited:
  • Like
Reactions: kimon
17 June 2006
25,104
Αθήνα
Κάνεις αμφισβήτηση συναλλαγής και ζητας ακύρωση κάρτας (άλλες τράπεζες σε ανάλογη περίπτωση την ακυρωνουν θες δεν θες) .
Σε 3 μήνες θα σου επιστρέψουν τα χρήματα αφού θα προηγηθεί tracing συναλλαγής και θα φανεί ότι δεν το έκανες εσύ.
Εκτός αν το έκανες εσύ και δεν το ξέρεις
Σ αυτή την περιπτωση δεν θα πάρεις πίσω χρήματα.

• Like

Music matters...

AVClub Addicted Member
9 March 2017
1,682
Έχουμε μια χρεωστική κάρτα της Αλφαμπανκ που την χρησιμοποιούμε για τα τρέχοντα οικογενειακά έξοδα. Σήμερα παρατήρησα μια χτεσινή (29-8-24) δαπάνη 86 και κάτι ευρώ, την οποία δεν είχε κάνει κανείς από την οικογένεια. Σε επικοινωνία μου με την Τράπεζα μου είπαν ότι είναι μια πάγια εντολή είσπραξης υπέρ κάποιου λογαριασμού στην γενική κατηγορία "τελεμάρκετιν". Τους είπα ότι η μόνη πάγια εντολή που έχω στην κάρτα είναι για συνδρομή στο Νέτφλιξ και με παρέπεμψαν στο τμήμα αντιμετώπισης απάτης που διαθέτει η Τράπεζα. Εκεί μου είπαν ότι πρέπει πρώτα "να αμφισβητήσω την συναλλαγή" και μετά η Τράπεζα "θα προσπαθήσει" να μου επιστρέψει τα χρήματα. Υπ' όψιν ότι ο "έμπορος" (δηλαδή ο απατεώνας) δεν έχει "εκκαθαρίσει" (όπως μου είπαν, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) ακόμη το ποσόν, οπότε η συναλλαγή βρίσκεται ακόμη στην κατηγορία των "προβλέψεων" και όχι των οριστικοποιημένων συναλλαγών. Ζήτησα να ακυρώσουν την συναλλαγή εφ' όσον δεν είναι οριστικοποιημένη, μου είπαν ότι η πολιτική της Τράπεζας δεν το επιτρέπει αυτό και ότι η αμφισβήτηση εκ μέρους μου πρέπει να γίνει μετά την εκκαθάριση από τον απατεώνα, δηλαδή αφού εισπράξει τα χρήματα!
Τί κάνουμε τώρα; Έχει κανείς σχετική πείρα;
Αυτό το "θα προσπαθήσει" δεν με καθησυχάζει!
Το ερώτημα είναι πως ενεργοποιήθηκε η πάγια εντολή;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.
Είναι αλήθεια ότι πριν από μερικές μέρες η κόρη μου (φοιτήτρια) αγόρασε κάποια αναβάθμιση (περίπου 21 ευρώ) σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι, πράγμα που έχει ξανακάνει κάποιες φορές σε προηγούμενα χρόνια. Αυτό έγινε στις 22/8 και εμφανίστηκε στις κινήσεις της κάρτας στις 26/8. Η ίδια ορκίζεται ότι δεν "πάτησε κατά λαθος κάποιο άσχετο κουμπί".
Το ότι είναι πάγια εντολή μου το είπαν από την εξυπηρέτηση πελατών της Αλφαμπανκ.
Πάντως η κάρτα είχε μείνει με 10 περίπου ευρώ μέχρι το βράδυ της 28/8, οπότε πρόσθεσα χρήματα. Στις 29/8 λοιπόν έγινε η χρέωση, χωρίς να γνωρίζω τίποτε. Το σάιτ του παιχνιδιού λέγεται CDKEYS.COM. Nα έπεσα θύμα χάκερ;

Τι υποτίθεται ότι πήρατε;
Εχουμε δυο τρεις τραπεζιτες εδω θα τους ενημερωσω παντως ολα ειναι προς το παρον υπερ σου τι σοι παγια εντολη ειναι χωρις να εχεις δωσει εντολη ;
Αγριεψε τους και πες του θα παω στον Συνηγορο του πολιτη και θα σας κανω καταγγελια

Απλα θελει προσοχη στις συναλλαγες που κανουν τα παιδια που πατανε οπου ναναι χωρις να διαβαζουν τιποτα
Η "συναλλαγή", πέρα από τον αριθμό της, δεν εμφανίζει άλλα στοιχεία, ίσως επειδή δεν έχει γίνει ακόμη η εκκαθάριση από το άλλο μέρος . Από την εξυπηρέτηση πελατών λένε ότι μπορεί να γίνει χωρίς την συγκατάθεσή μου η πάγια εντολή. Να έκανε κάποιο λάθος η κόρη μου; Πάντως 87 ευρώ μου φαίνονται πολλά για να τα χρεώνει διαδικτυακό παιχνίδι.
Να επιμείνω να ακυρώσουν την συναλλαγή;

Last edited:

eimaikala

Senior Member
26 May 2010
370
Μήπως ενεργοποίησε η κόρη κάποια επαναλαμβανόμενη πχ μηνιαία εντός παιχνιδιού συναλλαγή καταλάθος για κάποιο bonus; Αυτή όντως μπορεί να φανεί ως πάγια εντολή. Και μη σε τρομάζει το ποσό, τα 87 μπορεί να είναι και λίγα ανάλογα πάντα το παιχνίδι.

Μήπως ενεργοποίησε η κόρη κάποια επαναλαμβανόμενη πχ μηνιαία εντός παιχνιδιού συναλλαγή καταλάθος για κάποιο bonus; Αυτή όντως μπορεί να φανεί ως πάγια εντολή. Και μη σε τρομάζει το ποσό, τα 87 μπορεί να είναι και λίγα ανάλογα πάντα το παιχνίδι.
Δεν μπορώ να είμαι απολύτως βέβαιος για κάτι που δεν έχω κάνει ο ίδιος. Εκείνη θεωρεί ότι δεν έχει κάνει κάποιο λάθος. Αν έχει κάνει λάθος στην αγορά, θα πρέπει τότε να φανεί ως "πωλητής" το CDKEYS. Αλλά, για να το δω αυτό, πρέπει να γίνει εκκαθάριση της δοσοληψίας.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,385
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Η αμφισβήτηση θα γίνει όποτε θες εσύ-αφού την είδες_ και όχι "μετά την εκκαθάριση".Αυτό σημαίνει ότι πρωί-πρωί της Δευτέρας θα πας στην Alpha Bank και θα την κάνεις,παίρνοντας και υπογεγραμμένο αντίγραφό της.
Σήμερα όμως θα κάνεις και ότι λέει παρακάτω:

• Like
17 June 2006
25,104
Αθήνα
Παρά πολυ εύκολα μπορείς να ενεργοποιήσεις πάγια εντολή χωρίς να το καταλάβεις. Έχουν κάτι μικρά γραμματάκια επίτηδες που δεν το παίρνεις χαμπάρι.

Το είχα κάνει κατά λάθος στο Amazon prime και το πήρα χαμπάρι μετά από μήνες γιατί ήταν μικρα τα νούμερα και δεν μου χτύπαγαν στο μάτι.

Μια συμβουλή: στο ίντερνετ ΔΕΝ βάζουμε την πραγματική φυσική κάρτα αλλά μια virtual κάρτα έναν κλώνο one time που σημαίνει ότι μετά την πληρωμή η κάρτα αχρηστεύεται. Και πάγια εντολή να ενεργοποιήσεις, τον επόμενο μήνα δεν θα βρει κάρτα να τραβήξει λεφτά. Τέτοιες virtual κάρτες βγάζει η revolut. Αν έχεις revolut θα το δεις στο app.

• Like
Το παιχνίδι λέγεται GuildWars, ένα μέρος του το κατεβάζει κάποιος ελεύθερα από το Δίκτυο και κατόπιν μπορεί να αγοράσει κλειδιά για να ενεργοποιήσει επεκτάσεις. Η απατεωνιά πρέπει να έγινε από το συγκεκριμένο σάιτ, το CDKEYS.COM.
Η αμφισβήτηση θα γίνει όποτε θες εσύ-αφού την είδες_ και όχι "μετά την εκκαθάριση".Αυτό σημαίνει ότι πρωί-πρωί της Δευτέρας θα πας στην Alpha Bank και θα την κάνεις,παίρνοντας και υπογεγραμμένο αντίγραφό της.
Σήμερα όμως θα κάνεις και ότι λέει παρακάτω:
Αυτό μου το είπαν από την εξυπηρέτηση πελατών. Οι συναλλαγές βρίσκονται στην κατηγορία "Κινήσεις" , όπου φαίνονται και τα στοιχεία του εμπόρου. Πρίν γίνει όμως η "εκκαθάριση", βρίσκονται στην κατηγορία "Προβλέψεις" χωρίς άλλες πληροφορίες εκτός από την ημερομηνία και το αριθμό της συναλλαγής.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,385
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Το παιχνίδι λέγεται GuildWars, ένα μέρος του το κατεβάζει κάποιος ελεύθερα από το Δίκτυο και κατόπιν μπορεί να αγοράσει κλειδιά για να ενεργοποιήσει επεκτάσεις. Η απατεωνιά πρέπει να έγινε από το συγκεκριμένο σάιτ, το CDKEYS.COM.

Αυτό μου το είπαν από την εξυπηρέτηση πελατών. Οι συναλλαγές βρίσκονται στην κατηγορία "Κινήσεις" , όπου φαίνονται και τα στοιχεία του εμπόρου. Πρίν γίνει όμως η "εκκαθάριση", βρίσκονται στην κατηγορία "Προβλέψεις" χωρίς άλλες πληροφορίες εκτός από την ημερομηνία και το αριθμό της συναλλαγής.
Το "σου είπαν" δεν μου λέει τίποτα.Τα γραπτά μένουν και συμπλήρωσε την αμφισβήτηση.Από την στιγμή που μπόρεσες να το δεις,οφείλεις να το αμφισβητήσεις.

newbie

AVClub Addicted Member
2 January 2021
1,373
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Το σάιτ του παιχνιδιού λέγεται CDKEYS.COM. Nα έπεσα θύμα χάκερ;
Τον Μάιο είχα 2 άσχετες χρεώσεις σε κάρτα EUROBANK, από CDKEYS.C INTER CY και από HPY* INST DUBLI IR (έτσι αναφέρονται οι εταιρείες στην χρέωση), για τις οποίες έκανα αμφισβήτηση συναλλαγής. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια πίστωση από την τράπεζα.

skysound

Supreme Member
28 January 2007
7,156
Θεσσαλονίκη
Η απατεωνιά πρέπει να έγινε από το συγκεκριμένο σάιτ, το CDKEYS.COM.
Η απο αυτους που το εχουνε χακεψει και τραβανε κωδικους απο καρτες
Αν υπαρχει συνδρομη στο cdkeys ριξτε μια ματια στο προφιλ -πληρωμες -προεγκεκριμενες πληρωμες
Και καλου κακου βαλε και ενα καλο antivirus {αν δεν υπαρχει ηδη}

17 June 2006
25,104
Αθήνα
Όλες αυτές οι χρεώσεις από παιχνίδια και sites πάντως δεν ξέρω κατά πόσο μπορείτε να πάρετε τα χρήματα πίσω για τον εξής λόγο: δημιουργήθηκαν από εσάς.
Την τράπεζα δεν την ενδιαφέρει αν έγινε κατά λάθος ή επίτηδες.Δεν είναι χακαρισμα

Ξέρετε τι είναι χακαρισμα; Να γίνει μια χρέωση π.χ. από ένα μαγαζί στην Ιαπωνία (μου έχει τύχει με ένα ιαπωνικό κατάστημα δίσκων) που εύκολα αποδεικνύεται ότι δεν έγινε από σας.

Όταν εισαγετε από δικό σας IP τα στοιχεία της κάρτας σας δύσκολο να θεωρηθεί χακάρισμα.

• Like
Reactions: Deneb
Όλες αυτές οι χρεώσεις από παιχνίδια και sites πάντως δεν ξέρω κατά πόσο μπορείτε να πάρετε τα χρήματα πίσω για τον εξής λόγο: δημιουργήθηκαν από εσάς.
Την τράπεζα δεν την ενδιαφέρει αν έγινε κατά λάθος ή επίτηδες.Δεν είναι χακαρισμα

Ξέρετε τι είναι χακαρισμα; Να γίνει μια χρέωση π.χ. από ένα μαγαζί στην Ιαπωνία (μου έχει τύχει με ένα ιαπωνικό κατάστημα δίσκων) που εύκολα αποδεικνύεται ότι δεν έγινε από σας.

Όταν εισαγετε από δικό σας IP τα στοιχεία της κάρτας σας δύσκολο να θεωρηθεί χακάρισμα.
Κι εγώ αυτό εννοώ λέγοντας χακάρισμα, δηλαδή την υφαρπαγή των στοιχείων από κάποιον τρίτο.
Επανέλαβα τις ενέργειες που μου είπε ότι έκανε η κόρη μου για την αγορά έως την σελίδα με τα στοιχεία χρέωσης και δεν ειδα κάτι παραπλανητικό ή ύποπτο. Άρα μάλλον η απάτη γίνεται στα κρυφά από το συγκεκριμένο κατάστημα. Εκ των υστέρων είδαμε και πολλές ίδιες καταγγελίες για το συγκεκριμένο σάιτ.
Ελπίζω η Τράπεζα να βοηθήσει.

stargr

Senior Member
8 March 2009
480
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΔΡΑΜΑ
Ενημερωτικά, ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιούμε χρεωστική κάρτα στο ιντερνετ. Είναι ιδιότροπη η λειτουργία τους αμφισβήτηση συναλλαγών. Καλύτερα πιστωτική ή προπληρωμένη.

king2009

Supreme Member
5 December 2008
4,181
To cdkeys είναι απόλυτα αξιόπιστο για αγορά παιχνιδιών χρησιμοποιώ paypal και χρεωστικη πάρα πολλά χρόνια και ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα θεωρώ πολύ περιεργο να οφείλονται αυτοί για όλο αυτό. Πάντα θα χρεώσουν ότι γράφει το ποσό στο παιχνίδι που θέλεις να αγοράσεις. Ίσως να προσπάθησε να κάνει κάποια αγορά ίσως η κόρη σου να απορρίφθηκε και απλά δεν φαίνεται στο λογιστικό υπόλοιπο. Αν είναι έτσι θα αποδεσμευτει σε λίγες μέρες μπορεί να πάρει μέχρι 1 μήνα τα λεφτά είναι εκεί όμως δεν θα τα λάβει ο πωλητής οπότε επιστρέφουν σε σένα.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk