Έχουμε μια χρεωστική κάρτα της Αλφαμπανκ που την χρησιμοποιούμε για τα τρέχοντα οικογενειακά έξοδα. Σήμερα παρατήρησα μια χτεσινή (29-8-24) δαπάνη 86 και κάτι ευρώ, την οποία δεν είχε κάνει κανείς από την οικογένεια. Σε επικοινωνία μου με την Τράπεζα μου είπαν ότι είναι μια πάγια εντολή είσπραξης υπέρ κάποιου λογαριασμού στην γενική κατηγορία "τελεμάρκετιν". Τους είπα ότι η μόνη πάγια εντολή που έχω στην κάρτα είναι για συνδρομή στο Νέτφλιξ και με παρέπεμψαν στο τμήμα αντιμετώπισης απάτης που διαθέτει η Τράπεζα. Εκεί μου είπαν ότι πρέπει πρώτα "να αμφισβητήσω την συναλλαγή" και μετά η Τράπεζα "θα προσπαθήσει" να μου επιστρέψει τα χρήματα. Υπ' όψιν ότι ο "έμπορος" (δηλαδή ο απατεώνας) δεν έχει "εκκαθαρίσει" (όπως μου είπαν, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) ακόμη το ποσόν, οπότε η συναλλαγή βρίσκεται ακόμη στην κατηγορία των "προβλέψεων" και όχι των οριστικοποιημένων συναλλαγών. Ζήτησα να ακυρώσουν την συναλλαγή εφ' όσον δεν είναι οριστικοποιημένη, μου είπαν ότι η πολιτική της Τράπεζας δεν το επιτρέπει αυτό και ότι η αμφισβήτηση εκ μέρους μου πρέπει να γίνει μετά την εκκαθάριση από τον απατεώνα, δηλαδή αφού εισπράξει τα χρήματα!
Τί κάνουμε τώρα; Έχει κανείς σχετική πείρα;
Αυτό το "θα προσπαθήσει" δεν με καθησυχάζει!
Τί κάνουμε τώρα; Έχει κανείς σχετική πείρα;
Αυτό το "θα προσπαθήσει" δεν με καθησυχάζει!