Εκανα μια αγορά "εν θερμώ" - το αναγνωρόζω ότι έκανα μαλ....α- πριν 10 μήνες σε μια ύποπτη ιστοσελίδα (΄'οπως αποδείχτηκε) με χρήση της χρεωστικής μου κάρτας από Alpha bank. Όταν έγινε η εκταμίευση των 60+ ευρώ τότε άρχισα να ανησυχώ γιατί ούτε απόδειξη πήρα και ούτε το site μπορούσα να ξαναβρώ! Το πρώτο που έκανα ήταν να απενεργοποιήσω την κάρτα και να ζητήσω άλλη.
Τέλος πάντων, λάμβανα κάποια μηνύματα ότι τάχα το προιόν είναι In transit κ.λ.π αλλά ουδέποτε φυσικά έλαβα κάτι. Αφού περασε κανένα δίμηνο, έκανα έγγραφη αμφισβήτηση συναλλαγής (αυτό που σου είπανε δηλαδή) και μετά από 4-5 μήνες η τράπεζα μου επέστρεψε τα 60+ ευρώ!! Οπότε μη ανησυχείς, δεν θα χάσεις χρήματα αλλά καλό είναι αν αλλάξεις κάρτα.
Λοιπόν, τελικά η ιστορία έχει ως εξής:
Τον Σεπτέμβριο του 2023 ο πρωτότοκος, μεταπτυχιακός φοιτητής τότε, χρειαζόταν επειγόντως νέο λάπτοπ, η επιλογή και η αγορά του οποίου έγινε από τον ίδιο. Εγώ απλώς τον συνόδευσα στο κατάστημα και έπαιξα τον ρόλο του "τροφοδότη λογαριασμού". Ο πωλητής συνέστησε την αγορά και εγκατάσταση ενός προγράμματος ασφαλείας από ιούς για την περιήγηση στο Δίκτυο, της McAffee. Η αλητεία ξεκινάει από εδώ και πέρα, όπως είδα και από άλλες παρόμοιες αναφορές σε "διπλανό" σάιτ. Πρώτον, η τιμή συνδρομής ήταν τιμή "προσφοράς", μόλις κάτι παραπάνω από το ένα τρίτο της κανονικής, και ίσχυε μόνο για τον πρώτο χρόνο. Δεύτερον, κατά την εγκατάσταση του προγράμματος ήταν
προεπιλεγμένη η επιλογή "αυτόματη ανανέωση", κάτι που έγινε ένα μήνα πρίν την λήξη της. Αυτά τα διαπίστωσα κατόπιν ρωτώντας τον γιό μου (ο οποίος όμως υπηρετεί την θητεία του στην Θράκη
). Ανακάλεσα λοιπόν τις ενέργειες που έκανα στην τράπεζα και ζήτησα από τον γιο μου να ακυρώσει την συνδρομή, κάτι που δεν έγινε τελικά, καθώς (τρίτον) για αυτό απαιτούνταν (έτσι μου είπε ο γιος μου δηλαδή) τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόσωπο της εταιρείας και μεγάλη υπομονή και χρόνο (λόγω αναμονής, οέ,οέ) που λόγω συνθηκών δεν είχε, οπότε και το φέσωμα παρέμεινε...
Caveat emtor (εγώ δηλαδή).