Διαδικτυακή κλοπή από πιστωτική κάρτα

Οι πιστωτικές κάρτες έχουν τυπικά συγκεκριμένη χρήση και μια από αυτές είναι να προστατεύουν τις αγορές σου και να μην κυκλοφορείς με τα αντίστοιχα μετρητά - ως και να σε διευκολύνουν για συγκεκριμένο αριθμό ημερών χωρίς τόκο.
Ήλπιζα ότι με το κανονιστικό πλαίσιο που έχουμε δεν θα υπήρχαν τεράστιες τρύπες, όπως αυτή με τις πάγιες εντολές. Εδώ στην Ελλάδα που έχω ενεργοποιήσει πάγιες αν θυμάμαι καλά σε όλες έρχεται 2-factor authentication με μηδενικό ποσό την πρώτη φορά. Αλλά η συγκεκριμένη κίνηση έγινε στις ΗΠΑ που ο έλεγχος είναι μηδαμινός γενικά στη χρήση καρτών.
Το δίδαγμα είναι ότι πρέπει και για αυτό να έχεις ασφάλιστήριο συμβόλαιο.

Από την εμπειρία μου στις ΗΠΑ, οι εκδότριες αναλαμβάνουν τέτοιου είδους προβλήματα (εννοείται και το κόστος) οπότε δεν υπήρχε η ανάγκη 2 factor, τουλάχιστον όσο ήμουν εκεί (μέχρι το τέλος του 2021)

Μάλιστα νομίζω είχα αναφέρει ένα θέμα με κατάστημα στην Ελλάδα όπου ένα μικροαντικείμενο που αγόρασα με αμερικανική πιστωτική ήταν ελλατωματικό κ ήθελαν να μου δώσουν πιστωτικό γιατί "αυτή ήταν η πολιτική της εταιρείας" (παράνομη). Δεν κατάφερα να τους πείσω να κάνουν αντιλογισμό, οπότε έγινε dispute στην κάρτα κ δεν πληρωθηκαν. Στις ΗΠΑ η τράπεζα γενικά υποστηρίζει τον πελάτη της εναντι του εμπόρου, αρκεί βέβαια κ ο πελάτης να έχει βάση στην καταγγελία του.

Πάντως γενικά αργούσαν στην Αμερική να υλοποιήσουν νέα πρωτόκολλα, παρότι είναι ίσως η μεγαλύτερη αγορά πιστωτικών καρτών. Ενω στην Ευρώπη είχαμε τσιπ στις κάρτες κ ανέπαφες συναλλαγες, εκεί αργησε αρκετά η σχετική υλοποίηση κ θυμάμαι να υπογράφω αποδείξεις για χρόνια. Βέβαια εκεί η πιστωτική βοηθάει σε διάφορα πράγματα, όπως επέκταση εγγυησεων, χτίζεις credit score, μερικές δίνουν ασφάλεια ταξιδίων κλπ

Για αγορες online, Paypal και prepaid καρτες μονο... τα γεμιζεις οταν ειναι να κανεις την οποια αγορα, ωστε ακομα και αν κλεψουν τα στοιχεια της καρτας, δεν θα μπορει να γινει αλλη αγορα.

Για αγορες online, Paypal και prepaid καρτες μονο... τα γεμιζεις οταν ειναι να κανεις την οποια αγορα, ωστε ακομα και αν κλεψουν τα στοιχεια της καρτας, δεν θα μπορει να γινει αλλη αγορα.
Αυτή είναι η θεωρία και την τηρείς. Αλλά αν ταξιδεύεις πρέπει να έχεις και μια ασφαλισμένη πιστωτική γιατί σε κάθε περίπτωση το ρίσκο είναι μικρότερο από ότι μετρητά.
Επίσης, θες να κλείσεις ξενοδοχείο. Ακόμη και μέσω booking το ξενοδοχείο μαθαίνει την κάρτα σου και νομίζω μαθαίνει και το CVC (αυτό μπορώ να το διασταυρώσω). Επίσης πας να νοικιάσεις αυτοκίνητο και θέλουν να έχεις τη φυσική κάρτα που χρησιμοποίησες για την κράτηση και να την περάσουν για το ποσό της απαλλαγής (πολλές φορές ακόμη και με Zero Damage Waiver). Άνετα ο υπάλληλος μπορεί να δει τα 3 νουμεράκια από πίσω και να έχει πρόσβαση με την ησυχία του για τον αριθμό / όνομα / ημερομηνία λήξης.

Ναι, έχω προπληρωμένη για όλα τα κινεζομάγαζα και λοιπές αγορές στο internet.
Ναι, όπου υπάρχει δυνατότητα με paypal και αμέσως μετά με google pay.
Όμως δεν ζούμε σε ένα κόσμο που μπορείς μόνο με τα παραπάνω να τα κάνεις όλα εύκολα.

Αύριο θα πάρω να κάνω και την οικογενειακή ασφάλεια στην Εθνική Ασφαλιστική αν και ρώτησα και δεν θα μπορούσε η τράπεζα να μου ζητήσει περισσότερα από τα 50 ευρώ αν και θα μπορούσε να με τρέξει αν όλα είχαν πάει στραβά. Οι ασφάλειες είναι τα μόνα λεφτά που δεν μετανιώνω που δίνω χρόνια, γιατί με κάνουν να μην είμαι αγχωμένος και δυστυχώς και αυτό όπως και τα περισσότερα πράγματα πληρώνονται...

Για Alpha πιστωτική η "Ασφάλεια καρτών Alpha Feel Safe" 38 Ευρώ το χρόνο αξίζει?
Εδώ σου ετυχε κάτι πολύ σπάνιο, γενικά όμως αξίζει?

πριν ενα μηνα, ειδοποιηση απο την εφαρμογη της Eurobank στο κινητο οτι εγινε προσπαθεια χρεωσης απο το amazon prime Ιταλιας και αν δεν την κανω εγω να πατησω στο link που εδινε. Δεν ημουν φυσικα εγω, πατησα στο link και η καρτα ακυρωθηκε και βγηκε αυτοματα νεα με αλλο αριθμο.
Να σημειωσω οτι η τελευταία μου αγορα με την συγκεκριμενη καρτα απο amazon ηταν πριν 3 χρονια και μαλιστα στο γερμανικο, καμια σχεση με την ιταλια.

Γίνεται χαμός με τις κάρτες δυστυχώς. Μικρά όρια και για μεγάλες αγορές φορτώνετε μια revolut και τέλος.
Λέω revolut γιατί κανείς dispute εύκολα χωρίς τις ελληνικές γραφειοκρατίες.

Για Alpha πιστωτική η "Ασφάλεια καρτών Alpha Feel Safe" 38 Ευρώ το χρόνο αξίζει?
Εδώ σου ετυχε κάτι πολύ σπάνιο, γενικά όμως αξίζει?
Την είχα και μαζί και μια αντίστοιχη από την Εθνική. Δεν κάνει τίποτα στην περίπτωση αυτή.
Αυτού του τύπου οι ασφάλειες έχουν να κάνουν με κλοπή ή απώλεια του πλαστικού όχι με κάτι σαν αυτό που συνεύει σε μένα.

• Like
Reactions: Alexandros_Wallace
Την είχα και μαζί και μια αντίστοιχη από την Εθνική. Δεν κάνει τίποτα στην περίπτωση αυτή.
Αυτού του τύπου οι ασφάλειες έχουν να κάνουν με κλοπή ή απώλεια του πλαστικού όχι με κάτι σαν αυτό που συνεύει σε μένα.

Γενικά για διαδικτυακές απάτες αξίζει όμως?