Διαδραστικός πίνακας- short throw projectors

Καλησπέρα σε όλους.

Βρίσκομαι σε ανάλογη φάση, δηλ κοιτάω για προτζέκτορα short throw για αίθουσα. Επειδή δεν το χω να κατασκευάσω την όλη πατέντα με το wii προσανατολίζομαι σε σύστημα που κάνει interactive την επιφάνεια στυλ e-beam ή mimio.

Έχω προκρίνει μέχρι στιγμής τον BenQ MP525ST, αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη με την τοποθέτηση. Δεν θέλω να τον βάλω στην οροφή γιατί εφόσον θα στέκομαι μπροστά στον πίνακα, θα έχω το φως του προβολέα στα μάτια μου και τις 8 ώρες που δουλεύω καθημερινά.

Άρα πάμε για τοποθέτηση πάνω από τον πίνακα που θα έχει λιγότερη σκίαση. Οι βάσεις όμως που μου προτείνουν όπως αυτή:

http://www.premiermounts.com/product.asp?PartId=1709

είναι πανάκριβες - μου είπαν 330 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Το κόστος ανεβαίνει πολύ εφόσον μιλάμε για 2 αίθουσες.
Υπάρχουν εναλλακτικές βάσεις ή κάποιο κατάστημα που θα μπορούσα να δω εναλλακτικές λύσεις;

Είμαι ολίγον τι άσχετη με την τεχνολογία οπότε οποιαδήποτε απάντηση ή πρόταση θα με βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ.

Φίλε μου ανάθεμα και άν κατάλαβα τι ακριβώς είναι αυτό που θέλεις...
Μισό λεπτό..Φίλε libair είσαι εδώ?:antlers:

Φίλη! :blush:

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση!

Λοιπόν, θέλω να τοποθετήσω σε αίθουσα φροντιστηρίου short throw προτζέκτορα πάνω από τον πίνακα και όχι στην οροφή γιατί θα με ενοχλεί το φως του στα μάτια και για να μειώσω την σκίαση.

Πέρα όμως από το κόστος του προτζέκτορα που είναι ήδη μεγάλο, μου ζητάνε πολλά λεφτά και για τις βάσεις τοποθέτησης. Χταπόδι κτλ...Δεδομένου ότι μιλάμε για 2 αίθουσες μιλάμε για ένα κόστος 400 με 600 ευρώ για μια βάση συν μπράτσο.
Συν 100-200 ευρώ η εγκατάσταση. Πολλά λεφτά.

Αυτό που ρωτάω είναι αν κάποιος γνωρίζει από τέτοιους προτζέκτορες και μπορεί να μου προτείνει μια εναλλακτική τοποθέτηση ή εναλλακτικό εξοπλισμό για να μην πληρώνω κερατιάτικα. Κάποιο μαγαζί online ή άλλο προϊόν κτλ.

Φίλη! :blush:

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση!

Λοιπόν, θέλω να τοποθετήσω σε αίθουσα φροντιστηρίου short throw προτζέκτορα πάνω από τον πίνακα και όχι στην οροφή γιατί θα με ενοχλεί το φως του στα μάτια και για να μειώσω την σκίαση.

Πέρα όμως από το κόστος του προτζέκτορα που είναι ήδη μεγάλο, μου ζητάνε πολλά λεφτά και για τις βάσεις τοποθέτησης. Χταπόδι κτλ...Δεδομένου ότι μιλάμε για 2 αίθουσες μιλάμε για ένα κόστος 400 με 600 ευρώ για μια βάση συν μπράτσο.
Συν 100-200 ευρώ η εγκατάσταση. Πολλά λεφτά.

Αυτό που ρωτάω είναι αν κάποιος γνωρίζει από τέτοιους προτζέκτορες και μπορεί να μου προτείνει μια εναλλακτική τοποθέτηση ή εναλλακτικό εξοπλισμό για να μην πληρώνω κερατιάτικα. Κάποιο μαγαζί online ή άλλο προϊόν κτλ.

Τυχαίνει να έχω δει το σκηνικό - και τα "...ικα" που πληρώνει κάποιος ενδιαφερόμενος. τρομακτικό φούσκωμα μιας αλουμινοκατασκευής.
Πήγαινε με τη φωτογραφία της βάσης σε έναν αλουμινά και θα στο φτιάξει (τη βάση και το κοντάρι) με 200 ευρώ!

Αααα, μας πιάνω αδιαβαστους.
Υπάρχουν ακόμη πιο φθηνές λύσεις απο εγκαταστάσεις και βάσεις των 100 ευρώ
Με ένα μπετατζή μπορούμε στήσουμε ένα αναποδο καλουπάκι στο ταβανι ή -ακόμη καλύτερα- να βάλουμε ένα μαθητη πάνω σε καρέκλα να κραταει το προτζεκτορα. :D

Επειδή το τελευταίο αξιοποιεί ελάχιστους πόρους, σε περίπτωση που το διδασκόμενο μάθημα είναι τα Κινέζικα, δώρο της Σοσιαλιστικής Κινεζικής Δημοκρατίας η Κοκκινη Στρογγυλη λαμπα με το πρόσωπο του ηγέτη ΜΑΟ για να κρεμαστεί έξω απο το φροντιστήριο. :D

mao.jpg

Αααα, μας πιάνω αδιαβαστους.
Υπάρχουν ακόμη πιο φθηνές λύσεις απο εγκαταστάσεις και βάσεις των 100 ευρώ
Με ένα μπετατζή μπορούμε στήσουμε ένα αναποδο καλουπάκι στο ταβανι ή -ακόμη καλύτερα- να βάλουμε ένα μαθητη πάνω σε καρέκλα να κραταει το προτζεκτορα. :D

Επειδή το τελευταίο αξιοποιεί ελάχιστους πόρους, σε περίπτωση που το διδασκόμενο μάθημα είναι τα Κινέζικα, δώρο της Σοσιαλιστικής Κινεζικής Δημοκρατίας η Κοκκινη Στρογγυλη λαμπα με το πρόσωπο του ηγέτη ΜΑΟ για να κρεμαστεί έξω απο το φροντιστήριο. :D

Κάτσε ρε φίλε, τι κοροϊδεύεις;

Σου λέω ότι μου ζητάνε 650 ευρώ στην καλύτερη για τον προτζέκτορα, 330 για την βάση, και 100-200 ευρώ για την εγκατάσταση. Δηλαδή έχουμε ήδη φτάσει τα 1000 ευρώ για πλάκα, μόνο για τον προτζέκτορα.

Είναι παράλογο να θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και φθηνότερη λύση;

Δηλ ή είμαι τσίπης και κοιτάω τα φτηνιάρικα ή είμαι κορόιδο και τα πάω και τα σκάω; Δεν υπάρχει ενδιάμεσο;

Ίσως και να σε καλύψει μια απλή βάση οροφής με εκτεινόμενο βραχίονα. Το λέω αυτό γιατί τέτοιου τύπου προβολείς, όπως αυτός που ψάχνεις, έχουν τεράστιο offset. Δηλαδή στέλνουν με μεγάλη γωνία την εικόνα προς την οθόνη σε σχέση με το που βρίσκεται ο φακός τους.

Δεν μπορεσα να βρω το offset του BenQ αλλά καθώς φαίνεται και στο βίντεο του link, είναι μεγάλο.

http://benq.gr/products/Projector/index.cfm/product/1154

Και να τον τοποθετήσω στην οροφή; Δεν θα με ενοχλεί το φως του στα μάτια;

Και να τον τοποθετήσω στην οροφή; Δεν θα με ενοχλεί το φως του στα μάτια;

Μόνο αν μπεις στην πορεία του φωτός.

image002.gif

Μην περιμένεις θαύματα όμως. Αν πρόκειται να είσαι σχεδόν μπροστά στον πίνακα, τότε πάλι θα υπάρχει πρόβλημα με τη σκιά και το φως θα σε ενοχλεί.

Απλά μπορείς να είσαι πολύ πιο κοντά στον πίνακα (ή οθόνη) σε σχέση με ένα "κανονικό" προβολέα χωρις τα προαναφερθέντα προβλήματα.

efelenia, τον benq 525st το παράγγειλες ή θα τον παραγγείλεις; Αν ναι απο πού;

Μου έβγαλε το λάδι και τελικά δεν τον βρήκα.

Δεν τον έχω παραγγείλει, ακόμη το ψάχνω γιατί γλυκοκοιτάω και τους epson αφού με τις βάσεις κτλ ανεβαίνει πολύ το κόστος και για τον benq.

Βασικά μέχρι στιγμής τον έχω δει από προσφορά σε πακέτα με τα διαδραστικά συστήματα που κοιτάω e-beam και mimio, από τις εταιρείες που τα αντιπροσωπεύουν στην Ελλάδα.

Αλλά εδώ
βλέπω πιο καλές τιμές. Δεν ξέρω βέβαια αν όντως υπάρχει σε αυτά τα καταστήματα.

Μου πρότειναν και τον BenQ MP515 ST, δεν ξέρω όμως αν είναι ανάλογος.

Αλλά τελικά το πρόβλημα είναι μπράτσα-βραχίονες-εγκατάσταση κτλ και όχι ο προτζεκτορ. Πολύ μπέρδεμα.

Κύριε Τρούσσα, με το παραπάνω μήνυμά σας και λόγω της προϊστορίας σας κερδίσατε infraction.

Δεν θα επιτρέψουμε να χαλάσετε την κουβέντα μας.

Αν επαναληφθεί θα βρεθείτε εκτός avclub.

κ.Γενικέ Διαχειριστή αποδέχομαι τη προειδοποιηση.
Νομίζω όμως οτι είναι πασιφανές οτι δεν είχα σκοπο την "Επιθετική Ειρωνεία" όπως μου προσαρτήσατε στο PM.

Δέχομαι οτι διακωμοδώ το μέλος που ψάχνει για τεχνογνωσία, shorth throw προβολέα, βάση, εγκατάσταση και μάλιστα ως επαγγελματική λύση (που σημαίνει ελληνιστή οτι "βγάζει χρήματα" με την επενδυση του) και θεωρεί οτι τα 1000€ είναι ένα τεραστιο νούμερο και δεν θέλει να πιαστεί "κορόιδο και να τα σκάσει", σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενα του.

κ. Γενικά πιστεύω οτι αυτή είναι πραγματικά η "επιθετική ειρωνεία" του θέματος και μαλιστα προς όλους μας. Και εξηγούμαι:

Το μέλος θα κάνει αμοιβόμενη εκπαίδευση στα παιδιά μας με οτι φθηνότερο τόσο σε υλικά αλλά και από στιβαρότητα εγκατάστασης-στήριξης.
Εύχομαι ο θεός να τα φυλάει, αφού θα επιλεχθεί πιθανότατα "ΜπαρμπαΜήτσος" και οχι κάποια εταιρία με γνώση, φυσικά μόνο και μόνο για το περιορισμό του κόστους.

Εξετάσατε κ.Γενικέ οτι πιθανότατα το δικό σας παιδί μπορεί να δέχεται την "μοντέρνα" εκπαίδευση του μέλους μας που θα τον ξεχωρίσει απο τον ανταγωνισμο;
Δεχεστε τη πιθανότητα οτι ενόσω εσεις απολαμβάνετε το απόγευμα σπίτι σας έχοντας τη πεποίθηση οτι το παιδί σας εκπαιδεύεται, τόσο αυτό όσο και ο άμοιρος επίσηςκαθηγητής θα βρίσκονται κάτω απο την "σίγουρη" στήριξη του προβολέα;

Δεν βρίσκετε κ.Γενικέ οτι τουλάχιστον στα εκπαιδευτικά υλικά της αμοιβόμενη εκπαιδευσης το Moto θα επρεπε να είναι more4sure και οχι less4more για την υγεία των παιδιών μας;

Για να συγκεκριμενοποιήσω περαιτέρω τις θέσεις μου είδατε πουθενά το μέλος μας να ρωτήσει με ποιον τρόπο επιτυγχάνεται βέλτιστη ή ασφαλέστερη στήριξη; Εγω τουλάχιστον δεν είδα.
Μόνο ερωτήσεις κόστους και φοβίες "μην πιαστεί κορόιδο". Τα γνωστά θέματα κ.Γενικέ.

Πιστεύω οτι πιθανότατα δεν εξετασατε καλά τα γραφόμενα όλων μας ή βιαστήκατε να με "προειδοποιήσετε" λόγω προγενέστερων μηνυμάτων μου.

Οσο για το μέλος με το ψευδώνυμο που απευθύνθηκε σε μένα νομίζοντας οτι τον κοροιδεύω, εφόσον εξετάσει το σημείο της θέσης του στο κοινωνικό μας ιστό, διαβασει τα ανωτέρω και ιδαίτερα την υπογραφή μου λαμβάνει την απαντήση που αναζητεί στη τελευταία φράση του.

Όποιος συζητάει για το κόστος είναι πάνω-κάτω ασυνείδητος επαγγελματίας και αδιάφορος για τη βλάβη που θα προκαλέσει στο κοινωνικό σύνολο.

Όταν συζητάμε για προβόλια των 2000 Ευρώ ή και λιγότερο (άκουσον, άκουσον...) καταστρέφουμε την κατηγορία και την υποβιβάζουμε σε επίπεδο φθηνοτζαμπατζίδικης κουβέντας. Όταν αναζητούν τα μέλη Data προβολέα, εμείς θα πρέπει να τα παραπέμπουμε στον RUNCO για ν' ανακαλύψουν τη μαγεία του led και την ομορφιά που προσφέρουν τα 10000 Ευρώ.

Περιμένω με ανυπομονησία και έτερα συμπεράσματα...:popcorn::popcorn:

Άκου φίλε.

Ναι, όταν κάνω μια δουλειά κοιτάω να την κάνω όσο γίνεται καλύτερα και φυσικά απαιτώ να βγάλω λεφτά από αυτήν όπως όλοι σας. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογούμαι γι'αυτό.

Αν ήταν να βάλω να βάλω τον μπαρμπα-Μήτσο να μου κάνει την δουλειά θα το είχα ήδη κάνει, δεν θα έμπαινα εδώ μέσα να ρωτήσω εσένα τον και καλά γνώστη να μου πει συμβουλή.

Δεν ψάχνω εξοικονόμηση στην ασφάλεια αλλά στα κερατιάτικα. Κοινώς δεν μπορεί η μια εταιρεία να μου ζητάει 400 ευρώ εγκατάσταση, η άλλη 300 ευρώ και η άλλη δωρεάν. Κάποιος από όλους με κοροϊδεύει. Δεν μπορεί να μην υπάρχει μια αντικειμενική αξία.

Η ασφάλεια με απασχολεί περισσότερο από ότι φαντάζεσαι. Αν αυτό πέσει εμένα θα τρέχουν. Γι αυτό ρωτάω εσένα για να μου πεις, όχι να ειρωνεύεσαι και να θέτεις φιλοσοφικά ερωτήματα για την ασφάλεια του παιδιού σου.

Στην τελική αν υπάρχει κάτι ελληναράδικο σε όλα αυτά είναι το να κάθεσαι και να υπονοείς ότι εσύ έχεις την γνώση και να ειρωνεύεσαι εμάς που δεν ξέρουμε και να μας λες και ασυνειδήτους από πάνω. Αλλά πρόταση ...ουδεμία. Και ποιά είναι η έννοια αυτού του φόρουμ στην τελική;

Να ρωτάμε εμείς που δεν ξέρουμε ή να βαυκαλίζεσαι εσύ ότι ξέρεις;

Πρόταση δεν σε είδα να κάνεις.
Αν έχεις κάτι να προτείνεις πρότεινε το. Αν όχι, άσε κατά μέρος τα σχόλια για την επαγγελματική μου ευσυνειδησία.

efelenia σαν πολλά δεν ψάχνεις; Proj, βάση, διαδραστική tech.

Το wiimote σαν να μου φαίνεται λίγο βαρύ για σένα, θέλει διάβασμα δεν είναι δύσκολο. Πήγανε για 1 απο τα 2 έτοιμα, mimio ή το άλλο όπως το είπες.

Οι 2 short throw, benq mp525st & benq mp515st είναι και οι 2 καλοί με καλή φωτεινότητα μόνο που ο πρώτος είναι δυσεύρετος, ακριβότερος, και με ανάλυση 1024χ768 ενώ ό δεύτερος 800χ600. Δεν ξέρω πόσο θα σε επηρεάσει αυτή η ανάλυση, μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα μια που δεν θα κάνεις προβολή. Στείλε mail στην εταιρεία που θα αγοράσεις διαδραστικό (αν αποδέχονται το 800χ600) και μην ασχολείσαι άλλο.

Όσο για την βάση που δείχνεις, παρα είναι κοντά στον πίνακα, αν πχ είναι 1 μέτρο απόσταση, ο proj θα σου δώσει 55'' μόνο. Σου φτάνουν; Αν όχι πας σε βάση οροφής απ το πλαίσιο, έχει φτηνές, και αρκετά καλές και φτηνότερες απο αυτές που δείχνεις. Ρίξε μια ματιά. Πρόσεξε μόνο πόσο μακρυά θα είναι η βάση, θες ο proj na βρίσκεται στο πάνω μέρος του πίνακα.http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Projectors/Stands.htm

Προχώρα και μην χάνεσαι. Θα μας πεις τι έκανες τελικά και τι αποτελέσματα έχεις + και - όταν τελειώσεις, μας ενδιαφέρει.

PS. μην ασχολήσαι με τον κάθε πυροβολημένο

Last edited:
κ.Γενικέ Διαχειριστή αποδέχομαι τη προειδοποιηση.
Νομίζω όμως οτι είναι πασιφανές οτι δεν είχα σκοπο την "Επιθετική Ειρωνεία" όπως μου προσαρτήσατε στο PM.

Δέχομαι οτι διακωμοδώ το μέλος που ψάχνει για τεχνογνωσία, shorth throw προβολέα, βάση, εγκατάσταση και μάλιστα ως επαγγελματική λύση (που σημαίνει ελληνιστή οτι "βγάζει χρήματα" με την επενδυση του) και θεωρεί οτι τα 1000 είναι ένα τεραστιο νούμερο και δεν θέλει να πιαστεί "κορόιδο και να τα σκάσει", σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενα του.

κ. Γενικά πιστεύω οτι αυτή είναι πραγματικά η "επιθετική ειρωνεία" του θέματος και μαλιστα προς όλους μας. Και εξηγούμαι:

Το μέλος θα κάνει αμοιβόμενη εκπαίδευση στα παιδιά μας με οτι φθηνότερο τόσο σε υλικά αλλά και από στιβαρότητα εγκατάστασης-στήριξης.
Εύχομαι ο θεός να τα φυλάει, αφού θα επιλεχθεί πιθανότατα "ΜπαρμπαΜήτσος" και οχι κάποια εταιρία με γνώση, φυσικά μόνο και μόνο για το περιορισμό του κόστους.

Εξετάσατε κ.Γενικέ οτι πιθανότατα το δικό σας παιδί μπορεί να δέχεται την "μοντέρνα" εκπαίδευση του μέλους μας που θα τον ξεχωρίσει απο τον ανταγωνισμο;
Δεχεστε τη πιθανότητα οτι ενόσω εσεις απολαμβάνετε το απόγευμα σπίτι σας έχοντας τη πεποίθηση οτι το παιδί σας εκπαιδεύεται, τόσο αυτό όσο και ο άμοιρος επίσηςκαθηγητής θα βρίσκονται κάτω απο την "σίγουρη" στήριξη του προβολέα;

Δεν βρίσκετε κ.Γενικέ οτι τουλάχιστον στα εκπαιδευτικά υλικά της αμοιβόμενη εκπαιδευσης το Moto θα επρεπε να είναι more4sure και οχι less4more για την υγεία των παιδιών μας;

Για να συγκεκριμενοποιήσω περαιτέρω τις θέσεις μου είδατε πουθενά το μέλος μας να ρωτήσει με ποιον τρόπο επιτυγχάνεται βέλτιστη ή ασφαλέστερη στήριξη; Εγω τουλάχιστον δεν είδα.
Μόνο ερωτήσεις κόστους και φοβίες "μην πιαστεί κορόιδο". Τα γνωστά θέματα κ.Γενικέ.

Πιστεύω οτι πιθανότατα δεν εξετασατε καλά τα γραφόμενα όλων μας ή βιαστήκατε να με "προειδοποιήσετε" λόγω προγενέστερων μηνυμάτων μου.

Οσο για το μέλος με το ψευδώνυμο που απευθύνθηκε σε μένα νομίζοντας οτι τον κοροιδεύω, εφόσον εξετάσει το σημείο της θέσης του στο κοινωνικό μας ιστό, διαβασει τα ανωτέρω και ιδαίτερα την υπογραφή μου λαμβάνει την απαντήση που αναζητεί στη τελευταία φράση του.

Διακρίνω διάχυτη εμπάθεια στα γραπτά σας. Δεν πειράζει. Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο.

Ο ρόλος που έχετε διαλέξει στην παρούσα κατηγορία είναι προφανής από τα γραπτά σας.

Ο δικός μου ρόλος αντίστοιχα.

Στο παραπάνω κείμενο βλέπω μια συλλογή από εικασίες, υποθέσεις, λογικά άλματα, και λοιπά φτηνά επιχειρήματα που σκοπό έχουν να συγκαλύψουν το γεγονός του ότι το μήνυμά σας ήταν επιεικώς απαράδεκτο.

Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω στα παραπάνω γραπτά του Γιάννη και της efelenia.

Ελπίζω σε ουσιαστική συμμετοχή και προσφορά από εσάς στην κατηγορία μας στο μέλλον.

Διαφορετικά, καλύτερα απλά να διαβάζετε.

Όσο για το πόσο θα σε τυφλώνει δεν γνωρίζω, θα το κάνω εγώ στις επόμενες μέρες και θα σου πω αν τυφλώνομαι. (Δεν νομίζω)

Oi 2 proj που ανέφερες έχουν hdmi. Αν το pc/laptop σύνδεσης έχει DVI/HDMI να το συνδέσεις απο εκεί το προβλεπόμενο καλώδιο. hdmi-hdmi ή dvi-hdmi

Δεν νομίζω αγαπητε Super Moderator οτι εθεσα θέμα κινηματογραφικής εικόνας, LED και Runco στο θέμα διαδραστικού πίνακα.
Βρήκατε κάτι εσείς ή μήπως υπονοείτε κάτι;
Παρακαλώ μιλήστε ελεύθερα!

Ως συμπέρασμα που αναζητήτε στο μήνυμα σας, γιατι να μην λάβετε τη παρότρυνση´μου να αλλάξετε PM με το μέλος μας για να εγγραφεί το παιδί σας στη σχολή του;

Ιδαίτερα κατόπιν της δήλωσης σας -που μάλλον ειρωνικώς δέχεστε οτι συμφωνείτε- "Όποιος συζητάει για το κόστος είναι πάνω-κάτω ασυνείδητος επαγγελματίας και αδιάφορος για τη βλάβη που θα προκαλέσει στο κοινωνικό σύνολο."

Φίλε, ελπίζω να μην τα λες σοβαρά όλα αυτά.

Το χιούμορ σου είναι γελοίο όπως και στο θέμα ασφάλειας που έθεσες είναι ακόμα ποιο γελοίο. Όποιος βιδώσει καλά τα 4 upat στο ταβάνι και τα παξιμάδια στον proj, δεν διατρέχει τίποτα, ανεξαρτήτως βάσης. Η εγκατάσταση μετράει

Κακώς ασχολούμαι μαζί σου, ελπίζω να είμαι ο τελευταίος.

Last edited: