Διαφημιστικός ιός...

Συγγνώμη που επαναλαμβάνομαι, αλλά τονίζω πως το συγκεκριμένο spyware το καθάρισα με το spybot. Εγκατέστησέ το, κάνε update και μετά επέλεξε "εξέταση και καθαρισμός". Μπορεί να σε πρήξει με διάφορα μηνύματα (εσύ θα αποδέχεσαι όσα θα σου προτείνει το πρόγραμμα). Αν κολλήσεις κάπου αν μπορέσω θα σε βοηθήσω.

και επαναλαμβάνω και εγώ. το ότι δεν έχεις ενδείξεις ότι δεν λειτουργεί δεν σημαίνει ότι απεγκαταστάθηκε. Ψάξτε το......

Με τη βοηθεια του φίλου μου ΝΙΧ που βρηκε αυτη τη σελιδα

http://www.bleepingcomputer.com/forums/topic18610.html

κατεβασα το συγκεκριμενο προγραμμα και φαινεται σα να βρηκε κατι... 4 αρχεια DLL τα οποια σε δυο δοσεις τα εσβησε απο το πισι.

Μετα απο το reboot ομως βγηκε μηνυμα οτι ηταν απενεργοποιημενες οι αναβαθμισεις των windows, δε θυμαμαι να τις ειχα απενεργοποιησει εγω.
Ενεργοποιωντας τις, βρηκε 7 αναβαθμισεις μεταξυ των οποιων και μια που ελεγχει για ιους ή κατι τετοιο.

Στο δευτερο reboot λοιπον εκανε εναν ελεγχο το windows και εγραψε οτι βρηκε και απομακρυνε τον εν λογω ιο (virtu).

Συνολικα απομακρυνθηκαν 4 αρχεια DLL απο τα αντιικα, ωστοσο τωρα, ανοιγοντας τον υπολογιστη μου βγαινουν 2 πινακακια οτι δεν βρισκει και δεν μπορει να φορτωσει 2 αρχεια DLL. Δεν διαπιστωσα κανενα λειτουργικο ομως προβλημα, παρακαμπτοντας τα...

Συν του οτι τωρα που κοιταω, δεν βλεπω και τα ενοχλητικα banner... ίσως το vundoFix να εκανε δουλεια, ισως να την παραεκανε καλα... θα δειξει...

Συγγνώμη που επαναλαμβάνομαι, αλλά τονίζω πως το συγκεκριμένο spyware το καθάρισα με το spybot. Εγκατέστησέ το, κάνε update και μετά επέλεξε "εξέταση και καθαρισμός". Μπορεί να σε πρήξει με διάφορα μηνύματα (εσύ θα αποδέχεσαι όσα θα σου προτείνει το πρόγραμμα). Αν κολλήσεις κάπου αν μπορέσω θα σε βοηθήσω.

Το δοκιμασα κι αυτο... για την ακριβεια ενω κατεβασα το spybot, οταν εγκατασταθηκε μου το εβγαζε ως spysweeper...

Τρεχοντας το, εβρισκε κατι ιους, αλλα δεν ειχε αποτελεσμα στον συγκεκριμενο.

Το εχω κρατημενο ομως οποτε θα το ξαναδοκιμασω.

και επαναλαμβάνω και εγώ. το ότι δεν έχεις ενδείξεις ότι δεν λειτουργεί δεν σημαίνει ότι απεγκαταστάθηκε. Ψάξτε το......

Το προβλημα ειναι οτι με τοσα Banner πλεον σε ολες σχεδον τις σελιδες δεν ξερεις τι ειναι κανονικο και τι οχι...

Re: Απάντηση: Διαφημιστικός ιός...

Προσωπικά πάντως, πάντα κάτι τέτοιες ιστορίες, όσο και αν βαριόμουνα, μου έδιναν αφορμή για ένα format...

Δύσκολο να μείνεις χωρίς κουσούρια...

Η πιο σωστη αλλα και... χρονοβορα λυση. :grandpa:

Λοιπόν φένεται να καθάρισες. Ωραία. Τώρα, αυτά που σου βγάζει στην έναρξη του υπολογιστή μην σε ανησυχούν και πολύ. Είναι υπολλείμματα του ιού, μάλλον ακίνδυνα που μπορείς εύκολα να ξεφορτωθείς. Πήγαινε στο "Εκτέλεση" (ή Run αν έχεις αγγλικά) και δώσε την εντολή msconfig (enter). Στην καρτέλα που σου βγάζει επιλέγεις το "εκκίνηση" και στην λίστα που θα ανοίξει βρίσκεις τα dll που ψάχνει όταν ξεκινάει το pc και ξετσεκάρισέ τα. Κάνε επανεκκίνηση και μάλλον ...τελείωσες. ( Ίσως σε ρωτήσει όταν επανεκκινήσει αν θέλεις να διατηρηθούν οι αλλαγές που έκανες στο μενού εκκίνησης, θα πεις ναι "χωρίς εμφάνιση του μηνύματος ξανά"). Αυτά.

Σωστός... mmoukiou:grinning-smiley-043

Εκανα ακριβως αυτα που ειπες και ξεκιναει κανονικα και δεν δειχνει να εχει προβλημα.

Το φορματ ομως δεν εφυγε ακομα απο το μυαλο μου.

Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια.-bye--bye-

PS...απο ολα εκεινα τα προγραμματα που τρεχουν κατα την εκκινηση μπορω να σβυσω και τιποτε αλλο? Ολα χρειαζονται? Ειχε κατι αρχεια απο παλιους εκτυπωτες, απο το Nero (το οποιο εχω απεγκαταστησει) τα οποια και εσβυσα, αλλα παλι εμειναν καμμια 20ρια. Να δοκιμασω να τα σβυσω η να μη μπλεξω παραπανω? :grandpa:

...απο ολα εκεινα τα προγραμματα που τρεχουν κατα την εκκινηση μπορω να σβυσω και τιποτε αλλο? Ολα χρειαζονται? Ειχε κατι αρχεια απο παλιους εκτυπωτες, απο το Nero (το οποιο εχω απεγκαταστησει) τα οποια και εσβυσα, αλλα παλι εμειναν καμμια 20ρια. Να δοκιμασω να τα σβυσω η να μη μπλεξω παραπανω? :grandpa:

Μπορείς να απενεργοποιήσεις ότι δεν αφορά το λειτουργικό και τους drivers. Αλλά κάποια προγράμματα π.χ. antivirus,firewall ή κάποιο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς ίσως να μην λειτουργήσει σωστά αν το απενεργοποιήσεις. Οπότε, αν δεν είσαι σίγουρος και αν δεν έχεις ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην εκκίνηση μην τα πειράζεις.
Όσο αφορά την εικόνα που έστειλες, δεν καταλαβαίνω... Υπάρχει ακόμα πρόβλημα?

Όσο αφορά την εικόνα που έστειλες, δεν καταλαβαίνω... Υπάρχει ακόμα πρόβλημα?

Όχι, κανενα προβλημα, απλα εστειλα τα προγραμματα που τρεχουν, μηπως ξερεις κανενα οτι ειναι αχρηστο και μπορω να το σβυσω αφοβα...

Αλλα μαλλον δε θα το πειραξω αφου -οπως λες κι εσυ- δεν εχω τωρα καποιο ιδιαιτερο προβλημα.