Διαφορά από σε SD σε ΗD ...

Επαναλαμβάνω αν σας ρώταγα αν είναι καλύτερο το στέρεο ή το 5.1 θα με ρωτάγατε τι εννοώ ; Για ποιό μηχάνημα και σε τι συνδυασμό πηγής και ηχείων; :)

Σαφώς...

Εγώ, άμα σε ρωτούσα αν είναι καλύτερο το βουνό ή η θάλασσα, δε θα με ρωτούσες τι εννοώ;;;

Εκτός και αν ζητάς προσωπικό γούστο...

Επίσης, φιλικά...

Σαφώς...

Εγώ, άμα σε ρωτούσα αν είναι καλύτερο το βουνό ή η θάλασσα, δε θα με ρωτούσες τι εννοώ;;;

Εκτός και αν ζητάς προσωπικό γούστο...

Επίσης, φιλικά...

Zeb αν διαβάσεις το αρχικό post θα δεις να γράφω " την αίσθηση που αποκομίζεις" οπότε σαφώς και περιμένω προσωπική εκτίμηση.

Όπως ωραιότατα μου απάντησε Άμεσα ο Δημήτρης κατά την δική του εκτίμηση.

Δεν θέλω να δημιουργήσω έριδα ανάμεσα μας απλά συζήτηση κάνουμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Διαφορά από σε SD σε ΗD ...

Όσο το κρατάς θα ταξιδεύει μαζί σου

Επειδη δεν μου πηρε πολυ χρονο να διαβασω ολα σου τα μηνυματα απο το Σεπτεμβριο και μετα που μας βρηκες, θα σταματησω εδω.
Ισως με τον καιρο να καταλαβεις τι υφους ανθρωποι ειναι μαζεμενοι εδω μεσα και το τι κανουν.

Καλες γιορτες και καλη συνεχεια σου ευχομαι !

Σε ποια μετάβαση θα λέγατε ότι είναι ευδιάκριτη η μεγαλύτερη διαφορά σε

ποιότητα εικόνας τεχνολογικά και ειδικότερα στην αίσθηση που αποκομίζεις.

Από 480 σε 720 ή από 720 σε 1080 ;; Χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τα p/i Που νομίζω ότι η διαφορά θα είναι πολύ μικρή

Με την τεραστια εμπειρια που εχω αποκομισει τα τελευταια 21 χρονια στον χωρο των προβολεων, κατηγορηματικα απαντω στην ερωτηση σου, απο 480 σε 720._

Zeb αν διαβάσεις το αρχικό post θα δεις να γράφω " την αίσθηση που αποκομίζεις" οπότε σαφώς και περιμένω προσωπική εκτίμηση.

Όπως ωραιότατα μου απάντησε Άμεσα ο Δημήτρης κατά την δική του εκτίμηση.

Δεν θέλω να δημιουργήσω έριδα ανάμεσα μας απλά συζήτηση κάνουμε.

Επειδή όμως αναφέρθηκες και στο "τεχνολογικό" κομμάτι, νομίζω πως η ερώτησή σου χρειαζόταν περισσότερο ανάλυση. Δε νομίζω να περίμενες να πάρεις απαντήσεις 720->1080 και 480->720, ξερές...

Ήθελες να δεις κάτω από ποιες συνθήκες, με τη βοήθεια ποιων μέσων και με βάση ποιων κριτηρίων υπερτερεί η μία μετατροπή της άλλης και σε ποια σημεία...

Επειδή λοιπόν το θέμα είναι πολύ μεγάλο και εξαρτάται από πολλά στοιχεία, γι αυτό και τα παιδιά επέλεξαν να εκμαιεύσουν τι ήθελες ακριβώς να διαπιστώσεις για να σου δώσουν τις σωστότερες πληροφορίες και να μη σε αποπροσανατολίσουν από το ζητούμενό σου... Ο Δημήτρης πέτυχε διάνα με την απάντησή του... Αλλά θα μπορούσες να ζητούσες χίλια άλλα πράγματα...

Χαίρομαι πάντως που το ερώτημά σου απαντήθηκε επιτυχώς...

-bye-

Με την τεραστια εμπειρια που εχω αποκομισει τα τελευταια 21 χρονια στον χωρο των προβολεων, κατηγορηματικα απαντω στην ερωτηση σου, απο 480 σε 720._

Είσαι θεός.. Είσαι τεράστιος... Είσαι ο ........ ΡΑΜΠΟ!!!

:worshippy::worshippy::worshippy::worshippy:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Διαφορά από σε SD σε ΗD ...

Τώρα μιλάμε,

Όχι δεν με ενδιαφέρει η απόδοση κάποιου συγκεκριμένου μηχανήματος.

Επί του προκειμένου είμαι από καιρό σε αναζήτηση 720p προτζέκτορα και έχω καταλήξει στο Sony aw15.

Θα δω μεγαλύτερη διαφορά από το standard definition που βλέπω τώρα, όταν προβάλω 720p σήμα στο Sony

ή

Θα δω μεγαλύτερη αργότερα αν πάω από Sony aw15 και σήμα 720p σε προβολέα native 1080p και σήμα 1080p;

Δηλαδή θα δώσεις σήμα 480 ή 576 upscaled στα 720 στον Sony;
Σε αυτήν την περίπτωση εγώ νομίζω ότι το άλμα σε 1080 σήμα σε 1080 προβολέα θα είναι μεγαλύτερο. Αν μιλούσες για αυθεντικό σήμα 720 (π.χ. από internet) θα ήταν αλλιώς.
Και μία χρήσιμη πληροφορία: Σε τι απόσταση και μέγεθος οθόνης θα βλέπεις;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Διαφορά από σε SD σε ΗD ...

Επειδη δεν μου πηρε πολυ χρονο να διαβασω ολα σου τα μηνυματα απο το Σεπτεμβριο και μετα που μας βρηκες, θα σταματησω εδω.
Ισως με τον καιρο να καταλαβεις τι υφους ανθρωποι ειναι μαζεμενοι εδω μεσα και το τι κανουν.

Καλες γιορτες και καλη συνεχεια σου ευχομαι !

Οι προσωπικές επιθέσεις δεν είναι του στυλ μου αλλά και των περισσοτέρων από εδώ μέσα από όσο έχω διαγνώσει αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που είμαι στην παρέα σας. ( 4 μήνες)

Το ότι το πλήθος των Post μου δεν είναι συγκρίσιμα με τα δικά σου ή ακόμα αν θέλεις συγκρίσιμα με άλλων που βρίσκονται το ίδιο χρονικό διάστημα με εμένα δεν είναι αντικείμενο χλευασμού ούτε καν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μειωτικά για το πρόσωπο μου. Αν το νομίζεις έχει καλώς

Καλές γιορτές και σε εσένα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Διαφορά από σε SD σε ΗD ...

Δηλαδή θα δώσεις σήμα 480 ή 576 upscaled στα 720 στον Sony;
Σε αυτήν την περίπτωση εγώ νομίζω ότι το άλμα σε 1080 σήμα σε 1080 προβολέα θα είναι μεγαλύτερο. Αν μιλούσες για αυθεντικό σήμα 720 (π.χ. από internet) θα ήταν αλλιώς.
Και μία χρήσιμη πληροφορία: Σε τι απόσταση και μέγεθος οθόνης θα βλέπεις;

Σαφώς και θα είναι μεγαλύτερο το άλμα από SD σε FULL HD

αλλά το ερώτημα ήταν ως εξής από Sd σε hd ready και από hd ready σε Full HD

E από καμιά 3αρα μέτρα ... 80''

Από τη στιγμή που το αρχικό σήμα είναι SD, πιστεύω ότι το δεύτερο άλμα θα είναι μεγαλύτερο.

Δηλαδή το άλμα από (SD σήμα σε SD display) σε (SD σήμα σε 720 display) είναι μικρότερο από (SD σήμα σε 720 display) σε (1080 σήμα σε 1080 display), με την προϋπόθεση ότι βλέπεις μεγάλη εικόνα! Αν βλέπεις 96" από 6 μέτρα δεν...

Last edited:

Οι προσωπικές επιθέσεις δεν είναι του στυλ μου αλλά και των περισσοτέρων από εδώ μέσα από όσο έχω διαγνώσει αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που είμαι στην παρέα σας. ( 4 μήνες)

Το ότι το πλήθος των Post μου δεν είναι συγκρίσιμα με τα δικά σου ή ακόμα αν θέλεις συγκρίσιμα με άλλων που βρίσκονται το ίδιο χρονικό διάστημα με εμένα δεν είναι αντικείμενο χλευασμού ούτε καν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μειωτικά για το πρόσωπο μου. Αν το νομίζεις έχει καλώς

Καλές γιορτές και σε εσένα.

Oχι στην παρεα σας φιλε woodpecker, αλλα στην παρεα μας
:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Διαφορά από σε SD σε ΗD ...

Από τη στιγμή που το αρχικό σήμα είναι SD, πιστεύω ότι το δεύτερο άλμα θα είναι μεγαλύτερο.

Δηλαδή το άλμα από (SD σήμα σε SD display) σε (SD σήμα σε 720 display) είναι μικρότερο από (SD σήμα σε 720 display) σε (1080 σήμα σε 1080 display), με την προϋπόθεση ότι βλέπεις μεγάλη εικόνα! Αν βλέπεις 96" από 6 μέτρα δεν...

Η ερώτηση είναι ως εξής

(SD σήμα σε SD display) σε (720 σήμα σε 720 display)

ή

(720 σήμα σε 720 display) σε (1080 σήμα σε 1080 display)

ή αλλιώς διατυπωμένη ..μην πάρω προβολέα 720 native και αρχικώς συγκινηθώ με την φοβερή εικόνα που του προβάλω 720

και μετά από 2 μέρες δω 1080 προβολέα με σήμα 1080 και πω αυτή μάλιστα είναι διαφορά στην ποιότητα...

Αν είναι να πάρω κατευθείαν 1080p προβολέα

Oχι στην παρεα σας φιλε woodpecker, αλλα στην παρεα μας
:grinning-smiley-043

Ευχαριστώ πολύ, έτσι αισθάνομαι και εγώ !!:ADFADF1:

Αλλα γραφεις ομως, στην περιπτωση που δε με "δουλευεις" .
:ADFADF1:

Συντακτικά στέκει καλύτερα και για αυτό το έγραψα έτσι, " στην παρέα σας " .

Υπήρχατε πριν σας γνωρίσω οπότε στην παρέα σας μπήκα...

Δεν σε δουλεύω ! γιατί τόση καχυποψία..

Από όσο ξέρω, αυθεντικό 720 σήμα μπορείς να πάρεις μόνο από ταινίες στο internet. Εσύ μάλλον αναφέρεσαι σε DVD, οπότε μιλάμε για 480/576 upscaled σε 720. Δεν είναι το ίδιο με το αυθεντικό. Για αυτό πιστεύω ότι το δεύτερο θα είναι πιο μεγάλο βήμα. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι αξίζει να πας κατευθείαν σε 1080 προβολέα - προφανώς συνοδευόμενο από HD πηγή.

Re: Απάντηση: Διαφορά από σε SD σε ΗD ...

Από όσο ξέρω, αυθεντικό 720 σήμα μπορείς να πάρεις μόνο από ταινίες στο internet. Εσύ μάλλον αναφέρεσαι σε DVD, οπότε μιλάμε για 480/576 upscaled σε 720. Δεν είναι το ίδιο με το αυθεντικό. Για αυτό πιστεύω ότι το δεύτερο θα είναι πιο μεγάλο βήμα. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι αξίζει να πας κατευθείαν σε 1080 προβολέα - προφανώς συνοδευόμενο από HD πηγή.

Αγαπητέ Lepton σωστά ξέρεις. Ναι στο Internet αναφέρομαι !