Διαφορά εξωτερικού media player και ενσωματωμένου σε home cinema

heavenb

New member
20 October 2007
28
Εχω στην κατοχή μου το home cinema LG HB 405 SU και την τηλεόραση LG 50PK550 τα οποία διαθέτουν και τα δύο ενσωματωμένα media player.Της τηλεόρασης έχει λίγο καλύτερο μενού αλλά επειδή με ενδιαφέρει να βγάζει ήχο dts έχω συνδέσει έναν εξωτερικό σκληρό στο home cinema.
Οι υπότιτλοι όμως που εμφανιζονται δεν μου αρέσουν και αυτός είναι ένας από τους λόγους που θέλω να αγοράσω συσκευή media player.
Εκτός από τους υπότιτλους και γενικά το καλύερο μενού θα μου προσφέρει κάτι άλλο ένας media player;
Σκέφτομαι να πάρω τον HIMEDIA 300A+
Πιστεύετε ότι είναι καλή επιλογή για την περίπτωση μου ή να πάω σε κάτι πιο ακριβό;

H TV που έχεις δεν μπορεί από την optical out να βγάλει το DTS προς το home cinema ?

από ότι βλέπω στο http://www.lg.com/gr/tv-audio-video/home-theater-system/LG-blu-ray-home-theater-system-HB405SU.jsp

το home cinema έχει

Είσοδος ήχου - Portable In Ναι
Έξοδος βίντεο - Σύνθετη (Composite) Ναι
Έξοδος βίντεο - Component Ναι
Είσοδος ήχου - Ομοαξονική Όχι
Είσοδος ήχου - Οπτική Ναι
HDMI - Έξοδος 1
HDMI - Είσοδος Όχι
Ethernet - RJ45 Ναι

Οπότε αυτό που θα πάρεις πρέπει να έχει optical έξοδο για να παίρνεις τον ήχο. Η εικόνα θα πάει κατευθείαν στην TV.

Ότι και να πάρεις δεν θα έχεις HD ήχο παρά το ότι το υποστηρίζει γιατί δεν έχει HDMI in.

H TV που έχεις δεν μπορεί από την optical out να βγάλει το DTS προς το home cinema ?

από ότι βλέπω στο http://www.lg.com/gr/tv-audio-video/home-theater-system/LG-blu-ray-home-theater-system-HB405SU.jsp

το home cinema έχει

HDMI - Έξοδος 1
HDMI - Είσοδος Όχι
Ethernet - RJ45 Ναι

Οπότε αυτό που θα πάρεις πρέπει να έχει optical έξοδο για να παίρνεις τον ήχο. Η εικόνα θα πάει κατευθείαν στην TV.

Ότι και να πάρεις δεν θα έχεις HD ήχο παρά το ότι το υποστηρίζει γιατί δεν έχει HDMI in.

Εννοείς ότι δεν θα έχω ήχο dts απλά ο ήχος θα βγαίνει στερεοφωνικός και θα τον ακούω 5.1 ;

όχι

DTS θα έχεις.

DTS HD δεν θα έχεις. Το ανέφερα επειδή είδα ότι γενικά το home cinema υποστηρίζει HD ήχο (λογικά για blue ray που παίζει το ίδιο).

Έπρεπε να κοιτάξω για home cinema με HDMI είσοδο.
Με τα δικά μου δεδομένα θα αρκεστώ σε απλό dts.
Με το θέμα του media player τι κάνω;Εκτός από τον ήχο τι άλλο επιπλέον θα μου προσφέρει;Καλύτερο μενού και πιο όμορφοι υπότιτλοι είναι τα ζητούμενα.Και εύχρηστο τηλεκοντρόλ.

Ενδεχομένως να μη μπορεί να παίξει ιδιαίτερα βαριά 1080 mkv αρχεία η τηλεόραση σου. Αλλά από την άλλη δε σημαίνει ότι και το media player που θα πάρεις θα μπορεί να τα παίξει εκτός και αν σκάσεις αρκετά λεφτά.

Πλέον players των 100 ευρώ και λιγότερο κάνουν πολλά παραπάνω απο εναv player ενσωματωμένο Παίζουν άνετα οποιοδήποτε αρχείο απο σκληρό και πολλά φορμά
Δυνατότητες όπως HD ήχος , BD ISO , fonts , μετακινήσεις υποτίτλων , media info -sheets δεν τις βρίσκεις εύκολα σε TV ή Home Cinema

Τα ακριβά media players απο την άλλη κάνουν πράγματα που πρέπει με ενα htpc να ιδρώσεις να τα στήσεις

το home cinema έχει

HDMI - Έξοδος 1
HDMI - Είσοδος Όχι
Ethernet - RJ45 Ναι

για να καταλαβω και εγω ο αρχαριος
αν συνδεσει τον player(πχ HIMEDIA) με HDMI to TV και optical απο player σε home cinema θα εχει ολα τα φορματ ηχου που μπορει να 'βγαλει' το HIMEDIA?

ποια ειναι η προτιμητεα συνδεσμολογια οταν εχουμε player-TV-home cinema?

την κωδικοποιηση ηχου την κανει ο player ή ο ενισχυτης του home cinema?αν το homecinema δεν βγαζει dts θα αναλαμβανει τον ηχο ο player ή δεν γινεται αυτο?

για να καταλάβω και εγώ ο αρχάριος
αν συνδέσει τον player(πχ HIMEDIA) με HDMI to TV και optical από player σε home cinema θα έχει όλα τα φορματ ήχου που μπορεί να 'βγάλει' το HIMEDIA?

όχι αφού από optical δεν περνάνε τα HD audio formats.

ποια είναι η προτιμητέα συνδεσμολογία όταν έχουμε player-TV-home cinema?

την κωδικοποίηση ήχου την κάνει ο player ή ο ενισχυτή του home cinema?αν το homecinema δεν βγάζει dts θα αναλαμβάνει τον ήχο ο player ή δεν γίνεται αυτό?

Αν τα θέλουμε όλα σωστά (τουλάχιστον με τις γνώσεις μου) πρέπει να έχουμε player με HDMI με ενισχυτή και ενισχυτή με hdmi με TV (και ο ενισχυτής να υποστηρίζει τα HD audio formats.

Αν το home cinema δεν υποστηρίζει ούτε DTS τότε αναγκαστικά την δουλειά θα πρέπει να την κάνει ο player και σου αρκεί και η οπτική (αλλά λογικά δεν θα έχεις 5.1 γιατί ο player θα στο κάνει stereo (αν το υποστηρίζει και αυτό)).

Last edited:
thanks k.m.

οποτε στην αναζητηση set home cinema,περα απο τα φορματ ηχου dts,dts-hd που θα πρεπει να υποστηριζει,θα πρεπει να εχει κ τουλαχιστον 2 hdmi ωστε να μπορω να 'ακουσω' dts-hd ...?

thanks k.m.

οποτε στην αναζητηση set home cinema,περα απο τα φορματ ηχου dts,dts-hd που θα πρεπει να υποστηριζει,θα πρεπει να εχει κ τουλαχιστον 2 hdmi ωστε να μπορω να 'ακουσω' dts-hd ...?

Για dts-hd το argument δεν είναι αυτό. Οι 2 hdmi προυποθέτουν 1 είσοδο και 1 έξοδο . Εάν όμως αναζητήσεις ενισχυτή που να υποστηρίζει dts-hd το argument σου είναι πλέον πόσες εισόδους θα έχει περισσότερες από 1 . Από αυτό θα εξαρτάται ακόμα και το κόστος του......