Διαφορα στην ποιοτητα εικονας

Kostionalist

Established Member
29 July 2009
195
ΧΑΝΤΗΙ
Γεια σε ολους. Μολις εγινα μελος

Υπαρχει μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα εικονας μεταξυ της philips 9617 32" και της Pioneer PDP-LX5090?
Ξερω οτι η Pioneer PDP-LX5090 ειναι πολυ καλυτερη, αλλα θα ηελα να δω αμα αξιζει να δωσω 2000 ευρω μονο και μονο για καλυτερη ποιοτητα εικονας...
Η philips 9617 32" ειναι η τηλεοραση που εχω. Μπορειτε να το ψαξετε λιγο και να μου πειτε?

ευχαριστω

οχι. θελω απλως να δο ΠΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ειναι...
αν την Pioneer PDP-LX5090 την βαθμολογεις με 100, ποσο βαζεις την philips 9617?
(στην ποιοτητα εικονας)

Υπάρχει 9617; Μήπως εννοείς την 9618 CRT;

Αν βλέπεις μόνο τηλεοπτικό, η pionner δεν έχει να προσθέσει κάτι. Αλλά για οτιδήποτε υψηλής ανάλυσης τα πράγματα αλλάζουν...

Υπάρχει 9617; Μήπως εννοείς την 9618 CRT;

Αν βλέπεις μόνο τηλεοπτικό, η pionner δεν έχει να προσθέσει κάτι. Αλλά για οτιδήποτε υψηλής ανάλυσης τα πράγματα αλλάζουν...

ειναι philips 9617 32"

ειναι philips 9617 32"

Οι 9617 & 18 ειναι εκπληκτικες τηλεορασεις με φανταστικο τηλεοπτικο σημα.
Η εικονα των lcd και plasma ειναι διαφορετικη προς το καλυτερο βεβαια αλλα εφοσων τηις ταισεις με σημα υψηλης ευκρινειας.
Στο τηλεοπτικο σημα οι συνηθως οι lcd εχουν πολυ καλη ποιοτητα εικονας τηλεοπτικου σηματος το οποιο ομως υπολειπεται μιας πολυ καλης CRT.
Στο μεταξυ η 9618 (φανταζομαι και η 9617) αν και δεν φτανει σε ποιοτητα την εικονα ενος bluray σε HDTV εν τουτοις οταν συνδεθει με Svideo με ενα bluray δειχνει καταπληκτικα. Αυτο που κανει η τηλεοραση (δεν εχω κξαταλαβει πως κανει ανιχνευση του εισερχομενου σηματος) ειναι μολις δεχτει σημα απο την svideo υποδοχη της στην οποια εχουμε συνδεσει ενα BR αυτοματα αλλαζει απο pixel plus σε διπλασιασμο γραμμων. Τωρα γιατι δεν γινεται το ιδιο οταν στην svideo συνδεσουμε ενα video svhs δεν εχω καταλαβει αλλα ειναι γεγονος. Μπορεις να το δοκιμασεις.
Νικος

Εγώ πάλι θα φανταζόμουν ότι την καλύτερη εικόνα θα την έπαιρνε κανείς μέσω scart rgb, η ποιοτικότερη σύνδεση που έχει η 9618...
Το σήμα s-video είναι ποιοτικά χειρότερο, δεν είναι;

από component βασικά θα πάρει την καλύτερη εικόνα

η σειρά από το ποιοτικότερο προς χειρότερο είναι

Component -> RGB Scart -> Svideo -> Composite

Εγώ πάλι θα φανταζόμουν ότι την καλύτερη εικόνα θα την έπαιρνε κανείς μέσω scart rgb, η ποιοτικότερη σύνδεση που έχει η 9618...
Το σήμα s-video είναι ποιοτικά χειρότερο, δεν είναι;

Σωστο η σειρα ειναι component-rgbscart-svideo-composite.
Οσα BR εχω δει ομως δεν εχουν εξοδο scart ενω ολα εχουν και composite & HDMI & svideo & composite. Επειδη μιλαμε για 9618 η οποια δεν εχει component εισοδο χρησιμοποιω την svideo. Το θεμα ειναι οτι με τον αυτοματο διπλασιασμο γραμμων που επιλεγει η τηλεοραση η εικονα ειναι απλα καταπληκτικη. Οσοι εχετε την 9618 και BR δοκιμαστε το και θα με θυμηθειτε.
Νικος

Last edited:
Απάντηση: Re: Διαφορα στην ποιοτητα εικονας

αρα τι μου προτεινεται? να παρω την PIONEER 5090?

αν θελεις να βλεπεις τα καινουργια φορμα υψηλης ευκρινειας ματροσκες Μπλου ρευ .... ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ !

αν ειναι να βλεπεις τηλεοπτικες εκπομπες και σειρες δεν λεει να δωσεις τοσα λεφτα !
αν θελεις να βλεπεις απλα τηλεοπτικο σημα σε ποιο μεγαλες ιντζες υπαρχουν και πολυ φτηνοτερες !

αρα τι μου προτεινεται? να παρω την PIONEER 5090?

Σαφως σε εικονα HD δεν υπαρχει συγκριση. Εφοσων εχεις κατασταλλαξει στην PIONEER go for it.
Νικος

Μια τελευταια ερωτηση...

Ξερετε που να βρω ενα αξιοπιστο site για να την αγορασω?(αν γινεται και λιγο οικονομικο)
Υπαρχει στον ΚΟΤΣΟΒΟΛΟ?(μιας και ειναι διπλα μου το καταστημα)

Δεν ρωτάς στο pioneer center;

http://www.pioneercenter.gr/

Αν πας από εκεί, μάλλον μπορεί να την δεις και σε λειτουργία. Γενικά καλό είναι να διαλέξεις ένα μαγαζί που συνεργάζεται με την αντιπροσωπεία, αν θες να αποφύγεις παρα-εισαγωγή...

[Δεν έχω ψωνίσει από κει. Απλά σε κάποιες περιπτώσεις βλαβών κάλυψε τους πελάτες του άψογα από ότι γραφεί σε αυτό το φόρουμ...]

από component βασικά θα πάρει την καλύτερη εικόνα

η σειρά από το ποιοτικότερο προς χειρότερο είναι

Component -> RGB Scart -> Svideo -> Composite

Σωστό, αλλά η 9618 δεν έχει σχετική είσοδο...