ΔΙΑΦΟΡΑ Tannoy Arena System με Tannoy Arena Lite

geodjgk

New member
5 February 2008
13
ellada
καλημερα σε ολους , αν μπορει καποιος να μου πει την διαφορα μεταξυ αυτων των ηχειων ??? θα παρω ενα απο τα δυο για το σπιτι μου.........

Tα subwoofer είναι διαφορετικά αλλά στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους δεν βλέπω άλλες διαφορές πέρα από τις εισόδους τους. Tο sub τoυ Arena System σχεδιάστηκε για να ταιριάζει αισθητικά με τους δορυφόρους. Αν δεν σε ενδιαφέρει η αισθητική του sub, τότε καλύτερα να τα ακούσεις και τα δύο μήπως κάποιο από τα δύο ακούγεται καλύτερα. Μπορεί η διαφορά να είναι στον ήχο που βγάζουν (λόγω διαφοράς στο υλικό κατασκευής ή στο σχήμα), άσχετα αν έχουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά.

Τα ΑRΕΝΑ έχουν πολύ ανώτερο SUB από τα Lite (έτσι έχω διαβάσει σε ξένα site-δεν έχω ακούσει τα Lite) και αν η διαφορά είναι μικρή (νόμιζω πλάον 100-200€) αξίζει να πας για τα πρώτα.

Η διαφορά είναι στο sub και τα διχτάκια που τα Lite δεν έχουν.

Οι δορυφόροι δεν έχουν καμία διαφορά στον ήχο.

Το sub των Lite είναι το TS10 της Tannoy (στη συσκευασία των Lite υπάρχει το sub στην κανονική του συσκευασία) ενώ στα κανονικά το sub είναι περίπου όπως το TS300. 10'' 300W αμφότερα τα sub.

Το sub των arena είναι ένα κλικ πιο στιβαρό στις πολύ μεγάλες εντάσεις.
Ο ενισχυτής και το γούφερ των δύο sub είναι το ίδιο.
Το φινίρισμα είναι διαφορετικό.
To sub των Lite έχει επιπλέον εισο-εξόδους Balanced με φίλτρο υψηλών.

Μία η άλλη δηλαδή.

όχι ακριβώς..δηλαδή ναι αλλά υπό προυποθέσεις όχι ...εννοώ ότι για μένα που τα 200 διαφορά έχουν σημασία, το εξωτερικό περίβλημα αλουμινίου του sub των arena με αφήνει αδιάφορο αισθητικά-γιατί το sub κάπου σε μια γωνιά κρυμμένο θα είναι-, oi πολύ μεγάλες εντάσεις ποτέ δεν θα ακουστούν,αυτές οι balanced εσ/εξ. δεν ξέρω τι είναι αλλά καλύτερα να τις έχουμε, καταλήγω χαλαρά στο TS10...
αλήθεια αφού είναι ίδια τα γουφερ και ο ενισχυτής, η διαφορά στιβαρότητας λογικά προκύπτει από το περίβλημα αλουμινίου έναντι ξύλινης καμπίνας του TS10;
γιατί αν το επεκτείνουμε αυτό στα ηχεία τότε οι αλουμινένιοι κλωβοί των arena τα κάνουν καλύτερα από άλλα ξύλινα ηχεία όπως τα HTS100/200 της ίδιας εταιρίας;

Για το sub λίγο πολύ αυτό που λες ισχύει, για τα υπόλοιπα όμως όχι. Περισσότερο είναι θέμα βάρους της συνολικής κατασκευής, αλλά γενικότερα η διαφορά δεν είναι σημαντική. Τις εισο-εξόδους μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε σύστημα 2.1. Γενικότερα το TS10 είναι πιο ευέλικτο στη συνδεσιμότητα ενώ το sub των arena είναι πιο ευέλικτο στην τοποθέτηση. τοποθετείται με με τρείς διαφορετικούς τρόπους, τελείως όρθιο sidefire, όρθιο sidefire, ξαπλωτό upfire. To TS10 είναι downfire μόνο.
Τα arena είναι τελείως διαφορετικά ηχεία από τα HTS. Δεν τίθεται θέμα αν είναι καλύτερα από τα HTS. Είναι.