Διάφορες απορίες αρχάριου για iMac 21.5

yiannis-jap

New member
17 November 2009
48
kavala.gr
σημερα το πηρα τελικα :award: iMac 21.5 με 500 σκληρο αλλα με 6gb μνημη.λοιπων επειδη θελω ελληνικα πηγα να κατεβασω απο την rainbow και δεν ειχε ακομα για την εκδοση 10.6.2.τη λετε να κανω?να βαλω αυτα για το 10,6.1?ερχοντε φυσικα και αλλες ερωτησης γιατι ειναι το πρωτο apple.-bye-

Απάντηση: διαφορες αποριες αρχαριου για iMac 21.5

Να υποθέσω ότι μιλάς για εξελληνισμένο λειτουργικό, σωστά ;

Εγώ θα σου πρότεινα να μην βάλεις καμία έκδοση της Rainbow...

Δημιουργεί προβλήματα στον πηγαίο κώδικα του λειτουργικού...ή τέλος πάντων, δημιουργούσε σίγουρα τέτοια προβλήματα σε προηγούμενες εκδόσεις.

υγ: με γειά το θηρίο !!

ευχαριστω Μιχαλη :grinning-smiley-043για ελληνικα τη λες να κανω?ειναι τελειο αλλα θελει να το μαθω.ουτε αντιγραφη κειμενου δεν ξερω να κανω γιατι εχει ενα κλικ .:FSGSFGS4:παντος το ποντικακι φοβερη αισθηση.που θα βρω εναν γρηγορο οδηγο για πιο ευκολη μεταβαση απο windows-->mac?

Last edited:
Σκέψου ότι, ότι έκανες με το πλήκτρο ctrl στα windows, το κάνεις τώρα με το πλήκτρο command(μήλο - 2 πλήκτρα αριστερά&δεξιά από το spacebar).

Εγώ θα έλεγα να μην βάλεις ελληνικό λειτουργικό, να αφήσεις το αγγλικό-"μαμά".

Ελληνικές γραμματοσειρές έχεις ήδη, μπορείς να εγκαταστήσεις κ άλλες φυσικά, ακόμα κ από την Rainbow.

Ήδη γράφεις στα ελληνικά άλλωστε.

Re: Απάντηση: Διάφορες απορίες αρχάριου για iMac 21.5

Σκέψου ότι, ότι έκανες με το πλήκτρο ctrl στα windows, το κάνεις τώρα με το πλήκτρο command(μήλο - 2 πλήκτρα αριστερά&δεξιά από το spacebar).

Εγώ θα έλεγα να μην βάλεις ελληνικό λειτουργικό, να αφήσεις το αγγλικό-"μαμά".

Ελληνικές γραμματοσειρές έχεις ήδη, μπορείς να εγκαταστήσεις κ άλλες φυσικά, ακόμα κ από την Rainbow.

Ήδη γράφεις στα ελληνικά άλλωστε.

θα σε ακουσω προς το παρων και θα το αφησω ετσι .για κανενα οδηγο που ειπα πιο πανω μηπως ξερεις?

ααααα....είπα κ εγώ....:flipout:

Γιατί ετοιμαζόμουν να :violent-smiley-030: , αλλά το έσωσες....:a0210:

:flipout: πλάκα κάνω βέβαια !! :grinning-smiley-043

Δες κ τα βιντεάκια από την Apple κ φυσικά ότι θες ρωτάς ελεύθερα.

ok :flipout:αν και ασχολουμε λιγες ωρες οσο παει και τα γουσταρο πιο πολυ αλλη φαση τα mac !αυτο που ειχες πει οτι με μηλο και space αλλαζω γλωσα δεν μου το κανει.

Πιθανότατα να πρέπει να πας να κοιτάξεις τα πλήκτρα που έχει προεπιλέξει το λειτουργικό για την αλλαγή γλώσσας.

Θα πας system preferences, εκεί πρέπει να έχει keyboard, κ εκεί μια καρτέλλα με keyboard shortcuts.

Θα βρεις σχετική επιλογή για Change language ή κάπως έτσι.

Μπορείς να βάλεις ότι συνδυασμό σε βολεύει.

Για να λειτουργήσει με το Cmd + Space η αλλαγή του πληκτρολογίου,
νομίζω ότι πρέπει πρώτα να βγάλεις αυτόν τον συνδυασμό από το Spotlight που είναι default εφαρμοσμένο.

Αυτό γίνεται στο Preferences - Keybord & Mouse - Keyboard Shortcuts

Αποεπιλέγεις το Spotlight και επιλέγεις το Input Menu, όπως στην παραπάνω φώτο.

-bye-

Εισαι κορυφη .αν και ειναι διαφορετικα λιγο τα μενου σε εμενα ,το βρηκα το spotlight και το εκανα ευχαριστω πολυ φιλε!:SFGSFGSF:

Καλο ειναι να διαβαζουμε λιγο και τα υπολοιπα ποστ με θεματα απο mac os ... υπαρχουν εκει οι απαντησεις.

Εδω ας περιοριστουμε σε λεπτομερειες για το συγκεκριμενο μηχανημα, που πολλοι θα θελανε να μαθουνε.

Καλο ειναι να διαβαζουμε λιγο και τα υπολοιπα ποστ με θεματα απο mac os ... υπαρχουν εκει οι απαντησεις.

Εδω ας περιοριστουμε σε λεπτομερειες για το συγκεκριμενο μηχανημα, που πολλοι θα θελανε να μαθουνε.

εχω διαβασει αρκετα αλλα το θεμα το ανοιξα γιατι πρωτη φορα ασχολουμε με mac.και εχω αρκετες αποριες που για μερικους μπορει να ειναι και χαζες .σορυ Γιαννη.:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Διάφορες απορίες αρχάριου για iMac 21.5

απο messenger παιδια τη να βαλω?δουλευα πολυ το windows live mess στο στα windows . υπαρχει για mac?

Αν ψάξεις θα βρεις πολλές πληροφορίες στο φόρουμ.

Κοίτα πάντως για msn, adium κτλ.

Re: Απάντηση: Re: Διάφορες απορίες αρχάριου για iMac 21.5

no problem....
Περιμενουμε εντυπωσεις!:music-smiley-005:

ευχαριστω -bye-το μηχανημα ειναι τοσο αθοριβο που απορεις αν δουλευει παντος .ακομα και το vaio που γενικα δεν ακουγοντε αυτο με αφησε αφωνο:award:μολις το εβαλα για πρωτη φορα να δουλεψει απελπιστικα λιγο γιατι τα βρηκα ολα διαφορετηκα:bigcry:αλλα μετα απο κανα τριωρο μπηκα για τα καλα στο κλημα φυσικα με την βοηθεια των παιδιων εδω μεσα:idea:

Αν ψάξεις θα βρεις πολλές πληροφορίες στο φόρουμ.

Κοίτα πάντως για msn, adium κτλ.

Μηχανη εβαλα τελικα το windows (ιεροσυλος)messenger 7.5 και δουλευει τελεια.