Διαφορες iPad WiFi και iPad WiFi 3G

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Ποια ειναι η χρησιμοτητα της εκδοσης του 3G σε σχεση με το απλο WiFi.
Aφου τωρα με το wifi hotspot μεσω iPhone μπορεις να εχεις ιντερνετ παντου...

μια διαφορα που βρηκα ειναι οτι το 3G εχει GPS οποτε μπορεις να εχεις προγραμμα navigation, το οποιο ομως ηδη εχεις στο iphone απλα στο iPad εχεις μεγαλυτερη οθονη και ισως δεν βολευει κιόλας, για το αυτοκινητο.

υπαρχει καποια αλλη εφαρμογη/χρησιμοτητα του 3G;

Οχι, μονο το GPS.

Εγω παντως πηρα το 3G, γιατι οταν βγαινω απο Αθηνα , στα μερη που παω δεν πιανει η Cosmote που εχω στο iphone (και δε θελω ν αλλαξω) και αναγκαστικα θα παρω καρτοιντερνετ απο Vodafone για το ipad2 (που πιανει).

Το GPS δεν λειτουργεί χωρις καρτα 3G γιατι ειναι Αssisted GPS (δηλαδη δουλευει με συνδυασμό δορυφόρος και GSM) οποτε αν υπολογιζεις να παρεις το 3G χωρίς κάρτα απλα και μονο για το GPS τοτε δεν θα παιξει.

Το GPS δεν λειτουργεί χωρις καρτα 3G γιατι ειναι Αssisted GPS (δηλαδη δουλευει με συνδυασμό δορυφόρος και GSM) οποτε αν υπολογιζεις να παρεις το 3G χωρίς κάρτα απλα και μονο για το GPS τοτε δεν θα παιξει.

ναι αλλα με μια εφαρμογη gps με ενσωματωμενους χαρτες ? ( sygic / navigon κλπ ?

αυτο που λες ισχυει οντως στην native εφαρμογη maps

ισχυει και αλλου ?

Δηλαδή όλοι όσοι έχετε iPad έχετε και iPhone?
Εγω πήρα το 3G iPad1 επειδή με το κόστος που έχει το iPhone δεν είχα ούτε σκοπεύω να αγοράσω (αλλο να δώσεις λεφτα για να πάρεις κατι που υποκαθιστά και τον υπολογιστή και άλλο για τηλέφωνο που ...θα ήθελε να ήταν και υπολογιστής, αλλά δεν του βγαίνουν οι ίντσες!)

ναι αλλα με μια εφαρμογη gps με ενσωματωμενους χαρτες ? ( sygic / navigon κλπ ?

αυτο που λες ισχυει οντως στην native εφαρμογη maps

ισχυει και αλλου ?

Δεν παιζει ουτε με navigon ουτε sygic ουτε με κανενα gps προγραμμα χωρις να εχει προσβαση σε δίκτυο κινητής τηλεφωνιας. Αυτο δεν σημαίνει οτι σου χρεώνει data. Ειναι δωρεάν.

Το maps δουλευει με internet (ισως και με την βοηθεια του gps σε καποιες περιπτωσεις αλλα μπορει να δουλεψει και χωρις αυτο)

Last edited:
δλδ αν παρει το 3g καποιος και φορτωσει το sygic

και δεν εχει μεσα καρτα η συνδεση π.χ.

τι θα κανει η συσκευη ?

δε θα βρει δορυφορο ?

( χωρις να χρεωνει ομως λες ε ? - λογικο αφου το σημα gps ειναι απο το δορυφορο ενω οι χαρτες στην εφαρμογη ενσωματωμενοι δεν τους κατεβαζει καθε φορα )

αυτο ειναι λογικο το αλλο δεν καταλαβαινω ...

Οχι, μονο το GPS.

Εγω παντως πηρα το 3G, γιατι οταν βγαινω απο Αθηνα , στα μερη που παω δεν πιανει η Cosmote που εχω στο iphone (και δε θελω ν αλλαξω) και αναγκαστικα θα παρω καρτοιντερνετ απο Vodafone για το ipad2 (που πιανει).

καμια αλλη εφαρμογη περα του navigation δηλ δεν υπαρχει...εχω κ vodaphone οποτε δεν θα εχω προβλημα και εκτως πολεων..

αληθεια ποιος ειναι ο πιο φτηνος τροπος να αποκτησεις επαρκη mb-gb για σερφαρισμα μεσω 3G; εχω μονο 100mb αν κ δεν τα χρησιμοποιω ουτε αυτα αλλα καλοκαιρακι μαλλον θα χρειαστω πολλυ περισσοτερα.. ενα 5" βιντεο στο you tube ποσο περιπου ειναι...

αληθεια στο youtube ποια ποιοτητα παιζει το iphone; γιατι δεν εχει επιλογη στην ποιοτητα της εικονας κ σε μερικα βιντεο αργη πολυ να φορτωσει..

Ta 100mb για το ipad ειναι το απολυτο τιποτα!
Σε μια μερα τα εχεις φαει ... για να μη πω σε μια ωρα!
Δυστυχως δεν υπαρχει κανενα προγραμμα για ipad με επαρκη δεδομενα.
Παικζει μια προσφορα για 500 mb / 10 ευρω νομιζω, αλλα ειναι πολυ λιγα κι αυτα....

ναι αλλα δε θα το χεις συνεχως στο 3g

κυριως σε wi fi φανταζομαι ...

το 3g θα ναι που και που για εξω ... ποσο να χρειαστει

και γενικα για να θελει καποιος το 3g μοντελο θα πρεπει να σκοπευει να κανει συγκεκριμμενη χρηση εκτος wi fi ( π.χ. μεγαλο χρονικο διαστημα σε περιοχη χωρις wi fi )

αλλα ναι 500 mb ειναι λιγα

1gb ισως ... καλυτερα

Γιατί παιδεύεστε ρε παιδιά; Ολες οι εταιρείες στα κινητά δίνουν μέχρι 1.5GB data , εντάξει σε σοβαρά πάγια όχι στα 10 ευρώ το μήνα. Συνδέστε το με tethering ή με WiFi hotspot και ξεμπερδέψατε.
Σιγά μην πληρώσετε άλλο πάγιο για 3G broadband.

Mα δε θελω με παγια Τασο, καρτοιντερνετ χρειαζομαι.

Εγω το θελω συνολικα για 1-2 μηνες το χρονο που πηγαινω στο χωριο και διακοπες .

Γιατι να πληρωνω ολο το χρονο , αφου εδω στην Αθηνα βολευομαι με wifi.

Kαι οπως ειπα, στο κινητο εχω cosmote, που δε πιανει εκει που θελω

Re: Απάντηση: Διαφορες iPad WiFi και iPad WiFi 3G

Γιατί παιδεύεστε ρε παιδιά; Ολες οι εταιρείες στα κινητά δίνουν μέχρι 1.5GB data , εντάξει σε σοβαρά πάγια όχι στα 10 ευρώ το μήνα.
H cosmote έχει το Wireless Internet 5gb στα 25 . Σίγουρα για εταιρικό συμβόλαιο, δεν ξέρω αν παρέχεται και σε ιδιώτες.

Mα δε θελω με παγια Τασο, καρτοιντερνετ χρειαζομαι.

Εγω το θελω συνολικα για 1-2 μηνες το χρονο που πηγαινω στο χωριο και διακοπες .

Γιατι να πληρωνω ολο το χρονο , αφου εδω στην Αθηνα βολευομαι με wifi.

Kαι οπως ειπα, στο κινητο εχω cosmote, που δε πιανει εκει που θελω
ακριβως και εγω το ιδιο..το χρειαζομαι για 1 μηνα το καλοκαιρι και μερικες μερες το χειμωνα.
απο οτι ρωτησα ομως στη voda μου ειπαν οτι μπορω να αλλαξω προγραμμα ιντερνετ για το κινητο μονο για ενα μηνα και μετα να επανελθω στα 100mb με 5ε που εχω τωρα.

το assisted gps δεν ειναι αυτό.
asisted gps σημαινει πιο γρήγορο κλείδωμα δορυφόρων αφου κατεβαζει το almanac (ενα αρχείο με την θέση των δορυφορων)

απλά θα κάνει λιγο παραπάνω χρόνο να κλειδώσει....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Διαφορες iPad WiFi και iPad WiFi 3G

H cosmote έχει το Wireless Internet 5gb στα 25 . Σίγουρα για εταιρικό συμβόλαιο, δεν ξέρω αν παρέχεται και σε ιδιώτες.

ΝΑΙ , αλλά χωριστό πάγιο/πρόγραμμα μόνο για internet.

Εγώ μιλάω για το ιντερνετ (data) που υπάρχει ενσωματωμένο στο πάγιο του χρόνου ομιλίας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Διαφορες iPad WiFi και iPad WiFi 3G

ΝΑΙ , αλλά χωριστό πάγιο/πρόγραμμα μόνο για internet.

Εγώ μιλάω για το ιντερνετ (data) που υπάρχει ενσωματωμένο στο πάγιο του χρόνου ομιλίας.

Όντως πρόκειται για επιπλέον υπηρεσία.

λοιπον πηρα στην voda και μου ειπαν οτι δεν μπορω να χρησιμοποιησω τα mb που εχω στο κινητο για να βλεπω ιντερνετ στο laptop/ipad και οτι πρεπει να παρω ξεχωριστο πακετο δεδομενων/mb..ναι ενταξ,

βεβαια ολα αυτα φανταζομαι για iphone χωρις jailbreak...

επισης ενω τα λεπτα ομιλιας χρεωνονται απο 15 του μηνος εως 15 του αλλου για τα δεδομενα ειναι απο 1 του μηνος εως τελος (30-31) του καθε μηνα. καποια στιγμη λεει μες στο καλοκαιρι κιολας θα το κανουν να συμβαδιζουν και να ειναι απο την αρχη εως τελος του καθε μηνα.

με 20.67ε σου δινουν 3gb αυτο ισχυει τωρα ομως μου ειπε μεχρι το καλοκαιρι μπορει να αλλαξει...

αληθεια πως λεγεται αυτο το προγραμμα που μπορεις να κανεις tethering χωρις να σε χρεωνει η vodafone;

Απάντηση: Re: Διαφορες iPad WiFi και iPad WiFi 3G

λοιπον πηρα στην voda και μου ειπαν οτι δεν μπορω να χρησιμοποιησω τα mb που εχω στο κινητο για να βλεπω ιντερνετ στο laptop/ipad και οτι πρεπει να παρω ξεχωριστο πακετο δεδομενων/mb..ναι ενταξ,

Δεν πληρώνω το πάγιό μου; Δεν έχω internet free;

μήπως θα βάλει και αναγνώριση φωνής για να βεβαιωθεί ότι μιλάω εγώ με τον χρόνο ομιλίας του πακέτου;

τρελό νταβαντζιλίκι.

αν είχα vodafone θα την είχα κόψει από χθες.......