Διαφορές LG 86QNED816Q vs 86QNED866Q;

staxtis

New member
9 April 2013
38
Γεια χαρά.
Θέλω να πάρω QNED 86 αλλα εχω μπερδευτεί και δεν μπορω να βρω πουθενα διαφορές μεταξυ 816 και 866.
Θεωρητικά το lineup και η LG Greece φέρνει την 816 αλλα απο οσο νομιζω οτι κατάλαβα η 866 εχει mini leds ενω η 816 οχι;
Αν ισχυει και ειναι παρα εισαγωγη απο αλλη χώρα θα ισχυει η εγγυηση στην LG Greece?

Σας ευχαριστώ για τον χρονο δεκτές ολες οι προτάσεις και οι πληροφορίες

Οι τηλεοράσεις οι οποίες εισάγονται από την εγχώρια αντιπροσωπεία υπάρχουν στη σελίδα της LG για την Ελλάδα.
Περαιτέρω, οι 86" LCD διαθέτουν IPS panels, δηλαδή έχουν σχετικά μεγάλες γωνίες θέασης, αλλά μειωμένη αντίθεση.
Επίσης, είναι προτιμότερη η επιλογή μιας direct LED LCD, ειδικά στις μεγάλες διαγώνιους (75" και άνω).
Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για διάφορα μοντέλα από την κορεατική εταιρεία, για το 2022, στο σχετικό thread στο forum:

Γεια χαρά.
Θέλω να πάρω QNED 86 αλλα εχω μπερδευτεί και δεν μπορω να βρω πουθενα διαφορές μεταξυ 816 και 866.
Θεωρητικά το lineup και η LG Greece φέρνει την 816 αλλα απο οσο νομιζω οτι κατάλαβα η 866 εχει mini leds ενω η 816 οχι;
Αν ισχυει και ειναι παρα εισαγωγη απο αλλη χώρα θα ισχυει η εγγυηση στην LG Greece?

Σας ευχαριστώ για τον χρονο δεκτές ολες οι προτάσεις και οι πληροφορίες

Η 816Q είναι IPS panel Edge LED LCD με κάθετες ζώνες ελέγχου του οπίσθιου φωτισμού.Δεν υποστηρίζει Dolby Vision,ούτε Dolby Atmos
Η 866Q είναι IPS panel με mini LED FALD ζώνες ελέγχου του οπίσθιου φωτισμού.Υποστηρίζει Dolby Vision,Dolby Atmos.

• Like
Reactions: vadergr and staxtis
Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση αλλα υπάρχει ακομα μεγαλύτερο πρόβλημα.
Στο site της LG ολα τα QA μοντέλα δεν γραφει specs ...Γιατι?Δεν ξέρω.
Εγω με λίγα λόγια προσπαθώ να πάρω το "καλυτερο" μοντέλο LG σε 86inch.
Την 866 την είχε 2650 καπου τώρα βλέπω πήγε στα 3200(black friday axax) ενω την 816 την είχε στα 2150.

Δεν μπορώ ομως να βρω διαφορά στα specs οπως επίσης η 866 δεν υπαρχει στο site της Lg που μου έστειλες.
Καποιος που να μπορεί να μου τις φέρει σε σύγκριση και να ξέρει τι παίζει με τα QA-PA-LA και τα αντίστοιχα νούμερα?

Ευχαριστώ και πάλι

Η 816Q είναι IPS panel Edge LED LCD με κάθετες ζώνες ελέγχου του οπίσθιου φωτισμού.Δεν υποστηρίζει Dolby Vision,ούτε Dolby Atmos
Η 866Q είναι IPS panel με mini LED FALD ζώνες ελέγχου του οπίσθιου φωτισμού.Υποστηρίζει Dolby Vision,Dolby Atmos.
Αυτός είσαι:D
Οσο εγγραφα εγω το Post μου(απο πάνω) εκανες και εσυ αυτο:D.
Εχεις άποψη για κάποια αλλη?Θαμ ου προτινες κάποιον αλλο κωδικό?
Την θέλω για ταινίες και θα βάλω μαλλον και μια κοσνόλα πάνω αρα ρα 120hz ειναι κάτι που ζητάω.
THANK YOU
PS: Δεν θέλω OLED γιατι μου εχουν καει 2 τα πανελ απο στατική εικόνα.

Αυτός είσαι:D
Οσο εγγραφα εγω το Post μου(απο πάνω) εκανες και εσυ αυτο:D.
Εχεις άποψη για κάποια αλλη?Θαμ ου προτινες κάποιον αλλο κωδικό?
Την θέλω για ταινίες και θα βάλω μαλλον και μια κοσνόλα πάνω αρα ρα 120hz ειναι κάτι που ζητάω.
THANK YOU
PS: Δεν θέλω OLED γιατι μου εχουν καει 2 τα πανελ απο στατική εικόνα.

65"...[fwd.nl]...LG 65QNED866QA review...https://fwd.nl/beeld/review-lg-65qned866-qned866-serie-lcd-led-tv/

ADS panel (like IPS):
ANSI contrast is, as expected, relatively low, 1070:1.
miniLED backlight increases the ANSI contrast to 2,286:1, and in some test patterns even to 11.700 :1.

miniLED FALD LCD, 15x12: 180 local dimming zones
100/120Hz με MCFI+αναβόσβησμα του οπίσθιου φωτισμού στα 60Hz.
Color gamut coverage : 91% DCI-P3 and 68% Rec.2020
a7 gen5

-------

Για ταινίες θα επέλεγα μια τηλεόραση με VA panel και 100/120Ηz με MCFI για την κονσόλα.

Xavito αυτη εδω είναι 65άρα, εγω θέλω 86άρα.(φανταζομαι ειναι το ίδιο πάνελ για αυτο την έστειλες)?
Αυτη ειναι και 100/120 με MCFI απλά δεν ειναι VA πανελ και ειναι ADS/IPS.
Θεωρεις οτι ΕΚΤΟΣ OLED (καμμένος 2 φορές) εχω καλύτερη επιλογή TV απο αυτη αφου ειναι ADS και οχι VA?
Αν ναι αλήθεια πες μου ποια για να το σκεφτώ.
Θέλω LG και QNED γιατι με τα όσα καταλαβαινω πλεον η μια σκάλα κάτω απο OLED ειναι η QNED , HZ εχει στα λεφτά ειναι "λογικη" και δεν θελεις 4-5κ...

Xavito αυτη εδω είναι 65άρα, εγω θέλω 86άρα.(φανταζομαι ειναι το ίδιο πάνελ για αυτο την έστειλες)?
Αυτη ειναι και 100/120 με MCFI απλά δεν ειναι VA πανελ και ειναι ADS/IPS.
Θεωρεις οτι ΕΚΤΟΣ OLED (καμμένος 2 φορές) εχω καλύτερη επιλογή TV απο αυτη αφου ειναι ADS και οχι VA?
Αν ναι αλήθεια πες μου ποια για να το σκεφτώ.
Θέλω LG και QNED γιατι με τα όσα καταλαβαινω πλεον η μια σκάλα κάτω απο OLED ειναι η QNED , HZ εχει στα λεφτά ειναι "λογικη" και δεν θελεις 4-5κ...
Ναι γαι την πρώτη ερώτηση.
Αφού θες LG και LCD προχώρα.
Δυστυχώς δεν υπάρχει σε VA panel σε mini LED LG.

• Like
Reactions: staxtis
Σε ευχαριστώ πλ .
Τωρα μένει μονο να ΒΡΩ την 866 στα 2600 που την ειχαν ΠΡΙΝ το Black Friday γιατι πλεον την εχει μονο ενα μαγαζί στα 3200.
Ναι οκ...Να βρω και που θα ητν κόψω τιμολόγιο. αχαχχα

@xavito φιλε καλησπέρα.
Το electroholic δεν εχει 866 ασχέτως που την βγάζει και εχει μονο την 863.
Ξέρεις διαφορές απο την 866 σε 863;
Δε ευχαριστω ΠΑΡΑ ΠΛ

@xavito φιλε καλησπέρα.
Το electroholic δεν εχει 866 ασχέτως που την βγάζει και εχει μονο την 863.
Ξέρεις διαφορές απο την 866 σε 863;
Δε ευχαριστω ΠΑΡΑ ΠΛ
H QNED866Q είναι εισαγωγή της LG Electronics Ελλάς ,ενώ η QNED863Q όχι.
Διαφορές άλλες δεν πρέπει να έχουν.

Η 866 πάντως δεν γίνεται εισαγωγή απο LG HELLAS.
Ισως να ειναι ιδιες με την διαφορά οτι η 863 ΜΑΛΛΟΝ ειναι εισαγωγη απο α Πολωνία και η 866 απο αλλη χώρα

Η 866 πάντως δεν γίνεται εισαγωγή απο LG HELLAS.
Ισως να ειναι ιδιες με την διαφορά οτι η 863 ΜΑΛΛΟΝ ειναι εισαγωγη απο α Πολωνία και η 866 απο αλλη χώρα
Σωστός,ούτε το ψαξα,λάθος από την πολύ σιγουριά.

• Love
Reactions: staxtis
Εχω την εντυπωση η 866 ειναι η 870 στην ευρωπη εαν κανω λαθος διορθωστε σας παρακαλω γιατι με ενδιαφερει η αγορα ευχαριστω.