ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ TECHNICS SL1300G KAI TECHNICS SL-1200GME

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,069
Λάρισα
Oi κατασκευαστικές διαφορές μεταξύ των δύο πικαπ, βραχίονας, πλάτερ κλπ, αναλύονται και είναι υπαρκτές. Το θέμα είναι οι διαφορές αυτές ακούγονται? αξίζει ηχητικά η οικονομική διαφορά να πάω στο 1200gme. Τα υπόλοιπα θα είναι ίδια, κεφαλή clearaudio sigma gold s & phono the groove lithos 5.

Χωρίς να έχω ακούσει κανένα από τα 2 ώστε να συγκρίνω και για οικιακή χρήση θεωρώ ότι το 1300G θα σε καλύψει μια χαρά.
Η κεφαλή σου δεν παράγεται πια. Την στέλνεις για retip?

Ούτε εγώ τα έχω ακούσει και δεν νομίζω να βρεις κάποιον που να τα έχει ακούσει το ένα δίπλα στο άλλο στον ίδιο χώρο και ίδιο σύστημα.

...Το θέμα είναι οι διαφορές αυτές ακούγονται?

Ξέροντας τον εαυτό μου μάλλον δεν θα τις άκουγα αλλά θα άκουγα εύκολα αλλαγές κεφαλής & phono stage που μπορείς να κάνεις σε κάθε πικάπ. Το καλό και με τα δύο είναι ότι έχουν αποσπώμενο headshell οπότε μπορείς να έχεις πάνω από μία κεφαλή.

Αν ήμουν άνετος οικονομικά θα έπαιρνα το GME απλά για να έχω το καλύτερο. Τα 2500€ που βλέπω ότι είναι η διαφορά τους στην Ελλάδα σίγουρα δεν θα τα δίνα μιας και δεν είμαι άνετος οικονομικά.

Έχω πάρα πολύ καιρό να δω τα specs τους και αν δεν κάνω λάθος το 1200GME πρέπει να έχει faceplate (αλουμινίου) 10mm , 4 layers στην κατασκευή και ζυγίζει κάπου στα 20kg

Το 1300 είναι πολύ πιο απλό σαν κατασκευή (2 layers) και ζυγίζει κάπου στα μισά.. έχει και αυτό βέβαια το καταπληκτικό μοτέρ και πλατώ (μην είναι και καλύτερα)

Το έχει ο @superfly και απ΄ότι μου είπε όταν βρεθήκαμε , είναι φοβερό εργαλείο.

Άλλες (πιθανές) διαφορές τους το μαγνήσιο armtube (στο 1200 φυσικά) και ίσως στα ρουλεμάν του βραχίονα.. αυτά με επιφύλαξη γιατί η Technics δεν λέει πολλά για τα μικρότερα μοντέλα για να αποφύγει τον "κανιβαλισμό"

Έχω πάρα πολύ καιρό να δω τα specs τους και αν δεν κάνω λάθος το 1200GME πρέπει να έχει faceplate (αλουμινίου) 10mm , 4 layers στην κατασκευή και ζυγίζει κάπου στα 20kg

Το 1300 είναι πολύ πιο απλό σαν κατασκευή (2 layers) και ζυγίζει κάπου στα μισά.. έχει και αυτό βέβαια το καταπληκτικό μοτέρ και πλατώ (μην είναι και καλύτερα)

Το έχει ο @superfly και απ΄ότι μου είπε όταν βρεθήκαμε , είναι φοβερό εργαλείο.

Άλλες (πιθανές) διαφορές τους το μαγνήσιο armtube (στο 1200 φυσικά) και ίσως στα ρουλεμάν του βραχίονα.. αυτά με επιφύλαξη γιατί η Technics δεν λέει πολλά για τα μικρότερα μοντέλα για να αποφύγει τον "κανιβαλισμό"

Το 1200GΜΕ είναι συλλεκτικό σε 1200 κομμάτια το ασημί και 1210 το μαύρο και η "ελληνική" Technics αποφάσισε να μην το φέρει εδώ.:mad:
Φοράει το μοτέρ του 1300G (και όχι του 1200G) που είναι το καλύτερο μετά το μεγάλο και έχει το "σασί" και το βραχίονα από μαγνήσιο του 1200G.
Αν οι διαφορές ακούγονται δεν ξέρω, πιθανόν.

• Like
Reactions: vlad66
Εγώ θα ερώτηση και κάτι πεζό.
Αν ,λέω αν,έχουν διαφορές αξίζουν δυόμιση χιλιάρικα??

Με τίποτα, ειδικά αφού δεν έχει το μοτέρ του 1200G.

Προσωπική μου γνώμη δεν αξίζει καν τα τρία χιλιάρικα που ζητάει το 1300 σε σχέση με τον ανταγωνισμό των vintage DD πικάπ που βρίσκεις στην αγορά. Με τα μισά χρήματα έχεις πικάπ + service.

Το 1200GΜΕ είναι συλλεκτικό σε 1200 κομμάτια το ασημί και 1210 το μαύρο και η "ελληνική" Technics αποφάσισε να μην το φέρει εδώ.:mad:
Φοράει το μοτέρ του 1300G (και όχι του 1200G) που είναι το καλύτερο μετά το μεγάλο και έχει το "σασί" και το βραχίονα από μαγνήσιο του 1200G.
Αν οι διαφορές ακούγονται δεν ξέρω, πιθανόν.
Το ΜΕ λες να σημαίνει Master Edition ;;;;
(Όπως η παλιά έκδοση του M5G) ;;;

• Like
Reactions: superfly
Εγώ θα ρωτήσω πεζό.

Κατασκευαστικά σίγουρα.
Το επετειακο είναι ασήκωτο (εδώ είναι το 1300G), τέσσερα διαφορετικά "στρώματα" με 10χιλ πάχος αλουμίνιο, σοφιστικέ ποδαράκια και armtube από μαγνήσιο.
Αν δεν τα βάλεις όμως δίπλα δίπλα με την ίδια κεφαλή δεν νομίζω ότι μπορείς να συγκρίνεις ηχητικά με άλλο τρόπο.

• Like
Reactions: vlad66
Εγώ θα ρωτήσω πεζό.
Σαν κόστος κατασκευής και ποιότητας το 1200 είναι πολύ ψηλά και είναι λογική η διαφορά της τιμής τους.

Δες πόσο μου στοιχίζουν οι αλουμινένιες κατασκευές στο evo2 & A6 να πάρεις μια ιδέα....

Προσωπική μου γνώμη δεν αξίζει καν τα τρία χιλιάρικα που ζητάει το 1300 σε σχέση με τον ανταγωνισμό των vintage DD πικάπ που βρίσκεις στην αγορά. Με τα μισά χρήματα έχεις πικάπ + service.

Σε ποιά vintage DD αναφέρεσαι?

Το 1200G έχει "χειρότερο" μοτέρ, μια γενιά πίσω, ούτε ΔΣ drive έχει, ούτε την τροφοδοσία του 1300G και του 1200GME.

Μα έχει καλύτερο (πιο νέο) το GME όπως και το 1300

Άλλο θέμα αυτό..

Θα είσαι σίγουρος για την μακρόχρονη λειτουργία του vintage DD σου (αν δεν του κάνεις σέρβις εσύ ο ίδιος) ;;;

Και ποιο DD θα είναι αυτό;;