Διαγνωστικά και διάφορα utilities για το PC μας. Προτάσεις;

Βασικά πρέπει να κατεβάσεις κάποιο Bootcd σαν το Hiren's boot cd, να του περάσεις τα τελευταία virus definitions και να κάνεις scan από dos έχοντας κάνει Boot από το cd ώστε να μην έχει προλάβει να φορτωθεί στην μνήμη ο ιός.

Λοιπόν, απ' ότι έχω καταλάβει με λίγο ψάξιμο που έκανα έχω κολλήσει trojan της μορφής rootkit, συγκεκριμένα το Bagle (νομίζω). Αυτό κάνει mount πάνω στη registry, παραμένει κρυμμένο, και απενεργοποιεί ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια του υπολογιστή.
Έψαξα λίγο σε μερικά sites για το πώς να το βγάλω, αλλά έχω καταμπερδευτεί. Καμιά ιδέα;

Τα κατάφερα!

Έψαξα στη βάση δεδομένων της symantec και βρήκα οδηγίες. Έπρεπε να αφαιρεθεί μια τιμή από τη registry (αφαιρούσα τη λάθος τιμή μέχρι τώρα που ξανάβγαινε σε κάθε reboot), εγκατέστησα κανονικά το symantec antivirus corporate, το ενημέρωσα και έκανα full scan. Αυτό βρήκε τα υπόλοιπα κατάλοιπα που άφησε ο ιός και τα διέγραψε.

Τέλος καλό, όλα καλά! Γλύτωσα το φορμάτ...

Θα ήθελα να μου προτείνετε κάτι για εκκαθάριση της registry, προσωρινών αρχείων κλπ. Υπάρχει κανένα καλό utility;

Υ.Γ. Μόλις θα έχω λίγα φράγκα στην άκρη, μάλλον θα πάρω το Kaspersky.

για ολα αυτα τα προβληματα ειναι συνετο να πεταμε ενα μπακαπ του σκληρου μας και να το εχουμε.....

και αμα γινει η οποια στραβη ΝΑ!!!!!! πεταμε ενα ρεκοβερυ και ειμαστε χ α λ α ρ ο ι .....