διακοπές κατά την αναπαραγωγή μουσικής

sportteo

Supreme Member
19 December 2007
3,086
Θεσσαλονίκη
το ντακάκι μου μέσω usb όταν παίζει απο αρχεία του σκληρού του λάπτοπ τα πάει μια χαρά,έλα όμως που γέμισε ο σκληρός του λαπτοπ και έτσι σκέφτηκα να βάλω αρχεια flac και dsd στο media player που εχει 1 ΤΒ σκληρό και μετά αφού το βλέπει σαν εξωτερικό σκληρό το λαπτοπ μου να αναπαράγω τα αρχεία μου ιδιαίτερα τα dsd ....όμως έχω πολλές διακοπές στον ήχο.Το λαπτοπ ειναι το http://www.cnet.com/products/acer-aspire-5739g-6132-15-6-core-2-duo-t6500-vista-home-premium-64-bit-4-gb-ram-250-gb-hdd/specs/
σημειωνω οτι εχω περασει τα 8.1 η ερώτηση ειναι : αν βάλω έναν εξωτερικό Sata 3 στο λαπτοπ θα παίζει χωρίς διακοπές ο ήχος ; το λαπτοπ έχει ειδική υποδοχή για esata port
και τέλος πως θα ξερω αν δεχεται sata 2 'ή sata 3 (μια και είναι καλύτερη ;) η υποδοχή του λάπτοπ.

Attachments

• 34-115-592-05.jpg
    34-115-592-05.jpg
    51 KB · Views: 296
Εξωτερικός υπάρχει usb 2-3 καί δε νομίζω νά έχεις πρόβλημα ούτε μέ τό ένα -ούτε μέ τό άλλο .
Οταν παίζεις μουσική .από τη διαχείριση εργασιών ,η cpu-ram είναι σε καλά επίπεδα η τερματίζουν;

Καί θά τόν βάλεις τόν sata 3 ? στήν usb 2 η στή θύρα e sata ?πές μας ακριβώς πώς σκέφτεσαι νά τόν συνδέσεις .
Πάντως τό ότι κολλάει δεν φταίει κανένας δίσκος .
Μπορείς αν θέλεις νά πάρεις έναν ssd νά τόν βάλεις εσωτερικά καί νά χρησιμοποιείς σάν αποθηκευτικό χώρο οποιονδήποτε εξωτερικό δίσκο ,ενώ στόν εσωτερικό ssd νά έχεις μόνο τά προγράμματα πού χρειάζεσαι

Εγώ θα έλεγα να ανατρέξεις πρώτα στο documentation του laptop σου για να δεις πως μοιράζει τα lanes.
Και το λέω,γιατί η χρήση της SATA3 θύρας σε full speed είναι πιθανόν να υποβαθμίζει την ταχύτητα κάποιου άλλου υποσυστήματος.

Θα συμφωνήσω με τον Πέτρο παραπάνω,είναι προτιμότερος ένας SSD για το λειτουργικό και τα προγράμματα κι ένας εξωτερικός USB2 για τα αρχεία.

λοιπόν....μετά από 2 ώρες έχω κάποιες ενδείξεις , κατ' αρχήν έχω 2 λαπτοπ στο 1ο i3,στα 2100 με 7- 64 windows ,4 gb μνήμη και jriver 20.84 -στο 2ο windows 8.1 διπλοπυρηνο στα 2000 4gb μνήμη αλλά το foobar
οταν παίζει το 1ο εχω 5 μεχρι 15% cpu και 53% μνήμη στο 2ο με το που παίζει το foobar από 10% cpu φτάνει στο 99% η μνημη απο 35% παει στο 43%
τελικά επειδή οσο και να προσπάθησα δηλαδή απε/σα διάφορα προγράμματα η cpu στο δεύτερο λαπτοπ δεν πέφτει κάτω του 90%
θα χρησιμοποιούσα το 1ο λάπτοπ για ακρόαση αλλά το jriver δεν παίζει αρχεία iso των dsd μου βγάζει μήνυμα εγγραφής στο dvd και ούτε ξέρω τί συμβαίνει ενώ με το foobar στο 2ο λαπτοπ ολα αναπαράγονται ......

Μήπως έχει βάλει στο δεύτερο κανένα περίεργο skin που τρώει γραφικά ή κάτι τέτοιο;
Η μνήμη φυσιολογικά ανεβαίνει,ειδικά αν έχεις επιλέξει να παίζεις από αυτή.
Το 90% cpu όμως είναι λάθος,πρέπει να το ψάξεις.
Στα νορμάλ αρχεία (FLΑC,κλπ) που παίζει η CPU;

Σωκράτη τα ίδια και με φλακ και dsd από σκιν το dark - η cpu είναι T7350 παλιά το ξέρω-άλλαξα και καλώδιο usb έβαλα ένα 50 εκατ. αντί 1.20 εκατ και από διακοπές γλύτωσα προς το παρών αλλά η cpu είναι καρφωμένη στο 99 %.
Αλήθεια μήπως ξέρεις γιατί το jriver δεν παίζει αρχεία iso dsd ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

θέλω να αγοράσω 1.5 ή 2 ΤΒ σκληρό και να δώσω 150 ευρο μάξιμουν αλλά για ssd ούτε λόγος :BDGBDGB53:-αααα και πώς βλέπω το documentation του laptop μου;

Χμμ..
To dark τρώει πολύ σε τέτοια συστήματα,γνώμη μου να αφήσεις σκέτα τα Columns.
99% με σκέτα Flac δεν θα έπρεπε να έχεις με τίποτα,5-10% και πολλά σου λέω.

Πρέπει να βρεις το manual,να δεις σε ποια μητρική είναι στημένο και πως μοιράζει τα lanes σε SATA controller,κάρτα γραφικών,USB,card readers,κλπ.
Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος.

μάλιστα....το βλέπω το όνειρο να έρχεται αντί για σκληρό να πάρω λαπτοπ αλλά θα θέλει τα τριπλάσια λεφτά τουλάχιστον!θέλει σκέψη ίσως κάτι σε μετ/νο .....

Lap εγώ θα σου έλεγα να μην αλλάξεις.
Περίμενε τα 10άρια windows που έρχονται και θα είναι σούπερ ελαφριά,δοκιμάζεις και τότε τα ξαναλέμε.
Ακόμα κι έτσι όμως,αν καταφέρεις να πετάξεις από αυτό άχρηστες διεργασίες,προγράμματα που τρέχουν παράλληλα,κλπ,μια χαρά θα είσαι.

Δοκίμασε και το fidelizer σε μια ελαφριά ρύθμιση (audiophile πχ.),έτσι από περιέργεια.

θα σε ακούσω για άλλη μια φορά Σωκράτη :2thumb22sup: όσο για το πρόγραμμα που προτείνεις θα το δοκιμάσω φαίνεται ενδιαφέρων -πολλά ευχαριστώ σε όλους!

Οταν γιά κάποιο λόγο η cpu είναι στό 90+ τότε είναι φυσικό νά έχεις πρόβλημα
Επειδή έχω ένα παρομοίων δυνατοτήτων λαπτοπ asus x71sl με τον Τ 8200 -nvidia 9300m δέν έχω πρόβλημα στήν αναπαραγωγή αρχείων,μέ 7 pro
Δε τού ρίχνεις ένα φορματ καί νά βάλεις μόνο τά απαραίτητα καί νά τό έχεις μόνο για μουσική

Re: Απάντηση: διακοπές κατά την αναπαραγωγή μουσικής

Οταν γιά κάποιο λόγο η cpu είναι στό 90+ τότε είναι φυσικό νά έχεις πρόβλημα
Επειδή έχω ένα παρομοίων δυνατοτήτων λαπτοπ asus x71sl με τον Τ 8200 -nvidia 9300m δέν έχω πρόβλημα στήν αναπαραγωγή αρχείων,μέ 7 pro
Δε τού ρίχνεις ένα φορματ καί νά βάλεις μόνο τά απαραίτητα καί νά τό έχεις μόνο για μουσική

θα το έκανα αλλά δε θέλω να χάσω το σετάρισμα του foobar γιατί όσες φορές προσπάθησα να το βάλω και σε άλλα pc δε μου παίζει αρχεία dsd στο ντακάκι μου χωρίς κάποια επεξεργασία και το αποφεύγω σαν το διάολο ούτε ξέρω πώς τα κατάφερα τότε αν και με βοήθησαν μερικοί όπως ο Σωκράτης,άλλωστε γι' αυτο μιλούσα για εξωτερικό δίσκο......θα κάνω ομως καθαρισμό και θα δοκιμάσω σε λίγο το πρόγραμμα που πρότεινε ο Σωκράτης .

τα αποτελέσματα τώρα ...μετά από σχετικό καθάρισμα καί με το fidelizer σε audiophile mode η cpu έπεσε κάτω του 70% ,όμως πάλι έχω διακοπές όταν παίζει ο σκληρός του media player μόνο στα flac και όχι στα dsd αρχεία -κουφό τί να πείς-πάντως μιά βελτίωση είδα :a0210:

Αν έχεις αντάπτορα πού μετατρέπει εσωτερικό σκληρό σε εξωτερικό ,δοκίμασε το συνδέοντας τον σκληρο του media σε μιά θυρα usb τού λαπτοπ .
Δεν <κολλάει> αυτό πού περιγράφεις ,κάτι τρέχει παράλληλα καί τραβάει πόρους

Πέτρο αντάπτορα δεν έχω αλλά παρατήρησα το εξής ,παρόλο που άλλαξα το λάπτοπ(έβαλα i3) αλλά καί το πρόγραμμα από foobar σε jriver πάλι κάνει διακοπές και παίζει σαν πικάπ που αυξομειώνει την ταχύτητα περιστροφής μόνο στα flac και όχι στα dsd, άρα φταίει 100% το media player και όχι το λαπτοπ .Ισως γιατί το media player δεν αναπαράγει dsd αρχεία και τα στέλνει ατόφια -μπορεί να λέω και μπούρδες ωστόσο.

Απάντηση: Re: διακοπές κατά την αναπαραγωγή μουσικής

Πέτρο αντάπτορα δεν έχω αλλά παρατήρησα το εξής ,παρόλο που άλλαξα το λάπτοπ(έβαλα i3) αλλά καί το πρόγραμμα από foobar σε jriver πάλι κάνει διακοπές και παίζει σαν πικάπ που αυξομειώνει την ταχύτητα περιστροφής μόνο στα flac και όχι στα dsd, άρα φταίει 100% το media player και όχι το λαπτοπ .Ισως γιατί το media player δεν αναπαράγει dsd αρχεία και τα στέλνει ατόφια -μπορεί να λέω και μπούρδες ωστόσο.

Τι σύνδεση έχουν λαπ και media player μεταξύ τους;

Απάντηση: Re: διακοπές κατά την αναπαραγωγή μουσικής

το media player με usb 2.0 στο λάπτοπ

Δοκίμασες όλες τις διαθέσιμες θύρες USB του λαπ;
Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να φταίει,δοκίμασε κάθε διαθέσιμο συνδυασμό και καλώδιο.