Διακοπές Ρεύματος // Πολύμπριζο ασφαλείας ή UPS ?

alestros

Senior Member
21 December 2007
410
Ρε παιδιά τώρα που μας έχει ταράξει η -κακό ψόφο να 'χει- Δ.Ε.Η. με τις διακοπές ανησυχώ για το πόσο ασφαλής είναι ο υπολογιστής μου. Έχω ακούσει πολλά με καμμένα pc, ενισχυτές, τηλεοράσεις...

Το καλό είναι ότι είχα προνοήσει και έχω αγοράσει ένα πολύμπριζο ασφαλείας Central SuperProtect (35ε στα μαγαζιά με ηλεκτρονικά είδη).

Το πολύμπριζο έχει 3πλο φιλτράρισμα ρεύματος για προστασία από υπο-υπερτάσεις, ασφάλεια, αντικεραυνική προστασία και προστασία τηλεφωνικής γραμμής.

Το θέμα είναι αν μ'αυτό το πολύμπριζο είναι καλυμμένο το hardware μου απ'τις διακοπές ρεύματος ή θέλω οπώσδήποτε ups? Στο πολύμπριζο έχω συνδεδεμένη και την lcd και τον ενισχυτή...

Το αντικεραυνικό είναι σχετικό. Αν είναι να πέσει κοντά κεραυνός, θα καεί όλο το τετράγωνο και εμείς μαζί...

Δεν με απασχολεί το θέμα του κεραυνού... Το θέμα είναι να μην καεί τπτ απ'τις ηλίθιες διακοπές...

Τα πολύμπριζα ασφαλείας απλά προστατευουν από υπερτάσεις... Αμα γίνει διακοπή, τέλος, δεν μπορούν να κάνουν κάτι (εκτός από το να προστατέψουν τις συσκευές από την απότομη και ίσως πέρα των ορίων επιστροφή του ρεύματος). UPS χρειαζεται για διακοπες...

Eίμαι υπερευχαριστημένος από ένα APC, και ταυτόχρονα ταλαιπωριέμαι με ένα mustek.. Τα δύο που έχω τώρα ενεργά.
Παλιότερα είχα μείνει ευχαριστημένος και από ένα MGE standby...

Το αντικεραυνικό είναι σχετικό. Αν είναι να πέσει κοντά κεραυνός, θα καεί όλο το τετράγωνο και εμείς μαζί...

:smile:.

Εχει πεσει στο απεναντι σπιτι και καηκε ολος ο πινακας με οτι ηταν επανω (ψυγεια κουζινα a/c κλπ.) .Εγω τιποτα. Πολυ φασαρια !

UPS αν ειναι line interactive τουλαχιστον. Πολυμπριζα και τα σχετικα δεν διορθωνουν την ποιοτητα του ρευματος.

Κι έλεγα το με το Πολύμπριζο ασφαλείας θα με προστάτευε!!!!:bang:
Νά'στε καλά βρε παιδιά που μας δίνετε τα "φώτα " σας!!!