Διακοπές στη Φλώρινα-Προτείνετε μέρη για επίσκεψη

BGPVirus

Senior Member
7 August 2007
502
Maroussi
Σκοπεύω να πάω μετά της συζήγου μια βδομαδούλα στη Φλώρινα σε ένα ωραίο ξενοδοχειο έτσι για να χαλαρώσουμε και να πάρουμε τον καθαρό μας τον αέρα στη φύση...
Επειδή επισκέφτομαι αυτά τα μερη για πρώτη φορά σας παρακαλώ από όποιον γνωρίζει να μου πει ποια μέρη δεν πρέπει να χάσω.
Σίγουρα θα επισκεφτώ τις Πρέσπες, την πόλη της Καστοριάς και της Έδεσσας, στο Νυμφαίο και στις λίμνες Βεγορίτιδα, Ζάζαρη και Πετρών που είναι πολύ κοντά στο ξενοδοχείο. Από εκεί και πέρα ζητάω τα φώτα σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Πάρε με τηλ. Θα σου στείλω τα τηλ. μου με ΠΜ. Προσοχή στα ρούχα. Σήμερα είχε 12 βαθμούς το μεσημέρι, αλλά από αύριο απολύτως χειμερινά. Για να καταλάβεις σήμερα θα χιονίσει πάνω από τα 2000 μ.

Θα έχετε μαζί σας διαβατήρια;

Να ξέρεις ότι είμαι πάνω Τετάρτη-Πέμπτη.

Άτερον στο Αμύνταιο;

Ναι σε αυτό θα πάμε... Φαίνεται καλο ξενοδοχείο...

Τόσο πολύ κρύο έχει ρε συ? Ελπίζω να μην πιάσει κανένα χιονιά τις μέρες που θα είμαι πάνω γιατι δεν έχω και αλυσίδες...(λες να αγοράσω?)

Διαβατήρια έχουμε αλλά γιατί το λες?

Θα προσπαθήσω να σε πάρω τηλ αλλά μου είναι δύσκολο αυτές τις μέρες λόγω δουλειάς...

Ναι σε αυτό θα πάμε... Φαίνεται καλο ξενοδοχείο...

Τόσο πολύ κρύο έχει ρε συ? Ελπίζω να μην πιάσει κανένα χιονιά τις μέρες που θα είμαι πάνω γιατι δεν έχω και αλυσίδες...(λες να αγοράσω?)

Διαβατήρια έχουμε αλλά γιατί το λες?

Θα προσπαθήσω να σε πάρω τηλ αλλά μου είναι δύσκολο αυτές τις μέρες λόγω δουλειάς...

Γάντια, σκούφους, εκδρομικά μποτάκια, κασκόλ οπωσδήποτε από Οκτώβριο μέχρι τέλος Απριλίου. Τα εκχιονιστικά εδώ δουλεύουν στο φουλ, αλλά ο χειμώνας δεν θυμίζει την υπόλοιπη Ελλάδα. Αντί για αλυσίδες πάρε κουβέρτες καλύτερα.

Το Άτερον είναι εξαιρετικό, αλλά αν θέλεις να κάνεις μεγάλη τουρνέ καλό θα ήταν να έχεις και δεύτερη επιλογή σε άλλη πόλη (π.χ. Καστοριά).

Προσπάθησε να πάρεις τηλ. πάντως...

Και βέβαια θα σε πάρω τηλέφωνο. Θέλω να φτιάξω ένα εκδρομικό προγραμματακι για κάθε μέρα. Απλά δεν ξέρω τα χωριουδάκια και καλά μέρη για φαγητό.

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Μακάρι να συναντηθούμε κι όλας επάνω...

Πάρε με τηλ. Θα σου στείλω τα τηλ. μου με ΠΜ. Προσοχή στα ρούχα. Σήμερα είχε 12 βαθμούς το μεσημέρι, αλλά από αύριο απολύτως χειμερινά. Για να καταλάβεις σήμερα θα χιονίσει πάνω από τα 2000 μ.

Θα έχετε μαζί σας διαβατήρια;

Να ξέρεις ότι είμαι πάνω Τετάρτη-Πέμπτη.

Αυτό ήταν χτες! Σήμερα το πρωί στην Καστοριά είχε μόλις 5 βαθμούς και η Φλώρινα παίζει συνήθως 2-3 βαθμούς πιο κάτω, καθότι ανοιχτή στο βορειαδάκι!
Για Καστοριά θα γραψω μερη το απόγευμα, τώρα δεν προλαβαίνω...

Για φαί κοντα στο μέρος που θα είσαι είναι πολύ φημισμένο το μαγαζί του Θωμά στο χωριό Σκληθρο, πάνω στον δρόμο και προσωπικά σταματώ πάντα για καφε στο διπλανό μαγαζί του γυιού του, που κάνει εξαιρετικό freddo cappuccino και έχει και μεγαλη ποικιλία καφέδων. Αν θες τον... απολύτως φτηνότερο καφέ στην Ελλάδα ...τότε στο παραδοσιακό καφενείο στο χωριό Καλλινίκη, 1 χωριό πριν το φυλάκιο της Νίκης που ειναι τα σύνορα με τα Σκόπια¨ Φραπέ και ελληνικός μαζί πλήρωσα φέτος το καλοκαίρι το αστρονομικό ποσό του 1.5 ευρώ!
Για Καστοριά...για φαι, ζήτα μου με ΠΜ, δεν θέλω να κάνω διαφήμιση και κάποιες επιλογές ενδέχεται να ειναι υποκειμενικές
Στην Καστοριά έχεις να δεις πολλά μέσα στην πόλη (απο λαογραφικό μουσειο, βυζαντινές εκκλησίες, περιμετρικό δρόμο χερσονήσου με εκκλησία Μαυριώτισσα και βόλτες στην Νότια ή την Βόρεια παραλία), 7 χλμ απο την πόλη στο χωριο Δισπηλιό την αναπαράσταση του Νεολιθικού λιμναίου οικισμού, το απολιθωμένο δασος στο χωριό Νόστιμο, το μέρος όπου γίνεται το πολύ γνωστό River Party στο χωριό Νεστόριο, τα εγκαταλελειμμένα χωριά-φαντάσματα των Κορεστείων, το χωριο Κλεισούρα, το μοναστηρι των Αγίων Αναργύρων, το Σιδηροχώρι (στα περιξ του οποίου γυρίστηκε η νέα ταινία του Π.Βούλγαρη) και πολλά άλλα ανάλογα με τις προτιμήσεις (φύση ή μνημεία).
Εκτός των όσων έγραψες πάντως και αφου θα μείνεις 1 βδομάδα στην περιοχή Δυτ. Μακεδονίας βάλε στο πρόγραμμά σου και τον νομό Γρεβενών με διάφορα ορεινά χωριά που αναπτύσσουν έντονο τουρισμό τελευταία (Σμίξη, Σαμαρίνα, Περιβόλι) κλπ

Για φαί κοντα στο μέρος που θα είσαι είναι πολύ φημισμένο το μαγαζί του Θωμά στο χωριό Σκληθρο, πάνω στον δρόμο και προσωπικά σταματώ πάντα για καφε στο διπλανό μαγαζί του γυιού του, που κάνει εξαιρετικό freddo cappuccino και έχει και μεγαλη ποικιλία καφέδων. Αν θες τον... απολύτως φτηνότερο καφέ στην Ελλάδα ...τότε στο παραδοσιακό καφενείο στο χωριό Καλλινίκη, 1 χωριό πριν το φυλάκιο της Νίκης που ειναι τα σύνορα με τα Σκόπια¨ Φραπέ και ελληνικός μαζί πλήρωσα φέτος το καλοκαίρι το αστρονομικό ποσό του 1.5 ευρώ!
Για Καστοριά...για φαι, ζήτα μου με ΠΜ, δεν θέλω να κάνω διαφήμιση και κάποιες επιλογές ενδέχεται να ειναι υποκειμενικές
Στην Καστοριά έχεις να δεις πολλά μέσα στην πόλη (απο λαογραφικό μουσειο, βυζαντινές εκκλησίες, περιμετρικό δρόμο χερσονήσου με εκκλησία Μαυριώτισσα και βόλτες στην Νότια ή την Βόρεια παραλία), 7 χλμ απο την πόλη στο χωριο Δισπηλιό την αναπαράσταση του Νεολιθικού λιμναίου οικισμού, το απολιθωμένο δασος στο χωριό Νόστιμο, το μέρος όπου γίνεται το πολύ γνωστό River Party στο χωριό Νεστόριο, τα εγκαταλελειμμένα χωριά-φαντάσματα των Κορεστείων, το χωριο Κλεισούρα, το μοναστηρι των Αγίων Αναργύρων, το Σιδηροχώρι (στα περιξ του οποίου γυρίστηκε η νέα ταινία του Π.Βούλγαρη) και πολλά άλλα ανάλογα με τις προτιμήσεις (φύση ή μνημεία).
Εκτός των όσων έγραψες πάντως και αφου θα μείνεις 1 βδομάδα στην περιοχή Δυτ. Μακεδονίας βάλε στο πρόγραμμά σου και τον νομό Γρεβενών με διάφορα ορεινά χωριά που αναπτύσσουν έντονο τουρισμό τελευταία (Σμίξη, Σαμαρίνα, Περιβόλι) κλπ

Εκτός από την Ταβέρνα του Θωμά, που μόνο ταβέρνα δεν είναι, καθώς θα μπορούσε να έχει και σκούφο Michelin, υπάρχει στον Άγιο Παντελεήμονα (4 χλμ. από Αμύνταιο) ο Ναουμίδης. Ψωμί ζυμωτό της ώρας, τουρσιά άπειρα (είπαμε έρχεσαι στη δυτική Μακεδονία), ψάρια λιμνίσια κλπ.

Στη Φλώρινα (μέσα στην πόλη) προτείνω το Εδώδι που έχει καλό περιβάλλον και μεγάλη ποικιλία κουζίνας και καθόλου μυρωδιές. Δίπλα στο ποτάμι το Riverside με πολύ ιδιαίτερα κρεατικά (ακόμη και αργεντίνικη μπριζόλα) και πολύ πολύ προσεγμένα λαχανικά στο μαγείρεμα. Αντίθετα η Πρέσπα (μέσα στην πόλη) έχει αρχίσει να μένει πίσω. Σταθερή αξία, αλλά όχι κοντά στο Εδώδι και Riverside είναι Οι Δερβίσηδες, επίσης κοντά στο ποτάμι. Η απόλυτη kebabserrie είναι η Κλώσσα στην οποία όμως δεν υπήρξαν ποτέ τηγανητές πατάτες.

Στην Καστοριά εξαιρετικό (αλλά πρέπει να έχεις δυνατό στομάχι) είναι το Κροντήρι και πάνω στη λίμνη.

Γνώμη μου όμως ότι θα ήταν καλύτερο να ελθεις από Λάρισα, Κοζάνη, Σιάτιστα Καστοριά (διανυκτέρευση στην Καστοριά είτε στο Αρχοντικό της Βενετούλας είτε σε ξενώνα εκτός πόλης). Από εκεί συνεχίζεις για Πρέσπες. Διανυκτέρευση στον Άγιο Γερμανό. Μετά πηγαίνεις στο Άτερον.

δεν μας είπες όμως τί είδους διακοπές ονειρεύεσαι εδώ πάνω...

αραλίκ, φυσιολατρεία, sports?

αναλόγως θα προτείνουμε διαδρομές.

Το αυτοκίνητο τί είναι;

Να αναφέρω και το χιονοδρομικό κέντρο στη Βίγλα , έχει ωραία διαδρομή και απέναντι έχει χωμάτοδρομο ιδανικό για περπάτημα σε περιβάλλον με πολλά χρώματα

Εγώ πέρσι τέτοιες μέρες πήγα Νυμφαίο, αλλα μόνο τις αρκούδες στον Αρκτούρο αξιώθηκα να δώ. Στο ίδιο το Νυμφαίο δεν είδαμε πάνω απο 5 ανθρώπους συμπεριλαμβάνοντας και το προσωπικό του ξενοδοχείου... Αλλα περάσαμε πολύ ωραία.

Μερικές φωτογραφίες απο την περιοχή.
Καστοριά
Νυμφαίο
Αρκούδα
Μονοπάτι της περιοχής

Παιδες είστε υπέροχοι... Ήδη έχω κάνει copy-paste -> print τα μέρη που μου αναφέρατε και αρχίζω να δημιουργώ το pazl των διακοπών...

Θα ταξιδέψω με ένα Renault Megane και το Σάββατο θα έρθω απευθείας Atermon γιατί το έχω κλείσει ήδη το δωμάτιο. Θα ξεκινήσω χαράματα από Αθήνα έτσι ώστε να είμαι πάνω 1 με 2 το μεσημέρι.
Την κυριακή θα έρθει και ο αδερφός μου με ένα Grand Scenic και από εκεί και έπειτα τις εξορμήσεις θα τις κάνουμε με το Scenic. Θέλω κάθε μέρα να κάνουμε και ένα mini ταξιδάκι στις γύρω περιοχές. Να τριγυρίζουμε, να τρώμε και το απογευματάκι να επιστρέφουμε στο Atermon. Με ενδιαφέρει να δω όμορφα φυσικά τοπία, γραφικά χωριουδάκια και αν υπάρχει κάτι άλλο το ιδιαίτερο που δεν μου περνάει από το μυαλό πάλι μέσα είμαι...
Ουσιαστικά 2 από τις 7 μέρες θα τις σπαταλήσουμε στην Καστορια(1) και στην Έδεσσα(2) που έχω ακούσει πως είναι 2 από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας. Εκεί θα συνδιάσουμε φαγητό, επίσκεψη σε κάποια μέρη ιστορικού ενδιαφέροντος και ίσως εκδρομή σε γύρω γραφικά χωριά.
Θέλω όπωσδήποτε να πάω επίσης στον Αρκτούρο αλλά και στις Πρέσπες. Επειδή δεν ξέρω πότε και αν θα επαναλάβω ένα τέτοιο ταξίδι θέλω να πάρω μαζί μου τις καλύτερες εικόνες από αυτά τα μέρη που έχω ακούσει πως είναι φανταστικά.
Δεν πάω λοιπόν για χαλάρωση τόσο (εκτός και αν το Atermon με παρασύρει) όσο για εκδρομούλες στη φύση και στους οικισμούς και πολλές φωτογραφίες...

Εγώ πέρσι τέτοιες μέρες πήγα Νυμφαίο, αλλα μόνο τις αρκούδες στον Αρκτούρο αξιώθηκα να δώ. Στο ίδιο το Νυμφαίο δεν είδαμε πάνω απο 5 ανθρώπους συμπεριλαμβάνοντας και το προσωπικό του ξενοδοχείου... Αλλα περάσαμε πολύ ωραία.

Μερικές φωτογραφίες απο την περιοχή.
Καστοριά
Νυμφαίο
Αρκούδα
Μονοπάτι της περιοχής

Φίλε Alex με αυτό το μονοπάτι στο τέλος μου έκανες μεγάλη ζημιά... Δεν κρατιέμαι κύριοι θέλω να φύγω από τώρα...

Μιάς και έχεις αρκετές μέρες θα σου προτείνω άλλα 2 μέρη σε πολύ κοντινή απόσταση απο το Αμύνταιο
1.Τα λουτρά Πόζαρ κοντά στην Αριδαία
http://www.loutrapozar.net/
Στους χάρτες θα το βρεις μάλλον σαν Λουτράκι Αριδαίας και ειναι στον Νομό Πέλλης αλλά στα δυτικά, στριβεις στον δρόμο Αμύνταιο-Εδεσσα αρκετα πριν φτάσεις στην Εδεσσα. Υπάρχουν πάρα πολλά ξενοδοχεια και φαγάδικα αλλά αν δεν πας Σαβ/κο θα ειναι πολύ ήσυχα και θα μπορέσετε να νοικιάσετε για μισή ώρα μία "πισίνα" για να κάνετε ιαματικά λουτρά με νερό 37 βαθμών, ή αυτό μπορει να γίνει και στο ύπαιθρο στο ιαματικό ποτάμι, επιπλέον υπάρχει σπήλαιο για επίσκεψη και μονοπατι για βαδισμα διπλα στο ποτάμι που την εποχή που πέφτουν τα φύλλα ειναι πολύ όμορφο. Για φαι θα συνιστούσα τον "Υδρόλιθο"
Δεν θα κάνετε πάνω απο μισή ώρα για να φτάσετε
2.Στον Νομό Πελλης μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το χιονοδρομικό του Καιμακτσαλάν και να φάτε στο πολύ γραφικό χωριό (αναπαλαιωμένα σπιτια πολλά) Αγιος Αθανάσιος στα χαμηλά του βουνού.

Ωωωω φίλε Βόρειε έγραψες... Δεν είχα ιδέα για τα λουτρά... Μπήκαν και αυτά στη λίστα μου... Θα πάω μεσοβδόμαδα όπως προτείνεις... Σε ευχαριστώ πολύ...

Δίπλα στο Άτερον υπάρχει ένα από τα καλύτερα οινοποιεία στην Ελλάδα, το Κτήμα Άλφα. Επιβάλλεται η επίσκεψη. Αν σου αρέσουν τα πολύ καλά (και ακριβά) κρασιά, δες το Α1. Αλλιώς συμβιβάζεται και με τα πιο φθηνά (http://www.alpha-estate.com/el) .