Διακοπές στη Φλώρινα-Προτείνετε μέρη για επίσκεψη

Εκτίμηση αποστάσεων.

Αμύνταιο - Καστοριά 1.10 ώρα.
Αμύνταιο - Φλώρινα 40 λεπτά.
Αμύνταιο - Πρέσπα 1.30 λεπτά.
Αμύνταιο - Νυμφαίο 40 λεπτά.

Να υπολογίσεις ότι χρειάζεσαι αντίστοιχο χρόνο για επιστροφή.

Υπόψη ότι σεβόμαστε τα όρια ταχύτητας, τουλάχιστον στις διασταυρώσεις, και ειδικά στον κόμβο Αμυνταίου. Αλλιώς εδώ φοράνε βραχιόλια.....

Δίπλα στο Άτερον υπάρχει ένα από τα καλύτερα οινοποιεία στην Ελλάδα, το Κτήμα Άλφα. Επιβάλλεται η επίσκεψη. Αν σου αρέσουν τα πολύ καλά (και ακριβά) κρασιά, δες το Α1. Αλλιώς συμβιβάζεται και με τα πιο φθηνά (http://www.alpha-estate.com/el) .

Πωπω μου 'χετε φτιάξει τη μέρα... Το κακό είναι η αναμονή μέχρι τις 7/11...

Ωωωω φίλε Βόρειε έγραψες... Δεν είχα ιδέα για τα λουτρά... Μπήκαν και αυτά στη λίστα μου... Θα πάω μεσοβδόμαδα όπως προτείνεις... Σε ευχαριστώ πολύ...

Αξιζει και με το παραπανω...
Καθε χειμωνα προσπαθω να πηγαινω μια φορα την εβδομαδα.

Πήγα πέρσυ πρώτη φορά στο Πόζαρ, κλεισμένη την μεγάλη πισίνα 3 ζευγάρια, περάσαμε καταπληκτικά..έπαθα πλάκα από την ευεξία που μου δημιούργησαν τα ιαματικά νερά, νομίζω είναι στην ιδανική θερμοκρασία για το σώμα και πραγματικά από τα καλύτερα στον κόσμο...γενικά σου συστήνω την εκδρομή εκεί οπωσδήποτε...έχει και τρομερό φαράγγι για περπάτημα..
Τώρα επειδή έχει πολλά ωραία μέρη η Δ.Μακεδονία, θα πρότεινα να πας σε όσα αναφέρθηκαν και να αφήσεις για μια ξεχωριστή εκδρομή τα επίσης υπέροχα Γρεβενά, σε συνδυασμό με Κοζάνη-Σιάτιστα.
Όσο για την Καστοριά, ότι και να πούμε είναι λίγο , είναι παραμυθένια..πηγαίνουμε 10 φορές το χρόνο...έχει και τα ραγκουτσάρια, το τελευταίο αυθεντικό καρναβάλι! κάθε Φώτα...[ αρκεί να σου πω ότι ένα ζευγάρι φίλοι πάνε Καστοριά για ...να τεκνοποιήσουν... :) ]

Εμείς ξεκινάμε πρωί-πρωί για Καφέ στην πλατεία των Γρεβενών, διανυκτέρευση, μετάβαση Καστοριά, βόλτες στη Λίμνη, φαί (νέο καταπλητκικό εστιατόριο το 12 μήνες στη βόρεια παραλία),παιχνίδια με τη βαφτιστήρα, διανυκτέρευση, και Δευτέρα πρωί εξερεύνηση διαδρομής προς Φλώρινα με στάση για καφέ στην Πτολεμαϊδα, διανυκτέρευση Φλώρινα(είμαι ανάμεσα στο Άτερον και Φαίδων που θα υπάρχει παρέα),και τρίτη βλέπουμε, μάλλον βόλτες στις Πρέσπες και πίσω Σαλονίκη...
Έχει κανείς να προτείνει αρωματοθεραπείες spa μασάζ και τέτοια χαλαρωτικά στην Φλώρινα; του άτερον μοιάζουν απίθανα...http://www.ateron.gr/pages_gr/presentation_spa.html

Last edited:
Γυρίσαμε επιτυχώς από την εκδρομή...
τι να πω καλές οι Πρέσπες, ζαλίζει κατά τα κορίτσια η πεζογέφυρα προς το νησάκι του Αγ.Αχιλείου
ωραίο το πέτρινο χωριό Νυμφαίο με τον αρκτούρο και τις αρκούδες
όλα τα λεφτά το εστιατόριο του Θωμά στο Σκλήθρο, μπράβο σας παιδιά που το προτείνατε λάβατε τα συγχαρητήρια όλης της παρέας, τέλειο σέρβις και γεύσεις θεικές από κατσικάκια, ζαρκάδια,ελάφια, αγριογούρουνα κτλ..
ΥΓ τα ντόπια φασόλια που τα πήραμε με το 5κιλο δεν τα δοκίμασα ακόμη..
αλλά στη μεγ.Πρέσπα είδα τα πιο γκαβά βαριεστημένα ψάρια του κόσμου, με τα χέρια οι σερβιτόροι τα πιάνουν από το στόμα και τα βγάζουν από το ενυδρείο για την κουζίνα, και ούτε να σπαρταράνε ούτε κιχ, τελείως ζαβά τι να πω ...
Οι λίμνες πολλές, οι ομίχλες στο δρόμο πολλές ειδικά πάνω στα βουνά Βίτσι και Βίγλα, έκανα 850 χλμ. Γρεβενά (Ζιάκας ωραίο χωριό) Φλώρινα Καστοριά και πίσω Σαλονίκη...
τη συστήνω την εκδρομή και οποσδήποτε λουτρά Πόζαρ!

Χθές γυρίσαμε από Νυμφαίο μετά από 4 μέρες βόλτες στη γύρω περιοχή (Πρέσπες - Φλώρινα - Καστοριά - Έδεσσα - Βέροια - Κοζάνη - Καϊμακτσαλαν κλπ).
Έφαγα σε 4 μέρες όσο τρώω συνολικά σε ένα μήνα.:ernaehrung004: Εξεραιτική η ταβέρνα του Θωμά στο Σκλήθρο, εξίσου καλή και του Κοντοσώρου στο Ξυνό νερό. Η μόνη παρατήρηση, γενικά για την περιοχή όμως, είναι το ψωμί που δεν μου άρεσε πουθενά.
Οι Πρέσπες δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν τέτοιο όνομα, μάλλον απογοητεύτηκα. Το καλύτερο είναι η διαδρομή μέχρι να φτάσεις. Αυτή την εποχή και με τα χρώματα που έχουν οι οξιές οι διαδρομές εκεί πάνω είναι μαγεία.
Εντύπωση μεγάλη μου έκανε το χωριό Άγιος Αθανάσιος (παλιός) και ο οργασμός ανοικοδόμησης που υπάρχει εκεί. Καταπληκτικά σπίτια και υπέροχα μαγαζιά αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Πολύ "δήθεν" μου φάνηκε όλη αυτή η ιστορία, λές και όλο το χωριό το χτίζει ο ίδιος μηχανικός. Οι μισοί απ´την παρέα το χωριό το ερωτεύτηκαν και οι άλλοι μισοί το είδαν εντελώς αδιάφορα.
Γενικά περάσαμε πολύ όμορφα και θα περνούσαμε ακόμα πιό όμορφα αν δεν πηγαίναμε στην Έδεσσα. Όχι για την πόλη, η οποία είναι πολύ όμορφη, αλλά γι' αυτό που είδα στους καταράχτες και στο Καναβουργείο, στο παλιό εργοστάσιο σπάγγου. Αν αυτό υπήρχε σε κάποια άλλη χώρα της κεντρικής Ευρώπης θα πλήρωνες αδρά για να το δείς, και βεβαίως θα ήταν άριστα συντηρημένο.
Πάλι καλά που έφτιαξαν και τη σκεπή θα μου πείτε. Κριμα όμως γιατί είμαστε άξιοι της μοίρας μας τελικά.

ο Θωμάς στο Σκλήθρο είναι σταθερή αξία σχεδόν 25 χρόνια...:worshippy:

Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγαμε και είπαμε να πάρουμε κοτόπουλο....
Η μερίδα ήταν όλο το κοτόπουλο....:bigcry:
Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα...

Απάντηση: Re: Διακοπές στη Φλώρινα-Προτείνετε μέρη για επίσκεψη

ο Θωμάς στο Σκλήθρο είναι σταθερή αξία σχεδόν 25 χρόνια...:worshippy:

Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγαμε και είπαμε να πάρουμε κοτόπουλο....
Η μερίδα ήταν όλο το κοτόπουλο....:bigcry:
Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα...

Όλο το κοτόπουλο δέν είναι αλλά όλες οι μερίδες είναι τούρμπο.
Και βέβαια ότι ετικέτα κρασί και να ζητήσεις υπάρχει... :ADFADF1:

Και μάλλον σαν μαγαζί υπάρχει πολύ περισσότερα χρόνια από 25... Απ´ότι μας είπαν το μαγαζί το ξεκίνησε ο παπούς Θωμάς σαν φαγάδικο για τους περαστικούς και τώρα το δουλεύει ο εγγονός. Τρείς γενιές μαγαζί.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Διακοπές στη Φλώρινα-Προτείνετε μέρη για επίσκεψη

Όλο το κοτόπουλο δέν είναι αλλά όλες οι μερίδες είναι τούρμπο.
Και βέβαια ότι ετικέτα κρασί και να ζητήσεις υπάρχει... :ADFADF1:

Και μάλλον σαν μαγαζί υπάρχει πολύ περισσότερα χρόνια από 25... Απ´ότι μας είπαν το μαγαζί το ξεκίνησε ο παπούς Θωμάς σαν φαγάδικο για τους περαστικούς και τώρα το δουλεύει ο εγγονός. Τρείς γενιές μαγαζί.

τηλέφωνο δεν παίρνουμε; Υπήρχαν κι άλλες ταβέρνες...

για τις πρέσπες χρειάζεσαι οδηγό. Εμένα...

Μιάς και έχεις αρκετές μέρες θα σου προτείνω άλλα 2 μέρη σε πολύ κοντινή απόσταση απο το Αμύνταιο
1.Τα λουτρά Πόζαρ κοντά στην Αριδαία
http://www.loutrapozar.net/
Στους χάρτες θα το βρεις μάλλον σαν Λουτράκι Αριδαίας και ειναι στον Νομό Πέλλης αλλά στα δυτικά, στριβεις στον δρόμο Αμύνταιο-Εδεσσα αρκετα πριν φτάσεις στην Εδεσσα. Υπάρχουν πάρα πολλά ξενοδοχεια και φαγάδικα αλλά αν δεν πας Σαβ/κο θα ειναι πολύ ήσυχα και θα μπορέσετε να νοικιάσετε για μισή ώρα μία "πισίνα" για να κάνετε ιαματικά λουτρά με νερό 37 βαθμών, ή αυτό μπορει να γίνει και στο ύπαιθρο στο ιαματικό ποτάμι, επιπλέον υπάρχει σπήλαιο για επίσκεψη και μονοπατι για βαδισμα διπλα στο ποτάμι που την εποχή που πέφτουν τα φύλλα ειναι πολύ όμορφο. Για φαι θα συνιστούσα τον "Υδρόλιθο"
Δεν θα κάνετε πάνω απο μισή ώρα για να φτάσετε
2.Στον Νομό Πελλης μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το χιονοδρομικό του Καιμακτσαλάν και να φάτε στο πολύ γραφικό χωριό (αναπαλαιωμένα σπιτια πολλά) Αγιος Αθανάσιος στα χαμηλά του βουνού.

Αχ τι μου θύμισες βρε Φίλιππα !!!

Να προσθέσω ότι εάν κάνεις ιαματικά να πάς στα παλιά και όχι στις πισίνες !!!

Επίσης ο Άγιος Αθανάσιος είναι η Αράχωβα της Β. Ελλάδος και ακόμη καλύτερο. Μην το χάσεις με τίποτα !!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Διακοπές στη Φλώρινα-Προτείνετε μέρη για επίσκεψη

τηλέφωνο δεν παίρνουμε; Υπήρχαν κι άλλες ταβέρνες...

για τις πρέσπες χρειάζεσαι οδηγό. Εμένα...

Βλάση, πήρα τον υπερηχητικό (και με την ευκαιρία της γιορτής του) αλλά δεν τα κατάφερε να ανέβει...
Εσένα δεν σε πήρα, μεγάλη παράληψη... Την επόμενη φορά... :ernaehrung004:

Παίδες από το Σάββατο το μεσημέρι θα είμαι Φλώρινα... Θα ξεκινήσω πρωί πρωί από Αθήνα. Το ερώτημα είναι να πάρω αλυσίδες? Θα κάτσω όλη την επόμενη εβδομάδα... Τι γίνεται εκεί πάνω? Μπήκα από live web cam στο Καϊμακτσαλάν να δω τι παίζει και είδα χιόνι αλλά όχι πολύ.
Mister Βλασίδη τι ώρες αν σε πάρω στο κινητό δεν θα ενοχλήσω?

Βεβαίως να πάρεις αλυσίδες! Στο Καμακτσαλάν ενδέχεται να μην σου επιτρέψουν να ανέβεις αν δεν τις φοράς, ακόμη και αν έχεις τζιπ τετρακίνητο
Την Τρίτη το πρωί ειχαμε χιόνι μέσα στην πόλη της Καστοριάς που έλιωσε γρήγορα, αλλά τετοια εποχή όλα μπορούν να συμβούν...