Διακοπές στη Λευκάδα

George C

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,718
Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα πλησιάζει το δεύτερο 15ενθήμερο του Αυγούστου που θα πάω επιτέλους διακοπές.
Φέτος αποφασήσαμε να πάμε προς Λευκάδα μεριά και είμαι στη διαδικασία αναζήτησης τόπου διαμονής.
Μήπως έχετε καμμιά πρόταση από κάποιο ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο που πήγατε; :chinscratch:

Δωματια δεν ξερω αλλα οτι ειναι υπεροχα το ξερω !!!!!!!!!!

Παραλιες ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ και συνδιαζει νυχτερινη ζωη και ησυχια πολυ αρμονικα !!!!

γιά πείτε, γιατί αν δε μου κάτσει το εξωτερικό με βλέπω εκεί 90%

Είχα πάει εκεί πριν καμιά 5ετία.

Άψογος τόπος για διακοπές, δε χορταίνεις τις φυσικές ομορφιές του νησιού!
Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι είναι must!

Θα ξαναπάω σίγουρα, μπορεί και του χρόνου.

Έμεινα στο:
http://www.portoligia.gr/greek.htm
το οποίο είναι φανταστικό ξενοδοχείο.
Τότε που έμεινα εγώ έδινα 24000δρχ για το δίκλινο τη βραδιά, αλλά τότε δεν είχε πισίνα, οπότε μάλλον θα τις έχει τσιμπήσει τις τιμές ο Σωτηράκης.

Στέργιο πολύ όμορφο αλλά δυστυχώς πήρα και δεν έχει δωμάτια... :-(

George C said:
Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα πλησιάζει το δεύτερο 15ενθήμερο του Αυγούστου που θα πάω επιτέλους διακοπές.
Φέτος αποφασήσαμε να πάμε προς Λευκάδα μεριά και είμαι στη διαδικασία αναζήτησης τόπου διαμονής.
Μήπως έχετε καμμιά πρόταση από κάποιο ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο που πήγατε; :chinscratch:

George C, λοιπόν πήγα πέρσυκαι έχω αρκετές νωπές αναμνήσεις από το νησί.
Βασικά συνιστώ αυτοκίνητο εκτός βέβαια εάν υπάρεχει φουσκωτό πότε τα πράγματα αλλάζουν.
Το νησί έχει φοβερά μέρη αλλά αξίζουν περισσότερο τα μέρη από τη Νυδρί και κάτω.
Πιό συγκεκριμένα Νυδρί φοβερό μέρος και καλό απάγγιο με όλες τις ανέσεις που ένας άνθρωπος της πόλης θα αναζητήσει φοβερό φαγητό στο Island τηλ:26450-93066. Παραλίες εκπληκτικές στα νοτιοανατολικά Πόρτο Κατσίκι, Αγιος Νικήτας & το Κάθισμα. Ησυχα για διαμονή είναι στην Βασιλική από την οποία φεύγει φέρρυ προς το Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς. Εγώ έμενα στην Βασιλική όχι προς την Θάλλασα αλλά λίγο πιο μέσα από τον κεντρικό δρόμο πέρσι τέλος Ιουλίου είχα βρεί 30€, ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα φέτος έχει αλλάξει και " βαράνε στο φτερό ".

Eki_65 με αυτοκίνητο θα πάω σίγουρα.
Προς τη Λυγιά έχω βρει μερικά δωμάτια. Τα περισσότερα ξενοδοχεία πάντως είναι κλεισμένα ή ζητάνε εξωφρενικές τιμές.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Γιώργο στο Πόρτο-Κατσίκι θα γίνεται πανικός. Αξίζει να πάς να το δείς μια φορά αλλά μάλλον θα σπαστείς απο την πολυκοσμία που έχει αυτή την εποχή.
Οι καλές οι παραλίες είναι απο τη Δυτική πλευρά, Άγιος-Μικήτας - Κάθισμα -Εγκρεμνοί - Πόρτο Κατσίκι, με καλύτερη απ' όλες τους Εγκρεμνούς.
Αν βρείς και κανένα σκαφάκι να πάς λίγο πιο κάτω, εκεί που δεν υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο...θα πάθεις πλάκα!!
Αλλά... να είσαι και τυχερός να μην έχει αέρα. Είναι τελείως διαφορετικά.
Στο Ιόνιο κάθε μεσημέρι από τι 1.0'-1.30' και μετά βγάζει Μαϊστρο 4-5 μποφώρ ενώ το πρωί είναι πάντα κάλμα, γι αυτό φρόντισε να πηγαίνεις νωρίς στη θάλασσα.
Απο Άγιο-Νικήτα και κάτω (μέχρι Πόρτο Κατσίκι) φρόντισε κάποιες φορές να πάς για μπάνιο μετά τις 7 το απόγευμα και περίμενε να δείς και το ηλιοβασίλεμα...θα με θυμηθείς.
Κατά τα άλλα, τα πιο πολλά καταλύματα είναι απο την πόλη της Λευκάδας και πρός τη Βασιλική, το νοτιότερο τμήμα του νησιού, αλλά απο την ανατολική πλευρά, την εσωτερική. Οι παραλίες όμως εκεί είναι μέτριες έως κακές.
Μπορείς βεβαίως κάποια μέρα, αν θές, να πάς και βολτίτσα με τα καραβάκια απο Νυδρί προς Σκορπιό Μαδουρή Μεγανήσι, αλλά μην ξεχάσεις να πάς οπωσδήποτε στους καταράχτες στο Νυδρί.
Επίσης κάποιο βραδάκι πήγαινε και μια βολτίτσα για φαγητό και ποτό μέχρι τον Πόρο και κυρίως στα Σύββοτα, λίγο πριν τη Βασιλική.
Καλά να περάσεις, κι αν είσαι τυχερός και δεν έχεις αέρηδες θα περάσεις σίγουρα πολύ καλά.

Μπάμπη ευχαριστώ πολύ για τα Tips.
Θα τα ακολουθήσω όλα.
Όσο για τον αέρα το γνωρίζω και αν κρίνω από τις τελευταίες μέρες καήκαμε...
Και που να αρχίσουν τα μελτέμια!

Απάντηση: Re: Διακοπές στη Λευκάδα

George C said:
Μπάμπη ευχαριστώ πολύ για τα Tips.
Θα τα ακολουθήσω όλα.
Όσο για τον αέρα το γνωρίζω και αν κρίνω από τις τελευταίες μέρες καήκαμε...
Και που να αρχίσουν τα μελτέμια!

Δεν έχει μελτέμια στο Ιόνιο... Μόνο Μαϊστρο... Αλλά είναι τέτοιο το είδος των πετρωμάτων που άμα ταραχτεί λίγο η θάλασσα διατηρεί το οινοπνευματί χρώμα του το νερό αλλά δεν βλέπεις τον πάτο...κι αυτό μου τη σπάει...
Κάτι σαν το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο δηλαδή, αν έχεις πάει.
Άν όμως τη βρείς ήρεμη... άστα να πάνε...
Και μην ξεχνάς. Το καλύτερο μπάνιο γίνεται 7 με 9 το απόγευμα!!! -bye-

Mπορείς εύκολα από Νυδρί να πάς στην Ιθάκη, που είναι μαγευτική να πείς το καφέ σου και να γυρίσω πίσω στο Νυδρί. Γενικά χωρίς να θέλω να μειώσω το Αιγαίου την ομορφιά και το πράσινο του Ιονίου εμένα προσωπικά με συναρπάζει!!!

Re: Απάντηση: Διακοπές στη Λευκάδα

Eki_65 said:
Γενικά χωρίς να θέλω να μειώσω το Αιγαίου την ομορφιά και το πράσινο του Ιονίου εμένα προσωπικά με συναρπάζει!!!

Κοίταξε, το κάθε νησί έχει σίγουρα την ομορφιά του.
Τι κι αν στη Σαντορίνη το πιό ψηλό δέντρο είναι τα αμπέλια... λίγοι είναι αυτοί που δεν κόβουν φλέβες.
Το πράσινο όμως έχει αυτό το κάτι!!!!!!

Re: Απάντηση: Re: Διακοπές στη Λευκάδα

Μπάμπης Κολέζας said:
Άν όμως τη βρείς ήρεμη... άστα να πάνε...
Και μην ξεχνάς. Το καλύτερο μπάνιο γίνεται 7 με 9 το απόγευμα!!! -bye-

ΟΚ, με βλέπω για beach party!!!!