Διακοπές στο σήμα λόγω αέρα

Mastoras78

New member
21 December 2011
88
Καλησπέρα. Έχω το εξής θέμα με την δορυφορική εγκατάσταση(ote tv).. κάθε φορά που έχουμε αέρα στην περιοχή(σχετικά συχνά) χάνει το σήμα ο δέκτης. Βλέπεις πχ 10-15 secs σερί και μετά το χάνει για 5. Είναι πολύ εκνευριστικό και δεν ξέρω αν κάτι έχει γίνει λάθος ή αν είναι λογικό να συμβάινει ελέω των στοιχείων της φύσεως.. Το πιάτο είναι 80 ή 90άρι και η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά εκτέθειμένο στον αέρα στο σημείο που βρίσκεται. Είναι πολύ καλά στερεωμένο το μόνο σίγουρο, δυστυχώς όμως και πάλι τζογάρει. Καμμιά γνώμη,λύση,πατέντα ? Ευχαριστώ

Τοποθέτησε καλύτερα το κάτοπτρο. Είναι πολύ δύσκολο, ακόμη κι αν εκτεθειμένο στον αέρα, να χάνει τόσο εύκολα το σήμα.

Re: Απάντηση: Διακοπές στο σήμα λόγω αέρα

Σεραφείμ, παρατήρησα και εγώ σήμερα ανεβαίνοντας στην ταράτσα ότι λόγω του βάρους των 6 LNB που έχω στη ράγα υπάρχει κάποια ταλάντωση, το πιάτο όμως είναι σταθερότατο (1.20μ). Υπάρχει κάποια πατέντα που να ακινητοποιεί / σταθεροποιεί τη βαριά ράγα; Όχι τίποτα άλλο αλλά είχα σκοπό σταδιακά να τοποθετήσω και άλλα στο μέλλον αλλά δεν ξέρω τι συμπεριφορά θα αποκτήσει μετά το σύστημα...!

Δε το χάνει εύκολα το σήμα τουλάχιστο όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ. Φυσάει δυνατό αέρα. Έ όταν έχει απο κάποια μποφόρ και πάνω απλά δε παλεύεται και βλέπω με διακοπές. Γιαυτό ρωτάω πως σταθεροποιόυμε ένα πιάτο ακόμα καλύτερα..

πάντως για τα lnb μπορούμε να βάλουμε από κάτω μια βάση ρυθμιζόμενη κ να βιδωθεί στο τσιμέντο [μιλάω για ταράτσα]

Θα χρειαστεί ηλεκτροκόλληση, σκέψου μια βαση κεραίας π.χ. http://www.e-shop.gr/product?id=PER.705128 κ μέσα βάζουμε μια λιγο πιο στενη σωλήνα, κάνουμε μια τρύπα στο πανω μέρος του πρώτου σωλήνα κ κολλάμε ένα παξιμάδι έτσι με μια βίδα σταθεροποιούμε όπου θέλουμε την δεύτερη σωλήνα στην οποία σταθεροποιούμε το lnb .
χονδρικα κατι σαν την βαση ενος ορθιου ανεμιστηρα

Last edited:
έτσι με μια βίδα σταθεροποιούμε όπου θέλουμε την δεύτερη σωλήνα στην οποία σταθεροποιούμε το lnb .

Αυτό το σημείο είναι που θα ήθελα λίγο περισσότερη ανάλυση αν γίνεται...

Last edited by a moderator:
αν έχεις ενα lnb αυτοσχεδιάζεις ,αλλά για ευκολια βάζεισ μια βάση για 2-3 lnb κάνεις τρύπα στο πάνω πάνω του σωλήνα κ με μια μακρυα βιδα [σαν na βαζεισ 2ο lnb] σταθεροποιείς τη βάση.